Nasterea la Arcadia - Iasi (16)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyyelas spune:

buna fetelor!
Clau te asteptam cu noutati...noi am semnat saptamana trecuta pe 22.08 contractul si suntem curiosi ce schimbari s-au mai produs intr-o saptamana!!!!

DANIELA 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Tatal are voie sa asiste la nasterea naturala doar pana in momentul expulziei.Doar daca e cadru medical i se da voie sa stea si in acel moment. Acum ma gandesc ca daca a mers si tati destul de des la eco si are o relatie mai apropiata cu dr cred eu ca poate sta pana la final in sala de nasteri indiferent de profesie.La noi tati a stat pana la final, dar e medic.

Cat despre analizele atat la mami cat si la tati(exudate) daca nu ies ok se ia tratament.La mine de ex a fost prezent stafilococul auriu in nas, ca purtator sanatos fara a fi afectata, a treb sa fac trat si a fost ok, se repeta analiza.

Ciudata faza cu vizitatorii, pt ca in holul unde vor sta ei se merge si cu patuturile unde stau copilasii, deci e oricum mediu deschis spre orice.

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Buna dimineata,

Revin cu o noutate, daca se poate numi asa.Abia m-am intors de la analize de la Arcadia, trec pe la consiliere pentru a-mi dat cele necesare pentru analize si prima data imi da o noua anexa la contract REGULI SPECIALE DE ACCES SI VIZITRARE IN MATERNITATE.
1 in rezerve nu au acces decat pers internate si insotitorul permanent, dupa parcurgerea protocolului medical de testare preventiva ptr determinarea de germeni patogeni, inainte de internare
2. accesul celorlalti vizitatori este permis :
- daca mama poate si accepta sa se deplaseze pe hol sau in zona neonatologie
- bebe poate fi vazut prin geamul de protectie
3. Pe intreaga per a spitalizarii este interzis ca vizitatorii sa ia in brate nou nascutul, sa-l imbratiseze sau sa-l sarute.

Ce parere aveti, daca sunteti dragute cele care ati nascut imi povestiti cum era inainte ca sa stiu ce intrebari sa-i pun d-rei de la consiliere , ca dimineeata am ramas afis si nu am mai putut gandi
Mai merita sa-mi iau rezerva singura?
La ora 13 am programare cu dr sa stabilim data si ora cand scoate nasucul bebe si trebuia sa am si consultul preanestezic dar a fost amanat, asa am eu noroc de fiecare data cand merg la ei
Va doresc o zi frumoasa

Multumim Clau de informatii.

Mie mi se par ok, ca si eu ma gandesc sa nu sara toti pe noi dupa nastere... asa e cel mai bine .

Eu in general as vrea sa il rog pe parinti, nasi sa vina mai tarziu ca sa avem timp sa ne obisnuim cu bebe (daca la nasi si parintii mei e usor, nu stiu cum vor reactiona socrii). De la inceput as vrea sa vina doar mamica mea sa ma ajute.

Lena - 34+

Mergi la inceput

Ionela, am o intrebare care ma framanta.

Mamica mea nu prea a avut lapte, in sensul ca sora si fratele meu au fost alaptati cam 1 - 2 luni, eu 4 (cica la mine o punea taticu sa bea 3l de lapte pe zi, dar eu nu cred ca asta a fost motivul principal).

Sora mea avea lapte cantitativ ok, dar nu si calitativ. Plangea aia mica si intr-un tarziu (cateva zile) si-au dat seama ca nu se satura (i-au dat lp si s-a linistit aia mica).

Chestia asta poate fi genetica...? adica sa nu am lapte... sau sa nu fie deajuns de calitativ ?

[Edit] Inca o intrebare... sunt bune pastilele Galafor sau ceaiul pt stimularea lactatiei de la Plafar?

Lena - 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui madline82

Lore, clar ca nu mai poti continua asa mult timp, si nici sa o lasi sa doarma pe pieptul tau atata timp nu mi se pare ok, eu as incerca sa mut baita de seara la ora 11, poate o va obosi si va dormi macar pana la 2-3 .Ea ce face in timpul zilei? Cat e de activa?
De ex uite ce prog i-am facut eu estelei, sau ea mie..ne-am dat una dupa alta: ziua somn neam, oricat m-as fi straduit, dupamsa ies cu ea la 6-7 si stam pana pe la 9-10, ajungem acasa, ne mai jucam un pic si la 10-10.30 baita, tatza si 11 cel tarziu somnicul.Se scoala o data pe noaptea de regula 2-3 , apoi la 6 dim.Tu cum o tii in patut, ca de reg bebelusii au nevoie sa simta ceva pe ei, acoper-o cu o paturica eventual.

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

mada la noi lucrurile stau total altfel. :))))
la noi de la 5-6 dimineata cand se termina "distractia" pana seara la baita e nani/schimbat scutec/tita . nu ma stradui eu sa o adorm sau ceva - asa e ea somnoroasa si imi imaginam ca e normal la o sapt de viata. cat o schimb de scutec incerc sa ma joc cu ea sa vorbim etc si sa prelungesc momentul cumva. voi ce faceati toata ziua treze la 1-2 sapt?

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Lore, asta cu 15 minute la un san 15 la celalalt e rasu-plansu. e aberant si faci asta daca vrei sa scapi de alaptat definitiv. De ce zic asta: e posibil ca in alea 15 minute bebe sa ia doar primele ture de laptic adica cel cu anticorpi si cel pentru sete. Lapticul gras va fi limitat si atunci se va trezi des, nu va lua in greutate, si ghici cine va fi vinovat? LAPTELE TAU. Ceea ce e mai mult decat fals. Problema va fi de la program.
La inceput e posibil sa fie asa cu dormitul pana se regleaza. Calm. Stiu cat e de greu, am fost acolo, dar NU VA TINE O VESNICIE.
Solutii:
O pui sa doarma cu tine ( asa te odinesti si tu si ea mai bine)
Nu o lasi sa adoarma profund noapte pana nu papa bine: o mai mangai, o tragi de un piciorus, ii mai povestesti... te mai plimbi cu ea... orice sa nu adoarma pana nu papa "tot"( adica sa se sature). Cu cat va papa mai mult la o mkasa cu atat va dormi mai mult
Un si o imbratisare.
Revin

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

... de papat papa bine mereu, niciodata nu adoarme mai devreme de 10-15 min de tras la san... voi incerca sa o tin treaza mai mult ziua cumva.

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Ionela, am o intrebare care ma framanta.

Mamica mea nu prea a avut lapte, in sensul ca sora si fratele meu au fost alaptati cam 1 - 2 luni, eu 4 (cica la mine o punea taticu sa bea 3l de lapte pe zi, dar eu nu cred ca asta a fost motivul principal).

Sora mea avea lapte cantitativ ok, dar nu si calitativ. Plangea aia mica si intr-un tarziu (cateva zile) si-au dat seama ca nu se satura (i-au dat lp si s-a linistit aia mica).

Chestia asta poate fi genetica...? adica sa nu am lapte... sau sa nu fie deajuns de calitativ ?

[Edit] Inca o intrebare... sunt bune pastilele Galafor sau ceaiul pt stimularea lactatiei de la Plafar?

Lena - 34+

1 % dintre femei nu au lapte. Cauza este clara si tine de hormoni. Se poate detecta in analize.
Odata ce ai lapte este bun.
Imi pare rau ca spun asta, pentru ca stiu ce implicari emotionale presupune povestea asta si nu judec pe sora ta sau pe mama ta . dac asta a fost informatia pe care au primit-o din sursa in care aveau incredere nu sunt de condamnat.
In concluzie lapticul va fi si singurul lucru la care trebuie sa te gandesti e ca va fi perfect pentru copilul tau. Corpul tau stie si acum exact cum sa-l hraneasca pe bebe. Nu va uita asta dupa nastere.

De ce cred eu ca plagea bebita? Eu cred ca fie o lasa putin la san ( in sensul si o trecea la celalalt astfel incat bebita primea numai laptele slab ( a se vedea ca exista acesta recomandare la pediatrii nostri venita din "mitologie"si de la "babe"ca altfel nu-mi explic, recomandare de a tine bebe la 1 san X minute si la celalalt alte X minute si niciodata pus mai devreme de X ore dupa un alaptat) fie era mama stresata sau nu o punea corect la san si inghitea mult aer si plangea de durere de burtica

Stiu multe persoane care au luat pastilute de lactatie si au fost multumite. Eu cred ca pentru a avea lapte cheia e calmul, increderea in tine si bebe, alaptatul la cerere si cat vrea bebe de mult atat sta la san, sustinere din partea partenerului , odihna si pozitie corecta la san. Cu toate astea, orice ajuta mama sa fie sigura pe ea e perfect: ceai, pastilute de lactatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

LenaC eu am incercat pentru stimularea lactatiei produsele Mami de la DaciaPlant, Galactogil si Galafor de la Sun.Primele 2 au cam aceleasi componente iar cel de-al treilea are componente mai exotice.eu cel mai bine ma impac cu 'Mami'.mai beau ceai de marar(seminte de la plafar) sau cumparat din piata ca tot e sezonul

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

1 % dintre femei nu au lapte. Cauza este clara si tine de hormoni. Se poate detecta in analize.
Odata ce ai lapte este bun.
Imi pare rau ca spun asta, pentru ca stiu ce implicari emotionale presupune povestea asta si nu judec pe sora ta sau pe mama ta . dac asta a fost informatia pe care au primit-o din sursa in care aveau incredere nu sunt de condamnat.
In concluzie lapticul va fi si singurul lucru la care trebuie sa te gandesti e ca va fi perfect pentru copilul tau. Corpul tau stie si acum exact cum sa-l hraneasca pe bebe. Nu va uita asta dupa nastere.

De ce cred eu ca plagea bebita? Eu cred ca fie o lasa putin la san ( in sensul si o trecea la celalalt astfel incat bebita primea numai laptele slab ( a se vedea ca exista acesta recomandare la pediatrii nostri venita din "mitologie"si de la "babe"ca altfel nu-mi explic, recomandare de a tine bebe la 1 san X minute si la celalalt alte X minute si niciodata pus mai devreme de X ore dupa un alaptat) fie era mama stresata sau nu o punea corect la san si inghitea mult aer si plangea de durere de burtica

Stiu multe persoane care au luat pastilute de lactatie si au fost multumite. Eu cred ca pentru a avea lapte cheia e calmul, increderea in tine si bebe, alaptatul la cerere si cat vrea bebe de mult atat sta la san, sustinere din partea partenerului , odihna si pozitie corecta la san. Cu toate astea, orice ajuta mama sa fie sigura pe ea e perfect: ceai, pastilute de lactatie.

Ionela,
Da, probabil mama mea nu a mai avut lapte pentru ca a fost nevoita sa mearga la serviciu... La mine a avut mai mult pentru ca a stat mai mult acasa.
Pe cand sora mea era medic rezident atunci, si intr-adevar mult stres.

Multumesc mult de info le notez. Eu oricum dupa tot ce ai povestit in timp pe forum, ma gandeam ca totul tine de mine si ca o sa fie bine

Lena - 34+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oiyoy

LenaC eu am incercat pentru stimularea lactatiei produsele Mami de la DaciaPlant, Galactogil si Galafor de la Sun.Primele 2 au cam aceleasi componente iar cel de-al treilea are componente mai exotice.eu cel mai bine ma impac cu 'Mami'.mai beau ceai de marar(seminte de la plafar) sau cumparat din piata ca tot e sezonul

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1

Oiyoy, mersic. Notez toate sugestiile ca sa le incerc la timpul potrivit

Lena - 34+

Mergi la inceput