Cum ati trecut de prima zi de gradinita?
Raspunsuri - Pagina 2
gabitza2005 spune:
Nici nu vreau sa-mi mai amintesc.
L-am dus acolo, s-a apropiat de copii era un pic confuz, i-am explicat ce are de facut acolo sa se joace, sa manace, sa doarma sa o asculte pe "doamna" si ca o sa vina bunica sa-l ia. Nu a plans ne-am luat la revedere si s-a dus la copii.
Si cand s-a dus mama sa-l ia dezastru - copilul plagea intr-un colt de mama focului si cand mama a intrebat-o pe "doamna" de ce plange ea habar nu avea de ce deoarece era f ocupata sa se intretina cu o mamica. Copilul plangea ca dupa ce s-a trezit nu si-a gasit bluzita (i-a luat-o un alt copil din greseala) si acum ramasese in pijama. saracutul oare cat a suferit si mai ales oare cat a suferit ca nu i-a acordat nimeni atentie. Am mai povestit eu si pe la alte subiecte ca nu am avut deloc noroc de o educatoare buna numai dezinteresate, isterice, plictisite .... si ce ma doare cel mai tare este ca baietelul meu s-a atasat de toate.
Mai avem un an de gradi si abia astept sa mearga la scoala si sincer va spun o sa fac tot ce se poate sa mearga la o invatatoare buna si o scoala buna. Gradinita asta am preferat-o ca este mai aproape de casa dar pentru scoala asta nu va mai fi un criteriu important.
eumada spune:
Nici eu nu vreau sa-mi amintesc dar nu am de ales...nu prima a doua....mi-au bagat-o in spital,desfigurata si cu arsuri....ASTA E AMINTIREA MEA SI A FETEI MELE DESPRE GRADINITA...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
irinabobe spune:
si eu trebuie sa il dau la cresa din octombrie. eram destul de speriata si fara sa citesc povestea madalinei..acum sunt si mai si dar nu am de ales...pot spera doar ca va fi bine. il voi da treptat, la inceput cate 4 ore si daca se acomodeaza program normal...
adrisimo28 spune:
asta e a-2-a sapt decand copilul meu de 2.6 ani merge la cresa, primele 2-3 zile au fost cumplite si ptr el dar mai ales pentru noi.acum e mai bine plange dimineata cand vede ca luam drumul spre cresa si pana cand il predau, apoi intra in clasa si incet incet in max 5 min se linisteste
Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.
adrisimo28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe si eu trebuie sa il dau la cresa din octombrie. eram destul de speriata si fara sa citesc povestea madalinei..acum sunt si mai si dar nu am de ales...pot spera doar ca va fi bine. il voi da treptat, la inceput cate 4 ore si daca se acomodeaza program normal... mamica de Rares 21.02.2010 |
ar fi mai bine sa il duci sa se acomodeze pana incepe noul an cu noi copii inscrisi, mie dir mi-a zis ca e mai bine mai devreme in perioada asta e singurul nou si ii poate acorda atentie mai multa, atunci cand vin 10-15 copii noi va fi mult mai grea perioada de acomodare ptr ei, toti vor plange.
sanziana27 spune:
Cel mare va intra anul acesta in al 3 lea an de gradi, iar cel mic in primul an.
La noi cu Dragos a durat cam 2 luni acomodarea propriu zisa, dupa ce a intrat in rutina si a inteles progranul (in primul an a mers la program scurt: sosirea copiilor, joaca, activitatea, luat masa, joaca, strans jucariile, vin parintii a mers foarte bine) In primele zile nu a realizat, dar saptamana 2-3 a fost cumplit:plangea cand plecam, il gaseam plangand, cum intra prima mamica pe usa, se aseza pe un scaunel sa ma astepte cat mai aproape de usa.
In al 2 lea an, ne-am mutat si am schimbat gradinita, de data asta cu program lung...nu au fost probleme, dar sufletul lui a ramas atasat de prima educatoare...
Cel mic abia asteapta gradinita; a fost la serbari cu noi, a mai fost cand l-am luat pe cel mare si mergand amandoi e altceva!
grati.ela spune:
pe langa problema acceptarii lipsei persoanelor cunoscute -parinti, frati, bunici- la noi apare o uriasa teama... mancarea! Tudor nu mananca decat cu povesti si atunci destul de putin. La 3 ani si 7 luni are 13kg/99cm si cere de mancare de doua ori pe zi - dimineata si seara tarziu. La pranz e mare mare tragedie. Ce ma fac cu el la gradi? Daca e sa manance singur atunci se va mozoli cu 2-3 lingurite si gata. Si mai e si tare tare neastamparat asa ca nu cred ca va castiga simpatia doamnelor ingrijitoare.
adrisimo28 spune:
in colectivitate copilul invata prin imitatie si prin adaptare. El copiaza ceea ce fac atat copiii de varsta lui, cat si educatoarea. De asemenea, incearca sa se adapteze la grupul de copii, dar si la cerintele educatoarei.copilul invata sa imparta jucariile, sa manance si sa doarma laolalta cu alti copii.
al meu la pranz in ultima perioada manca inainte de somn un bub cu lapte si atat, la cresa a inceput sa manace ciorba si fel2 tot. acasa facea numai la wc mare acum face la olita si o si rastoarna in wc fara sa se murdareasca, pe scari urca singur dar eu ptr siguranta mea preferam sa il tin de mana, acum nu mai vrea decat singur se tine el de bara, a inceput deasemenea sa stea pe scaunelul mic la masuta mica si multe alte deprinderi noi vazute si invatate acolo.
gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui grati.ela pe langa problema acceptarii lipsei persoanelor cunoscute -parinti, frati, bunici- la noi apare o uriasa teama... mancarea! Tudor nu mananca decat cu povesti si atunci destul de putin. La 3 ani si 7 luni are 13kg/99cm si cere de mancare de doua ori pe zi - dimineata si seara tarziu. La pranz e mare mare tragedie. Ce ma fac cu el la gradi? Daca e sa manance singur atunci se va mozoli cu 2-3 lingurite si gata. Si mai e si tare tare neastamparat asa ca nu cred ca va castiga simpatia doamnelor ingrijitoare. "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur |
Eu ii dau sa manance f bine dimineata cand pleaca si seara il ia tati si il duce acasa si ii da sa manance. Asa ca nu imi fac probleme daca nu mananca cine stie ce acolo -macar o felie de paine la pranz tot mananca sau un fursec ceva.
Masa de dimineata este f consistenta - branza, oua ....nu doar un bol cu cereale , alea eventual sunt desertul.
adrisimo28 spune:
citat din mesajul lui grati.ela la noi apare o uriasa teama... mancarea! Tudor nu mananca decat cu povesti si atunci destul de putin. La 3 ani si 7 luni are 13kg/99cm si cere de mancare de doua ori pe zi - dimineata si seara tarziu. La pranz e mare mare tragedie. Ce ma fac cu el la gradi? Daca e sa manance singur atunci se va mozoli cu 2-3 lingurite si gata. Si mai e si tare tare neastamparat asa ca nu cred ca va castiga simpatia doamnelor ingrijitoare. |
in primele 2-3 zile poate o sa flamanzeasca, dar apoi cand va vedea ca ceilalti copii mananca, sigur se va apuca si el de treaba.