Nasterea la Arcadia - Iasi (16)
Raspunsuri - Pagina 19
flyhigher77 spune:
Buna fetelor, va citesc de ceva vreme si-mi sunt tare utile sfaturile voastre, sunt proaspata mamica de bebelina Eva, nascuta pe 1 august - 3500 g, apgar 10, cezariana la Arcadia cu dr Grigore.
Totul a decurs perfect, am nascut prin cezariana pentru ca am trombofilie si medicul meu a preferat sa controlam nasterea, deoarece tratamentul cu autocoagulante pe care l-am urmat ar fi putut determina o sangerare excesiva in cazul unei nasteri spontane. Am nascut cu anestezie rahi si am trait clipa unica a primului tipat si cand i-am simtit pielicica moale pe fata mea, m-am gandit ca asa e cand atingi un inger, m-am indragostit iremediabil!
Multumim Domnului, totul a fost bine si ma recuperez la fel de bine! Am o bebelina mancacioasa si cumintica, doarme ziua in reprize de 1-2-3 ore si noaptea doarme de pe la 11-11:30 pana la 4-5, apoi iar doarme pana la 7-8 si tot asa, mananca doar san.
Aeara a avut accese de plans isteric, banuiesc un inceput de colici, plangea in reprize, intre care era calma si vesela, s-a linistit dupa ce i-am dat cateva picaturi de Espumisan si un pic de ceai anticolici, am stat in dubii daca sa-i dau ceai, nu i-am mai dat alte lichide pana acum, in afara de san, pana la urma i-am dat cu lingurita, sa nu afectez suptul la san, si se pare ca a functionat. Si inca ceva, i-am facut baita, am inceput baia cand avea una din crizele de plans si cum am bagat-o in apa s-a linistit ca prin minune, la fel a fost cuminte si la masaj. Dupa ce am imbracat-o a inceput iar sa tipe. Adunat a plans vreun ceas.
Scaunele regulate de la inceput, avea scaun cam dupa fiecare masa, s-au redus la 3 pe zi, apoi la 2 pe zi, apoi 1 la 2 zile. Acum astept sa faca, au trecut vreo 32 de ore de la ultimul scaun, dar nu m-am panicat, am citit ce a scris Ionela, ca e normal sa faca si mai rar. A luat in greutate 900 gr, zic eu ca-i foarte bine pentru prima luna de viata, in care ne-am obisnuit una cu cealalta.
Intrebarea mea este: ar trebui sa-i dau picaturi preventiv pentru colici, sau sa stau sa mai vad cum e si in seara asta? Ca regula, in luna care a trecut, serile de la 9 la 11 are program de smiorcaiala, dar aseara au fost urlete cu inrosirea fetei cu pumnii stransi.
Dupa ceai, s-a linistit in 3-4 minute, am mai stat sa faca 1 ora jumate de la ultimul supt, am hranit-o si a adormit ca si cum nu s-a intamplat nimic. Azi e ca in zilele trecute, suge cuminte si doarme.
Va pup pe toate cu mare drag si astept cu interes sa ne mai scrie Clauditza, ce face Cezarica!
Mamicilor si bebeilor le doresc sanatate, somn bun si laptic mult si gravidutelor le tin pumnii!
Ionela – sunt fana ta nr. 1 , iti doresc succes in ce ti-ai propus, esti minunata! Experienta ta ne ajuta enorm! Eu una ma simt mai sigura pe mine si am invatat de la tine sa am incredere in mine si in puiul meu.
Scuze ca m-am lungit, dar a fost un moment prielnic sa va scriu!
flyhigher77 spune:
Am o completare, apropo de sonda, eu am cerut sa-mi puna sonda imediat dupa anestezie pentru a evita senzatia neplacuta, cum mi-au amortit picioarele m-au intins si nu stiu cand mi-au pus sonda.
ionelamaria spune:
flyhigher77, bun venit in grup atat tie cat si Evei.
Ma bucur enorm ca alaptezi. E cea mai buna decizie pentru copilul tau.
Da, scaunele bebeilor alaptati exclusiv pot fi 6-8 pe zi sau 1 la 10 zile. E perfect normal atat timp cat atunci cand face scaunul are aspect normal de bebe alaptat : cremos-lichid.
Si eu banui ca a fost o criza de colici. Din ce spui tu pe ea o chinuie coliceii aproape in fiecare seara dar nu grav , insa aseara a fost mai greu. Apogeul colicilor il ating copiii de cele mai multe ori aproape de 6 sapt si plang mult de durere. ( aici a intervenit traditia ajutand mama sa aiba sentimentul ca nu sta cu mainile in san si se practica botezul la 40 de zile cand cica bebe "cere" botezat. Nu contest botezul, sa nu se inteleaga gresit, explic asta pentru a vedea cat e de comuna situatia cu apogeul colicilor la 6 sapt).
Inteleg ca i-ai dat Espumisan si ceiut. Tind sa cred ca medicamentul a calmat situatia si nu ceiutul. Daca functioneaza cu baita e excelent. Poti incerca scutece de finet calde puse pe burtica si varianta cea mai la indemana : burtica pe burtica, piele pe piele tu cu ea.
Nu inteleg exact de ce ai asteptat 1 ora si jumatate sa o pui iar la san....
Eu nu i-as da preventiv medicament. As incerca pastrandu-mi calmult toate celelalte vartiante si apoi as ajunge la medicament.
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Sper sa imi iasa o treaba buna cu LLL
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu
flyhigher77 spune:
Ionela n-am pus-o la san imediat pentru ca ma gandeam ca-i bag iar laptic peste cel partial digerat si am crezut c-as putea face si mai rau la stomacel. PLus ca seara cand e maraita, ia sanul in gura si-l scuipa imediat si urlaa si prefer s-o adorm de regula, sau macar s-o calmez, incerc sa aplic treaba cu alaptatul din mers depsre care vorbeai.
E si asta o dilema, ii dau sa suga chiar daca cere la 10-20 de minute de la ultimul alaptat? N-am sa-i mai dau ceaiul, ca tare m-am mai simtit vinovata .
Scaunul e normal, pastos si cu grunji, boabe de Dijon cum le spun eu .
Noi o botezam mai incolo, dupa 3 luni, nu ma grabesc, n-am superstitii, dar am bagat la cap si-i fac baie cu o lingura de argint in cadita.
madline82 spune:
Buna fetelor.Felicitari noilor mamici, ca vad ca se inmultesc..sa aiba bebelusi sanatosi si mancaciosi si sa fie cuminti daca se paote si asta!
Camelia, noi avem 3 luni si o sapt, dar am facut vaccinul care se face la 2 luni, pentaximul.Pana la urma am cedat psihic si l-am facut, cum zice si Ionela nu ti-l primeste la gradinita si la sc nevaccinat.sper ca am facut bine, in afara de acele cant infime de mercur si aluminiu vaccinul e testat pe multe generatii si cred ca din 2 rele mai mari il alegi pe cel mai mic.
Inainte de vaccin a cantarit-o iar, se pare ca nu e f satisfacatoare cresterea ei in greutate, la 3 luni si o sapt are 5600, ultima sapt a luat 170 gr, si media pe 3 luni e de 700gr, ceea ce e sub limita inferioara.Mi-a dat s aii dau 5 picaturi pe zi de vit c sa ii stimuleze apetitul si sa revenim peste 2 sapt la o noua cantarire..off, sper sa nu ma bage pe lapte praf, ca sigur cedez
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madline82 Buna fetelor.Felicitari noilor mamici, ca vad ca se inmultesc..sa aiba bebelusi sanatosi si mancaciosi si sa fie cuminti daca se paote si asta! Camelia, noi avem 3 luni si o sapt, dar am facut vaccinul care se face la 2 luni, pentaximul.Pana la urma am cedat psihic si l-am facut, cum zice si Ionela nu ti-l primeste la gradinita si la sc nevaccinat.sper ca am facut bine, in afara de acele cant infime de mercur si aluminiu vaccinul e testat pe multe generatii si cred ca din 2 rele mai mari il alegi pe cel mai mic. Inainte de vaccin a cantarit-o iar, se pare ca nu e f satisfacatoare cresterea ei in greutate, la 3 luni si o sapt are 5600, ultima sapt a luat 170 gr, si media pe 3 luni e de 700gr, ceea ce e sub limita inferioara.Mi-a dat s aii dau 5 picaturi pe zi de vit c sa ii stimuleze apetitul si sa revenim peste 2 sapt la o noua cantarire..off, sper sa nu ma bage pe lapte praf, ca sigur cedez Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011 |
Mada, 700g pe luna e putin??????? pe asta de unde a scos-o? In fine... probabil ca un bebe gras straturi straturi care nu se poate misca de grasime e sanatos ca e in standard.
Tu , sotul ce greutate aveti? Poate e mai finuta genetic...
Da, si eu spun ca nu a luat mult in greutate dar nici putin.
Vitamina c de care ti-a dat. Vezi ca este in farmacie si din sursa naturala. E putintel mai ok decat cea pur sintetica.
papa ceva mai gras tu : unt gras, lapte gras, iaurtul cel mai gras, smantana grasa... somon... Adica grasimi cat mai ok.
Asigura-te ca nu adoarme la san si papa tot tot . Insista sa ramana la acelasi san si dupa ce ii da drumul. O plimbi putin si iar la acelasi san.
Nu baga LP. Nimic nu-ti garanteaza ca asta e solutia. daca nu il asimileaza? O si inveti cu bibe
ionelamaria spune:
flyhigher77 multi medici povestesc despre amestecarea laptelui semidigerat cu cel proaspat ca fiind o problema. Ce nu iau ei in calcul e ca laptele matern e perfect digerabil si asimilabil si asta se face extrem de repede. E cu totul alta poveste decat LP. OMS spune alaptat la cerere. La cerere inseamna ca nu ne intereseaza cat a trecut de la ultimul supt 5 minute sau 5 ore
AlynaB spune:
Buna fetelor! Ce faceti? Eu una simt ca nu mai rezist......sunt cu nervii la pamant, o iau razna....Bb nu imi doarme deloc nici ziua nici noaptea, nici nu mai stiu de cand nu am dormit. Nu stiu ce sa ii mai fac....stiu ca il dor gingiile dar chiar asa de rau de nu imi doarme nici o sec??? Urla, nu plange, incontinuu.....zi si noapte...Nu stiu ce sa mai fac...cateodata am impresia ca nu are leg cu dintii....doar mofturi....Azi-noapte a dormit 3 ore(mult)..s0a trezit la 5 si a mai dormit 20 min pe la 12 atat.Innebunesc!!!!!!!
oana.irina spune:
Prietene dragi, bun gasit!
Am lipsit o vreme si iata ce gasca noua s-a format aici. Felicit noile mamici si le urez bun venit noilor participante la discutii.
Noi suntem bine. Am fost plecate la tati, la M, si ne-am simtit tare bine. Am fost si in vizita la bunici(parintii mei) si ne-a placut f mult aerul de tara.
De astazi incepem sa ne reintram in rutina de acasa. Poate reusim azi sa iesim un pic afara, in parc.
madline82 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionelamaria
Mada, 700g pe luna e putin??????? pe asta de unde a scos-o? In fine... probabil ca un bebe gras straturi straturi care nu se poate misca de grasime e sanatos ca e in standard. Tu , sotul ce greutate aveti? Poate e mai finuta genetic... Da, si eu spun ca nu a luat mult in greutate dar nici putin. Vitamina c de care ti-a dat. Vezi ca este in farmacie si din sursa naturala. E putintel mai ok decat cea pur sintetica. papa ceva mai gras tu : unt gras, lapte gras, iaurtul cel mai gras, smantana grasa... somon... Adica grasimi cat mai ok. Asigura-te ca nu adoarme la san si papa tot tot . Insista sa ramana la acelasi san si dupa ce ii da drumul. O plimbi putin si iar la acelasi san. Nu baga LP. Nimic nu-ti garanteaza ca asta e solutia. daca nu il asimileaza? O si inveti cu bibe Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu |
Ionela, problema e ca ea nu prea imi papa ziua, doar daca o infometez si ii dau la 4-5-6 ore, in rest daca incerc sa ii dau la 3 ore suge un pic si gata, nu mai vrea.A avut zile cand a supt ziua bine, dar si zile cand nu merge nimic , nici alaptatul din piciaore sau legant.Azi e iar moftuorasa, dar o pun pe seama vaccinului si nu vrea sa suga.Numai noaptea imi suge cel mai bine..astept si eu sa vina puseul ala odata! Eu inainte de sarcina aveam 58 kg si inaltime de 1,68, sotul are 1,75 si 90 kg.Nu stiu ce sa mai zic ca sunt total debusolata.
Oana, bine ati revenit acasa!
Alyna imi pare rau ca ai parte de asemenea crize cu eruptia dintisorulor,, eu chiar nu stiu ce sfat sa iti dau , inca nu am trecut pe acolo..
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011