Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (56)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Ana, la ultima ecografie era 2,47 cm. Presupun ca e destul de scurt din moment ce mi-a recomandat dr.mea sa stau numai in pat cu nospa, utrogestan si gynipral.

Emma 24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanyla spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bedrosmart

Multumesc, mult, Tanyla, pentru mesajul tau, m-am mai lamurit. Din pacate nu ai PM activat, dar daca mai citesti pe-aici, te mai intreb ceva: oare in CIC nu trebuie sa intri obligatoriu dupa 42 de zile de lauzie sau poti prelungi perioada (cu zilele ramase din prenatal, daca merg mai mult la serviciu, ce ziceai tu mai sus)? Cand se pot depune actele pentru CIC? Exista un termen legal sau cand imi convine mie? Naiba sa le ia de legi, daca le intelege cineva...

Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33)

Esti obligata de lege sa efectueze dupa nastere minimum42 zile concediu de lauzie, darnu te oprste nimeni sa le efectuezi pe toate dupa nastere.Cele 126 zile le poti imparti cum vrei,singura conditie fiind ceea ce am spus mai sus.Acele pt.CIC le depui dupa ce se termina postnatalul.Nu ai cum altfel.Trebie sa faci o cerere catre angajator pt.suspendare CIM , incepand cu data terminarii postnatal si pana la data la care copilul implineste un an sau doi(depinde ce alegi), angajatorul trebuie sa-ti completeze o adeverinta tip cu veniturile nete pt.cele 12 luni anterioare nasterii copilului,pe care trebuie sa o depui la dosarul pt.stabilirea indmnizatiei.Pt.alocatia copilului te poti duce oricand sa depui dosarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Anna sunt de acord cu regula imbracatului +1 strat fatza de noi.

noua ne-a recomandat sa iesim si la -5-8 chiar -10 grade atata timp cat nu e viscol/ceata/vant...si eu l-am tinut la inceput in fatza geamului zilnic.

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (25 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Emma, chiar micut colul tau, ai grija si nu face eforturi
Cristina, mie asa imi spusese doctora si nu mi-am facut griji prea mari cu gradele ca deja venea primavara. Dar cred ca e ok si cum zici tu, eu in iarna urmatoare l-am scos pe VLad afara la orice temperatura de -, si nu au fost probleme (dar avea 10 luni deja).

de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 23+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

Citat:
citat din mesajul lui arleza

Neatza si de la noi,aproape de pranz.A durat pana am citit ca tare vorbarete mai sunteti.

BRAMBULE pai si ce ti-a dat cand au constatat ca pierzi lichid amniotic,sau ce ti-au facut?Tu aveai colul inchis si tot iti curgea lichidul amniotic,adica picura?Mersic de raspuns.

LIA,esti acasa?
Sa stii ca eu vedeam la prematuri nasteri si la 25 de sapt.O sa fie bine,lasa ai incerede in medici si in Dumnezeu care nu te-a lasat pana acum.

gravi 27+ cu Sara Elena

sunt la spital

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

bebelinul meu scump

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +28

Mergi la inceput

Citat:

LIA ,poti sa imi zici si mie te rog ce anume cumparai tu cand iti faceai perfuziile acasa,pt contractii?Sa stiu si eu pt orice eventualitate,Doamne fereste dar mai bine sa fiu si eu prevazatoare.

Maine merg si eu la control si abia astept sa o vad pe bebelina ca data trecuta nu am vazut-o la eco ca nu am facut si imi e tare dor de ea ca nu am mai vazut-o de 3 sapt si ceva.Sper sa fie bine.

gravi 27+ cu Sara Elena

no spa diazepam scobutil

bebelinul meu scump

Florin 18 ani si +28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

Multumesc mult LIA pt raspuns.
Pai si nu mai vii acasa,tot in spital o sa stai?
Mult curaj si o imbratisare de la noi.

gravi 27+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

Am inteles acum BRAMBULE,saru' mana de raspuns.
O sa mai intreb si eu maine sa vad ce mai imi zice si peste o saptamana cand o sa merg la celalalt medic o sa il mai intreb si pe el.

Mie mi s-a luat sa stau stresata ca poate cine stie ce se poate intampla,ca eu cu colul meu mai scurt de 3 si ceva uneori cu contractii,apoi si faza cu picaturile pe tampon si chilotel ma exaspereaza,simt uneori ca nu mai pot.Imi e teama pt bebe nu pt mine,as vrea sa stea in burtica pana la termen si sa fie sanatoasa,asta imi doresc cel mai mult pe lumea asta.

gravi 27+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Citat:

Multumesc mult LIA pt raspuns.
Pai si nu mai vii acasa,tot in spital o sa stai?
Mult curaj si o imbratisare de la noi.

gravi 27+ cu Sara Elena

pot naste oricand
nu imi da drumu

bebelinul meu scump

Florin 18 ani si +28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Fetele, dar cu vergeturile cum stati? Presupun ca sunt inca burticile mici si nu au aparut probleme majore.
Eu am folosit pe rand ulei de bebelusi, ulei de masline, crema (alifie) de galbenele, crema pt vergeturi de la elancyl, crema pt vergeturi 9 luni de la mustela.Le-am tot rotit sa nu raman prinsa de una singura.
Am auzit ca si uleiul de argan este extraordinar, a folosit cineva?

Emma 25 saptamani

Mergi la inceput