Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (56)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Diana, este deosebit Calin, felicitari pentru alegere.

Emma 24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Va pup fetelor!

Am revenit si noi acasa de sambata dar am fost ocupata cu despachetat bagaje, spalat, mers la control etc.
In tara am avut parte de 10 zile relaxante, botezul finutei noastre f frumos iar ea o dulceata si o cumintenie de fetita.
Samburelul din burtica creste, cantareste aprox 851 grame si este tare activ. Fier am primit si eu. Il i-au dimineata pe la 5 sau 6 cand merg la toaleta. Astazi am facut si oribilul test ptr depistarea diabetului gestational . La mine a fost nevoie sa il fac mai ales ca David s-a nascut cu 4140 grame.
Am citit din urma, din ce am retinut:
Anna-mama, Luny, si mie imi aparuse un fibrom in prima sarcina dar s-a reabsorbit. Deci nu va ingrijorati.
Petro, off, tocmai acum te supara si pe tine maseaua. Infectie am avut si eu si stiu ca tare greu mai este. Sper sa rezolvi cat mai repede.
Bianca, noi in Romania vom boteza baiatul. Asa am facut si la David. Probabil tot in aprilie avand in vedere ca ar trebui sa se nasca tot in noiembrie. Acolo avem familie, prieteni, cunostinte...aici biserica de-a noastra nu avem prin zona.
Despre kg luate...s-au adunat 9 pana acum. La David am luat 22 asa ca mai am
Am vazut poze cu burtici frumoase si pui minunati
Felicit fetele care au vesti bune de la controale si le urez bun venit noilor venite.

Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Am actualizat si semnatura

Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna dimineata!
Poftiti la o cafea aromata!
Dana, bine ai revenit. Ma bucur ca sunteti bine cu totii si felicitari pentru finuta!
Emma, multumesc de aprecieri. Mi-am facut atatea probleme cu numele, caci eu aveam pregatit de fata..insa Calin si-a ales singur numele, ca sa zic asa...vreo 3 zile si dimineata si seara primul gand care imi venea in minte era numele asta: Calin Gabriel..fara sa ma fi sugestionat, fara sa ma gandesc la nume de copii..caci aveam timp pana in decembrie cand se naste...asa ca a ramas Calin Gabriel, mai ales ca nu ne-a placut in mod deosebit nici un alt nume. Adica mie imi plac multe nume, si ziceam ca daca e baiat o sa fie Ovidiu, dar parca gandindu-ma la puiul din burtica si la Ovidiu parca nu i se potrivea lui, nu stiu cum sa spun..asa am simtit.
In alta ordine de idei, eu sunt matinala azi, am dormit bine, m-am trezit doar o data pe la 1 jumate, si apoi azi dimineata la 6.30 cand a sunat ceasul sa mearga sotul la munca. Si cum s-a trezit si Stefan si nu mai avea somn, ne-am trezit amandoi, la ora asta avem micul dejun luat, imi beau cafeaua si mergem in oras. Profit ca inca nu e cald afara si merg sa imi fac niste plati si sa il tund.
Va pup si revin.

diana23+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

neatza!
Diana, beau si eu o cafea cu tine! si noua ne-a placut Calin, al meu si-a dorit mult numele asta, dar in familie s-a comentat destul si am renuntat.. la noi s-au dus negocieri aprige pana ne-am decis..

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela.1975 spune:

Buna dimineata fetelor.
Am venit repede la cafeluta ca sunt cam adormita, poate ma trezesc.

Bianca felicitari pentru grasunica....sa fie sanatoasa

Dana bine ai revenit, sa-ti traiasca finuta si sa va bucurati de ea.

Si mie incepusera sa mi se umfle picioarele dar de saptamana asta cand am trecut la program de 6 ore iar acsa nu mai fac mare lucru e mai bine. Burtica nu mai este asa de tare, se mai intareste cateodata dar nu se compara cu ce era iar picioarele nu mi s-au mai umflat.

Saptamana viitoare sunt in concediu...mai aveam zile de anul trecut si vreau sa le consum....avem de rezolvat cate ceva, mergem la tara ca bunica nu m-a vazut burtoasa si poate la sfarsitul saptamanii plecam si noi 2-3 zile.

Am vazut ca vorbiti de concediul de sarcina si lauzie, cele 126 de zile la care avem dreptul. Eu am programat sa iau din octombrie concediul de odihna de anul asta (pana acum am avut zile de anul trecut) si apoi sa il leg cu medicalul. Sper doar sa pot merge la serviciu pana la sfarsit de septembrie.

Va pup pe toate.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Neata, fetele si si de la noi. Am dormit ceva mai bine aseara, in consecinta avem multa energie.Pacat ca nu prea avem voie sa o consumam :)))).
Maine mergem si noi la ecografie sa vedem ce se intampla cu colul scurtat.Din experienta voastra, exista posibilitatea sa se lungeasca inapoi sau am mari sanse sa fac cerclaj?Buhuhu...

Emma 24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata!! Multumim de cafelute aromate.

Azi is bine, maseaua m-a lasat, cica se racoreste vremea de azi, deci, toate bune .

tia - merci de explicatii! Da, ti-am admirat nepotelele blondine, sunt superbe . I-a scos ghipsul celei mari? Sincer, nu-mi aduc aminte pe unde ne-am intersectat, pe la ce sb. (cu sora ta).

dana - ma bucur ca ai un ton mai optimist si ca sunteti bine tu si bb.

bianca - woooww, ce grasunica!! Mergi inainte tot asa, felicitari pt. vestile bune!!

Am zis ca-i tarziu botezul pt. ca asa zic randuielile bisericesti (ortodoxe, ca la catolici e divers). Parca pana-n 40 de zile se face botezul, nu? La S. l-am facut aici, in Italia. Avem biserica romanesca aproape. Si acum tot aici il vom face, dar mai tarziu, sa fie mai cald. Sunt ff multumita de pretotul de-aici, un om cum rar intalnesti, cu har si nu e "indoctrinat" precum multi din Ro. E o placere sa-l asculti. Am avut de-a face cu el si la botezul Silviei si la inmormantarea lui Gabriele. Deci, momente total diferite. Comparativ cu cei de la MIlano, care mi-au lasat un gust ff amar ... cu greu au venit la morga sa-i citeasca ceva copilului, pe motiv ca nu l-am botezat. Si m-a facut sa ma simt pt. asta cea mai josnica fiinta de pe pamant, cea mai rea mama. In fine ...
Daca as putea, as face cu mare drag la catolici, ma simt mai aproape sufleteste de ei. Da' nu se poate, amandoi suntem ortodocsi, nasii etc.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanyla

Scuze ca dau buzna la voi la odisee, va citeam din umbra,dar mi-am zis sa va ajut cu calculul pre/postnatal si cic (sunt contabil).
1.Pre/post natal este 85% din brutul pe ultimile sase luni ,la care se plateste doar CAS , dar acest CAS se calculeaza la valoarea salariului minim brut pe economie cf.studiilor ( adica studii medii pt.2011-670 ron si sup.1204 ron).Sa pp.ca brutul pe ultimile 6 luni a fost de 36.000 ron, iar zilele lucratoare aferente acestor luni sunt 128.Pt.calculul bazei zilnice se aplica formula 36000/128=media zilnica, la care se aplica 85%, rezultand astfel media zilnica ce se va aplica ,atentie PE TOATA PERIOADA DE PRE/POST NATAL.Aceasta medie zilnica se inmulteste cu zilele lucratoare din luna de pre/post natal, care pot fi 20,21,22,23 rezultand un venit/salariu din care se scade cas 70 ron.(pt.studii meedii).
2.CIC-75% din netul pe ultimile 12 luni , atentie ANTERIOARE NASTERII COPILULUI.Deci ,in calculul indemnizatiei poate intra sal.din prenatal , in cazul in care se ia avest concdiu inaintea nasterii copilului,sau nu intra, dar dupa nastere se iau mai multi bani, cateva luni,decat s-ar la in cazul indemnizatiei , scurtanu-se astfel perioada CIC,care tine strict de la nasterea copilului,pana la implinirea varstei de un an sau , nu de la data intrarii in CIC.
Pentru 2011 , nu se stie daca si la anul pt.ca stit cum se schimba lega in RO,mamele pot sta in CIC un an cu indemnizatia plafonata la ma.3400 ron, sau doi ani cu indem.plafonata la 1200 ron.Daca se reintorc la lucru , pana ce copilul a implinit un an mai primesc un stimulnt de 500 ron , parca pana cand implineste copilul doi ani.Pe linaga indemnizatia mamei,copilul beneficiaza de alocattie de 200 ron, pan ala implinirea varstei de doi ani.
Scuze pt.ca am scris mult, sper ca v-am fost de folos.Aveti grija sa nu fiti pacalite de angajator la calculul pre/post natal,ei saracii nu prea stiu ca banii se recupereaza de la sanatate,au impreia ca platesc din buzunarul lor..., sau poate se greseste din nestiinta...

Multumesc, mult, Tanyla, pentru mesajul tau, m-am mai lamurit. Din pacate nu ai PM activat, dar daca mai citesti pe-aici, te mai intreb ceva: oare in CIC nu trebuie sa intri obligatoriu dupa 42 de zile de lauzie sau poti prelungi perioada (cu zilele ramase din prenatal, daca merg mai mult la serviciu, ce ziceai tu mai sus)? Cand se pot depune actele pentru CIC? Exista un termen legal sau cand imi convine mie? Naiba sa le ia de legi, daca le intelege cineva...

Despre botez si scos copilul afara: botezul se poate face oricand in timpul vietii unui om, de cand se naste pana moare. Nu exista un anumit termen maxim sau ceva de genul asta. In principiu, se "recomanda" sa se faca cat mai repede dupa nastere, sa nu ramana copilul nebotezat (intelegeti voi in ce situatie).

Eu am scos copilul afara la cateva zile de la nastere, dar era cald (septembrie) si el era mare (3750 g la nastere). N-am scos copilul nou-nascut sau sugar pe ploaie, ceata, vant puternic, ger, canicula.

NU SUNT ABSOLUT DELOC DE ACORD cu scosul nou-nascutului la mall, hypermarket sau alte locuri aglomerate si nici cu vizitele formate din multi invitati. Este extrem de periculos pentru un nou-nascut contactul cu persoane care pot transmite tot felul de boli. Nu trebuie sa-l atinga pe bebelus, e suficient sa stranute sau sa tuseasca in apropierea lui. O raceala sau o enterocolita banala pot da gata un nou-nascut in cateva ore. Fara gluma. Bineinteles, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta, dar asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Sunt perfect de acord cu tine, bedro, fara locuri publice, aglomerate, vizite in grup si pupacit de toti.

Eu cu S. ieseam prin cartier la plimbare. E un cartier linistit, ma plimbam aiurea pe strazi. Nu pe ceata, ploaie, ninsoare, vant. Iar vizite in grupuri asa mari nu aveam, ca suntem singuri pe-aici, fara neamuri. Si cine venea nu se napustea asupra ei.

Da' nici sa zici ca pana la botez te izolezi, nu arati copilul la nimeni, nu il scoti afara .

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput