Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (55)
Raspunsuri - Pagina 7
abramburika spune:
luny, wild - saru'mana .
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 27s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
dia_filipas spune:
Neatza fetele!
Clar e ceva in aer... nici eu nu am dormit bine azi noapte, din cauza de Miruna plangatoare...A tot visat urat, voia o bavetica (noi nu avem), dup-aia vroia la mami, desi eu eram cu ea de mana, dup-aia i-a fost cald, a vrut apa si sa-i cant tatal nostru, neaparat in brate... In concluzie azi is ca teleghidata, ma aud vorbind, da' nu stiu ce spun, parca nu-s constienta, sper sa rezist pana la 3.
Luny Mersi! Am gasit siropul, i-am si dat de 2 ori, speram sa functioneze. E cu zahar, e cam rautz, Miruna imi zice sa nu-i dau ca o pisca (e metolat). Il ia de voie de nevoie, si ii dau apa dupa...
Brambu bafta la dentist! Nici eu nu sunt un mare "fan" al acestei meserii...
O zi buna va doresc!
Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
26+ cu shmoo mic "pisicutz verde"
cristi07 spune:
Buna dimineata si de la mine!
Ooka, ma bucur ca e totul bine cu bebelina.
Legat de dr. sper sa fiti si in continuare pe aceeasi lungime de unda! Gradinita unde merge Radu este chiar vis-a-vis de curtea cabinetului este nr.203.
Miere tu radiezi in poze! Ai o poza in care razi cu pofta...eu numesc rasul ala specific de gravide.
Luny tu nu mai pune poze sexy cu tine ca esti femeie maritata in curand cu 2 copii...Arati suuuper.
Petro, bafta multa la dentist sa iti rezolvi problema!
Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (25 saptamani)
Bedrosmart spune:
Wildorchid (si celelalte fete), acuma serios vorbind, nu este gresit sa-ti supraveghezi alimentatia in timpul sarcinii. Intr-adevar, e bine sa-ti limitezi "poftele", mai ales ca vechea zicala cu "mancatul cat pentru doi" e clar ca nu mai e valabila in zilele noastre. Chiar si painea, e bine sa n-o mananci in exces, ca intr-adevar, ingrasa.
Tot asa, e bine sa eviti anumite alimente (respectiv cele facute din oua crude, carne sau peste crud sau slab preparate termic, branza din lapte nepasteurizat etc.), din pricina riscului de a te molipsi de anumite boli. Realitatea e insa ca acest risc exista si cand NU esti insarcinata si orice om sanatos la cap ar trebui sa evite, de exemplu, sa manance carne de porc cruda sau prost gatita si cumparata cine stie de unde. Insa treaba cu cutitul nici n-o mai comentez, e hilara.
De aici insa si pana la a spune ca e INTERZIS sa mananci aia si ailalta, fara sa ai probleme reale de sanatate, e drum lung.
E normal, fiziologic sa te ingrasi in timpul sarcinii,de unde nebunia asta cu interdictiile? Recomandari da, dar interdictii? Bineinteles ca daca pui pe tine 20-30 kg o sa-ti fie mai greu, da nici sa faci din asta o obsesie. Nu vorbim aici de persoane cu obezitate morbida, aia e alta mancare de peste.
Inca ceva: oricat de sanatos/nesanatos ai manca, pentru fat nu conteaza (cu exceptia restrictiilor/precautiilor privind aliimentele crude, de mai sus). Natura a creat organismul uman in asa fel incat in timpul sarcinii primeaza copilul, nu mama. Cu alte cuvinte, el va creste normal si isi va lua din sangele mamei TOT ce ii trebuie, privand-o in schimb pe ea de elementele respective. Vitaminele pe care le luam, fierul etc. nu le luam pentru copil, ci pentru noi, sa nu ne alegem cu deficiente majore dupa nastere. Numai in situatii extreme (respectiv inanitie severa provocata de foamete, anorexie sau mai stiu eu ce boli) fatul ajunge sa fie afectat de lipsurile din alimentatia mamei.
Pe cuvant, ajungem sa fim paranoice, parca la fiecare pas, la fiecare imbucatura te paste cate o primejdie. De aia suntem toate panicate, aoleu ce ma doare, aoleu, sa fac 10 ecografii si 17 controale, aoleu morfofetale de trim III, daca se poate si de trim IV, sa fie acolo . La orice miscare ma panichez, citesc pe net, imi smulg parul din cap, desi sunt la al doilea copil, parca nu e normal nici asa.
Zi buna tuturor si cu racoare!
B.
anna-mama spune:
Bedro, sunt perfect de acord cu tine
Brambu, bafta la dentist nici mie nu-mi place,dar nu avem incotro
Diana, asa doarme Vlad al meu in fiecare noapte, in toate pozitiile numai in cea normala nu atata se suceste, si eu mai dorm si cu el in pat
Si eu in clubul celor care nu au dormit bine, dar am avut motive macar: arsurile, plus copil de nu doarme bine noaptea... Astazi am o stare proasta, cu ameteli, o durere de stomac...
de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 23+ cu
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
Bianca77 spune:
un buna dimineata lenes si de la mine!
va multumesc inca o data pt raspunsuri. Am luat decizia sa nu mai cumparam nimic deocamdata . sanatate sa fie!
Georgia si Ooka, felicitari pt fetitele grasunele! mai un pic si ajung la 3kg .
Luny ce sa spun, arati meserias rau
Rania, pt somn incearca sa iei magneziu seara ca ajuta. de asemeni fa o baie calda, bea o infuzie calda, un ceai cu miere inainte de culcare, incearca sa citesti ceva, si o sa vezi ca o sa iti vina somnul. Eventual, pune-l pe sotiorul tau sa iti faca un masaj cu ulei de lavanda... impusti si tu doi iepuri deodata :)
Irina bravo pt analize, ma refer la lipsa de diabet. Cu anemia cred ca e mai usor sa ii dai de capat. Eu aflu rezultatele la glicemie deabia maine.
Ralu, las'ca-i bine ca te plimbi, nu te plange. In felul asta iti trece timpul mai repede!
Bedro ai mare, mare dreptate cu ce spui!
Fetelor, aseara am vazut un film documentar la tv despre prematuri. A fost atat de impresionant si de trist. Saracii bebei sunt atat de micuti si plapanzi si se chinuie atat de mult sa supravietuiasca. Si pt parinti e ff greu. Am plans intr-una..
28+ cu Anna Eden
www.psychosomatics.be
Bedrosmart spune:
Mai, Luny, unde esti, draga, asa sexi? Sa te vaz si eu, sunt curioasa ... Ca pe albumul comun nu te observ. O sa pun si eu poze, da nu prea fac, ca nu-mi place cum arat in poza (de sexi ce sa mai zic, s-au dus vremurile ).
B.
anna-mama spune:
Nici eu nu am poze cu mine...dar mi-am amintit acum ca mi-a facut mama o poza saptamana trecuta, deci
asa aratam cand am venit de la munca, obosita, fara chef, la 22 saptamani
de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 23+ cu
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR