Nasterea la Arcadia - Iasi (16)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyyelas

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Citat:
citat din mesajul lui danyyelas

ahhh,CLAUDIA,dar cine este dr.tau?

DANIELA 37+

Buna,
Dr. meu e dr. Scurtu, colaborator,
Tu ce ai ales rezerva cu un pat sau 2?? Eu am optat ptr unul iar aku stau la dubii daca sa fie unul sau doua
Numai bine

Claudia 37+

draga mea,eu am optat pentru rezerva cu 2 paturi,pentru ca daca optam pentru cea cu un pat doream sa stea si sotul cu noi,iar suma se ridica mult...oricum o sa am cu cine palavragi...
dar,stai linistita,nici noi nu eram hotarati cand am semnat contractul si ne-a spus ca putem sa optam atunci pe loc pentru rezerva cu un pat...
apropo,ai vizitat si neonatologia ieri?cand am semnat noi contractul era plina,erau vreo 10 fetite si 2 baietei!!!!

DANIELA 37+

Nu am vizitat nimic, am avut programare la 18.30, a intarziat dr si se facuse deja 20 cand terminasem, eram noi si femeile de serviciu, iar dra de la consiliere era asa de plicti incat nu am mai insistat.

Claudia 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

mada m-ai speriat un pic. :))) sper ca nu va fi asa si la noi. ma simt epuizata in conditiile de acum, apoi sa nu doarma deloc ziua....

pot spune totusi ca am marcat o victorie aseara. lucrurile incet incet par sa se indrepte in directia buna (asta daca nu se va schimba radical bioritmul fetitei asa cum zice mada). am pus-o pt prima oara in pat cu noi si am dormit amandoua destul de bine. nu am apucat sa pregatesc de cu seara "terenul" asa ca am improvizat pe moment culcusul, am alaptat cu neindemanare la orizontal, dar a functionat - vom perfectiona metoda diseara.

poate furia laptelui sa revina?! m-am trezit cu sanii arzand, sfarcuri semi-dureroase f sensibile, sanii nu sunt f plini dar sunt mai plini decat de obicei. e posibil ca asta-noaptea sa fi papat mai putin decat de obicei. e posibil sa fie asta cauza? ce sa fac? sa storc sanii cu pompa?

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Buna Lore, ma bucur ca v-ati odihnit mai binea aseara, nu te speria de Estelina, ca nu toti copii trebuie sa fie ca ea, in rest e tare cumintica.Despre furia laptelui am inteles de la alte mamcii ca poate reveni, dar nu cred ca la aceasi intensitate, poate Ionela ne elucideaza, da sa suga la fata si apoi stoarce-te!

Va pup pe toate , sa aveti o zi frumoasa!

Ps: noi am venit azi de la vaccin, a plans un pic de la intepatura apoi s-a linistit, am o fata a-ntaia!

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

mada m-ai speriat un pic. :))) sper ca nu va fi asa si la noi. ma simt epuizata in conditiile de acum, apoi sa nu doarma deloc ziua....

poate furia laptelui sa revina?! m-am trezit cu sanii arzand, sfarcuri semi-dureroase f sensibile, sanii nu sunt f plini dar sunt mai plini decat de obicei. e posibil ca asta-noaptea sa fi papat mai putin decat de obicei. e posibil sa fie asta cauza? ce sa fac? sa storc sanii cu pompa?

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Felicitari pentru victoria de noaptea trecuta! Solutia cea mai buna e cea care functioneaza, si daca asta e cheia .... asa e cel mai bine. Mie personal mi se pare solutia perfecta pentru somn...

Furia laptelui poate reveni. Asta cu intensiteatea ei tine de multi multi factori.
Te poti trezi cu sanii mai tari( nu in sensul a te trezi din somn neaparat)
- fie pentru ca bebe a papat ceva mai putin si e posibil sa fie cazul la voi schimband obiceiul de somn. Decizia luata de tine e buna chiar daca fata a papat ceva mai putin. Explicatia e ca se poate ca ea sa fi supt in noptile anterioare mai mult cu scopul de a te simti langa ea. Avea nevoie de caldura si atingerea ta mai mult decat de laptele tau. acum a primit ce avea nevoie, ce cauta si nu a mai simtit nevoia sa te tina fortat. Se va regla
- Mai e posibil ca sanul sa fi produs ceva mai mult datorita contactului direct intre tine si copil. Iar nu e grav, se regleaza incet incet
- o alta explicatie posibila e sa fi fost stimulat sanul anterior pentru a produce lapte, fata fiind intr-un fel de puseu de crestere ( are 1 sapt si putin, tocmai recupereaza scaderea fiziologica) si acum sanul sa se "reorganizeze" incercand variante de cantitati de lapic. Si asta e bine, lasa-l sa-si faca treaba

Urmareste sa nu apara zone rosii pe san. Daca apar pune compres rece de varza pe acea zona( frunza de varza strivita cu sucitorul scoasa de la frigider). Solutia e buna pentru furia laptelui.

O pata rosie poate fi si semn de canal infundat pe undeva ( sa fi dormit presand sanul sau poate cusatura sutienului a facut staza pe un canal). Daca e asa e putin mai complicat ( nu grav) dar trebuie facut ceva inainte sa se faca o infectie sau ceva.
Ce poti face daca e asa:
-pui fata intai la sanul cu problema.
-Adaptezi pozitia de alapta ( pozitia mingea de fotbal e una tare buna la desfundarea canalelor) .
-Compres rece pe zona respectiva intre turele de alaptat si cat de cald poti in timpul si inaintea alaptatului.
Daca nu cedeaza in cateva ore ( dupa 2-3 ture de alaptat) pui si pompa

Despre pompa: daca e furia laptelui sau orice supraproductie indiferent de cauza si scoti cu pompa corpul tau va crede ca acea cantitate de lapte e necesara si o va produce zilnic. Foloseste pompa numai daca doare sanul si fata nu face fata.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

Buna fetele mai grelut dar in sfarsit am un pic de timp.M-am intors din concediu, nu de la maternitate a fost suuuuperbbbbbb
Nu va temeti de cezariana cele care o vor face ca a fost la reche pe langa prima mea naturala.
Sunt dureri dupa, intr-adevar dar suportabile
Am fost primita cu un zambet larg de o asistenta super draguta, monitorizata, iar apoi dusa la blocul operator.A mi s-a pus mai intai branula si sonda care m-a cam enervat.
In timpul operatiei muzica m-a deranjat ca mie nu imi place celine dion, dar apoi a bagat ace of base ce misto.
Nu am simtit nimic, am discutat ca fetele cu dr. anestezist Lunca care e o bomboana de femeie, am povestit noi asa, pana am auzit meaaaaaa nu oooaaaaaa Era little prices a mea cu un botic dulceee pe care l-am pupat de vreo cateva ori cu foc pana m-au napadit lacrimile.E bine, e sanatoasa???? Atat am intrebat.........DA E BINE..........Ce altceva mai conta din acel moment????
M-a insailat d-na dr frumos si m-au dus la terapie intensiva, unde mi-am revenit intr-o ora ca m-am tot concentrat sa-mi misc picioarele.
In momentul in care te dezmortesti te trimite jos la salon.......Ajunsa jos mi-au pus ciorapii de balerina si stai si asteaptaaaaaaa ca nu mai venea sotul...........el saracl a fugit la un atelier foto si mi-a adus pozica cu MAria inramata frumos
A doua zi a fost mai grelut cat am mers singurica pana la salonul de bebei........sunt dureri dar cereti calmante si mobilizati-va cat mai rapid.
Intr-un cuvant nota finala pt arcadia a fost 10. iar pt dr Cacicovschi 20.
Printesica mea doarme, se trezeste schimb caca, papa si iar doarme........trebuie sa o chinui sa o aud si eu plangand.E asa cuminticaaaaaaa si frumusica nu mai zic.Cu tatuca avem probleme ca o apuca nervii cat i-o bag in gurita, dar dam la pompa si fac cate un 50 si-i dau si de la mine

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
programare miercuri 24 august ora 11.

Ai grija de noi Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia33 spune:

Mada deja ati mers la vaccinul de 4 luni?
Ce maricele suntem
Loredana si Sofia mea are acelasi program ca al Estelei, doar ca noaptea nu se trezeste decat de 2 ori in functie de ora la care adoarme.Ex daca adoarme pe la 21.30-22 se trezeste pt. papa pe la 1.30-2 apoi pe la 5.30-6.
Pupici la bebei

Sofia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

Nu am avut timp sa citesc din urma dar multumesc pt incurajari..revin in curand, acum sunt treburi grele de mamica

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
programare miercuri 24 august ora 11.

Ai grija de noi Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia33 spune:

ooooooo!!Lalic chiar aseara ma gandeam ca nu ai mai intrat de mult.. si uite acum am citit povestea ta frumoasa.Sa-ti traiasca printesa si sa fiti sanatoase.Sincer si eu m-am simtit ca in concediu la maternitate

Sofia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Lalicpovestesti frumos de printesica ta. Bravo ca e cumintica
S-a invatat cu bibe deja? E greu . Incearca sa o pui la san.... asa cum procedezi ramai fara laptic si e pacat. Cel mai bun aliment pentru copilul tau e laptele tau.
Tu faci cum crezi, daca pentru tine nu e important sa fie alaptata e o alegere pe care ceilati trebuie sa o respecte. Dar daca iti doresti sa alaptezi... si ai nevoie de ajutor nu ezita sa ceri

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela209 spune:

felicitari lalic pentru printesa .. si eu tot cezariana fac si pana acum am citit doar de nateri naturale cu/fara epiziotomii si eram curioasa cum e cu cezarienele :)

ma bucur ca totul a decurs bine pentru tine...ai facut rahianestezie,nu?
medicul anestezist ti l-ai ales tu sau cine a fost in ziua respectiva de garda?

sa fiti sanatoase, sa te recuperezi repede, iar printesica sa fie o mancacioasa

24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyyelas spune:

lalic...multumim pentru cele povestite...mi-ai mai ridicat moralul!!!

cat ai stai cu sonda?offf....

DANIELA 37+

Mergi la inceput