Cum ati trecut de prima zi de gradinita?
Buna mamici as vrea sa va rog sa-mi povestiti si mie cum ati trecut de prima zi de gradinita,ma gandesc cu emotii mari la aceea zi.Cum o sa reusesc sa stau fara puiul meu.Daca o sa fie bn? O sa se integreze? Cum a fost pt voi? Mamicile cu copiii mai mari ne povestiti si noua putin? As vrea sa vad cat de cat ce ma asteapta.Am mari emotii ,parca m-as duce eu .Va pup astept cu drag sa povestiti.
Raspunsuri
anya spune:
Am dus copilul la gradinita, l-am lasat acolo si m-am intors la 4.30 dupamiaza. Nu prea am avut emotii - nu stiu de ce. Cand a intrat in clasa 1 am avut mai multe . La al 2-lea copil nici atat nu am avut emotii - era mai simplu pt ca a stat cu fratele mai mare in primele zile.
Noi avem mai multe emotii decat copiii.
CorinaDani spune:
noi am facut o sesiune de antrenament (2-3 zile) inainte de a incepe efectiv gradinita. am dus fetita la gradi, a stat putin cu copilasii si educatoarea, s-a jucat la locul de joaca. asta in prezenta bunicilor, timp de 1-2 ore. si i-am explicat din timp cum va fi la gradi, ce-o sa invete acolo, etc.
am avut noroc, fetita mea e destul de sociabila si de prietenoasa, nu s-a intamplat nici-un incident neplacut in timpul acestor zile de antrenament (gen cazaturi, lovituri, mici conflicte cu alti copilasi).
si totul a mers perfect in prima zi de gradi, nu a plans dupa mami, s-a adaptat perfect, mai multe emotii am avut eu, ca stateam ca pe ghimpi la serviciu, asteptand "raportul" telefonic de la bunici.
a, si pentru a nu fi prea brusca trecerea de la "acasa" la "gradi", in primele 2-3 luni am lasat-o la program scurt, de la 8:30 la 12:00. nu am fortat cu nimic trecerea la program normal, cu mancat la gradi si dormit acolo. cand ea si-a exprimat dorinta de a ramane, ne-am bucurat si am facut demersurile necesare. nici de aceasta data nu am avut probleme, s-a adaptat perfect. mai greu i-a fost la inceput cu mancarea, pentru ca e mai selectiva/mofturoasa, dar acum s-a dat pe brazda, papa cot la cot cu ceilalti copilasi.
madyrizi spune:
pe cel mare l-am dus la gradi in prima zi, dar am facut o greseala. desi fusese la cresa mai bine de un an, era obisnuit cu colectivitatea... cand i-a vazut pe ceilalti ca plang dupa parinti (si plangeau 85 % din ei cel putin) a inceput sa planga si el si a fost un dezastru total.
pe al doilea il voi duce dupa cateva zile de la inceperea anului scolar, poate va fi mai bine.
oricum, pana la gradinita mai e... la noi.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
clarmai spune:
Presupun ca si ea o sa planga,daca vede alti copiii ca plang,de obicei unde sunt copii sta fara probleme fara mine sau tasu,dar sa te tii daca i se face sete sau foame,sau vrea pipi ,ori caca ca ea fara noi nu face.Presupun ca va trebui sa se obisnuiasca.Pana acum ce ati povestit e ok.Si ea e sociabila si comunicativa,mai greu cu impartitul de jucarii,dar sper ca se va accepta sa si imparta.Sper doar ca emotiile mele sa nu i se transmita.Ma bucur mult ca impartasiti cu noi,presupun ca e un subiect care intereseaza pe mai multe mamici care anu asta isi vad copilasii "scolarei"........brrrrrrr...ma apuca cu emotii numai cand ma gandesc
mihaela_s spune:
Prima zi e cea mai usoara . Adica atunci nu stie ce e gradi, se duce cu bucurie si placere, nu stie sau nu intelege ca o lasi acolo...abia a doua-a treia zi va pricepe si va incepe sa planga...dar trece si asta. E o etapa in viata fiecarui copil, se obisnuiesc ei cu toate. A mea cea mare a plans pana a mers la scoala, tot ei 4 ani de camin, in fiecare dimineata...dar numai cand o duceam eu :)). Acum e adolescenta :).
Succes!
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Soleil spune:
Ea foarte bine, eu foarte prost .
Ea s-a jucat, s-a distrat, a fost foarte incantata. Dupa vreo 4-5 zile a inceput plansul si supararea de dimineata.
Eu am pupat-o de 3 ori - ca a 4-a oara n-am mai prins-o, deja fugise in clasa la copii -, i-am zis ca ne vedem la pranz, am plecat si am plans tot drumul pana acasa si inca nu stiu cat dup'aia .
Desigur, nu aveam niciun motiv palpabil, doar ca realizam ca bebe nu mai e chiar bebe, ca daca pateste ceva, ca daca vrea ceva si n-o aude nimeni, de-astea...
Plangeau multi, educatoarele nu mai stiau pe care sa-l ia in brate, pe care sa-l aline, cu care sa vorbeasca. A tinut vreo saptamana-doua si dupa cateva zile a inceput si a mea sa planga - cred ca jalea celorlalti copii!
Probabil si anul asta, cand intram la scoala, voi boci la fel, numai ca acum probabil imi va spune cum mi-a zis la serbarea de final de gradi cand plangeam de numa': "Mami, nu mai plange, nu e nimic, doar cresc! Nu te bucuri ca cresc?"
clarmai spune:
A mea cea mare a plans pana a mers la scoala,
Offf doamne ma rog doar sa primeasca si ea si eu cu bine schimbarea,mi se pare groaznica ideea ,te simti ca si cum ai abandona copilul si nu-ti pasa ca plange,desi nu e asa si ti se rupe sufletul.
clarmai spune:
Soleil deci sa inteleg ca copiii sunt mai tari decat noi si noi ne stresam mai tare decat ei ca parinti.Imi pare rau sper anul asta sa ai parte de mai putine lacrimi.
Eu am plans si cand i-am strans patutul,mi-am dat seama ca a mai trecut o etapa si creste deci cred ca in prima zi de gradinita o sa fac ca alice in tara minunilor,o sa vars rauri de lacrimi.
michelle-usa spune:
eu l-am dus pe william la gradi cand avea vreo 3,5 ani.
dar el era singurul copil care plangea cand il luam.
cand ma vedea se punea pe un plans, ca il iau de la copii.
(acolo erau si copii care stateau 8 ore, dar noi il luam la ora 12)
michelle
madyrizi spune:
eee, asa pot sa spun si eu ca dupa prima saptamana era tare fericit ca merge la gradinita si e baiat mare. uneori fugeam dupa el sa-l aduc la schimbat cu hainele pt. gradinita, iar cand il luam de acolo tot fugarit il rupeam de copii .
cu siguranta se adapteaza mai usor decat noi. eu am plans o saptamana cand m-am dezlipit de el.
mai am putin si o sa plang si pt. al doilea ...
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii