Nasterea la Arcadia - Iasi (16)
Raspunsuri - Pagina 12
ionelamaria spune:
Loredana, ne bucuram mult de vestile bune si mai ales de faptul ca sunteti pe alaptat exclusiv acum( cel putin eu). Stiu ca e greu cu furia laptelui dar ramanand optimista reusesti. Poate sa revina, dar acum stii ce ai de facut deja. Vor mai fi momente grele legate de alaptat dar cu vointa si informare din sursa sigura vei depasi fiecare greutate.
Despre pozitiile de alaptare pentru nou-nascut: cea mai simpla si mai usor de adoptat pentru inceput este cea in care stai in fund, dar o poti "diversifica" si pe aia:
*de exemplu, pentru sanul stang pui fata pe mana dreapta cu capusorul in palma ta si cu mana stanga sprijini sanul. Asa reuseste sa prinda mai bine sanul.
*O alta varianta esta cu bebe sub brat. Te asezi foarte comod pe pat , iti pui sub brat cateva perne si pe ele fata la nivelul sanului. Acesta pozitie e numita si mingea de fotbal. E foarte buna pentru periodele in care sanii iti joaca feste si se angorjeaza sau apar canale infundate
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu
copiloi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AlynaB Buna fetelor! Ce mai faceti? Ce va fac bebeii? felicitari noilor mamici, sa va traiasca puiusorii, sa creasca mari si frumosi. Bun venit viitoarelor mamici Am si eu o intrebare: a fost cineva la cursul Alimentie complementara organizat de arcadia? Eu am tot primit mesaje de la ei dar nu am cum sa merg ..... nu am cu cine sa las puisorul.Eram curioasa ce se intampla acolo.... pupici dulci! |
Am fost la curs, acu vreo 2-3 luni....Se prezinta o varianta de diversificare, pe saptamani...iar la sfarsit primesti niste mostre-borcanele de la Nestle, o brosura Nestle si un plan de alimentatie cand si ce anume de la Nestle sa dai copilului....Concluzia mea: cursul asta are drept scop plasarea produselor sponsorului .
Daca este cineva interesat, eu pot scrie aici schema de diversificare respectiva, din ce mi-am notat eu. Eu una, nu am respectat-o pe asta. Acolo scrie ca se incepe cu suc de fructe (prima saptamana), din saptamana a doua: mar cu biscuit, saptamana 3: branza calcica + piure de fructe si de abia din saptamana a 4-a legume, supa mai intai, apoi pasat.
Eu am inceput diversicarea de o saptamana, cand fata avea 5 luni si 10 zile. Am inceput cu morcov, apoi pasat din supa. Zeama chioara nu i-am dat.
Ca sa nu mai spun....tot de la Arcadia am primit o alta schema de diversificare, care incepe de la....tam tam....6-8 saptamani cu suc de mar, portocala (!!!)....
Nah, fiecare se informeaza si decide singur ce se potriveste familiei lui
ionelamaria spune:
DIVERSIFICARE! mar cu biscuite? Dar de gluten ei n-au auzit? Bun, riscul sa faca boala celiaca e mic, dar Doamne fereste sa faca puiul ca nu mai scapa toata viata de regim si e cumplit pentru un copil ( si pt un adult, dar macar adultul poate rationa altfel, dar copilul?)
Iar chestia cu suc de fructe la 6-8 sapt... am mai auzit-o de pe la pediatri , pacat ca nu exista un sistem centralizat informatizat unde sa poti depune plangere impotriva pediatrilor care bat campii... sa mai treaca cineva si pe la ei sa-i traga de manecuta putin, sa-i mai trimita la scoala
Copiloi, puteai sa mai amani diiversificarea fara niciun stres... Asta e indemnul meu pentru mamici in general: luati diversificarea relaxat. Nu spun ca e devreme la 5 luni si ci ca nu era grav daca amanai.
Cu draga inima va aduc aminte ca bebeii au enzime care sa digere mancarica diversificata incepand de pe la 9 luni. Pana atunci diversificarea are ca principal scop invatarea gusturilor noi si bebe sa asocieze hrana dcu lingurita, sa invete sa mestece... Prea putin folosesc nutrientii din mancare.
Dar... sarea poate afecta grav rinichii pana pe la 1 an( cand pot procesa corect ) , si daca tot venni vorba NESTLE are sare in borcanele
Zaharul nu aduce nimic bun pt bebe dar il invata cu gustul dulce si impiedica asimilarea calciului
copiloi spune:
Doctorita respectiva care a tinut cursul a precizat ca biscuitii sa fie fara gluten, care trebuie evitat pana la 9 luni. Tot ea a precizat ca fara citrice pana la 7 luni, dar schema de diversificare primita de la Arcadia include sucul de portocale de la 6-8 saptamani, mentionandu-se intr-o paranteza ca sucul de fructe nu inseamna diversificare
ionela, ai dreptate, puteam sa mai aman inceperea diversificarii, dar n-ai idee cat totusi am amanat-o. Pediatra mi-a spus sa o incep la 4,5 luni, daca tot a fost hranita mixt (san si lp) si mereu cand mergeam la ea imi spunea pe un ton ferm sa-i dau mancare copilului (adica sa-i dau si altceva copilului inafara de lapte).
Oricum, la noi merge foarte greu, nu prevad prea devreme ca ii voi inlocui deja o masa de lapte.
Intr-o alta ordine de idei.....sper sa mai intre clauditza sa ne spuna de bebe! Am fost si eu internata cu fata la arcadia si nu pot sa spun ca a fost totul asa cum m-am asteptat. A supus copilul la prea multe investigatii, chiar si dupa ce s-a stabilit diagnosticul....inclusiv o radiografie pulmonara si asta fara sa siu informata!!! Fata avand reflux, am crezut ca-i face radiografie abdominala, cand colo....i-au facut pulmonara, fara, cum am zis, sa mi se spuna si sa fiu intrebata daca sunt de acord. Cu greu as fi acceptat radiografia abdominala, dar refuzand alte investigatii (cu substante de contrast etc), am mers totusi pe mana lor....si regret.
La un singur lucru mi-am ascultat instinctul....tot la Arcadia mi s-a spus ca ccc copilul are intoleranta la lactoza (fara sa se faca vreo investigatie in acest sens), si, daca ii dau lp, sa-i dau lapte Althera, de la Nestle. Mi-au dat de acolo o cutie si cum mi-au dat-o, asa am si aruncat-o, copilul meu neavand nicio intoleranta la lactoza.
Dar au trecut toate ....
Dupa cum se vede am un of pe Arcadia....si inca nu mi-am spus toate ofurile...mai sunt unele de cand am nascut . Dar asta intr-un episod urmator .
Sa aveti o duminica frumoasa!
ionelamaria spune:
Copiloi, cunosc sentimentul sa fii hartuit de medic sa incepi diversificarea. Eram zob ccand stiam ca urmeaza sa merg la pediatru pentru ca stiam ca despre asta imi va povesti... Tot pe la 4 luni incepuse si la noi sa ma bata la cap si Mihnea era exclusiv alaptat.
Am reusit sa aman pana la 6 luni, cu foarte mare dificultate, pentru ca zilnic ma intrebam daca fac bine. Si am facut bine.
Mihnea nu a mancat mai nimic pana la 9 luni. Plangeam uneori de stres. Medicul ma "innebunea " ca e din cauza ca nu ii limitez alaptatul. Eu nu puteam sa-i iau hrana copilului, singura acceptata, sanul.
Incet incet, sapand dupa informatii am aflat ca norvegienii considera un bebe corect diversificat daca la 9-10 luni primeste zilnic:
- dimineata 1 lingura de fructe
- la pranz 1 lingura de legume cu carne
- seara 1 lingura de cereale cu LM/LP
A fost momentul de maxima relaxare pentru mine. Stiam eu ca pe la 9-10 luni vom atinge acea performanta. Norvegienii nu sunt nici mai bolnavi decat romanii nici mai anemici , nici mai prosti... asa ca m-am hotarat ca daca la ei se poate se poate si la noi.
Va spun asta pentru ca stiu prin ce am trecut eu din cauza diversificarii... si mi-am promis ca voi incerca sa ajut orice mamica sa nu se streseze. Tin sa mentionez ca am vazut mamici muuuuuult mai stresate ca mine pe tema asta. Stiu mamici care au facut depresie efectiv dn cauza asta.
Seris ca nu merita. Trebuie sa avem incredere in copil. Cand va avea nevoie de alta papa o va accepta fara mofturi.
Dupa lungi lupte, urmate de abandonul meu efectiv ( de pe la 7-8 luni deja faceam mancarept el si in timp ce o gaeteam imi repetam cadaca nu o vrea nu insist, o arunc si san pana la 18 ani cand s-o diversifica singur pe alcool).
Amuzant era ca spuneam asta cu diversificatul pe alcool cu voce tare si sotul repede sarea: nu-nu, nu-ti fa iluzii... mai tarziu de 14 ani nu suge el la sanul tau ca pe atunci devine interesat de alti sani, mai tineri
loredanar spune:
salut!
am scos-o ieri afara pe Mara pe vant si acum i se lipeste ochisorul drept si face puchinei verzi. ce sa faaac?
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui loredanar salut! am scos-o ieri afara pe Mara pe vant si acum i se lipeste ochisorul drept si face puchinei verzi. ce sa faaac? Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!! |
Sters ochisorul cu compresa sterila si ser fiziologic sa nu se raneasca. O sa treaca
Zic sa nu se raneasca pentru ca puchineii uscati sunt aspri si apoi lipesc ochisorul. Pui eventual compresa pe ochisor sa se inmoaie mai intai apoi stergi . Stii tu: comprese diferite pentru fiecare ochisor.
madline82 spune:
Lore, f emotionanta relatarea ta despre prima sapt, mi s-au umezit ochii..ma bucur ca ati depasit-o cu bine, vei vedea ca a doua va fi mai usoara, cat despre puchinei nu se fac neaparat de la vant, e un mod de aparare/curatare a ochisorilor, curata-i cum a zis ionela si va fi bine, relax!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
madline82 spune:
Copiloi sunt in asentimentul tau vis-a vis de prea multe investigatii, dar sunt convinsa ca tot a fost mai bine decat la sf maria, cat despre managementul lor sanitar e facut sa functioneze la capacitate maxima in sensul profitului, eu asa am senzatia
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
bam98 spune:
citat din mesajul lui iulia_iulia BAM ,serios ai 1.57? eu am 1.56 si nu vrea sa ma lase sa nasc natural ,vreau macar sa incerc !!!! mai tii minte, la ultima ecografie ,inainte sa nasti cate kg ti-a zis ca are bebe ? pe mine m-a zapacit de cap ca bebe e mare si ca o sa mai creasca si nu o sa aiba pe unde iesi....i-am zis ca nu am nimik impotriva epiziotomiei dar dr mi-a zis ca pana sa ajungem acolo e posibil sa-i ramana capul bebeului blocat in oasele bazinului ...m-a cam speriat si deasemenea mi-a zis ca daca ii arata ecografic ca bebe are 3500g si insist cu nasterea naturala ma pune sa-i dau semnatura ca imi asum toata responsabilitatea .ma mai duc luni la o eco sa vad ce-mi mai spune ,ce greutate are bebe... |
Buna Iulia,
Ultimul eco l-am facut cu aproape 2 sapt. inainte de a naste(intre 36- 37 sapt) si bebe avea 2850, iar la nastere a avut 3060 (am nascut la 38 sapt si 3 zile). Sa-ti dea Dumnezeu putere sa nasti natural. Pupici!