Strugurasi S-O11 - HAI Theea, Nati! (106)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

hello
eu am fost la dr de fam.
cica nu o ingrijoreaza ca mi se umfl piciorul drept mai mult ca stangul, ci ca imi amortesc degetele de la maini. ca sa nu fie ceva de la coloana.
m-a pus sa fac gimnastica, iar dupa ce nasc radiografie daca persista amorteala...

am intrebat si eu cat e o pompa electrica avent.
5 mil!!
mult coane...

35+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui camady

Fetelor va felicit pe toate care ati nascut
N-aM INTRAT SA VAD POZELE ca n-am timp, o sa punem si poze cu noi cat mai repede.
Intrebari:
1. La cat timp alaptati?
2. Cat timp tineti bebe la piept ptr supt?
3. Cate treziri aveti pe noapte? Perioade de veghe?

37+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori

camady's baby

1, Nu conteaza cat de des suge bebe. La jum de ora e tot atat de ok cat e la 4 ore. Daca suge des nu e semn ca nu e lapte. Poate suge cate putin si des sau poate se stabilizeaza acum lactatia si face treaba ca la carte transmitand corpului mamei cat trebuie. Mai poate suge des pentru ca: nu e corecta pozitia de alaptat ( rareori) , e stresat de ceva( musafiri, program) , are nevoie de afectiune mai multa, in bratele mamei aude zgomotele cunoscute inca din burtica.... ideea e ca suptul des are legatura cel mai probabil cu orice altceva decat calitatea sau cantitatea laptelui.
Consultantii pentru alaptare sustin ca niciodata nu trebuie refuzat copilul si ca daca cere inseamna ca are nevoie.

2. Unii bebei se satura in 5 minute, altii stau la san cate 1 ora. Ambele variante sunt ok. E drept ca mancand repede inghit aer si se mai inneaca.
Poti incerca sa o pui la san cand inca nu ii e foarte foame( da, asta poate insemna mai devreme de 2 ore), cand e semiadormita( dar asta nu e neaparat o solkutie ca atunic nu sug foarte constient) sau dupa primele minute de supt frenetic sa o iei de la san, sa o ajuti sa scoata aerul si iar la san. In acest fel e posibil ca , la tura 2 sa pape mai linistita.

3. Pana li se regleaza programul cam asa sta treaba. Unii bebei zici ca sunt pe fus orar american. Solutia e sa dormi cand doarme ea( ziua, noaptea, 5 minute, 1 ora) sa te odihnesti cand poti pana se regleaza oarecum programul. Cel putin 1-2 luni cam asa sta treaba la unii bebei

Rabdare si perseverenta. Nu te lasa coplesita, bucura-te ca are nevoie de tine. Suna ciudat dar trebuie sa vedem partea plina a paharului: acum sunt ai nostri si atat, acum au nevoie de noi imperativ, continuu. Cu cat trece timpul cu atat sunt mai independenti si , fiecare dintre noi, desi se va bucura mult de copilul ei curajos, independent etc... va avea in suflet si o mica tristete ca nu mai e mereu langa noi.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

nu i-a trecut nimeni info lui bebe de jade.
ionela, le treci tu?

3200gr, 49 cm, ora 10, cezariana

35+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

May , si mie imi amortesc mainile. de la coloana zici?!

eu as zice ca de la sarcina e treaba asta si implicit de la inima/circulatie.

Oana 36+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Sei, nu lasa multa lume sa te innebuneasca cu tot felul de sfaturi. Vei obosi repede.
Despre acel infasat. 1. risti sa faca bubite urate de la caldura. 2. displazia de sold si infasatul au mare legatura.... Tu ia decizii asa cum simti, dar asigura-te ca iti sunt respectate.
Daca medicul nu a spus nimic de meconiu eliminat mai tarziu sigur e ok. Eu stiu ca ala e primul, scaun dar nu am dat o importanta pana acum momentului pana cand e ok sa fie eliminat, deci nu stiu.
Pe partea celalalta: colostru este purgativ si ajuta la eliminarea meconiului, spre deosebire de LP care face cam opusul, si daca tin minte corect, in maternitate micuta a primit LP. Probabil aici e cheia.
Despre alaptatul la 4-5 ore : spui ca a stat la lampite deci e un icter mai urat. Parerea mea, desi e exact opusul la ce spun deobicei, e sa o trezesti si sa o pui la san mai des pana dispare icterul. Cam la 3 ore de la initierea alaptatului anterior.
E posibil ca lactatia sa se regleze, dar e posibil sa scada si pt ca ea e somnoroasa . Solutia e : piele pe piele fata si alaptat mai des. asa eviti scaderea lactatiei si te asiguri ca e bine hranita/hidratata.
Apa: 2 litri macar. Poate fi ceiut de chimen+anason+fenicul ( gasesti la plafar fiecare chestie separat si le amesteci tu). Mananca si dormi inainte de fiecare alaptat( a dormi poate insemna 10 minute, si mai poate insemna doar sa stai linistita . Comprese calde inainte de alaptat pot ajuta. Nu cred sa fie cazul de pastile cat de relaxare, calm si ...ALAPTAT
Buricul : eu as folosi betadina ca nu are alcool si , asa micuti, alcoolul se resoarbe repede. Pe partea cealalta stiu multe mamici si din romania si din afara care au fost sfatuite sa dea cu alcool ( de cele mai multe ori alcool alb), deci probabil exagerez eu.
si o imbratisare

Mergi la inceput

May, nu reusesc acum ca sunt pe fuga, am raspuns fetelor despre alaptat ( ca na... in sensul asta ma si pregatesc acum, cu asta sa ma ocup in urmatorii ani, asa ca ma cert cu lumea ca viiiiin, da eu tot scriu). daca nu face nimeni, mai pe seara ma bag eu

Amortirea degetelor de la maini poate fi si sindromul "tunelului carpian". Gasiti pe net date. ideea e ca Nu e grav, e deseori intalnit in sarcina si trece dupa nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Sei ma bucur din tot sufletul pentru tine

Sei, te mulgi cu pompa electrica sau manuala?

38+ Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela... acum fetita pare ca si-a revenit nu mai e atat de somnoroasa, ea a fost cu somn de 4 ore de la inceput.. cand era cu icter dormea 6 ore nu statea treaza decat f putin.. acum a sat si 2 h treaza, icterul ( dupa cum arata pielicica) pare sa se traga ... atat ma enerveaza la culme ca are ochisorii galbui ...
Azi nu m-ammuls de la 6 dimineata am mai zis, insa pb am mancat si f putin azi , la 11 mancasem doar o cana cu lapte... acum la alaptatu;l de la 18 am obs ca un san imi era dureros si tare.. a supt din el si l-a eliberat .. sper sa se regleze lactatia si sa scada doar cat e suficient ... oricum fac orice sa nu scada , de ce ar scadea? care sunt cauzele...? sa stiu sa le evit intru totul
O sa iti multumesc de fiecare data de acum incolo... sfaturile tale sunt de aur

Doamne cat o iubesc

39+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea_t

Sei ma bucur din tot sufletul pentru tine

Sei, te mulgi cu pompa electrica sau manuala?

38+ Doamne iti multumim!

Cu manuala.. si vreau sa va zic ca pana acum cea de la Primii Pasi e super ok... a luat-o mama cand i-am cerut disperata pompa, i-am zis avent ca e la Cora la promotie la 169 lei, insa nu a vrut sa dea atatia bani, insa sunt ff multumita de Primii Pasi

39+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

ma bag eu repede la modificari.

34+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput