Nasterea la Arcadia - Iasi (16)
Raspunsuri - Pagina 15
camelia33 spune:
Buna dimineata la toate mamicile , burticile si la bebei desigur:)
Claumarcoci f ciudat ca au schimabt asa de multe lucruri de cand am nascut eu...De ex la mine a fost asa: eu nefiind din Iasi nu au venit prea multi vizitatori decat sotul si nasii fetei, iar sotul meu a stat in fiecare zi cu orele la mine in salon , si cu bebele cand era acolo. Ba chiar la prima baita , asistenta ne-a facut programul in functie de el, dupa cum ar fi pututt el sa ajunga la noi la spital. Deci nici vb de ce au stipulat ei acum in acea anexa...:( Si la ultimile mamici care auy nascut natural nu am vazut sa mai scrie cineva daca au lasat si taticul in sala de nasteri...
Sofia Maria
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claumarcoci Buna dimineata, Revin cu o noutate, daca se poate numi asa.Abia m-am intors de la analize de la Arcadia, trec pe la consiliere pentru a-mi dat cele necesare pentru analize si prima data imi da o noua anexa la contract REGULI SPECIALE DE ACCES SI VIZITRARE IN MATERNITATE. 1 in rezerve nu au acces decat pers internate si insotitorul permanent, dupa parcurgerea protocolului medical de testare preventiva ptr determinarea de germeni patogeni, inainte de internare 2. accesul celorlalti vizitatori este permis : - daca mama poate si accepta sa se deplaseze pe hol sau in zona neonatologie - bebe poate fi vazut prin geamul de protectie 3. Pe intreaga per a spitalizarii este interzis ca vizitatorii sa ia in brate nou nascutul, sa-l imbratiseze sau sa-l sarute. Ce parere aveti, daca sunteti dragute cele care ati nascut imi povestiti cum era inainte ca sa stiu ce intrebari sa-i pun d-rei de la consiliere , ca dimineeata am ramas afis si nu am mai putut gandi Mai merita sa-mi iau rezerva singura? La ora 13 am programare cu dr sa stabilim data si ora cand scoate nasucul bebe si trebuia sa am si consultul preanestezic dar a fost amanat, asa am eu noroc de fiecare data cand merg la ei Va doresc o zi frumoasa |
Clau, dar astia de la ARcadia schimba mereu regulile..am ramas paf, cum s anu ai voie in rezerva cu vizitatori??What? Auzi pe hol, din cate stiu eu pe hol nu erau canapele sa poti sta..in fine, regula cam ciudata! Cat depsre stat singurica sau nu in rezerva acuam depinde de fiecare cum crede ca se simte mai bine,dar cred ca e ok si cu o alta persoana in rezerva, asta daca se intampla sa se aglomereze.
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
Clau, sa in teleg ca:
1. sotul poate veni oricand si sta oricat?
Pentru 2 si 3 , desi pare strict eu sunt ok cu asta pentru siguranta copilului .
Eu am o familie maaaare si foarte voluntara asa.... odata restrictionata de maternitate treaba nu voi mai fi eu personajul negativ.
Intrebarea mea e : care geam de protectie ( " bebe poate fi vazut prin geamul de protectie") Cine il duce acolo? de ce?
Ma rog, eu vreau ca bebe sa nu iasa din aria mea vizuala pe parcursul spitalizarii decat daca e insotit de tati( sa presupunem ca nu ma pot eu deplasa ) altfel cuminte in bratele mele
A, despre rezerva singura...pentru mine ar avea rost pentru ca e important ca pot fi singura atunci, in primele ore, cand nu esti foarte "prietenoasa". Ulterior nu mai conteaza . Repet, pt mine
Despre tati in sala de nasteri: Lori povestea parca faptul ca a stat o vreme acolo pana i-a sugerat dr sa plece. Sper ca retin corect.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu
oiyoy spune:
madline ii dau fetei alinan si espumisan, la care eu cred ca ar trebui marit dozajul, de-acum ea are 3luni jumatate..in prima luna am mai incercat sa-i dau infacol dar nu-i prea placea gustul de portocala si aam ramas cu el in frigider...chiar ar trebui aruncat de-acum, nu cred ca mai e bun.Am obs ca nici gustul acrisor de la Ca nu-i place...drept urmare cand va veni perioada diversificarii nu-i voi da suc de citrice sau ciorba.Am sa incerc si cu bonnisan.
familia oiyoy
daniela209 spune:
eu cand am fost in vizita si mi s-a prezentat si maternitatea, la inceputul lunii august, mi s-a spus ca bebe este luat la neonato,doar daca mama doreste sa se odihneasca sau daca vin vizitatori. in aceste doua cazuri bebele este luat de catre o asistenta si dus in salonul de neonato, unde poate fi vazut prin geam... eu cand am fost erau doi baietei in salon...
24+ cu
claumarcoci spune:
La ora 13 am din nou programare, trec din nou pe la consiliere si revin cu mai multe raspunsuri.
Tatal are voie in rezerva doar daca in urma analizelor este ok,am uitat sa intreb ce se intampla daca eu nu sunt ok la cele 2 exudate, nu ma mai primesc???
Anexa care inca nu am semnat-o nu are data, o sa vad ce pot negocia cu data anexei, eu am semnat pe 15 aug si mi se pare normal ca anexa sa intre in vigoare cu data acesteia, nu sa se aplice retroactiv, sper ca zic bine, sa ma ajute vreo mamica jurist daca e prin zona
Plec sa ma pregatesc de noua intalnire cu bebe si revin cu noi informatii
Claudia 37+
iulia_iulia spune:
CLAUMARCOCI multumim ca ne-ai pus la curent cu "noutatile ",am avut si eu o surpriza cand am semnat contractul ,tocmai atunci au schimbat cazarea in rezerve cu 2 paturi ,pana la urma am hotarat ca vreau sa stau singura ,chiar daca trebuie sa platesc in plus.te astept cu vesti ,sa ne povestesti cum a decurs consultul preanestezic.
LISA 27 ce mai faci ,nu ai mai scris de ceva timp ,ce mai face bebe tau? bebe al meu are 2800 grame la 36 de saptamani e cu capul in jos si cu circulara de cordon
loredanar spune:
o pot da pe bibi cu apa termala de la avene pe locurile unde are bubite de la caldura?
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
copiloi spune:
citat din mesajul lui ionelamaria Intrebarea mea e : care geam de protectie ( " bebe poate fi vazut prin geamul de protectie") Cine il duce acolo? de ce? |
Locul unde sunt bebelusii (la neonato) e prevazut spre hol nu cu un perete, ci cu acest geam transparent. Tu poti sa-ti tii copilul cu tine, in rezerva cat vrei (atata timp cat nu sunt vizitatori) - apesi pe buton si-ti aduce copilul.
Pentru vizitatori, copilul poate fi vazut in acea camera, prin acel geam . Iti aduc asistentele copilul in patut cat mai aproape de geam .
E foarte ok asa, o sa vedeti.
Faptul ca se evita contactul bebelusului cu alte persoane decat mama (hai si tata) e de inteles. In caz de ceva nasol, beleaua cade pe Arcadia, ceea ce se vrea evitat din partea lor.
Legat de vizitatori....as fi vrut eu sa fie strictetea asta si cand am nascut eu. Erau momente cand ma simteam "sufocata", nu atat de vizitatori in sine, cat de sfaturile, ideile, parerile lor. Pentru mine era prea mult . Iar de vazut copilul, au cand sa-l vada, sa fim seriosi. Primele zile sunt pentru mama si copil....si pentru tata, ma rog .
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui loredanar o pot da pe bibi cu apa termala de la avene pe locurile unde are bubite de la caldura? Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!! |
In principiu da, daca tu esti ok cu orice substanta data copilului din recipient de aluminiu. Ideea e ca se "contamineaza"de la recipient, dar nu uitam ca LP e in astfel de recipiente si nu numai... deci nu e grav.
Apa termala in sine nu are ce rau sa-i faca
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu