Strugurasi S-O11 - HAI Theea, Nati! (106)
Raspunsuri - Pagina 11
MARINAENACHE spune:
Neata si de la noi
Eu am chiar foarte bn pana la 11.45 doar cateva reprize de dus la baie...piticeii se misca in voie.
Ma bucur k sunteti bn mamicilor si va bucurati de comorile voastre abia astept si eu sa traiesc aceste momente minunate dar sa ajung macar pana la 35 de saptamani k altfel nu ma primeste la Medlife si ma trimite la filantorpia, acum ma ingrijesc sa nu mi se provoace nasterea mai ales k ieri am fost nu in butoi ci sub butoi am ramas surprinsa de Rammo k a nascut natural gemenasii si prin ce a trecut mai ales k era pregatita psihic pt cezariana dar dc nu au primit o la Medlife si au trimis o la Filantropia comisia de acolo nu a acceptat cezariana m-a cam sperIat ma gandesc sa nu ajung si eu asa k vb aia de ce ti e frica de aia nu scapi
32+ Unde.s 2 puterea creste CEZARIANA 28.sept.2011
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari
NataliaS spune:
Ia sa iesiti din butoaie!!! N-aveti motive sa va cufundati!
Maryyan - ai incredere in tine si-n instinctul tau matern si incearca sa te relaxezi.TREBUIE SA VA CUNOASTETI RECIPROC! Pitica suge probabil prea lacom si din acest motiv se ineaca...intrerupi frumos suptul si o ridici pe umar, ii lovesti usor spaticul si continui alaptatul cand se potoleste. Tot din acelasi motiv are colici. Tine-o ridicata pana scoate aerul dupa supt. Pentru colici pe mine la una m-a ajutat Bonnisan, la cealalta Sab Simplex (simeticona)
Din pacate nu poti sa stii daca o ajuta numai incercandu-le.
Si odihneste-te!!!! E esential pentru binele tau si al copilului! Incearca sa nu mai cauti prezenta celor din jur pentru a te simti in siguranta, gaseste in tine energia si puterea necesara!!! Te pup si sunt convinsa ca vei reusi! Tu esti o mama extreordinara pe copilu tau, CEA MAI BUNA MAMA!!!!
Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 40 sapt cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
marryan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NataliaS Ia sa iesiti din butoaie!!! N-aveti motive sa va cufundati! Maryyan - ai incredere in tine si-n instinctul tau matern si incearca sa te relaxezi.TREBUIE SA VA CUNOASTETI RECIPROC! Pitica suge probabil prea lacom si din acest motiv se ineaca...intrerupi frumos suptul si o ridici pe umar, ii lovesti usor spaticul si continui alaptatul cand se potoleste. Tot din acelasi motiv are colici. Tine-o ridicata pana scoate aerul dupa supt. Pentru colici pe mine la una m-a ajutat Bonnisan, la cealalta Sab Simplex (simeticona) Din pacate nu poti sa stii daca o ajuta numai incercandu-le. Si odihneste-te!!!! E esential pentru binele tau si al copilului! Incearca sa nu mai cauti prezenta celor din jur pentru a te simti in siguranta, gaseste in tine energia si puterea necesara!!! Te pup si sunt convinsa ca vei reusi! Tu esti o mama extreordinara pe copilu tau, CEA MAI BUNA MAMA!!!! Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 40 sapt cu Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103 http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/ |
Matalia multumesc frumos stiu ca sunt cea mai buna Mama pu copilul meu dar nu inteleg de ce sa instalat frica in mine incerc sa depasesc acest moment din toate puterile crede-ma.
Ce trebuie de mincat in per asta, ca eu stau doar pe apa si ceai nu pot minca mai nimica, si asa din cind in cind mai manic cite o felie de pepene galben, si o supica inrest nu stiu ce pot minca? tu din experienta ta ce manicai in prima luna?
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final
My angel says: "start moving, so I can start blessing"
nanna_mika spune:
NATALIA - imi place mult raspunsul pe care l-ai dat lui Marryann, este foarte important si adevarat ce ai zis! Din pacate prima perioada cu bebelusul este asa de solicitanta si stresanta incat greu poti vedea imaginea in ansamblu pentru a-ti da seama care e solutia la toate noutatile ( refuz sa le spun probleme) care te navalesc. Si eu cu prima fetita am fost foooarte debusolata cu toate cartile, revistele pe care le citisem si cursurile la care fusesem inainte. Acum sper eu sa fie mai usor, oricum, voi retine ce ai scris
mamica de Indra Stefania si Eva Alexandra ( in burtica)
36+ cu Eva Alexandra
nanna_mika spune:
MARYAN - ceea ce simti nu este frica. Este grija fata de puiul tau, grija din iubire. Asa va fi mereu si este normal, doar ca acum este mai accentuata de oboseala, dureri, noutate, hormoni etc. Toate mamicile trec prin asta si e normal
Incearca sa te relaxezi, sa te odihnesti si sa te hranesti, doar asa ii va fi bine si bebelinei tale minunate. Referitor la mancare stiu ca nu exista restrictii prea multe, doar sa nu consumi alimente condimentate, ceapa, usturoi ( cele puternic aromate) si nici ceaa ce stii ca te baloneaza de obicei. Eu stiu ca mancam supita de pui, friptura la cuptor cu ceva legume, branza, lapte cu cereale, asta imi amintesc sigur.
Sigur te vei descurca din ce in ce mai bine cu fiecare zi ce trece!
36+ cu Eva Alexandra
michella78 spune:
marryan, ai incredere in tine ca esti cea mai buna mamica pentru fetita ta. cand Teodora mea vomita dupa lapte doctorita m-a sfatuit sa nu o pun la orizontala decat dupa minim 15 min. de tinut pe umarul ta, pentru regurgitare. cunosc spaimele cu voma, crede-ma din suflet le-am incercat cu Teodora. Dar am trecut peste, cakmandu-ma si linistindu-ma eu.
cu mancarea pt alaptat, nu te pot ajuta, stiu doar ca ar trebui evitate prea multe cruditati. dar incearca macar lapte/iaurturi/branza/oua fierte/ un gratar necondimentat de pui sau ce agreezi tu. mie mi se pare ca si mananci foarte putin. deci esti slabita si obosita. vitamine mai iei? poate ai intrerupt brusc si prenatalele si de aceea esti si mai obosita. suntem alaturi de tine!
pentru fetele din tara, cu copilasi mai maricei, i-am luat Teodorei de la lidl 5 puzelluri cu licenta disey, de la 63 de piese in sus cu 10 lei bucata si niste sabloane foarte dragute, tot asa, mie mi s-au parut foarte ieftine 1 set (6 buc.) vreo 15 lei.
eu azi am fost la cumparaturi, poate pe seara pun totul in bagajul de spital. nu prea cred sa fi uitat ceva de cumparat!
michella mami de Teodora si 36+cu
oanaiasi spune:
Michella, deja faci bagajul?!
eu ma gandeam sa mai astept
Oana 36+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
marryan spune:
nana michella va multumesc din suflet pu sfaturi, imi sunt fr utile si orice experienta traita de voi imi da puteri sa trec si eu peste aceste momente, nici eu nu le spun "probleme" ci doar momente care vor tercea odata poate cu cresterea puiutului meu.Dupa ce papa lapte nu o tin la orizontala ci o ridic pe umar ca sa i iasa gazele din stomacel si dupa o pun in patut...si cind se ineaca la sin am deprins deja sa o ridic repede in sus si sa o lovesc usor la fundut sau la spatic.
Eu da maninc fr putin ca nu se lipeste nimik si abia citeva zile am inceput prenatale sa beau ca altfel cadeam jos, cind imi plinge fetita mie mi se imoaie picoarele si mi se face rau, zau ca nu pot suporta starea asta, si intru in panica ca ceva nu e inregula cu ea si eu nu o pot ajuta off sper din tot sufletul sa depasesc perioada asta. Sotul sia luat paternity leave si de miine e acasa cu mine sper sa ma pot odihini un pik ca in aceste 2 saptamini chiar si inainte de nastere cu o saptamina nu am dormit noptile de griji si teama ca totul sa fie bine, si sunt fr obosita, sa ma vedeti in ce hal am ajuns sleita de puteri
Cu mincarea soacra imi facea supe dar punea tot felul de mirodenii pe acolo si cred ca din cauza asta o doare burtica pe fetita, am rugat-o sa nu puna una alta dar ea nu si gata ca tebuie....de miine incep eu sa gatesc cite un pik sa intru in ritmul de dinainte.
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final
My angel says: "start moving, so I can start blessing"
nanna_mika spune:
MARRYAN - mi-am mai amintit ceva referitor la alimentatie: la supa sa nu pui radacinoase ca pastarnac si telina. Sunt deasemenea cu arome mai puternice si posibil sa schimbe gustul laptelui.
Si fetita mea se ineca si chiar vomita de multe ori dupa alaptare, trebuia sa o tin pe umar 50 de minute, daca o puneam chiar cu 10 min mai devreme in pat se ineca sau vomita. Ajunsesem sa nu mai stiu daca e zi sau noapte, marti sau sambata , dar timpul a trecut, pitica a crescut si toate au fost ok pana la urma. De asta zic, incearca sa te relaxezi tu, sa ai grija de tine, sa te hranesti, sa te simti bine, bebelusha ta simte tot
36+ cu Eva Alexandra
camady spune:
Fetelor va felicit pe toate care ati nascut
N-aM INTRAT SA VAD POZELE ca n-am timp, o sa punem si poze cu noi cat mai repede.
Intrebari:
La cat timp alaptati?
Cat timp tineti bebe la piept ptr supt?
Cate treziri aveti pe noapte? Perioade de veghe?
Ca sa raspund eu :
Alaptatul e la 2 ore, nu putem trece peste pragul asta.Oare nu o fi laptele atat cat ar trebui?
Alaptez 10 min maxim 20 numai la un san la alaptare.Vine lapte mult si saraca ii galgaie laptele, se si ineaca...........si ma intreb ce sa fac ca sa manance mai alene, poate de asta e asa agitata.
Noaptea se trezeste si mananca la 2 ore are si perioade de veghe cam 2 ore. Sunt rupta de somn.
A si inca ceva. Dupa maxim 15 min de la fiecare alaptat incepe frichineala.Nu doarme neintoarsa sa spun asa.Si incepe sa scoata zgomote, sa se foiasca, sa maraie pana se trezeste. De cand e ea nu a avut un somn linistit.
Offff.
37+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori
camady's baby