Ce ati alege?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Pai nu stiu, eu nu inteleg de ce intreaba Miky aici pe forum ce sa aleaga sotul ei. Ca si cum ea ar putea sa il influenteze in alegerea lui. Din moment ce banii castigati de el s-ar duce pe bona, el e singurul in masura sa aleaga ceva, ce isi doreste. Eu cel putin asta as face sa fiu in locul ei, a lui Miky.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

N-am intrebat ce sa aleaga el, ci ce-ati alege voi intr-o situatie similara. E evident ca nu puteti alege voi in locul lui, si nici macar eu. Incerc sa vad daca sunt "defecta" eu gandind ca un job, oricat de prost ar fi e mai bun decat statul acasa. Pentru ca in conditiile date, avantaje financiare nu sunt senzationale, adica ma gandesc ca totusi e posibil ca alegerea mea sa fie doar ca sa-mi "gadile mie orgoliul", nu ca sa ne rezolve problemele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Practic daca ar gasi un job cu carte de munca, nu ar conta numai salariul, ci si faptul ca ar avea si niste beneficii sociale pe viitor, gen asigurare de sanatate, pensie, somaj, etc.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Pai nu stiu, eu nu inteleg de ce intreaba Miky aici pe forum ce sa aleaga sotul ei. Ca si cum ea ar putea sa il influenteze in alegerea lui. Din moment ce banii castigati de el s-ar duce pe bona, el e singurul in masura sa aleaga ceva, ce isi doreste. Eu cel putin asta as face sa fiu in locul ei, a lui Miky.

N-am intrebat ce sa aleaga el, ci ce-ati alege voi intr-o situatie similara. E evident ca nu puteti alege voi in locul lui, si nici macar eu. Incerc sa vad daca sunt "defecta" eu gandind ca un job, oricat de prost ar fi e mai bun decat statul acasa. Pentru ca in conditiile date, avantaje financiare nu sunt senzationale, adica ma gandesc ca totusi e posibil ca alegerea mea sa fie doar ca sa-mi "gadile mie orgoliul", nu ca sa ne rezolve problemele.

Am inteles acum. Numai ca noi suntem femei, vedem lucrurile cu totul altfel decat le vede un barbat si tu nu esti defecta oricum ai vedea lucrurile, chiar daca le vezi diferit fata de el. Eu cred ca orgoliul lui trebuie gadilat in situatia voastra si nu al tau.

Nu mai tin minte din Ro, nici nu m-a intersat ca nu s-a pus problema...dar in Ro daca unul din soti e angajat, nu beneficiaza automat si celalalt de asigurare medicala?

Mergi la inceput

El nu are asigurare medicala in acest moment, si asta o stiu cu siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mickyyy, ar trebui sa te interesezi la resurse umane/personal la tine la job daca poti beneficia de deducere suplimentara (la calcularea impozitului de venit) pentru copii si parca stiam ca poti lua in "intretinere" si adulti (sot, parinti) care nu realizeaza venituri sau au venituri sub un nivel (dar nu mai stiu care e acela)
erau doua formulare de completat, declaratia contribuabilului si declaratia persoanei aflate in intretinerea contribuabilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Mihaela_s, noua ne cere periodic medicul de familie adeverinta de la locul de munca. La amandoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eu asa stiu, ca te numesti coasigurat in cazul asta (nu esti tu asigurat, dar este sotul/sotia)
Asa sunt si femeile casnice, de ex. atunci cand nasc, nu platesc spitalizarea (la maternitatile de stat), ci se folosesc de asigurarea sotului. Am auzit discutii din astea in 2007-2008, atunci cand am nascut si eu...

Pacat totusi pentru ca nu ia somaj... sau macar nu incearca... ar fi dreptul lui, ar fi cateva milioane acolo, bune la casa omului..
Ca daca a fost in CIC, astea stiu ca se numesc "venituri asimilate", adica intra in calculul sumei pt somaj, o noua indemnizatie etc... Este cazul sutelor de mamici care ies din CIC si nu mai au unde sa se intoarca, si au dreptul la somaj...
Sotul are CIC, are cateva luni in care a fost angajat (cu carte de munca, nu?), atunci nu vad de ce nu ar avea dreptul la somaj...Ma rog, nu ca asta va salveaza, dar pe moment... Sunt de principiu ca daca mi se ofera anumite drepturi, sa ma folosesc de ele atunci cand am ocazia

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

nu e asigurat pentru simplu fapt ca noi 2 nu suntem casatoriti (desi suntem de vreo 9 ani impreuna), deci legal, nefiind sotul meu, nu beneficiaza de nimic.

Iar deducerea pentru copii, nu pot beneficia de ea pentru ca se acorda doar pentru cei cu salariul brut mai mic de 3000 ron, si nu ma incadrez. La fel cum nu ma incadrez nici la ajutoarele de incalzire (sau nu ma incadram, dupa vechile reguli, ca astea noi nu le stiu), ca teoretic familia mea era compusa doar din 4 persoane, si venitul meu impartit la patru iesea mai mare decat plafonul.
Si evident nimeni din vecinii mei nu intelege de ce avem noi probleme atat de grave financiare, atata timp cat nu putem depune dosar pentru ajutoare de incalzire!!! Ca ratele la credite nu le ia nimeni in calcul, asta e alta problema....... ca sunt 80-90% din salariul meu!

In fine, iar schimb subiectul si vorbesc de altele....si nu vreau asta. Problemele financiare trebuie sa mi le rezolv singura.

Mergi la inceput

Cat despre somaj, daca stie cineva pe ce principiu se acorda, mi-ar fi utila informatia.
Stiu ca se calculeaza functie de vechimea pe ultimii 2 ani, el a lucrat octombrie 2009-ianuarie 2010, a fost in CIC iunie 2010-noiembrie 2010 si a lucrat din nou aprilie - iulie 2011, adica in total vreo 14 luni (6 de CIC si 8 de munca). Beneficiaza de somaj in conditiile astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Asta am gasit eu pe net:

"Beneficiaza de indemnizatie somerii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

au un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate. "

Cam asa stiam si eu, ca se iau in considerare ultimele 24 luni, din care sa fi obtinut venituri 12 luni din acestea... nu-i cu continuitate ca in cazul CIC-ului..
Deci s-ar incadra dupa parerea mea.... dar normal trebuie intrebat, cercetat exact..

Multa bafta, sa scapati cu bine din aceasta incercare Jos palaria pentru cele 3 fetite! E greu, dar le-ati crescut frumos!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput