Tineti cont?

Tineti cont? | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Lumea a luat-o razna de mult, nu de ieri-de azi.
Nu prea stiu cum traieste lumea in Israel, stii ca pleci de acasa, dar nu stii daca mai ajungi.
Dar sa pleci in concediu la ghici...parca e cam mult.
In Turcia exista acest risc, periodic sunt ba cate un cutremur, ba cate o bomba.
http://www.antena3.ro/externe/atac-cu-bomba-in-statiunea-antalya-din-turcia-zece-persoane-au-fost-ranite-134991.html
Tineti cont de asta cand plecati in concediu?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mai Rufus pana a nu avea copil nu prea tineam cont.....acu` ma gandesc de doua ori si daca ma duc la paine avand in vedere ce am patit.In nici un caz nu vreau sa merg cu copilul la plaja si sa explodeze o grenada langa mine,nici sa imi atace masina nu stiu ce infractori bulgari...nici altele.Da eu tin cont de foarte multe pentru ca am raspunderea unui copil care trebuie protejat si fara mine ar fi cam greu...iar cu fazele "poate mie nu mi se va imtampla"nu tine la mine.Nici cu asa a vrut D-zeu,astea-s faze pentru oamenii slabi.Exact cand nu am planificat totul s-a intamplat nenorocirea.Asa ca....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Eumada,imprevizibilul ii poate lua prin surprindere si pe cei mai bine organizati si informati oameni,pentru ca asta face parte din viata.Chiar daca iti cauti o locatie safe pentru tine si familie in ceea ce priveste concediul,locul in care iti contruiesti o casa sau orice altceva,uneori se mai intampla si din astea justificate doar prin Asa a vrut Dumnezeu(sau destinul).Nu sunt de acord cu ideea ca asemenea explicatii sunt pentru oameni slabi.Cei tari cum ar justifica asta oare?(Cred ca s-ar culpabiliza foarte mult,treaba care mie dupa un punct nu mi se pare sanatoasa deloc.Unele lucruri ne depasesc pur si simplu si la un moment dat trebuie sa admitem asta.)

Uite,noi am descoperit vara asta ca avem serpi pe langa casa,avem si apa,si campul aproape.Copiii au si vazut de aproape un sarpe adult de vreun metru,care nu era veninos,insa am inteles ca,prin puterea lui,ar fi fost in stare sa sugrume un copil de varsta alor mei.Cat despre asta...ce pot face?Ii supraveghez cand iesim la joaca in curte,le mai spun sa se fereasca de serpi,de viespii si cam atat.Sper doar ca nimic rau nu li se va intampla,atat in ce priveste serpii,cat si alte pericole iminente sau mai putin previzibile.

Baietelul meu a cazut pe scari,de sus pana jos.A ajuns pe ultima treapta rostogol.Nu am prevedea asta,nu era nici prima data cand cobora scara singur.M-am bucurat cand am vazut ca nu a patit nimic,I-am multumit lui Dumnezeu,asa slaba cum sunt...Si sunt oarecum mai grijulie,stiind ca si lui ii e inca teama sa coboare scara singur.

Stiu ca sunt exemple cam pe langa subiectul propus de Rufus,insa vizeaza tot previzibilul sau imprevizibilul,in ceea ce priveste lucrurile care ni se pot intampla,unele din ele chiar fatale.
Eu cred in Soarta,na.Cred ca,in ziua in care o fi sa mor,nu prea conteaza UNDE se intampla asta,nici CUM (atat timp cat nu e sinucidere,atunci e alta treaba).Conteaza numai ce am facut eu intre timp,pana sa se intample.Si nici chiar asta nu ar avea asa mare importanta,depinde ce punct de referinta iei in considerare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

daca as fi tinut cont de asta, as fi renuntat la iesirile in strainatate dupa primele doua-trei. adica de cand se "anuntau" niste atentate in Italia intr-un 15 august (nu-mi mai amintesc anul, parca 2003, dar e posibil sa gresesc). inca de atunci m-am obisnuit sa zic ca n-am de gand sa-mi planific vreun concediu in Bagdad (desi citesc cu multa placere un blog de calatorii sa zicem "exotice", dar nu implica neaparat palmieri si in niciun caz cocktailuri, si par destinatii superbe, insa imi cunosc limitele), insa daca ar fi sa iau in calcul toate potentialele amenintari, n-as mai iesi din casa. asta insa nu e posibil, si sincer consider mai mare riscul sa ma loveasca o masina pe o trecere de pietoni aici, in Bucuresti, in momente in care n-am nici macar timp sa ma gandesc la o vacanta.

daca tot ai pomenit de Israel, la fel, nici eu nu stiu cum se pot obisnui oamenii cu situatia de conflict quasi-permanenta. am o prietena acolo, si in urma cu cativa ani incerca sa ma convinga s-o vizitez. taman intr-unul din momentele in care conflictul se acutizase. pe blogul ei scria "azi la pranz a explodat o bomba fix, da' fix in mall-ul unde ma aflasem eu cu o zi in urma la aceeasi ora", iar pe mess se mira ca-i refuz invitatia cu timpul, a renuntat sa ma mai invite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Si noi am fost in Antalya in 2005, in luna de miere. A explodat un cos de gunoi la vreo 200 de metrii de hotelul unde eram cazati, fara raniti , fara victime. Noi nici nu am vazut sau auzit ceva ca eram plecati din statiune. Nu am tinut cont de chestia asta, cu toate ca in perioada aia erau destul de dese atentatele in Turcia... eram tineri, nu aveam copilul. Acum poate ma gandesc de doua ori inainte sa plec undeva.
Dar totusi ii dau dreptate Juliei, oricat de mult te-ai feri de pericole, ele tot pot da peste tine cand nu te astepti, cutremure puternice pot fi si la noi, nebuni care pun bombe sau impusca oameni sunt si in tari in care nu te astepti catusi de putin...
Bine, acum nu o sa ma duc de exemplu in Libia sau pe unde pericolul este iminent, si sa bag faza cu "mie nu mi se poate intampla nimic"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

iar daca tot am pomenit si de Bagdad, si de acel blog de calatorii, unul din cele mai recente articole ale lui incepe asa:

"Acum vreo 20 de ani, cand calatorii se gandeau pe unde sa se mai duca, ce orizonturi sa mai cucereasca, evitau cu grija “cei 4 B”… Cine erau cei 4 B ? Simplu – Bagdadul, Beirutul, Bosnia si Belfastul. Douazeci de ani mai tarziu, situatia s-a mai schimbat. Bagdadul continua sa fie un loc destul de periculos de vizitat, Beirutul s-a pacificat si, incet-incet, revine ca o destinatie “cool” pe harta lumii, in Bosnia e liniste si frumos, iar Belfastul reintra pe harta turistica a lumii in urma “Acordurilor de Vinerea Mare”…"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Eu da, ca-s genul panicat
Din cauza seismicitatii puternice din Turcia in primavara / vara acestui an nu am mers acolo Sa speram insa ca Turcia va fi linistita mult timp de acum incolo pentru ca ne influenteaza direct

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Lumea a luat-o razna de mult, nu de ieri-de azi.
Nu prea stiu cum traieste lumea in Israel, stii ca pleci de acasa, dar nu stii daca mai ajungi.
Dar sa pleci in concediu la ghici...parca e cam mult.
In Turcia exista acest risc, periodic sunt ba cate un cutremur, ba cate o bomba.
http://www.antena3.ro/externe/atac-cu-bomba-in-statiunea-antalya-din-turcia-zece-persoane-au-fost-ranite-134991.html
Tineti cont de asta cand plecati in concediu?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

rufus - pai asta e ceva obisnuit. in perioada vacantelor . , de obicei in august- cand e aglomerat- se m arunca cate o bomba. si acum 2 ani parca au dat la tv stire de genu. cauta pe net si o sa vezi ca nu e ceva nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Nu ma arunc la super oferte, 80% au fost tepe....sau conditiile nu au corespuns cu cele prezentate sau..sau...deci nu a fost chiar pomul laudat!
In rest analizam destinatiile dupa criteriile:venitul pe care putem sa-l acordam acelei vacante, siguranta (de exemplu noi locuind in nordul tarii facem foarte mult pana in S si asa am exclus Bulgaria, Turcia) transportului pana la destinatie si atunci preferam sa iem din tara pt destinatiile care ne sunt mai aproape de granita de nord.
Pentru mine e foarte important siguranta calatoriei.Una e sa parcurgi 1000 km in tara si alta e sa-i parcurgi in afara.

Si cred cu tarie in forta destinului: daca o fi sa se intample ceva de rau si ti-e dat sa treci prin asa ceva, atunci poate fi chiar exceptia de la regula "pai era o destinatie sigura 99% si uite dnule chiar ei sa aiba ghinion de:explozie, atentat, furtura, incendiu, cutremul...." Asta e, se poate intampla orice, oricui....daca iesi din casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am o colega care e casatorita cu un palestinian din Israel. In fiecare vara, cel putin 1 luna, copilul ei sta la bunici, acolo. Doua saptamani merge si ea. Nu am auzit-o niciodata sa aiba vre-o frica sau sa fi patit vre-o data ceva.
Cu doua zile inainte sa plec in prima mea excursie in afara tarii a fost cutremur in Grcia. Se stricase turla unei biserici in Atena si mai cazusera nu stiu ce ziduri. Ghidul chiar ne-a aratat si care era biserica cu pricina. In perioada in care faceam aranjamentele pt Tenerife, tocmai cazuse un avion pe Barahas. Asta nu m-a impiedicat sa fac excursia. Am auzit tot felul de lucruri sepre drumurile din Bulgaria. Noi ne-am fatait destul de mult pe drumurile lor dar n-am avut neplaceri si nici cunoscuti de-ai nostri (a luat unul o amenda, dar depasise viteza- era "pe corecte").
Sunt accidente care se pot intampla oriunde. Pot sa cada avioane, sa fie accidente de masina, cutremure, sa fie vre-un nebun cu arma ...aici intervine soarta, Dumnezeu sau in ce crede fiecare.
Evident ca daca pleci intr-o excursie "In cautarea lui Ghaddafi" o cauti cu lumanarea.

Rufus, daca in momentul acesta m-ar intresa dintr-un motiv sau altul Israelul, nu as avea vre-o problema in a merge acolo. Nu stiu daca m-as duce cu copiii. Dintre destinatiile pe care mi le-am propus este si o excursie in Egipt( piramide, excursie pe Nil..) Am zis sa mai stau putin. Pe de o parte e situatia inca "uratica' iar pe de alta parte copiii sunt inca mici ca sa tina minte prea multe. Ne limitam la Disneyland deocamdata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noi am fost peste tot prin locuri "periculoase", e adevarat ca am asteptat mereu sa treaca "crizele" dar nu stii niciodata ce se intampla, nu? Chiar si in locurile asa zis "sigure" se intampla lucruri care iau pe toata lumea pe nepregatite. Am fost in Londra cu doua saptamani inainte de miscarile acelea de strada de ex. Dar vezi Oslo si Norvegia, vezi atentatul cu bomba din Stockholm, etc.

Am fost in Egipt acum doi ani, oricand m-as mai duce. Am fost trei zile si in Cairo, am colindat pe strazi fara garda de corp :) si nu s-a intamplat nimic... Am fost in Thailanda, in Bangkok dupa revolutiile stradale(stateam in cumpana daca sa mergem sau nu acolo dar am luat biletul pana la urma in ideea ca in 8 luni se aranjeaza lucrurile) si inaintea cutremurului. Peste tot am fost cu copiii, noi nu-i lasam acasa ca fara ei nu e concediu...
Am fost intr-un an in Florida, am prins o codita de uragan :). Si tot asa...

Sigur ca nu mergem in locuri periculoase pe moment, adica asa cum spuneau fetele in Bagdad si mai stiu eu unde...dar alegi alegi si tot nu stii ca unde mergi e 100% safe.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput