Nasterea la Arcadia - Iasi (16)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

mada, daniela multumesc ca ati rezonat la citirea cuvintelor mele.

dilema: e anormal ca nu imi curg sanii, ca nu am nevoie de tampoane de alaptare in sutien? sanii nu i-am mai avut plini de cand a trecut furia laptelui, ii am mereu moi. oare nu am lapte mult? bibi pare ca e ok cu cantitatea, face 3-4 scaune consistente pe zi, face si pipi destul zic eu ... am intrebat pediatra si a zis ca e f bine ca am sanii goi, inseamna ca bibi isi face treaba. nah nu vreau sa imi fac ganduri aiurea ca nu am lapte sau ceva. ma intreb doar daca e anormal ca nu imi curg sanii si nici nu tasneste laptele daca mulg la mana.

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

mada, daniela multumesc ca ati rezonat la citirea cuvintelor mele.

dilema: e anormal ca nu imi curg sanii, ca nu am nevoie de tampoane de alaptare in sutien? sanii nu i-am mai avut plini de cand a trecut furia laptelui, ii am mereu moi. oare nu am lapte mult? bibi pare ca e ok cu cantitatea, face 3-4 scaune consistente pe zi, face si pipi destul zic eu ... am intrebat pediatra si a zis ca e f bine ca am sanii goi, inseamna ca bibi isi face treaba. nah nu vreau sa imi fac ganduri aiurea ca nu am lapte sau ceva. ma intreb doar daca e anormal ca nu imi curg sanii si nici nu tasneste laptele daca mulg la mana.

Aspectul sanului nu are legatura cu cantitatea de apa pe care o produc. La unele mame curge sanul celalalt in timp ce bebe e alaptat. La altele niciodata. Daca fata e vesela si uda scutece e singurul lucru de luat in calcul.
Cat de des mananca?
O pui la san la fiecare cerere indiferent daca a trecut jum de ora sau 4 ore de la ultimul supt?

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Incerc sa caut acum o informatie din sursa sigura sa te linistesc, dar eu din sursa sigura stiu asta cu aspectul sanului. Dr Newman http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/2009/11/am-lapte-suficient-pentru-bebelusul-meu.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyyelas spune:

neatza tuturor mamicilor si burticilor!
mai avem si noi 2 saptamani si intram in clubul mamicilor!
offff,emotiile astea!

DANIELA 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:

Aspectul sanului nu are legatura cu cantitatea de apa pe care o produc. La unele mame curge sanul celalalt in timp ce bebe e alaptat. La altele niciodata. Daca fata e vesela si uda scutece e singurul lucru de luat in calcul.
Cat de des mananca?
O pui la san la fiecare cerere indiferent daca a trecut jum de ora sau 4 ore de la ultimul supt?

prima zi de alaptat exclusiv am alaptat alandala - mi-e sa nu supraestimez zicand la cerere pentru ca nici acum nu stiu daca imi este clar ce inseamna la cerere. apoi am mers la pediatru si mi-a zis sa o las sa suga 15 min la un san si alte 15 min la un san. am facut asta o zi dar in noaptea care a urmat nu m-am inteles deloc cu fetita o fost mofturoasa, nu era hotarata daca vrea sau nu sa manance... etc. am revenit deci la metoda anterioara - adica ii dau sa manance cand cauta tita cu gura... ziua are serii de papa/somn cam la 2 pana la 4 ore , noaptea papa si din ora in ora cate putin sau uneori prefera sa stea si o ora cu tita in gura. nu e deloc constant orarul de supt. de asta ii si zic alandala.
sincer sunt un pic doborata de somn pentru ca, deocamdata, nu reusesc noaptea sa fac lucrurile sa functioneze prea bine. dupa baita (aprox ora 9) papa si adoarme. cam pe la 11 face ochi si de atunci incepe distractia. e agitata si adoarme doar pe pieptul meu. cand sa o pun in patut face ochii mari si la scurt timp se lasa cu scandal. :) as lasa-o sa doarma pe pieptul meu dar imi e teama sa adorm cu ea asa. asa ca ... in fiecare noapte intre 11 - 5 eu sunt treaza. vreun sfat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Lore, clar ca nu mai poti continua asa mult timp, si nici sa o lasi sa doarma pe pieptul tau atata timp nu mi se pare ok, eu as incerca sa mut baita de seara la ora 11, poate o va obosi si va dormi macar pana la 2-3 .Ea ce face in timpul zilei? Cat e de activa?
De ex uite ce prog i-am facut eu estelei, sau ea mie..ne-am dat una dupa alta: ziua somn neam, oricat m-as fi straduit, dupamsa ies cu ea la 6-7 si stam pana pe la 9-10, ajungem acasa, ne mai jucam un pic si la 10-10.30 baita, tatza si 11 cel tarziu somnicul.Se scoala o data pe noaptea de regula 2-3 , apoi la 6 dim.Tu cum o tii in patut, ca de reg bebelusii au nevoie sa simta ceva pe ei, acoper-o cu o paturica eventual.

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Lore, asta cu 15 minute la un san 15 la celalalt e rasu-plansu. e aberant si faci asta daca vrei sa scapi de alaptat definitiv. De ce zic asta: e posibil ca in alea 15 minute bebe sa ia doar primele ture de laptic adica cel cu anticorpi si cel pentru sete. Lapticul gras va fi limitat si atunci se va trezi des, nu va lua in greutate, si ghici cine va fi vinovat? LAPTELE TAU. Ceea ce e mai mult decat fals. Problema va fi de la program.
La inceput e posibil sa fie asa cu dormitul pana se regleaza. Calm. Stiu cat e de greu, am fost acolo, dar NU VA TINE O VESNICIE.
Solutii:
O pui sa doarma cu tine ( asa te odinesti si tu si ea mai bine)
Nu o lasi sa adoarma profund noapte pana nu papa bine: o mai mangai, o tragi de un piciorus, ii mai povestesti... te mai plimbi cu ea... orice sa nu adoarma pana nu papa "tot"( adica sa se sature). Cu cat va papa mai mult la o mkasa cu atat va dormi mai mult
Un si o imbratisare.
Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

buna seara!
trec direct la subiect: fetita noastra a fost cateva zile (vreo 4-5) tare agitata, in sensul ca noaptea, dupa ce doarme 4/5/6(mai rar) ore papa.urmeaza alte mese cam din 2 in 2 ore pana la 10 cand ne trezim.Dupa fiecare masa, dar mai ales dupa prima, strange piciorusele la piept,parca are spasme si o doare burtica.Pana acum nu facea asa.Se chinuie toata ziua sa faca kkuta dar abia seara pe la 7/8/9 reuseste dupa masaj pe burtica, gimnastica, pernuta calda si in cele din urma ajutat cu termometrul.Asta noapte in schimb a dormit 6 ore jumatate dintr-o bucata...iar masa din 3 in 3 ore.Ne-am trezit la 10; la 12 a adormit din nou(asta este deja un obicei al ei doar ca doarme o jum ora) pt aproape 4 ore(cu cateva pauzici intre)...am iesit la plimbare...totul bine si frumos pana o apuca iar crampele si chinuiala.nu ma deranjeaza ca face cacuta o data pe zi dar se chinuie toata ziua sa-l faca si nu e contipata.
stiu ca nu e prea bine sa o stimulez si ca trebuie sa se invete cu peristaltismul intestinelor dar nici sa o las sa planga nu pot.

familia oiyoy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oiyoy

buna seara!
trec direct la subiect: fetita noastra a fost cateva zile (vreo 4-5) tare agitata, in sensul ca noaptea, dupa ce doarme 4/5/6(mai rar) ore papa.urmeaza alte mese cam din 2 in 2 ore pana la 10 cand ne trezim.Dupa fiecare masa, dar mai ales dupa prima, strange piciorusele la piept,parca are spasme si o doare burtica.Pana acum nu facea asa.Se chinuie toata ziua sa faca kkuta dar abia seara pe la 7/8/9 reuseste dupa masaj pe burtica, gimnastica, pernuta calda si in cele din urma ajutat cu termometrul.Asta noapte in schimb a dormit 6 ore jumatate dintr-o bucata...iar masa din 3 in 3 ore.Ne-am trezit la 10; la 12 a adormit din nou(asta este deja un obicei al ei doar ca doarme o jum ora) pt aproape 4 ore(cu cateva pauzici intre)...am iesit la plimbare...totul bine si frumos pana o apuca iar crampele si chinuiala.nu ma deranjeaza ca face cacuta o data pe zi dar se chinuie toata ziua sa-l faca si nu e contipata.
stiu ca nu e prea bine sa o stimulez si ca trebuie sa se invete cu peristaltismul intestinelor dar nici sa o las sa planga nu pot.

familia oiyoy

Oiyoy dar nu ii dai nimic de colici? Si a mea face la fel dar ii dau bonisan si ii trec imediat crampele si face cacuta mai usor.

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Buna dimineata,

Revin cu o noutate, daca se poate numi asa.Abia m-am intors de la analize de la Arcadia, trec pe la consiliere pentru a-mi dat cele necesare pentru analize si prima data imi da o noua anexa la contract REGULI SPECIALE DE ACCES SI VIZITRARE IN MATERNITATE.
1 in rezerve nu au acces decat pers internate si insotitorul permanent, dupa parcurgerea protocolului medical de testare preventiva ptr determinarea de germeni patogeni, inainte de internare
2. accesul celorlalti vizitatori este permis :
- daca mama poate si accepta sa se deplaseze pe hol sau in zona neonatologie
- bebe poate fi vazut prin geamul de protectie
3. Pe intreaga per a spitalizarii este interzis ca vizitatorii sa ia in brate nou nascutul, sa-l imbratiseze sau sa-l sarute.

Ce parere aveti, daca sunteti dragute cele care ati nascut imi povestiti cum era inainte ca sa stiu ce intrebari sa-i pun d-rei de la consiliere , ca dimineeata am ramas afis si nu am mai putut gandi
Mai merita sa-mi iau rezerva singura?
La ora 13 am programare cu dr sa stabilim data si ora cand scoate nasucul bebe si trebuia sa am si consultul preanestezic dar a fost amanat, asa am eu noroc de fiecare data cand merg la ei
Va doresc o zi frumoasa

Mergi la inceput