Sezatoarea canadiana (215)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Mihaela, eu spal "boite a lunch-rile" la masina de spalat si le usuc fara uscator.

Anda, asta e si la noi intrebarea zilei: care e visul meu.
Sunt tare haiosi copiii cu intrebarile lor.

Weekend placut in continuare,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Mihaela, eu am luat un termos, era un pic mai sumput, dar nu curge din el. De spalat, daca e numai ininterior eu dau cu buretelul de vase cu o solutie de curatat care nu necesita clatire, dar eu mai dau de vreo trei ori cu buretele cu apa limpede.
Asa ca idei de pus la scoala ( nu am retinut daca are cine sa le incalzeasca) eu iti zic din experienta mea cu un copil, cel mare, mofturos. Poti sa ii pui niste piza mici facute cu aluat si taiate rotund cu un pahar mai mare la gura, pui pe aluat ce stii ca mananca el. Eu luam din aluatul de la masina de paine, inainte de a incepe sa coaca. Mai faceam niste branzoaice, tu trebuoe sa stii, ca-s specific moldovenesti, le zic poale-n brau, cu aluat la masina de paine si branza western la care adugam zahar, la cuptor si gata, numai bune cate una pe zi. Branzica gen ficello, sau bucatele de branza gata ambalata cu diferite forme, de ex. dinosaur. Un fruct, un pahar de puding, un iaurt de ca ii place lui daca ii place, ii mai puneam michelinas cand nu aveam altceva. Ii mai luam ca snacs de la kraft, handi snacks, niste batonase sau biscuiti cu branza, inmoaie batonasele in branza si mananca asa. Nu poti sa intrebi la gradi ce manca el cel mai bine?
Anda si toti scolareii de la sezatoare, bafta la scoala, parca acum va tricotam si ne bucuram cand mai facea cate unul ochi. Am si eu poze cu cel mare in prima zi de scoala, cu papion, costum si papuci noi, aici in prima zi la secundara, mi-a zis ca nu-i nevoie sa merg cu el, abia ce l-am convins sa isi puna cravata, macar in prima zi, de atunci nu a mai vazut cravata aia lumina zilei.
Dana sa te faci bine, sigur o sa te sune de la spital, nu poti incerca si la un alt spital? Stiu ca e un spital, dar nu mai stiu sigur numele, parca queen elisabeth, iti faci acolo tot ce ai nevoie, imi zicea cineva care a avut probleme cu spatele, de la analize pana la fizioterapie, s-a pus pe picioare intr-o perioada relativ scurta.
Carmençita
Cristian 4 ani si Alex 14 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

CGE , cea de spalat rufe?Buna idee! Eu ma gandeam sa o bag in cea de spalat vase, dar e periculos cu curelele care se pot prinde si mai si incalzeste cand usuca.....

Carmen pai cu termos cu tot a facut praf geanta. Ca el a mancat pastele si a lasat apoi furculita murdara in geanta.....
Dar de acum evit accidentele, ca la cei 5 ani ai lui ce pot sa ii cer. Nu au microunde.
Pizza cum spui tu, asa l-am hranit vreo 2 ani cand refuza orice de mancare in afara de pizza, biscuiti Ritz si macaroane cu branza. ( la orice ma refer la fructe si legume, carne sub orice forma, cartofi sub orice forma, mai putin ce era la McDonalds sau congelati). Acum manaca chiar bine, dupa standardele lui. Azi a avut pizza cu morcovi fierti ascunsi( dar rece, ceea ce e aiurea), si termosul plin cu conopida si morcovi fierti). Maine are brocoli , conopida si morcovi( pe care ii incalzesc si vor fi mai caldute), singurele legume pe care le mananca si un sandwich. Bete din alea cu branza, mananca si avem stoc in casa.... Va mai spun care sunt cele 3 fructe care le mananca? Oricum anul trecut , cand eram la Québec, nu manca nici un fruct. Si mai grav nu manca bine nici la gradinita. Noroc ca ne-am intors la Montreal si la fosta gradinita , ca era saracul numai piele si os.

Problema e ca daca intreb la gradinita, raspunsul e, manca de toate. Si este adevarat, aveau tipele un stil sa il convinga , plus ca facea bunica italianca o mancare buna, buna.... De aia acasa era destul de satul si ii dadeam ceva usor de mancat seara.

Deci idei ce mai imi dati pentru pachet? O astept pe mama sa ma mai salveze si eu trebuie sa pun piciorul in prag la job si sa plec la 16.30, nu pot avea grija de familie daca ajung mereu dupa ora 6 acasa.....

By

[/url] Virsta Marc-Adrian[/right]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Da, Mihaela, eu spal "boite a lunch-urile" la masina de rufe, pe program de delicate.

O idee buna sa ne mai scriem idei de lunch-uri ptr copii.

Si Anca noastra e mofturoasa, marti a avut cuscus facut in supa de pui, azi are paste in sos de rosii, maine va avea sandvich cu jambon si vineri inca nu stiu.

Ea nu mananca salate, dar mananca si supa in termos si galuste etc.

Gustare: branzica din asta (noroc ca asta vara nu au mancat asta), morcovi mici, castraveti taiati ca bete, piersica taiata feliuta, boabe de struguri, portocala taiata felie, cereale in punguta, biscuiti "poisson", bare de cereale.

O zi buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ma risc si va scriu ce ia copilul meu la pachet (clasa a 11):
dimineata mananca cereale cu lapte (concesie: cauta cereale cu mai putin zahar)
pachet: bautura cu proteine, un nutrigram, si fructe, gata taiate, puse intr-un container.
acasa ajunge la 4: ciorbita si felul 2 (azi e varza cu carne, sigur o sa fie plmbata prin farfurie)
seara: cereale cu lapte, ori ce prajitura face mama cu lapte

mentionez ca nu are voie salamuri iar branza o mananca numai in macaroane cu branza, paste, si alte chestii (ascunsa)

acu dati cu rosii!

Mergi la inceput

Merci Cristina de idei.

Dar oua au voie copii la scoala? Sau sunt la fel ca si arahidele interzise? Nu stiu de unde am eu ideea asta..... Ca mai ii faceam o omleta.....
Si la voi e interzis cu ciocolata? De fapt ce inseamna friandises? Bomboane? Ca astea sunt interzise..... Ca luasem niste biscuiti cu bucatele de ciocolata prin ele si nu stiam daca sa i le dau.

By

Mergi la inceput

maru, dar cand ai venit in Canada ce ii dadeai? Adica mai aproape de varsta lui Marc. Ca daca iti povestesc eu de marul pe zi pe care-l mancam eu in adolescenta( aveam 42 kg pe vremea aia....si oricne ma vedea incerca sa imi dea de mancare...)

La noi din fericire branza o accepta, chiar si aia de capra care se poate unge. De fapt asa fac sandwich-urile. Paine, branza de crapa, salata si o felie de sunca sau capiccolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Am incercat tot felul de variante. Pentru ca mancare gatita iesea din discutie (ghiozdan murdar zilnic, niciodata suficient de organizat sa le aiba curate alea prin traista), atunci am facut sandviciuri. Si am ajuns la urgente, ca al meu copil se constipa si deci nu are voie preserves indiferent de forma!
am tot cautat gustari care sa fie si mancabile si apetisante. Legume fierte? nici vorba sa se uita in farfurie, d-apoi sa le si manance!
asa ca am ramas la snackurile astea fara sfarsit care mie imi intorc stomacul pe dos, dar pruncul le prefera.
Apoi avea zilnic un iaurt, baubil, ca daca era sa fie cu lingurita din borcan, ne intorceam la tragedia de la primul rand.
Cand a inceput sa faca mai mult sport, a inceput sa aiba crampe musculare, si atunci am schimbat iaurtul pe shake de proteine.
Fructe: marul de zi cu zi a trebuit sa fie inlocuit cu struguri si alte fructe taiate, pentru ca are brace-uri si nu poate musca.

legumele le ascundem in orez, in paste, in wrap. Stiti ce e distractiv? Ca acum gateste cot la cot cu mine, stie ce pune in mancare, si totusi prefera ascunsu asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Poate nu ii place textura sau culoarea, al meu nu mananca in general ce e verde, ardei verde, nu brocoli, nu spanac...
Eu ii mai puneam din painea aia cumparata, moale, taiata felii, felia turteam cu un sucitor (merge si cu o sticla sau ce ai la indemana), pus pe ea philadelphia, pate din ficat, sau alceva ce ii place lui, apoi rulat ca o clatita. Poti sa le si tai ies niste feliute mici, ca o rulada.
Oua poti sa intrebi daca are voie, probabil ca depinde daca sunt copii alergici. Alta idee, ''tort'' faut din o felie e paine, maioneza, margarina sau unt, ca sa se lipeasca feliile intre ele, apoi cascaval sau branza, iar mayo, felie de paine, mayo, o felie de pastrama, salam sau ceva de alta culoare, mayo, paine iar, si gata tortul. E asa, mai patrat, dar iese frumos intercalat cu culori diferite, poti la sfasit sa tai marginile sa iasa o forma mai deosebita. Poti sa mai faci intr-o caserola un fel de pateu chinois cu piere de cartofi, un strat, apoi carne tocata deja preparata cu ceva condimente, fasole prajita (poate sa fie facaluita, pisata), legume sau ceva gatit, apoi un alt strat de piure, iar deasupra poti sa pui la alegere ceapa prajita cu bulion. Salata boeuf, daca mananca, nici nu are nevoie sa o incalzeasca sau orez cu diverse pe langa, daca mananca.
Ma mai gandesc, daca imi vine vreo alta idee.
O seara placuta,
Carmencita,
Cristian si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmençita

Poate nu ii place textura sau culoarea, al meu nu mananca in general ce e verde, ardei verde, nu brocoli, nu spanac...
Eu ii mai puneam din painea aia cumparata, moale, taiata felii, felia turteam cu un sucitor (merge si cu o sticla sau ce ai la indemana), pus pe ea philadelphia, pate din ficat, sau alceva ce ii place lui, apoi rulat ca o clatita. Poti sa le si tai ies niste feliute mici, ca o rulada.

Ce idee draguta! O sa o tin minte si asa, pur si simplu, cind mai vin copii pe la noi.

Maru, de ce vrei, madame, sa dam cu rosii? E obligatoriu? :)
La multi ani pentru miine!

Sandvis anti-plictiseala e cind cumpar pita mici-mici, asa, cit podul palmei, si le umplu cu te miri ce peste, pateu, oua, bronza cu marar etc si etc.

CGE, ai rencontre pt admitere zilele astea, nu? Reconfirma cu madame aia directrice care sint probele de examen, ca noi n-am avut gramatica anul trecut (ti-am mai zis, cred) si macar nu l-am mai facut cu capul cu acordul complementului indirect (sau direct?) :))

Ana, cum mai esti? Las-o incet, ca o sa fie ok, bine?

Dana, imi -pare asa de bine ca ti-ai revenit! Sa ai grija la miscari bruste, cred, Rox a trecut prin asta anul trecut, stie mai multe, spatele meu si durerea lui sint diferite de ale tale, big hug!

Ladies, sper sa ne vedem curind!
S.

Mergi la inceput