Tineti cont?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu am mai zis si acu un an sau doi, nu am iesit inca din tara si nici nu cred ca vom iesi in curand ca sa ne facem vacantele pe plaiuri straine.
ne multumim cu marea noastra si cu muntii nostri, pana acum a fost super ok si la mare si la munte, copiii s-au distrat super bine, de ce ne-am bate capul atunci sa cautam altceva in in afara?
better safe than sorry, asta e ideea de baza atunci cand ai copiii mici. Si la noi in tara pana acum atat deplasarile cat si stationarile in vacante, conditiile, au fost safe pt copii, lor le-a placut, daca le-a placut lor ne-a placut si noua, evident.

Oricum nu plecam de acasa cu ideea de a face sporturi extreme, expeditii misterioase si nici sa vizitam locatii speciale, cluburi, discoteci, manastiri, muzee, pesteri, centre de spa, etc. mergem pt copii si ne limitam la distractiile ce sunt safe pt ei la anisorii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La capitolul calatorii e mult de povestit.
Din punct de vedere "safe" mi se pare pt un bb mai ok sa merg cu el in Turcia decat la noi. Dupa ce face 3 ani e mai safe sa merg cu el in Grecia, decat la noi. Si aici sa ma refer doar la mancare. Singura zona in care copiii (ai mei si ai prietenilor) au avut probleme cu burtica a fost...litoralul romanesc. Cam la 2 ani imi calc pe inima si mai incerc sa-i duc la noi la mare si iar regret...
Din punct de vedere a "ce sa vada" in afara? In primul rand ce inseamna civilizatie. Cum sa meraga pe strada si sa nu i se para normal ca toata lumea urla si da din coate, ca exista politete la modul general si nu doar o teorie cu care-i bate mami la cap. Si fara sa le atrag eu atentia, au fost foarte rusinati ca singurii cersetori care cantau in metrou in Paris, vorbeau romaneste.
Noua ne plac aventurile. La 3 ani, cel mic mergea cu submarinul. La 4 ani jumate urca in TourEiffel si se dadea in toate minunile in DL. Tot la 4 ani jumate urca si la Crucea Caraiman. Pesteri au vazut deja multe: Pestera Ursilor, Meziad, ia o pauzarii, Lilieci, Dambovicioara, Ialomicioara..au facut trasee de 1 zi pe munte, au mers cu avioane, barci, vapoare, trenuri si chiar si submarinul. Deocamdata sunt inca mici 8 si aproape 6 ani, dar daca vom mai putea (fizic si financiar) abia astept sa creasca sa-i luam la o scufundare sau la rafting.
Ma opresc aici ca deja sunt cam pe langa subiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

ba eu as zice pas unei destinatii nesigure. Dupa cite am patit anul asta la greci - unde nu am avut decit placerea unor amarite de greve - pe viitor merg undeva unde e safe. pt ca e vacanta, nu vreau sa ma enervez sau sa mai am parte de senzatii tari ca anul asta. pt ca oricum platesc o caruta de bani pe concediu, de ce sa mi-l stric cu buna stiinta?
deci daca e vorba de revolte, atentate si chestii de astea as merge intr-o localitate mai mica, unde sansele ca sa fie puse bombe sint minime. sau as merge in hawaii/mexic/South America. caci oricum astea-s mai aproape de mine aici.
Cit pt voi, mai sint si alte localitati in afara de Antalya: marmaris, Kos, Datcha, Bodrum etc... sau mergeti in off seazon caci acolo e vreme buna in marea majoritate a anului.
Anul asta a fost o aglomeratie in Grecia de nedescris: toata lumea care se duce in Tunis, Egipt ect din cauza primaverii arabe au venit in grecia. babilonie curata. Sa fi vazut bietii turisti carind valize grele dupa ai prin soare nemilos in timp ce soferii de taxi au blocat strada. normal unii au pierdut avioanele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Chestia asta cu siguranta e cam relativa.
Chiar anul asta ne gandeam sa mergem in Iordania dar am renuntat din cauza a ce se intampla pe la granitele lor (in special in Siria). A fost in schimb un amic si s-a intors extaziat si spunand ca nu a avut nici o problema. Asa ca-mi pare rau ca nu am mers.
Pe de alta parte in alte destinatii, vazute mai "safe" s-a demonstrat exact contrariul: Maroc-atentate la Marrakesh, Turcia-atentatul de acum cateva zile ca sa nu mai zic de Norvegia.
Iar o prietena intoarsa din Sicilia zicea ca sudul Siciliei e invadat de refugiati care creeaza tensiuni. Si ma gandesc si la un alt amic pe care l-a prins tsunami pe o insula din Japonia.
Deci nu poti sa stii niciodata ce se poate intampla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca depinde si in ce parte a tarii respective te duci. Eu am fost anul acesta in Grecia exact in perioada grevelor si in afara de emisiunile de la televizor nimic nu arata ca ar fi probleme. Noi nu am avut treaba cu capitala sau zborurile si a fost perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Nici eu nu as merge intr-o tara unde se aude ca se intampla ceva, gen atentate (recente sau sa le tin eu minte sa ma inspaimante), lupte de strada etc.

Bineinteles sa fie reale, nu ce vedeam la televizor in Grecia, oamenii agitati din Atena (or avea si ei o piata Constitutiei ceva unde se aduna) nu mi-au influentat cu nimic frumusetea insulelor pe care le-am vizitat.

Da, as vizita lumea larga dar m-as limita la zonele care macar par safe, ca se poate intampla orice oriunde asa este. dar macar sa nu fie ceva sigur sa ma duc direct la conflict.

Cat despre calatoriile in strainatate, mie mi se par aur. Aur pentru copii, pentru suflet pentru inima si creier. Atatea informatii primesti in mod direct doar calatorind si observand oameni, case, strazi, civilizatie, marea albastra, modul in care alti oameni fac aceleasi lucruri sau altele, limbi straine.

Copiii mei desi sunt mici (2 si 4 ani) sunt fericiti cand mergem in Grecia, in Germania, abia asteapta Disneyland dar stiu ca atunci cand for avea 5 si 7 ani.

Nu i-as priva de ceea ce simt cand vad privelisti caracteristice altei tari pe care nu le simti la fel din poze, de mediterana, de alte gusturi si arhitecturi, de faptul ca alti oameni vorbesc alte limbi si tot asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Nici eu nu as merge intr-o tara unde se aude ca se intampla ceva, gen atentate (recente sau sa le tin eu minte sa ma inspaimante), lupte de strada etc.

ba eu tocmai asta am zis intotdeauna, ca n-am auzit de atentate repetate in acelasi loc. in 2005, cand a fost atentatul din Sharm-el-Sheikh, eu aveam bilete cumparate deja pentru acea destinatie. n-am mai mers in acel an nu pentru ca m-ar fi speriat ceea ce s-a intamplat, ci pentru ca nu s-au mai organizat chartere decat pentru Hurghada. ar fi fost posibil sa merg cu transfer din Hurghada in Sharm, insa n-am inteles de ce in aceasta varianta nu mi se mai oferea cazarea la hotelul ales initial, si fiindca nu mi-au placut hotelurile din oferta am refuzat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

noi tinem cont unde plecam si ce activitati facem.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Bineinteles sa fie reale, nu ce vedeam la televizor in Grecia, oamenii agitati din Atena (or avea si ei o piata Constitutiei ceva unde se aduna) nu mi-au influentat cu nimic frumusetea insulelor pe care le-am vizitat.

Da, as vizita lumea larga dar m-as limita la zonele care macar par safe, ca se poate intampla orice oriunde asa este. dar macar sa nu fie ceva sigur sa ma duc direct la conflict.

Cat despre calatoriile in strainatate, mie mi se par aur. Aur pentru copii, pentru suflet pentru inima si creier. Atatea informatii primesti in mod direct doar calatorind si observand oameni, case, strazi, civilizatie, marea albastra, modul in care alti oameni fac aceleasi lucruri sau altele, limbi straine.

Copiii mei desi sunt mici (2 si 4 ani) sunt fericiti cand mergem in Grecia, in Germania, abia asteapta Disneyland dar stiu ca atunci cand for avea 5 si 7 ani.

Nu i-as priva de ceea ce simt cand vad privelisti caracteristice altei tari pe care nu le simti la fel din poze, de mediterana, de alte gusturi si arhitecturi, de faptul ca alti oameni vorbesc alte limbi si tot asa...

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Frumoase insulele dar am prins greva taxiurilor. Cumulat cu faptul ca mi-au pierdut bagajul vacanta asta a fost de cacao.
Am pierdut ore in sir pe telefon cu companiile aeriene incercind sa-mi localizez bagajul in conditiile in care minutul era 4 euro.
Mi-a venit bilul telefonic 600 dolari pe luna august. Mai bine mergeam in Hawaii.
Nu pe bune, eu nu mai merg in viata mea undeva unde sint probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hi!Hi!Rufus ai speriat mamicile!
Este f. bine sa ne planificam vacante in tara pt. ca avem locuri de vis.
Cu marea este altceva!Cu bombe, fara bombe, noi tot in Turcia in confortul lor si la Mediterana vom face baie!
Am eu asa o impresie ca nu vor mai lasa rusii sa le fie deranjate afacerile din Antalya,.
Cand am fost prima oara in Antalya,eram printre primii romani care vizitau localitatea si ne-am descurcat vorbind in engleza,acum trebuie sa invatam rusa, pt. ca localnicii au uitat engleza si vorbesc numai ruseste!

Mergi la inceput