Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (58)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luny

apropo, nu stiu daca stiti despre Omega 3 si efectele benefice asupra dezvoltarii creierului fatului, eu am luat si in sarcina cu Muf si pe perioada alaptarii, azi m-a lovit revelatia si mi-am amintit, asa ca mi-am cumparat si incepand de azi, iau si p-asta!
iar ptr astia mai maricei, ulei de ficat de cod de la Lysy ii dau Mateiului,si in loc de vigantol, caci are dozele adaptate numa bine!

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Luny esti vocea ratiunii ! Intre postari destrabalate despre alcooluri benefiiciile Omega 3
Eu folosesc ulei imbogatit in Omega 3 pt salate.. si daca nu ma insel in complexul de vitamine pe care il iau e inclus...

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 24+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Citat:
citat din mesajul lui madabout2003

Brambu cand am fost ultima oara in Italia mi'am luat la aeroport un lichior de nuci........gata nu mai zic nimic ca'mi ploua in gura la propriu...

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 24+

Pai daca mai ai din asta, trage o dusca . N-am baut, nu stiu cum e.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

... asta a fost in noiembrie anul trecut ! Ce zici, mai am??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana_M spune:

Buna!
Am venit si noi de la eco.
De data asta nu a mai pomenit dr de nicio stenoza aortica. In schimb foramen ovale e inca deschis. Dar am inteles ca e normal si ca se va inchide pana la nastere.
Bebe are 1250 gr +- 180 gr , este mai mare cu 4 zile.
Fluxurile pe art uterine sunt bune.
Ne-a facut si poza cu putzik . Asta pentru ca sotul meu sa nu mai spere in continuare ca ar fi fetita. (si-ar fi dorit)
Deci bebe e bine, chiar daca eu am tensiunea acum 150/100 mmHg. Am inceput tratament cu Dopegyt si Nifedipin si mananc fara sare.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:

Citat:

apropo, nu stiu daca stiti despre Omega 3 si efectele benefice asupra dezvoltarii creierului fatului, eu am luat si in sarcina cu Muf si pe perioada alaptarii, azi m-a lovit revelatia si mi-am amintit, asa ca mi-am cumparat si incepand de azi, iau si p-asta!
iar ptr astia mai maricei, ulei de ficat de cod de la Lysy ii dau Mateiului,si in loc de vigantol, caci are dozele adaptate numa bine!

Luny esti vocea ratiunii ! Intre postari destrabalate despre alcooluri benefiiciile Omega 3
Eu folosesc ulei imbogatit in Omega 3 pt salate.. si daca nu ma insel in complexul de vitamine pe care il iau e inclus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

mada - am inteles, nu mai ai . Cum se numea lichiorul ala? Daca mi l-ar accepta in pachet, ti-l trimit prin posta .

Si in vitaminele mele e Omega3.

loredana - ma bucur pt. vestile bune. Priveste cu optimism, o sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

de citit:

"Ce sunt Omega 3?

Omega 3 sunt acizi grasi polinesaturati esentiali care se gasesc in numeroase alimente precum pestele, semintele, plantele, uleiuri vegetale, legume cu frunze verzi. Rolul lor cel mai important face referire la mentinerea unei stari de sanatate fizica, dar mai ales mentala. Acesti acizi grasi nu sunt produsi de corpul uman, ci trebuie luati din diverse surse. Cea mai importanta sursa o constituie pestele.

Omega 3 in sarcina

Rolul esential al acestui acid Omega 3 in organismul femeii insarcinate a devenit tot mai evident in ultimii treizeci de ani. Se cunoaste acum destul de bine implicarea acestui acid si importanta lui in organismul gravidei pentru ca fatul sa se dezvolte armonios in uter.

Actiunea pentru bebelus se axeaza pe:

· Dezvoltarea creierului

· Formarea retinei

· Dezvoltarea sistemului nervos

Actiunea pentru gravida:

· Reduce sansele de aparitie a preeclampsiei

· Reduce posibilitatea aparitiei depresiei postpartum, de dupa nastere

· Minimalizeaza sansele nasterii premature

Deficienta acidului Omega 3 in sarcina:

Lipsa acidului gras esential Omega 3 pe perioada sarcinii poate cauza multe probleme de sanatate femeii insarcinate, dar si fatului. Trebuie retinut faptul ca fatul isi ia Omega 3 prin placenta din ceea ce mama insarcinata ii ofera, mai exact din hrana pe care ea a consumat-o. Daca aceasta nu este suficienta, atunci fatul isi ia resursele din depozitul existent in organismul mamicutei. Studiile arata ca aceste depozite pot fi localizate in creier, ceea ce rezulta intr-o pierdere de 3% din celulele creierului mamei. Daca gravida are o deficienta in acest sens, acest lucru isi pune amprenta si asupra dezvoltarii fatului. Acest tip de deficienta poate duce la nasterea prin cezariana, la o greutate mica a bebelusului la nastere, la depresia postpartum.

Cand sa iei Omega 3?

Omega 3 ar trebui consumat, in primul rand, din alimentele si resursele naturale. Se pot lua, insa, si suplimente cu Omega 3 pentru a suplini un deficit. Trebuie vazut ca aceste suplimente sa nu aiba Omega 3 extras din ficatul de peste, pentru ca acestea contin foarte multa vitamina A, relationata cu defecte de nastere. Pe timpul sarcinii este recomandata o cantitate de cel putin 250 mg de acid zilnic. O atentie speciala trebuie acordata mai ales in ultimul trimestru. In aceasta perioada bebelusul se foloseste de Omega 3 pentru a-si forma aproximativ 70% din sistemul creierului, din sistemul nervos.

Bune surse de Omega 3:

O excelenta sursa de Omega 3 o putem gasi in peste si produsele din peste, in special uleiurile din peste. Totodata, trebuie retinut un aspect important si anume faptul ca pestele poate fi contaminat cu mercur si alte toxine, de aceea trebuie acordata o mare atentie tipului de peste ales.

Omega 3 poate fi gasit si in:

Oua, paine, suc

Legumele verzi inchis

Uleiurile de floarea soarelui, uleiuri din seminte de in

Nuci"

'Bucata' verde m-a luminat, in sfarsit, de unde mi se trage neuronul lipsa puternic resimtit dupa ce am nascut Mateiul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:

Citat:

Si eu folosesc ulei ptr salate cu omega 3(olisana parca). Iar ca vitamine Centrum Materna plus DHA.

Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:

Citat:

nu fata, m-a lovesc ideile brusc si zic ca e pacat sa ramana neimpartasite!!
si pe bune ca n-am baut nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Loredana_M

Buna!
Am venit si noi de la eco.
De data asta nu a mai pomenit dr de nicio stenoza aortica. In schimb foramen ovale e inca deschis. Dar am inteles ca e normal si ca se va inchide pana la nastere.
Bebe are 1250 gr +- 180 gr , este mai mare cu 4 zile.
Fluxurile pe art uterine sunt bune.
Ne-a facut si poza cu putzik . Asta pentru ca sotul meu sa nu mai spere in continuare ca ar fi fetita. (si-ar fi dorit)
Deci bebe e bine, chiar daca eu am tensiunea acum 150/100 mmHg. Am inceput tratament cu Dopegyt si Nifedipin si mananc fara sare.

28+

Loredana, par vesti bune!

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (25 saptamani)

Mergi la inceput

Brambu nu mai stiu cum se cheama... Da era buun rau! O sa ma duc pe aici la magazinul italienesc, ca d'ala baremi avem..daca romanesc nu..

Loredana ma bucur ca vii cu vesti bune! Sper sa ai parte numai de astfel de vesti pana la termen!

Mergi la inceput