Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (56)
Raspunsuri - Pagina 8
MoniQQ spune:
In principiu, fiecare luna de stat acasa inainte de nasterea bebelului te "costa" cam 25% din salariul net (sau, pentru salarii mari costul = salariul tau net minus 3400 RON). Si "platesti" aceasta luna de stat acasa la sfarsitul perioadei de concediu de maternitate.
Eu am decis ca tot de la 1 oct imi iau liber (deci aproape doua luni inainte de nastere). Asta o sa-mi dea suficient timp sa termin cumparaturi/aranjat prin casa, si sa ma odihnesc astfel incat sa nu am vreo surpriza.
arleza spune:
LIA ,poti sa imi zici si mie te rog ce anume cumparai tu cand iti faceai perfuziile acasa,pt contractii?Sa stiu si eu pt orice eventualitate,Doamne fereste dar mai bine sa fiu si eu prevazatoare.
Maine merg si eu la control si abia astept sa o vad pe bebelina ca data trecuta nu am vazut-o la eco ca nu am facut si imi e tare dor de ea ca nu am mai vazut-o de 3 sapt si ceva.Sper sa fie bine.
gravi 27+ cu Sara Elena
cristi07 spune:
buna dimineata!
Lia , sa mai stea bebele acolo ca e bine la mami!
Legat de iesitul afara al unui bebelus nu se recomanda pe ceata, vant. Si sunt de acord.
Legat de locurile publice...ce te faci daca nu ai incotro si nu ai ce sa faci cu copilul? Stai cu frica ca i se poate intampla ceva continuu? Sunt de acord ca trebuie ferit cat mai mult dar nici nu poate fi tinut intr-un glob de sticla!
Iar legat de vizite sunt de acord ca trebuie sa nu fie luat in brate si pupat (la noi doar noi aveam voie sa il pupam pe fatza) dar asta nu m-a impiedicat sa imi chem prietenii in vizita (mie personal imi facea bine sa mai socializez). A nu se intelege ca am dat petreceri si veneau puhoaie de oameni.
Apropo de pupat fratele meu si cumnata-mea (nasii copilului) sunt innebuniti dupa Radu evident...si f pupaciosi de fel...il dezbracam pe radu de pantalonasi si le dadeam voie sa il pupe pe picioaruse (ziceau ca sunt nebuna insa mi-au respectat dorinta!)
Si acum legat de subiect...ce faceti cele care au deja copil mai mare? Ii duceti la gradinita in perioada in care se naste bebelushul?
Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (25 saptamani)
alinuknuknuk spune:
Lia, si Doamne ajuta! sa stea bebe in burtica la mami cat mai mult posibil! Ati reusit pana acum, o sa va ajute Dumnezeu si in continuare! Luptatori viteji, cu o mare victorie la final!
25+
ooka spune:
Cristi, eu ma gindeam sa o tin acasa. Am doua prietene cu fetite de varsta Sofiei si care au deja un fratior, repsectiv o surioara. Amandoua mamicile au fost internate cu cei mici in spital. Nu grav, dar nu respirau cum trebuie (mie mi se pare f grav) asa ca prefer sa o tin acasa.
mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!
luny spune:
Cristi, eu il dau la gradi in septembrie, ptr el e momentul potrivit.. sper sa fie bine, sa nu exageram cu racelile si pana in decembrie, vad eu cum merge treaba..
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
cristi07 spune:
si al meu va merge din septembrie dar ma gandeam daca perioada respectiva de ex decembrie cazul nostru sa il duc sau nu.
Si eu am auzit de cazuri de frati mai mari care au "daruit" bebelusilor mucisori. Chiar nu stiu ce sa fac...o sa ma orientez atunci.
Luny sper sa aveti cat mai putin episoade de raceala (sau macar sa fie forme usoare!)
abramburika spune:
Rapid si revin dupa ...
lia - sper sa mai stea Mateiu la caldurica!! Deci esti tot in spital, nu?
andreea - eu eram trecuta cu mult de termen, nu era o problema ca pierdeam lichid. De altfel, dupa 3-4 ore s-a declansat travaliul activ, am pierdut tot lichidul.
cristina - eu o duc la gradi in perioada aia. Doar sa nu fie bolnava sau mai stiu eu ce. Sper ca si-a facut imunizarea anul trecut si anul asta sa ne fie mai usor cu gradi si bb mic.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
cristi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui abramburika Rapid si revin dupa ... lia - sper sa mai stea Mateiu la caldurica!! Deci esti tot in spital, nu? andreea - eu eram trecuta cu mult de termen, nu era o problema ca pierdeam lichid. De altfel, dupa 3-4 ore s-a declansat travaliul activ, am pierdut tot lichidul. cristina - eu o duc la gradi in perioada aia. Doar sa nu fie bolnava sau mai stiu eu ce. Sper ca si-a facut imunizarea anul trecut si anul asta sa ne fie mai usor cu gradi si bb mic. ****** Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii. Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s Se tu sentissi come mi batte il cuore, Se premo la mano, mi batte più forte ancora: Sai tu dirmi perché batte così? Perché il mio amore per te sta tutto qui!!! |
si eu sper sa isi fi facut imunizarea anul trecut...in plus mi-ar prinde si mie bine sa fiu doar cu bebe mic cat e Raducu la gradi. Eeee sa fim sanatosi ca vedem noi pana atunci.
anna-mama spune:
Buna,
Eu l-am nascut pe Vladut la inceputul lui februarie, recomandarile neonatologului au fost: noul nascut sa fie scos afara doar daca sunt peste 10 grade si nu bate vantul. Se va scoate in timp crescand, incepand cu 5 minute. Daca afara e mai frig se poate incepe cu tinutul copilului in fata geamului deschis... De imbracat cand e scos afara, nou nascutul trebuie imbracat doar cu o bluza in plus fata de adult (nu trebuie infofolit). Cam astea au fost recomandarile. la noi a fost simplu sa le respectam ca fiind final de iarna nu mai era vremea asa urata.
Legat de botez, noi l-am botezat la 2 luni jumate, asta pt ca mi-am dorit sa-l botez in prima duminica dupa Paste asa cum ne cununasem si noi religios. Mi-ar placea sa pastram traditia si de data asta, dar totusi o sa fie cam maricel bebe pana atunic. O sa vedem... Dar parca nici in iarna nu mi-ar placea sa-l botez... O sa vedem pana atunci.
La Vlad, la o saptamana de viata am chemat preotul acasa de i-a facut o slujba, apoi dupa 40 de zile de la nastere am fost cu el la biserica de ne-a citit la amandoi. Dar in rest nu am tinut cont ca nu iesim, nu-l vede nimeni sau mai stiu eu ce ca nu e botezat.
Nume nu ne-am decis inca, pana acum cele mai mari sanse le are numele de Eva langa el o sa punem Maria sau Ioana (al doilea nume).
Corina, e o idee mai bine Vlad Mie nu mi s-au umflat mainile si picioarele inca, mi s-a intamplat o data cand am dormit dupa-amiaza si era f cald in camera, dar in rest nu am inca acesta problema. Se intampla, retine organismul multa apa, dar daca nu ti se umfla exagerat de mult cred ca nu are ce sa te ingrijoreze Imi plac variantele de nume alese de voi, daca ar fi sa aleg din ele as laege Maya, Clara imi este f apropiat ca asa o cheama pe mama mea Sigur nu o sa te plictiseti in prenatal, eu stiu ca a fost asa o perioada de relaxare prenatalul de la Vlad, din pacate acum nu cred ca o sa-mi iau prea curand...
Emma, Mihaela, Cristina, multumesc de raspuns, m-a cam durut burta ieri si nu-mi cedase la un prim no-spa, eu in general nu prea am luat si de aceea nu aveam idee cat de des pot lua
Brambu, imi place f tare Elisa, se pricepe Silvia la a alege nume
Emma, eu chiar cunosc o Dria Ioana superba, asa ca-mi place f tare potrivirea asta de nume Eu stiu ca nu se mai lungeste colul, dar ce e important e sa ramana inchis. Al tau cat e de scurt? Succes la eco, sa vii cu vesti bune.
Mihaela, imi place f tare Luiza Maria, se potrivesc de minune Si eu ma gandeam sa o botez dupa Paste, dar mi se pare cam mare si nu zic asta ca e prea mare pt a o tine atat nebotezata, ci mi-e frica sa nu fie mai speriata fiind mai mare si incepand sa mai stie ce se intampla in jurul ei. La Vlad am facut botezul la 2 luni jumate si mai mult a dormit, a fost mai simplu pt nasi
Cristina, dupa ce trimit mesajul intru sa va vad in poze Eu nu-l duc la gradi, mai am zis, desi l-am inscris am renuntat la idee, nu as vrea sa vina cu virusi la nou-nascut.
Tanyla, multumim frumos!
Binaca, felicitari pt bebelina grasuna , chiar ai fetita mare
Tia, off, inca nu e bine manuta Dariei, sper sa nu o mai doara si sa poata sa o indrepte. Doctorii ce au zis?
Diana, ti=am mai zis ca ai ales un nume f frumos si special, e super Calin!
Dana, multumesc Woau, ce mare e si bubu tau , bravo, ma bucur ca sunteti bine
Alinuk, f frumos numele de Luca Eduard, Luca e preferatul meu Buna asta cu pupatul de catre mami si tati eu nu prea sunt nici acum de acord sa-mi pupe lumea copilul, si nu mai e bebelus...bine, nu zic, dar sper ca persoanele sa aiba bun simt si sa nu mi-l "sufoce"
Lia, suntem alaturi de tine, stai acolo cumintica si ai grija de voi! O sa fie bine bine si sanatos
Arleza, sa ai intalnire placuta maine cu bebe
de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 23+ cu minunea mea roz
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR