Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (43)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

pt aprecieri
Pisuc fimea doarme acum de la 14.30 si e cand pe burta cand pe spate ,cand ca o broscutza cu picioarele ca v-am zis ca nu are loc pe lat sa se intinda
am savurat astea 5 pag....
viss sa va fie de bine concediul
Simona sa papi tot ,sa nu ne superi
Miki daca andra vera doar suc,dai suc si asta e...stefy numai suc a baut...si a tot baut vreo 2 ani jumate..bea de ajunsese la 250ml
pulpa de mar cu cereale sau biscuiti..niciodata..isi provoca voma cand ii dadeam...ce mai lua para , putina banana .la ea mi-a mers greu cu astea....
Scrish ma bucur ca branza a fost peplacut tau si a lui Luca
Roxy nu-i o regula sa-i dai anumita cantitate sau sa schimbi zilnic fructele...daca fata vrea mai mult piersica,de ex. mergi pe piersica si mai adaugi si altceva....
eu dau diverse acum ca la iarna o sa ne saturam de mere si banane
Alexina poate ti se pare vca te cam sar da mereu zic sa iti scriu si hop se intampla cate ceva....graba...acum tastez de nu vad tastele...imi e fica sa nu se trezeasca fata si vreau sa apuc sa va mai scriu si eu ..nu am citit unde ai scris cat a luat in greutate..da citesc eu ca sunt curioasa
Ailed noi cu manechinele sanatoase sa fie si doamne bine ca iau si el in greutate ca asa cum ai zis de maria ca nu lua asa era si stefy...daDEAM party cand se misca cantarul
Andra_ro bine ai venit!!!!

mitzisoara mea doarme de la 14.30..a adormit suparata foc...abia a papat lapticul...nu stiu ce a avut poate ca nu a mai mancat lp dupa fructe si i-a fost foame rau la 14
dar haideti sa va zic si cum avem noi schema de masa

5-6h lapte....uneori ff putin90ml..
9-9.30-10h (in functie de cum ne trezim) fructe peste 150ml...azi 2prune nectarina si 1/2 piersica....dupa cca 45minute pana la 90ml lp
14h lp....120-150ml...
18h 150ml lp
21.30 150ml lp +2 cupe cereale
nu am cumparat cereale de porumb si orezul asta +diversificarea au cam constipat-o si evit sa-i mai pun mai mult de 2 cupe de zi

azi i-am facut supica...am blenduit rad.de patrunjel+dovlecel....dar nu a vrut...deja plangea cand am reusit eu sa termin de blenduit .i-am dat 2-3 lingurite dar nu pot zice ca i-a placut ca plangea si am facut lapte si abia am potolit-o
cred ca ii era foame rau, ca azi diimi dupa fructe a adormit fara sa mai manace suplimenrtul de lp
o incerc acum cu piureul de legume ...sa vad daca am succesuri ca si cu cel de fructe....

am pierdut ce mai vroiam sa zic ca deh,am vb si la telefon
a... super tari recipientele alea de la avent...mi-am luat si eu..am sterilizat 4 si am pus acum piureul intr-un la frigi..ce imi place este ca se inchid etans

intreba cineva cu ce lapte facem branzica....eu vreau sa folosesc numai lapte napolact..ni se pare cel mai cu gust de lapte de vaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

pisuc eu nu ii fac dupa ochi dar nici nu urmaresc sa fie exact la gram totul dar da, am cantar de bucatarie pe care il consider foarte util, e asta http://www.altex.ro/produse-electrocasnice/aparate-de-bucatarie/cantare-de-bucatarie/cantar-de-bucatarie-tefal-bc5060-5-kg-platforma-plastic-tara-alb.html si am si blenderul asta http://www.amazon.co.uk/Philips-HR1372-Blender-Double-Action/dp/B000R2D5V2 care este genial.

o sa mai scriu odata aici schema de diversificare si cine are parola de la cont rog sa o puna pe prima pagina ca sa nu ne mai incurcam cu ele.

miki eu cand ii dadeam suc simplu ii faceam portia intreaga de lp si il lasam pe el sa manance cat vroia. uneori vroia doar completare, alteori portia intreaga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralukab spune:

La multi ani bb_yasmi!
Sa fii sanatoasa si sa ti se indeplineasca toate dorintele!

Mergi la inceput

Viss, bine ati revenit din concediu. Noi de vineri mergem la cresa ... iti scriu pe PM azi sau maine sa vedem cum facem sa ne intalnim.

Mergi la inceput

Scrish, daca am inteles bine tu acum inlocuiesti 2 mese complete. Ii dai lui Luca apa sau ceai pana seara cand mai bea LP?
Si Vladut refuza biberonul si pare sa nu ii fie foame desi san ar manca. Eu cred ca si-a mai distantat el mesele dar nu stiu cum sa fac cu setea ... el apa sau ceai nu vrea sa bea. Nu i se face sete atatea ore?

Mergi la inceput

DIVERSIFICARE

saptamana 1: doar suc
ziua1
ora 8: 180ml lapte
ora 10:30: 5ml suc de mar + 150ml lapte
ora 14: 180 ml lapte
ora 18: 150 ml lapte
ora 22: 180 ml lapte+ 3 sau 4 lingurite normale rase de cereale

ziua 2
masa de la 10:30: 10 ml suc de mar
ziua 3
masa de la 10:30: 15 ml suc de mar

crestem din 5 in 5 ml pana ajungem la 30ml

ziua7
masa de la ora 10:30 25 ml suc de mar+5 ml suc de morcov

ziua8
masa de la ora 10:30 20 ml suc de mar+10 ml suc de morcov

la mesele astea se da completare de lapte.

dupa ce ajungem la 30 ml suc pastram doza pana in a 3-a saptamana

saptamana 2 suc +supa

masa de suc ramane cea din ziua 8

se face supa din morcov, pastarnac, telina si patrunjel si se da doar zeama.

ziua 1: 5 ml zeama +portia de lapte
ziua 2: 10 ml

crestem din 5 in 5 ml pana ajungem la 30 ml si o tinem asa pana in a 3-a saptamana

dupa ce s-a implinit a 3-a saptamana de diversificare, masa de la ora 10:30 este doar de mar ras (incepem cu 2-3 lingurite pana ajungem la 50 gr +portia de lapte) iar masa de la ora 14 este de legume pasate (50 gr + portia de lapte). o tinem asa pana cand implineste o noua luna.

in luna a doua se inlocuiesc mesele de la ora 10 30 si de la 14.

la ora 10 30 se dau 150 gr de piure de fructe (100 gr mar ras, 50 gr banana si 1 lingurita branza de vaci facuta in casa)

la ora 14 supa se face din 100 gr piept de gaina, morcovi, albitura, dovlecel si ceapa in care putem sa punem o lingurita mica de ulei de floarea soarelui. se paseaza 100 gr legume (sa predomine morcovul iar telina ft putin, nu se pune ceapa) cu 1 lingurita de carne si 50 ml supa.

se da cat poate sa manance copilul si daca e nevoie oferim completare, dar scopul trebuie sa ramana clar si anume inlocuirea mesei. in cat timp se face asta...depinde de copil.

Mergi la inceput

raluka da, asta e ideea, sa apuc sa ii inlocuiesc mesele. de ex masa de la 10 30 a avut o doar de fructe dar la pranz i-am dat si completare de lapte pentru ca nu a reusit sa termine tot castronelul, era destul de mult dintr o data. apa sau ceai nu i am dat deloc pana acum, nu am vazut sa fie nevoie, dar daca o sa vad k ii e sete, o sa ii dau apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Fetelor, am si eu o intrebare: de unde cumparati fructele si legumele pentru bebe cele care nu le procurati din gradina de la bunici?

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Scrish, multumim mult pentru
- lista (am copiat-o) - oare se aplica si la bebeii diversificati dupa 6 luni de alaptare? suna ca si cum s-ar putea aplica... eu intentionam insa sa incep invers, cu supa.
- blender: am gasit si pe Domo.ro (eu cumpar des de acolo); intrebare: ce face exact, ce poti blendui cu el? de ce are recipienti diferiti?

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Yvyana - piata 1 Mai, Carrefour si Megaimage... Sper si in cateva ladite de mere de la Voinesti pentru razatoare

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)

Mergi la inceput