Strumfi de iul-aug 2007 (222)
Raspunsuri - Pagina 3
ioanaiub spune:
buna dimineata,
dau o cafeluta calda , sa scapam de ceata de afara
am avut cateva zile mai pline dar ne relaxam in week-end (sper)
luni i-am facut si eu Marei vaccinul si cred ca am facut o prostie sau , ma rog, poate a fost doar coincidenta. cand ne-am dus la vaccin Mara se tot plangea ca o doare burta, medicul a consultat-o s-a uitat si in gat si nu avea nimic, asa ca i-a facut vaccinul ... la cateva ore dupa aceea a inceput sa vomite si sa faca febra. nu cred ca a fost reactie la vaccin, probabil ca avea ea ceva incipient, la stomac si in "colaborare" cu vaccinul s-a agravat. marti a fost mai bine, n-a mai vomitat dar tot facea febra, ieri dimineata cand s-a trezit a inceput iar sa vomite, ne-am dus la spital, pt ca medicul de familie avea program dupa-masa si i-a pus o perfuzie, deja era deshidratata si avea si amigdalele inflamate ... ziua de ieri ne-am petrecut-o la spital dara acum e mai bine, zic eu , sper sa nu mai am surprize ... acum poate am gresit cu vaccinul, poate trebuia sa mai astept cateva zile, sa vad ce inseamna durerea ei de stomac, nu i-am dat importanta pentru ca de multe ori ea, daca nu vrea sa manance, zice ca o doare stomacul
maine plecam la tusnad, mi-e putin groaza de drum, ca ei i se cam afce rau pe masina, dar luam cocculine si sper sa razbim
Vivela spune:
neata
exact asta mi-a zis si mie medicul meu despre progesteron. l-am intrebat, atunci cand am pierdut sarcina, de ce nu se da progesteron la toate sarcinile, asa cum auzisem si eu, daca tot e asa bun si asa fara efecte adverse. si cica "cine ti-a zis tie ca n-are efecte adverse??" si mi-a povestit de pilozitate, printre altele.
in fine, eu din fericire n-am luat, m-a lasat in plata Domnului , am facut mimin de ecografii si alte analize, nici cu vitaminele nu m-a stresat prea rau - doar in ultimul trimestru imi mai amintea de ele. si acid folic pe la inceput. in rest, ne-am bazat pe natura, ca altceva n-am avut ce face.
acum experimentez niste contractii, nu f enervante, dar sunt din cauza ca damian umbla pe la "butoane" (aka suge mult). stau cu no-spa la picior si daca e nevoie, mai iau cate unul, desi nici asta nu-mi place ca trebuie sa iau, asa ma scarbesc toate medicamentele...
mychydutza spune:
neatza........multumesc mult pt sfaturile legate de gradi...
claucia, e o idee buna imbracatul de gradi de acasa. si la noi e foarte aproape, 7 minute de mers pe jos, cu masina nici nu stii cand ai ajuns. probabil asa o sa facem si noi. acolo am vazut ca e o tanti care ii preia si ii imbraca in hainele de interior, dar nu merita sa stresez copilul cu imbracatu -dezbracatul. il echipez de acasa si gata! multumesc pt sfat ca nu m-as fi gandit la asta! sa stapaniti sanatosi masina! faina achizitie. eu imi doresc o geanta si un parfum
dana, acu' ca esti apropritara poti sa dai de baut! felicitari!!
x-ray, cand plecati?
ioanaiub, naspa evenimente! probabil avea ea ceva la stomac si n-ar fi trebuit facut vaccin. asta e , a trecut! sanatate multa si petrecere frumoasala tusnad.
maine seara plec dupa andrei....me dor de el,dar s-a terminat cu huzureala!
violeta, dumneavoastra nu ne mai onorati cu prezenta???
azi dimineata ma gandeam ca la capitolul urmator ne mutam !!!!
"Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala. !"
ioanaiub spune:
Clau, felicitari pentru masina, sa o stapaniti sanatosi ... la fel faceam si noi cu copiii, ii "echipam" de acasa cu hainele de gradinita, acolo schimbam doar papucii. de rucsac pt gradinita n-am avut nevoie, nu duceam nimic de acasa. avem in dulap un saculet in care am pus un schimb de haine si mai avem o cutie pt papuci ... apa ducem lunar cate un bidon de 5 l.
mychydutza spune:
am si eu o curiozitate: cat e taxa lunara la gradinita(de stat)?
"Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala. !"
ioanaiub spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza am si eu o curiozitate: cat e taxa lunara la gradinita(de stat)? "Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala. !" |
noi la gradinita plateam 6 lei/zi. pentru ca aveam doi copii la aceeasi gradinita pt al doilea plateam 70%. in plus mai duceam lunar un bidon de apa plata, servetele, prosoape de hartie si hartie igienica si cam la doua luni sapun lichid. eu mai duceam si servetele umede, nu stiu daca ceilalti parinti duceau.
mai plateam pentru optionale: engleza, dans, cate o revista "filip" pe luna ... si mai dadeam pentru fondul grupei, cred ca am dat doar la inceputul anului vreo 10 sau 20 de lei, nu mai tin minte
ddanagh spune:
e 9 ron/zi mancarea. Daca nu il duci luna urmatoare ti se scad zilele respective. Nu e ca la particulara, platesti si de-l duci bine, de nu tot bine. Asta ma enerveaza pe mine cel mai mult. Il tii bolnav acasa si totusi platesti si gradi.
La stat ti se mai cere luna de luna un necesar constand in apa plata, hartie igienica, servetele si sapun, maxim 20 ron/luna.
Mai ai optionalele, dansul si engleza, cele mai populare, undeva la 50 ron/luna fiecare.
Deci per total te duce o luna full la stat undeva la pana in 300 ron, dar sigur in primul an cel putin nu va avea nicio luna intreaga zi de zi prezent.
La gradi la Daria s-a scumpit de la 800 ron pana la ora 14 la 1000 ron. Dar nu o pot muta la stat acum, ar insemna ca peste cateva luni cand ne mutam la casa sa o mut din nou, ceea ce mi se pare cam mult pentru psihicul ei. Asa ca si anul asta tot la particulara ramane.
Vivela spune:
la noi era 10 ron/zi. asta insemna mancarea, restul teoretic era gratuit. de aceea se scadea in luna urmatoare.
deci plateam pe luna - fara optionale, maximum 210 lei. optionalele erau 3,5 lei/ora, si astea se plateau cat le frecventa copilul. rar prindeam luna plina, de multe ori era in jur de 150-160 de lei (decembrie, de ex, are mai putine zile lucratoare, ca e vacanta si 1 dec, mai e o sapt de vacanta prin februarie parca, mai e vacanta de paste, etc.). iar la optionale (2) n-am platit in nicio luna mai mult de 50 de lei.
la particulara mi se pare normal sa platesti si daca nu duci copilul. aia nu e gratuita, acolo nu platesti doar mancarea, ci si locul in sine. educatoarea trebuie platita oricum, chiria idem, plus alte cheltuieli.
la prima gradinita particulara unde a mers david parca imi amintesc ca luna urmatoare imi scadeau ceva, nu integral ziua, dar masa o scadeau. mi s-a parut fair-play sa fie asa.
cand era vremea buna si eu il imbracam pe david de acasa, doar ii schimbam incaltarile. iarna insa trebuia sa-i schimb pantalonii (al meu n-a suportat niciodata dresurile, am preferat sa-i dau pantaloni vatuiti iarna). si da, iarna ma treceau toate apele cu schimbatul, mai ales in zilele cand era in crize...
acum, nu stiu ce o fi, ma duc sapt viitoare sa vad mai bine ce si cum, sa mai discut cu dom' director, cu educatoarea...
vad ca D ma tot intreaba cand merge la gradinita, sper sa-l tina dorinta si peste o saptamana-doua.
mychydutza spune:
dana, 1000 ron?????? uau. cu mic dejun si pranz incluse, banuiesc!
Vivela spune:
mycky, la voi cat e?
au cam luat-o razna preturile astea la gradinite, pe bune ca incep sa ma gandesc mai serios la o afacere in sensul asta...al meu are ceva lucrari la aia de la olga gudin, pt amenajari, desi vad ca parerile generale sunt cam proaste, toate gradinitele lor sunt pline de copii iar patronii invart banii cu lopata...