Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (14)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Aerlilian, felicitari! Ai trecut un hop mare! M-ai facut si pe mine curioasa de surpriza din oul Kinder.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 19+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Aerlilian, felicitari pt amnio! gata, ai scapat de stres, mai ai doar emotii cu surpriza din burtica
Puiutza incearca sa te intaresti si sa iei partea plina a paharului: uite, eu chiar vroiam sa iti spun ca daca ti s-a amanat programarea la amnio, poate e un semn ca nu e cazul sa faci..Eu nu sunt superstitioasa, dar cred ca nimic, absolut nimic nu este intamplator. te pup mult
Aaa, uite reteta mea de zacusca, e supeeeeer buna, nu iti da arsuri:
- 3 kg vinete
- 1,5 kg ceapa alba
- 2 kg gogosari
- 500 ml ulei (calitate buna, eu folosesc Floriol)
- pasta de tomate (eu am folosit Olympia)
- sare
- 1 lingura de zahar

Secretul meu este ca ceapa o fierb cca 30 min, apoi o scurg bine de tot. O pun cu uleiul in oala la calit, adaug 1 lingurita de sare, o las cam 10-15 min, apoi adaug gogosarii copti si dati prin masina de tocat. Ii las pe foc inca 10 min, apoi pun si vinetele coapte si date prin masina de tocat. Adaug o lingura de zahar, sare daca mai este cazul si cam 250 g de pasta de tomate.
Dupa ce da in clocot de cateva ori o bag la cuptor cam 1 ora. dar mare atentie, trebuie amestecat destul de des cat timp este oala pe foc, altfel se poate prinde si nu mai are acelasi gust...
Reteta asta o am de la cineva din Ardeal si de cand am gustat prima oara, nu mai pun gura pe altfel de zacusca.
Se mai poate face si cu fasole boabe (cu cat sunt mai proaspete cu atat iese mai buna). in loc de vinete se pune fasole, in rest aceleasi cantitati de ceapa si gogosari, doar ca la asta de fasole pun si piper (boabe sau macinat, dupa gust).
E buna si cea de ciuperci, la fel se inlocuiesc vinetele cu ciuperci.

Alice Eu ii iau Sarei de la cofetaria Maria, din aviatiei, fac si tot felul de modele pr copii.

Alina 18+ si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Buna mamici cu burtici.

Vreau sa intreb fetele care au facut amnio cat va costat aceasta analiza?
Si eu trebuie sa fac amnio si stau pe ganguri daca sa o fac s-au nu.
Voi ce ma sfatuiti ?

PUP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza27 spune:

aerlilian, am intrat special sa vad daca ne-ai scris. Ma bucur tare ca esti bine.
alina, multumesc pentru reteta, o sa o incerc.
Fetelor, multumesc pentru sfaturi si incurajari. Ma gandesc, oare nu sunt inconstienta daca renunt la toate aceste ganduri si stau linistita?
Pe mine m-a pus raceala la pat, imi e rau de nu vad pe unde merg, am plecat de la birou de la 2. Acum sunt in cautare de remedii pentru raceala.....

Vb maine, va pup!

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Printr-o situatie similara am trecut acum ceva saptamani...eram varza rau de tot si nu mai stiam ce sa iau sa imi pot reveni putin...nu puteam respira bine ca aveam nasul infundat si de aici niste dureri de cap groaznice, insa SALVAREA mea a venit cand m-a sunat o prietena cu care nu mai vb de mult timp si imi recomanda sa fac aerosoli...aveam aparatul in casa dar nu imi trecuse prin cap.
Dupa 2 reprize de aerosoli eram ca noua...nu va mai zic cum e pt puiuti...!
Bafta si sper sa te simti mai bine!

Citat:
citat din mesajul lui puiutza27

aerlilian, am intrat special sa vad daca ne-ai scris. Ma bucur tare ca esti bine.
alina, multumesc pentru reteta, o sa o incerc.
Fetelor, multumesc pentru sfaturi si incurajari. Ma gandesc, oare nu sunt inconstienta daca renunt la toate aceste ganduri si stau linistita?
Pe mine m-a pus raceala la pat, imi e rau de nu vad pe unde merg, am plecat de la birou de la 2. Acum sunt in cautare de remedii pentru raceala.....

Vb maine, va pup!

13+

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
si 15 saptamani
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii vechi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Fetelor eu va citesc zilnic, dar nu am ami avut timp sa scriu.
M-am bucurat sa aud de vestile bune de la amnio si eco.

Puiutza - am citit si prin ce treci. Sa stii ca si eu la David am facut amnio la 18 sapt.
Matzaila - ce coincidenta, si eu am avut o saptamana cu parizer si lapte sana. Nu mai mancasem parizer din facultate.
Alina - mi-ai facut pofta de zacusca. Din pacate nu am timp sa fac acum, dar cu siguranta voi cumpara un borcan.

Noi suntem bine, David ma intreaba la telefon zilnic "Mami a crescut burtica mare-mare ca sa iasa surioara din burtica ?". Uneori cand sunt obosita ma doare in parea de jos, dar apoi imi revin. Mie mi-a crescut burtica destul de munt, nu prea ma mai cuprind hainele.

Va pup si sper ca saptamana viitoare sa am mai mult timp liber sa va scriu.

in 14+ si mami de David 16.06.2008
Evolutie David

Bebe David Adrian 16.06.2008

Evolutie Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

va multumesc mult fetelor. am gasit pana la urma o cofetarie la care mi-a convenit si compozitia si modelul si faptul ca imi aduce tortul acasa.
am salvat oricum si linkurile de la cofetariile pe care mi le-ati recomandat.

o seara frumoasa

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Canne-marie, eu am facut amnio la Regina Maria si pretul a fost 2100 ron.Mi se pare extraordinar de mult dar nu am avut alta solutie.Nu stiu cum e in spitalele de stat.Cat despre cat e de necesara...se pare ca doar in cazul in care nu iese ok rezultatul la bitest trebuie facuta.Altfel, daca si la eco se vede totul ok, nu are rost sa te traumatizezi si pe tine si copilul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

canne-marie, pe mine m-a costat amnio 2000 ron (cu aplicarea cardului de fidelitate , reducere 7%), si a cuprins testul rapid FISH si cariotip (plus medicatia de dinainte de interventie , adica perfuzii cu nospa si scobutil);cel mai bine te sfatuieste medicul tau gineco daca sa faci sau nu amnio ..daca exista o indicatie pt asa ceva inseamna ca e motivata de ceva , si atunci pt linistea ta o poti face
Alice_Elena, cofetaria mea de suflet este Alice , insa da imi plac si cele de la Agapitos ;mai nou am incercat un tort si de la Paul si e tare soft ca sa zic asa..pana la urma unde ai comandat ..zi-ne si noua
aerlilian , gata a trecut si asta ... acum vine partea a mai grea ...asteptarea
despre nastere .. sa ne ajute DD sa ajungem acolo cu bine , insa tot spre privat ne gandim ; eu nu am niste experiente prea placute cu spitalele de stat , iar si mai tare ma urmareste gandul cu ceea ce s-a intamplat la Giulesti ;doar ideea de fereasca DD nastere prematura ma ingrijoreaza , insa mai prospectam; un spital decent de stat cu medici buni este Filantropia
despre mine , hmm..amestecat ..am fost ieri la eco si se pare ca am rezistenta pe arterele uterine un picut marite (eu fac clexane )..vedem

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Neatza tuturor !!!
Eu parca am un piculet de energie astazi, o fi de la cura de cereale de ieri si portia de roxette de astazi.

Alina - reteta asta de zacusca...ma urmareste diabolic. trebuie sa o fac. de ce se fierbe ceapa? Eu inca nu stiu toate secretele ardelenesti pt ca sunt din rep. Moldova si inca le descopar.

Ieri l-am plimbat pe bebitza pana la terenul unde o sa ne facem casuta. Visam cu ochii deschisi la ziua cand o sa punem prima piatra de temelie si stau si fac schite la casuta toata ziulica. Pana atunci avem de tuns iarba care a ajuns la brau
Eu am o problemuta de cateva zile am sfarcurile f sensibile si moi. Mai ales dupa baie ma ustura ca o rana deschisa. cu crema nu pot sa le dau ca le inmoaie si mai tare. Am auzit ca se recomanda sa le freci cu un prosop uscat, pt calire. Am incercat aseara dar am facut mai rau. Daca o sa fie asa si cand vine bebe nusht cum o sa fac. Am vazut niste aparatori din silicon pt alaptat dar mi se pare ciudat sa ii bag lui bebitza in gura siliconul ala si cand bea de la san. Poate stiti un remediu mai putin dureros decat prosopul uscat.
va si va doresc o zi frumoasa

gravidutza 18+ de bebitza tzopaila

Mergi la inceput