Ce ati alege?
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
Mickyyy, sincer, esti un munte de toleranta. Si rabdare (eu asa te vad). Eu nu as mai lasa nicio alegere de facut sotului (mai ales cu 3 copii si cu executarea silita: adica sa riscati sa pierdeti casa in care traiti): ori munceste de maine, nu peste 7 luni, ceva, orice, indiferent ce (chiar si gunoier ca si asta-i munca si are si spor de rusine), ori bagajele la mama lui (unde sa stea sa se trateze in depresie cat o vrea) si regruparea.
Io cred ca prea l-ai inteles, l-ai cautat si in coarne pana acum (sincer 2 ani jumate este mai mult decat suficient si pt mama depresiilor), insa ce-i mult, este mult. Incearca sa aranjezi cu gradinita cu program prelungit sa-ti accepte si copila scolarita acolo pana ajungeti voi sa o luati acasa (are mancare asigurata si in timpul de somn al celor mici isi face temele). Contracost bineinteles, este insa mai bine deca o afterschool sau bona. Si le luati pe toate 3 fetele cand va intoarceti de la munca. Stiu ca se practica la camine/gradinite cu program prelungit (se practica inca de pe vremea lui Ceausescu, eu asa am crescut: pe langa gradinita cand sora mea era inca prescolar).
Solutii exista la toate, problema este ca sotul tau vede numai piedicile si obstacolele, indiferent de de ce varianta ii propui tu. Iar pt asta eu nu am rezolvare (sunt mai colerica de felul meu, nu am rabdare sa mangai omul pe cap, cand stiu ca doar actiunea este raspunsul).
Edit: da incepeti cautarile in toate ariile posibile. Este o situatie disperata, care necesita masuri disperate. Macar temporar, pana va mai restabiliti bugetul. No, poate nu constructii daca nu-i dotat fizic, insa administrator blocuri, administrator de retea la net-caffeuri, suport IT la call-center, agent imobiliar, ceva tb sa gaseasca si el. Sotul a lucrat si vanzari din usa in usa, si asigurari de viata, si vanzator la un butic srl, si reprezentant vanzari clienti. Si nu a murit, au fost solutii de moment.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
in momentul in care ai 3 copii, ai responsabilitatea de a le asigura cele necesare unui trai cel putin decent.
asa incat alegerea sotului nu ii apartine exclusiv lui, in functie de propriile nazuinte si preferinte, ci alegerea este (sau ar trebui sa fie) ghidata in primul rand de realitate.
e frumos si ideal sa-l iubesti si apreciezi pe cel de langa tine fara sa ai asteptari de la el, sa-l accepti asa cum e...dar filozofia dragostei nu tine nici de foame si nici ca argument celor de la banca atunci cand iti iau casa.
daca cei 3 copii raman fara casa in care locuiesc, dragostea parinteasca (necesara, de altfel, si de neinlocuit) n-o sa le fie deloc suficienta.
Michyyy, tu ce crezi ca vrea sotul tau? nu e mai corect sa aveti o discutie sincera, sa intoarceti problema pe toate partile, sa puneti unele sub altele si sa decideti asa cum considerati voi ca e mai bine?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Mickyyy, da, e tot aia: nu sunteti in situatia de a nu lua in considerare alte domenii, alte joburi, alte surse de venit, eu cel putin si sotul meu asa cum il cunosc, daca am fi in situatia voastra nu am spune nu la nici un fel de job. Bineinteles asa cum a spus si Rufus sa fie ceva legal, moral, etc. Deci daca va suna de la banca si va despart doar cateva luni de o executare silita poate a venit timpul sa sondati si alte domenii.
Mai e ceva ce vroiam sa-ti sugerez: inteleg ca lucreaza in IT dar o ramura mai putin cautata acum. Poate sa faca ceva cursuri sau sa invete sa faca altceva in acelasi domeniu IT? Poate se poate reprofila, dar nu la cu totul altceva decat ce stie deja. Ma gandesc ca asta ar fi cea mai la indemana solutie.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
De ce, crezi ca l-ar putea lega cineva in lanturi si trimite cu forta acolo unde nu-si doreste? E frumos ce povestiti voi aici, tata bun, trebaluieste prin si pe langa casa, etc. Realitatea insa e mai complicata si mai grava decat imaginea asta idilica. Eu in situatia asta as alege serviciul si as sta si in cap sa produc mai mult decat dau pe bona. Sotul tau nu cred ca realizeaza sau nu e dispus sa inteleaga ca nu este in situatia sa faca mofturi apropo de satisfactii profesionale. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! ![]() |
Pai nu stiu, eu nu inteleg de ce intreaba Miky aici pe forum ce sa aleaga sotul ei. Ca si cum ea ar putea sa il influenteze in alegerea lui. Din moment ce banii castigati de el s-ar duce pe bona, el e singurul in masura sa aleaga ceva, ce isi doreste. Eu cel putin asta as face sa fiu in locul ei, a lui Miky.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitzinuca/pitzinuca.jpg)
pitzinuca spune:
cursuri = investitie de timp si bani
mai bine sa inceapa sa lucre repejor, si cursurile le poate invata si facand rost de ele pe internet. exista cursuri / forumuri de invatat orice. mai ales in IT.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Pai la asta m-am gadint si eu, la niste cursuri invatate de unul singur, nu pe bani. Cel putin in prima instanta. Ma si mir ca nu a incercat asta pana acum in conditiile in care cauta de lucru de multa vreme deja.
Mihaela, atat cat inteleg eu, cu acest subiect Mickyyy cauta sa inteleeaga cum ar alege altii, ca sa stie daca e acceptabila sau nu alegerea sotului. Asa cum a zis si ea parerile sunt impartite cam la jumate, cred ca dupa prioritatile si inclinatiile celor care au raspuns. Unii sunt de acord ca situatiile disperate cer solutii disperate, altii sunt de parere ca decat timp pierdut la un job care doar plateste o bona mai bine sta acasa. Problema e ca trebuie sa existe mai multe variante.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](images/user_woman.png)
anya spune:
In vara asta am avut nevoie de cineva care sa ciopleasca in piatra (data decesului pe o piatra funerara). Asa am intalnit o doamna. Din vorba in vorba mi-a povestit cate ceva. Acum cativa ani sotul ei a murit (cancer) si a ramas singura sa creasca 3 copii. Cel mai mare avea 7 ani. Dimineata ducea copilul la scoala si pe cei mici la camin. Dupa scoala, baiatul era cu cheia de gat, facea singur lectiile. Nu au ajutat-o parintii sau alte rude. Ea a trebuit sa munceasca si a devenit cioplitor in piatra (munca grea si pentru un barbat). Anii au trecut si a reusit sa-si ia o casuta intr-un oras mic de provincie. Acum are pe langa job si un mic atelier in care confectioneaza monumente funerare.
Pentru mine, cu doi copii si sot care pe langa bani adusi in casa mai este si prezent in viata de familie, femeia asta este un exemplu de putere. M-a impresionat.
Prin povestea asta nu vreau sa-i zic lui Mickyy ca se poate si mai rau. Vreau doar sa te incurajez sa gasesti puterea de a merge mai departe pentru copiii tai, te a te lupta cu toti si toate.
Ce as face eu? Sotul l-as trimite la munca. Orice (cinstit sa fie). Si l-as pune sa caute in acelasi timp si ceva mai bun. Pentru copii as cauta o vecina care sa poata veni usor la voi. La inceput sa o ia pe cea mare de la scoala si sa o ajuta sa-si incalzeasca mancarea. Incetul cu incetul nu cred ca e greu sa incete sa-si incalzeasca ceva la microunde. Daca scoala e aproape, incetisor poate invata sa vina singurica. Tot cu vecina as aranja sa stea cu cei mici daca se imbolnavesc. Cred ca un astfel de aranjament ar costa mai putin ca o bona. In plus, functie de programul vostru (poate puteti lucra pe ture, sau de pe laptop) incercati sa lipsiti cat mai putin de acasa si astfel numarul de ore platite sa fie cat mai mic. Baiatul meu avea de la clasa 1 colegi care mergeau singuri acasa (in Bucuresti, cu intersectie mare de traversat). Cunosc tot in Bucuresti cazul unei fetite de clasa a 2-a care statea acasa in vacanta si avea grija de surioara mai mica (5 ani). De nevoie, oamenii se descurca cum pot.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Androix, asta am inteles si eu. Si din variantele date nu am reusit sa aleg niciuna. Pentru ca eu inteleg ca finaciar e egal ce face sotul. De aceea i-as lasa lui libera alegere, fara sa ma intereseze ce ar alege altii. Aici era "neintelegerea" mea, mai bine zis nedumerirea.
Daca una din variantele date ar avea avantaje financiare, in situatia descrisa de Miky(datorii la banca, 3 copii) as alege clar ORICE de lucru. Dar repet: NUMAI in situatia de avantaj financiar.
Miky va doresc sa gasiti solutia cea mai buna.
Bedrosmart spune:
Mikyy, spui ca din punct de vedere financiar lucrurile ar fi egale intre job si statul acasa.
Daca insa vorbim de un loc de munca legal, cu toate darile platite corect de catre angajator, trebuie sa te gandesti ca in felul asta se platesc si asigurarile sociale si de sanatate ale sotului tau. Ceea ce, zic eu, nu e de neglijat. Cred ca si de acest aspect ar trebui sa tineti seama in alegerea voastra.
Mai e ceva: din pacate, in Romania cu cat esti mai inaintat in varsta (respectiv daca ai peste 30 de ani ), cu atat e mai greu sa-ti gasesti de lucru. Sfatul meu: sa trimita in prostie CV-uri, pe orice domeniu cat de cat acceptabil, sa mearga la cat mai multe interviuri, sa incerce sa-si foloseasca toate cunostintele/capacitatile/abilitatile (de exemplu, are permis de conducere?). Pana la urma va reusi.
Bee spune:
Mickyyy, oricat de neverosimil ar parea, eu sunt o femeie care am avut in fata alternativa sotului tau! Si da, ash fi dat orice sa raman acasa cu copiii. Si nu era atat de presant financiar incat sa ne pierdem casa. Insa paranoia mea vesnica, de genul "ce se intampla daca EL pateste ceva, se imbolnaveste si o sa aiba EL nevoie de sprijin, eu ce fac, copiii ce fac?" Pe mine asta nu ma lasa sa dorm noaptea. SI pe mine asta ma impinge sa fac o naveta aproape voluntar (ce dau umbland castig din salariu), desi nu se intampla nimic ireversibil sau de nereparat daca nu o faceam. Gandul asta nu-mi da pace si-s femeie: "ce sa fac sa-l sprijin pe provider-ul principal"?. Cum sa fac sa ne fie la toti mai usor in 2, 3, 10 ani!
Trebuie sa-l motivezi, sa-l faci sa vada in perspectiva. Si inca ceva, trebuie sa fie conex pregatirii lui. Mai aproape, mai departe, dar sa fie ceva care sa-i dea un minim de satisfactii si de incredere in fortele lui.
Tu ai avut probleme de sanatate, EL a mai putut dormi noaptea de grija?