FIV in Ungaria 136
Raspunsuri - Pagina 11
kemskaia spune:
samira, ca tot ai adus vorba, profit sa te intreb cum l'ai convis tu pe PK ca e nevoie de progesteron injectabil in cazul tau? sau a fost propunerea lui? incerc si eu sa adun info, cine stie, poate'mi vor fi utile...
stiu ca nu se gaseste la noi, de unde il cumperi?
fetele din TM, am auzit ca se poate procura de la vecinii nostri sarbi...e adevarat, se da fara reteta?
multumesc samira si...scuze, probabil ai mai povestit despre asta, dar eu n'o sa reusesc niciodata sa tin pasul cu voi aici, pe forum
samira33 spune:
eliana,incepand cu ziua 10 faci ecografie-si repeti dupa 2 zile daca e necesar,pana cand foliculul dominanat ajunge la dimensiunea de 17mm si endometrul are minim 9mm.
in ziua in care ai aceste valori iti faci Ovitrelul si la 5 zile-pentru ca ai embrioni de ziua3 congelati, de la administrearea Ovitrelului ai ET la Budapesta.
kemskaia,la primul Fiv nu a vrut sa-mi dea PRG.inj insa la al-2lea,in pauza dintre FIV-uri m-am monitorizat o vara intreaga-4 luni mai exact,cu hormonale de ziua 3,monitorizarea ovulatiei cu ecografii repetate si valoarea reala a PRG-adica la fix 7 zile de la data ovulatiei.
am centralizat totul intr-un tabel,i l-am trimis pe mail si mi-a trimis raspuns inapoi sa-mi fac rost de PRG inj.
nu e un tip absurd si acolo unde e nevoie da ce e nevoie.
acum inteleg si pozitia lui vis-a-vis de "disperarea" cu care il asalteaza toate pacientele care ar vrea si d-aia si d-aia si ar sta si atarnate de bec daca asta inseamna sa reuseasca Fiv-ul,insa sunt convinsa ca el stabileste "the best thing to do" pentru fiecare pacienta in parte.
asa ca stai linistita,daca e nevoie de prg inj sau de altceva iti va da.
daca nu ma inseala memoria ai mai facut un FIV cu el.
nu mai stiu daca ti-a dat atunci PRG inj.
fara sa vreau sa-i iau apararea lui PK sau oricui alt dr. care face FIV,din experienta mea de pana acum,am observat ca toti medicii te iau usor la primul FIV,e de "acomodare",daca se poate folosi termenul asta...si desi pentru noi poate fi o experienta traumatizanta asa procedeaza toti.
daca e sa reuseasca asa...e perfect pentru toata lumea...daca nu incep sa "sape" mai adanc si te trimit sa faci analize mai speciale in speranta ca-si vor da sema ce nu a mers bine-ca realitatea e ca domeniul asta nu e atat de dezvoltat asa ca nici macar ei nu stiu si nu pot spune cu exactitate ce nu a mers bine in cazul unui esec si te aburesc in general cu "cauze genetice".
sa nu inteleaga cineva ca mi s-a pus pata pe PK....e tot "iubirea vietii mele",e medicul in care am incredere maxima,medicul cu care comunic cel mai bine si caruia nu am ce sa-i reprosez desi avem 2Fiv-uri nereusite impreuna..cu el am ales sa merg mai departe insa nu-l consider nici mai bun nici mai slab decat alti medici.
pana la urma au si ei plusuri si minusuri fiecare,nu-i vreunu rupt din Soare ca sa fie fara pata.
hai ca m-am intins cat o pomana tiganeasca
va doresc o zi faina tuturor
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
anaasta spune:
fetelor, eu am pe 2 septembrie prima consultatie pentru FIV cu PK. toate analizele mele sunt facute in tara, asa ca acolo am de platit consultatia banuiesc. am vazut ca aceasta este 13.000 de forinti. este inclusa in acest pret si o ecografie sau aceea se plateste separat, ceea ce mai inseamna inca 8.000 de forinti?! spermograma sotului as vrea sa fie repetata acolo si ma gandeam sa faca si o spermocultura. banuiesc ca se poate, nu?!
samira33 spune:
anaasta,ecografia se plateste separat.
la fel spermograma si spermocultura.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
eliana2707 spune:
samira33 multumesc tare mult de raspuns, acum imi este mult mai clar cum trebuie sa ma organizez. PK mi-a zis sa iau elevit, dar am citit ca ingrasa foarte mult. Oare sa continui cu ceea ce am luat pana acum adica acid folic, magneB6, vitamina C?
Cris_25 spune:
I'm back
Am avut 3 embrionasi: 8B2, 8B2, 6B2 (nu chiar roz, dar PK a zis ca nu e nici rau)... dar am transferat doar 2 ... asa ne-a recomandat el. Unul l-a mai lasat 2 zile ... daca se dezvolta ok, il congeleaza (eu zic ca sunt slabe sanse) ...
In fine, ideea e ca suntem cu 2 bb la purtator ... De aici incolo ... ce o sa vrea DD .
Am o intreabare. Mie PK mi-a dat sa iau doar Utrogestan in perioada urmatoare. Nu mai trebuia si altceva? Stiu ca datile trecute am luat si ceva estradiol parca ...
monilaza, succes maine la punctie!
anchusa, nicio veste?
samira33 spune:
PK nu este adeptul estraiolului in tratamentul de sustinere.
felicitari pentru transfer!!!sa fie cu reusita
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
samira33 spune:
eliana,niste vitamine prenatale trebuie sa iei oricum.
si daca se lasa cu bebe nu mai conteaza kg...le dai jos dupa aceea.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite