Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(72)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Anka, nu poti sti daca bebe al tau nu e asa iubaret cu tine pentru ca ai ales sa il inveti mai independent. Poate asa este el. Dar niste pupaceala/mamiceala acolo zic eu ca nu strica, asa ca atunci cand esti cu el si ai timp, da-i bataie :)
Uite, bebe al meu o prefera de multe ori pe maica-mea intre mine si ea. De ma si apuca gelozia, sincer (paranteza aici, maica-mea de multe ori greseste cu mine ca ma si provoaca aratandu-mi ca uite bebe vrea la ea). Dar mama vine odihnita, cu chef de vorba si zambete. Eu mai am si momente cand nu mai pot canta/dansa/tine in brate cu zambetul pe buze. Nu ca ma enervez si tip la el, Doamne fereste!, dar sunt asa mai serioasa.
Si au si bebei momente cand vor sa ne tina in brate si altele cand vor sa fie singuri. De obicei al meu adormea in brate la mine, in timp ce dansam sau il pupaceam pe frunte. Mai nou il pun pe pat si se foieste p-acolo pana adoarme. Nu-i mai place sa il pupacesc sau sa-l mangai prea mult.
Pe de alta parte, eu am fost crescuta de bunici, la tara, de la vreun an pana la 5 ani. Si nu am avut probleme in a-i iubi pe parinti, in a-i recunoaste, etc. Chiar ma intreba nasa mea, care e psiholog, daca din cauza asta nu mi-e frica sa nu fiu parasita. Nu, n-am avut si nici n-am o astfel de problema.

Dar cum ziceam si mai sus, afectiunea nu strica. Ofera-i-o cand poti si o sa-ti ofere si el la randul lui. La tine e si situatia asta speciala cu cresa de la 3 luni si intr-adevar nu era indicat sa-l transformi intr-un mamos, pentru ca ati fi suferit amandoi.

(Sper ca am fost coerenta, ca nu mai am timp sa citesc ce-am scris)

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Ne-am hotarat sa plecam 3 zile la mare, in Bulgaria, fara bebe. Am emotii. Mi-a luat ceva timp sa ma hotarasc pentru ca nu l-am lasat pe bebe singur pana acum mai mult de cateva ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Gata cu gradi pe azi!

Ralucutza bine ca ai scos capul! A prins Carmen castravete? Sau i l-a indesat cineva pe gat, "ca-i era pofta fetii"
Te pup, mai scrii, da???

Anka depinde numa de firea cupilului din dotare, Robert a fost alapatat o groaza, dar nu a avut genul asta de dependenta, lipire dejavascript:insertsmilie('') mine, a stat cu oricine, si ziua si noaptea (daca avea lapte de-al meu era ok, deci am prins vreo 2 nunti linistita ) si cand am mers eu la serviciu nu a zis nici "pas" dupa mine, la fel cand a ibnceput gradinita, abia reusea ta-su sa-i schimbe pantofeii, abia astepta sa se infiga la copii...deci, depinde de copil cat e de indep/dep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

tunde vrem poze cu super-freza lui super-Mario ! si bafta , sa fie bine fifi dupa vaccin
anka eu zic sa nu iti faci probleme sau mustrari de constiinta ! sa stii ca si al meu bebe de ceva vreme incoace nu mai e asa afectuos. chiar ma plangeam sotului acum cateva zile ca inainte ii placea la mine in brate, ma pupa pe fata, ma mangaia, ne gadilam toata ziua...acum, de cand cu mersul de-a busilea si cu ridicarile de unul singur, ma ignora total !! ma impinge cand il iau pe in brate sau pe burtica mea vrea numai singur, numai pe jos, si sa se agate de orice sa se ridice...naaa e si el un mic explorator acum . faptul ca l-ai dat de mititel la cresa , normal ca l-a facut mai independent , ceea ce e foarte bine pentru tine, ca nu ai avut probleme, sa urle dupa tine. te cred ca vrei si tu sa ai momentele tale de afectiune cu bebe ... si o sa le ai , incearca in timpul tau liber sa te joci cat mai mult cu el, sa il gadili ... gardul ala, si toate jucariile din lume nu au suflet ... sa stii ca si el are momente cand are nevoie de afectiune, ca si tine....doar ca are o perioada acum, ca multi alti bebei de altfel ! Hai te si o sa fie bine !!!
mimo mama cand va aud ca plecati fara bebe...ce curaj pe voi ! eu nu cred ca as putea ! bravo voua, tare , cand plecati ?
madalina cum e la mare?

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sicuta13 spune:

Semnez si eu condica dupa o lunga absenta
Carla e bine, s-a cumintit sau a-a mai obisnuit mami cu programul ei, avea in urma cu 2 sapt. 8,250kg e clar ca nu avem probleme cu mancarea, ne place foarte mult apa acesta fiind motivul pt. care ne-am decis sa mergem la aquabebe.
Mimo profita de aceste trei zile si noi am fost plecati 3 zile...da stai cu gandul tot la bebe, ii stresezi pe bunici cu telefoanele, dar te vei odihnesti, revii cu forte proaspete si e asa dulce revederea.

Mergi la inceput

Carmen, nu stiu daca e vorba de curaj, ca stiu ca are cine sa aiba grija de el. Plec de vineri pana duminica, asa ca o sa fie cu el bunica bunicul si doua matusi. N-o sa duca lipsa de rasfat deloc. Doar ca o sa fiu eu cam stresata si probabil o sa le dau telefoane non-stop.
Dar am zis sa ma relaxez si eu un pic si sa ies din rutina. Nu stiu cum mai sunteti voi, dar eu mi-s inca destul de nervoasa. Nu-mi mai sare tandara din orice, dar tot sare. Cred ca se razvrateste subconstientul meu de la atata rutina parc-bebe-mancarica-parc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Anka ms de informatiile privind racelile si febra.

Si la punctul nr 2 mi as dori tare mult sa fie si Stefan mai independent, poate am si eu o parte din vina ca e asa mamos. Nu vrea biberon, nu vrea suzeta, papa doar lm. Adoarme doar la san. Mai adoarme daca suntem in afara in carucior cand e prea obosit(afara nu mai vrea titi - i -o fi rusine ) Daca se trezeste si eu nu s e tragedie curata.

Ce as putea sa fac sa pot pleca de acasa cand doarme?

O sa ma stradui sa i dau iar biberon, dar cu ce? Apa nu vrea in el, poate ar mai vrea lm dar cine sa se mai stoarca? Ultima data am incercat si cu lm in biberon si nu a vrut.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryiii spune:

Mimo te inteleg perfect.
Si noi am evadat o zi de dimineata devreme pana la miezul noptii. A fost f bine si nu am sunat decat de doua ori. Fifi a fost cumintica, a papat mancarica, DAR in stilul ei propriu si caracteristic nu a baut lapte deloc. De la mama mea am inteles ca a fost relativ cumintica, dar stiu eu ca a fost mai mult purtata in brate si pe afara cu caruciorul...o cunosc.
De aici vine si stresul meu cu laptele. Abia astept sa vad vreun progres din incercarile mele. Ma gandesc in fiecare zi la serviciu si chiar as vrea sa se obisnuiasaca sa bea si altfel laptic.
Anka, Elena se agata de mine si ma ia in brate, se lipeste de titi si mai nou numai asa adoarme, se trezeste noapte si cel putin o juma de ora suge si se joaca si ma tine langa ea asa adormita si doame fereste sa indraznesc sa ma misc sau sa plec, si cred ca face cam tot ce face un copil mamaos. Nu zic ca nu-mi place asa...dar as vrea sa stiu ca e bine si se simte ok cu oricine, sa stiu ca pot face ce am de facut, sau pot pleca unde am de mers impacata. Si nu eu ii transmit astea, asa e ea. Chiar de mica a intrat in contact cu multa lume prin vizite, prin iesiri etc dar se pare ca se nasc ei cu o personalitate pe care noi putem doar sa o cizelam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Citat:
citat din mesajul lui rmbbc

Multumesc mult Mayane. asa stiam si eu, dar.... fiind la o zi de nastere rudele se cred intotdeauna mai destepte decat mine, ca dor de! ele au crescut deja copii si mai sunt si mai invarsta!! Am vorbit degeaba cand am spus ca in privinta copilului meu eu decid ce si cum. In fine...bine ca am vazut faza relativ imediat. I-am dat multa apa sa bea dupa aceea. Sper sa nu aiba vreo problema.

Daca s-a intamplat doar accidental, nu e cazul sa te panichezi. Banuiesc ca doar s-a jucat cu el, nu l-a si mancat. Mai toti copiii "gusta" ceva la un moment dat. Nu cred ca poate sa se intample ceva grav.
Uite si un link, poate iti e de folos: Sarea in alimentatia bebelusului

Cat despre rudele cu experienta... Si la mine insistau sa-i pun ciorapi si un pulovaras cand afara erau 30 de grade. Fiecare mamica stie ce e mai bine pentru puiul ei.

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

ce de bebelusi mucosi... intram si noi in club; cred ca un virusel bulgaresc, mai pirpiriu; doar muci si-un pic de febra deocamdata;
am terminat apa de mare pe care am adus=o cu mine si i=am luat de aici humex;

tunde - primit, multumim;
a fost f fain la bulgari; mult mai fain de cat ma asteptam; am si fost vreo 12 persoane si 4 copii, si intre plaja, mese, piscina, copii, plimbareli, a trecut saptamana fara sa ne dam seama;
pe mine sistemul asta all inclusive nu ma avantajeaza deloc; mereu ma intorc cu kg in plus...senzorul de satietate parca trece pe off cand is in vacanta, nush ce naiba ca am dat iama in dulciurile alora...

mai am acum o boala - produsele naturiste; are sor-mea un plafar f aproape si de fiecare data cand ies, ma opresc sa mai cumpar ceva; eu is din aia cu ceaiuri, detox si tincturi cat cuprinde, si m-au prins de clienta fidela; sunt si muuult mai ieftine decat in canada; toate! nu-mi vine sa cred ca poti lua o cutie de ceai cu cca 1$; eu cam ce cumpar in canada is mai toate de la 4-5 in sus;
si-mi place mult ca-s multe firme romanesti producatoare;
cred ca jumate din cifra de vanzari pe luna asta si-au facut-o cu mine.

anka - sunt perfect de acord cu ce zici tu acolo despre raceli si febra;
cat despre bubu si eu cred ca depinde f mult de temperamentul copilului; eu mi-s din aia extrem de mamoasa si pupacioasa, siroposenii de te ia cu rau de la stomac; si sophiotul deja da semne ca i se cam apleaca
adica da, plange dupa mine daca plec pe perioade mai lungi, cand e agitata sau bolnava numai eu o pot adormi, se mamoseste din cand in cand, dar parca mai putin decat mi-as dori;
si la fel papa de la toata lumea, adoarme bine si cu tati si cu buni, acum in vacanta s-a plimbat prin bratele tuturor fara probleme;

imcerc si eu sa ma adaptez la ritmul ei si sa invat sa ii citesc cue-urile

la multi ani tati de Catalina!
si la multi ani sarbatoritilor de azi!!!;

Mergi la inceput