Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (56)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuknuknuk spune:

wildorchid, la mine burtica a crescut destul , si la am tot dat cu uleiuri antivergeturi de la sanosan si ulei de migdale presat la rece, dar de vreo 4 saptamani mi-a fost lene.
Nu am vazut sa apara ceva pe burtica, dar oricum voi incepe iar sa utilizez.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

anna - ai recuperat, nu gluma . Imi place Eva ... mai ales ca o colega draga de odisee de-a Silviei se cheama asa (cristina stie ).

Iarna cand am nascut-o eu pe S. nu a fost asa de aspra cu temperaturi pe minus. Insa iernile ce au urmat, da. Deci aveam liber la plimbari ... imbracata ca de casa (body cu maneca scurta + salopetica de bumbac cu picioruse) la care am pus caciula si am bagat-o intr-un cosmonaut. Acoperita cu o paturica normala, in landou.

lia - eu nu-ti doresc sa spargi gheata la odisee, ci sa fie cand o fi, dar fara probleme si un bb sanatos .

andreea - cantitatea de lichid se mai poate calcula si dupa masuratori, la eco. Nu stiu cum calculeaza, insa minim tre' sa fie 12 (parca). Nu stiu ce-s astia. Stiu doar ca la mine imi calculase mai spre final, la ultimele eco, cand se urmareste si cantitatea de lichid si iesise ceva spre 19, deci mult prea mult. Cum spunea mada86, la mine cantitatea in exces de lichid a fost un semn ca nu-i bine (atrezie de esofag, printre altele). Insa nu vreau sa te sperii, atat stiu ca se poate calcula cantitatea de lichid, daca e la limita sau nu. Pe langa testul de care iti spuneam, sa vada daca e lichid in colul uterin. Insa un medic stie sigur daca e cazul sa se alarmeze sau nu. Zic eu.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Buna fetele, sunt si eu pe icisha,

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

....
- cantitatea de lichid se mai poate calcula si dupa masuratori, la eco. Nu stiu cum calculeaza, insa minim tre' sa fie 12 (parca). ....

cica ar fi vorba de centimetri, se masoara adancimea lichidului in nu'sh cate puncte si se face medie

"O examinare cu ultrasunete poate identifica nivelul lichidului amniotic. Aceasta procedura masoara adancimea lichidului in patru cadrane ale uterului. Aceste masuratori sunt apoi adunate. Aceasta metoda rezulta intr-o masurare a cantitatii de lichid amniotic numita index de lichid amniotic (Amniotic Fluid Index= AFI). Daca lichidul amniotic masoara mai putin de 5cm, atunci femeia insarcinata are oligohidraminoza.Daca valoarea depaseste 24 (din alte surse 25)cm, gravida are polihidraminoza."

Nina, 23+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_s spune:

emma eu am fost cam lenesa cu cremuitul
am o crema de la sanosan cu care m-am dat cand mi-am adus aminte
uleil de argan e super, eu am un demachiant si sunt tare multumita de el

24+

Mergi la inceput

nina - asa, ca bine zici. A calculat din 4 parti (anterior, posterior etc.) si apoi a facut media. Eu nu-s documentata, nu lucrez in domeniu (esti medic cumva?), vorbesc doar din experienta sarcinilor anterioare.

wild - la prima sarcina m-am cremuit constiincios (ca la orice prima oara ), la a doua, nu, la a treia, idem. Da' n-am vergeturi. Cred ca tine si de tesut, eu fiind mai in carne nu a avut ce sa se intinda prea mult.

Mergi la inceput

corina - imi plac ambele nume si Clara (ma duce cu gandul la copilarie, Heidi ) si Maya.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Emma, eu am deja o gramada de vergeturi de la prima sarcina, cu toate ca m-am cremuit zilnic, dar materialul prost la mine... acum chiar ca nu m-am mai stresat avand in vedere cat de vargata am ramas
Brambu, ma bucur ca-ti place numele Eva. Daaa, am avut o gramada de recuperat, sper ca am facut fata cu brio! Ce-ti mai face maseaua?

de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 23+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Ai facut fata cu brio!!

Maseaua e bine, a trecut durerea. Urmeaza sa o tratez in continuare, dar bine ca nu ma mai doare. Merci .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

da, da imi place numele Eva!

eu cu cremuitul...mai slabut, dar si eu cred ca depinde f mult si de "materialul clientului"
nu am avut la prima sarcina vergeturi si vad ca nici acum sper sa ramana asa!

Petro ce bine ca ai scapat de durerea de masea.

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (25 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Vad ca vorbiti de contactul cu alte persoane....eu o sa am baiatul la gradinita...si va trebui sa-l duc sau aduc (timp in care il voi lua si pe bebe)pt ca nu am alta solutie. Mi-e cam frica dar am incredere ca Aidan s-a imunizat f bine, rareori prinde cate ceva si de obicei ii trece f repede. Dar a avut si el o perioada de vreo 8-9 luni cand a inceput gradinita (la un an) in care a fost bolnav non-stop, toate bolile posibile si imposibile le-a facut. Pana la un an nu a avut nici macar un muc, nimic, absolut sanatos...dar si-a scos parleala cand a dat cu nasul de virusii de la gradi.

Ma gandeam sa-l tin acasa cateva saptamani dar nu stiu, o sa-mi fie tare greu sa ma descurc cu amandoi...vedem atunci cum evolueaza treaba.

Teoretic bebe ar trebui sa fie protejat oarecum de anticorpii mamei transmisi prin placenta si cei transmisi prin lapte (cel putin in primele 3-6 luni). Dupa trei luni incepe si corpul lui sa produca anticorpi, cantitatea de anticorpi primita de la mama incepe sa se diminueze, de aia se si recomand ainceperea vaccinurilor de la varsta de 2 luni, ca sa le dea un boost...

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput