Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (55)
Raspunsuri - Pagina 10
luny spune:
Bedro, cand am fost luni, am vorbit si la maternitate despre plata, treaba e asa: CAS-ul deconteaza aia 10% in limita fondului, pana in decembrie nu stiu daca mai apucam... de platit, poti plati jumate la externare si jumate peste 6 luni, fara nimic in plus! alt sistem de rate nu au deocamdata..
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Wildorchid spune:
Luny, vei naste la Medlife?Aceeasi intrebare si pentru tine: cu ce medic?
Emma 24 +
scumpi spune:
Am pus poze cu noi pe contul comun.
Bedro, crede-ma ca nici mie nu-mi plac carucioarele negre, si nu ma intere ca se poarta, dar pe mine ma atrage pretul.
Aris bine ai venit la odisee, la fel tuturor fetelor ce au aparut cat eu am disparut
luny spune:
wild, cu Mirela Popa, si pe Matei tot cu ea l-am nascut
aris26 spune:
multumesc pentru primire
datele sunt: UM 02.03.2011, DPN 07.12.2011 baietel plus un frate nascut pe 25.03.2009
si ca sa ma bag deja in discutie, caruciorul nu l-ash alege roz pt ca se murdareste prea usor. eu am un stokke galben, forte spectaculos si desi se spala husele mai mereu este patat pe ici pe colo, chiar ma gandeam sa ii comand niste huse noi, alta culoare.
de mancare fac niste paste carbnara
mama de mic +
ooka spune:
salu
Cristi ai PM
Bedro, bafta cu medlife-ul, la mine e exclus, ca dupa ce ca n'am finante sa nasc acolo is si zgarcita. In schimb vreau sa recoltez celule stem.
Apropos de asta, ce parere aveti de celule? recoltati au ba?
Rania, chiar ca buna dimineata!
Scumpi, eu cu rozul, ca tot e fetita, nu cu negru..
mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!
miereamara spune:
Anna-mama arati tare bine si imi place mult bluzita-rochita!
Si eu am dormit tare prost, da' prost....fi-miu bagat cu capul in coastele mele (vorbesc de ala mare), fiica-mea si ea m-a boxat toata noaptea, ma doare stomacul de la pastilele astea cu fier si imi vine sa vomit, tb sa le iau cu 2-3 ore inainte de masa pe stomacul gol. stie cineva (Bedrosmart?) daca pot sa beau cafea cam la juma de ora dupa ce iau suplimentul de fier?
Cica ultimele vesti ar fi ca ne ocoleste uraganul, si-a schimbat traiectoria...brrr...sa plece de aici.
Tiny baby gator
Baby gator
luny spune:
ooka, s-a tot vorbit de celule... eu nu recoltez, nu mi se pare safe in Ro si nici ca renteaza, mai ales ca-s pe o perioada de timp/greutate corporala destul de limitat... acu, daca m-ar da bugetul de-a dura p-aici, nu mi-as face probleme d-astea..
luny spune:
miere, nu stiam ca se ia pe stomacul gol fierul... de cateva zile iau si eu... si la Muf am luat tot cand imi aduceam aminte, de obicei le iau toate dupa ce mananc de dimi.. si beau si cafea dupa aia.. ma duc sa citesc prospectul
edit: dap, se ia pe stomacul gol sau in timpul mesei
Bedrosmart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luny Bedro, cand am fost luni, am vorbit si la maternitate despre plata, treaba e asa: CAS-ul deconteaza aia 10% in limita fondului, pana in decembrie nu stiu daca mai apucam... de platit, poti plati jumate la externare si jumate peste 6 luni, fara nimic in plus! alt sistem de rate nu au deocamdata.. Iubirea mea Mufarin, bandit mic ... si iubirea a doua e pe drum Life is to precious to worry about stupid Shit! |
Hm, deci nu ti-a mai zis nimic de posibilitatea de a introduce 12 rate? Ca mie asa mi-a zis cand am vorbit, pe la inceputul lunii. Si ca sa revin dupa 1 septembrie, sa-mi spuna sigur, dar poate au renuntat. De chestia cu doua rate stiam si eu, dar, cum ziceam, deocamdata nu ma pot pronunta .
Cat despre decontarea asta de la CAS, mi se pare foarte foarte in neregula treaba. Fiecare maternitate particulara isi face propriile scheme si sume de decontare, ceea ce mi se pare teribil de nedrept fata de mine, in calitate de asigurat. Ce ma intereseaza pe mine in ce relatii este spitalul privat X cu CASMB? Mie, ca asigurat care platesc lunar o contributie, ar trebuie sa mi se deconteze pentru nastere suma Y, pentru apendicectomie suma Z, pentru fractura suma W(ca sa nu repet literele ),INDIFERENT unde aleg sa ma tratez. Vreau la stat, ok, fata de suma X, Y sau W nu mai platesc nimic. Vreau la privat, la enspe stele, cu doctorul nu stiu care, iarasi ok, fata de suma respectiva (decontata de CAS), mai achit suplimentar 10-20 sau 100 milioane.
Cum vine asta: pentru unii sunt fonduri, pentru altii nu? Ce, se acorda plafoane per unitate sanitara, nu per pacient? Domne, numai absurditati in tara asta, zau asa.
Pai asa ar trebui sa zic si eu: pardon, din salariul pe luna asta, scuze, da nu mai am sa platesc si CAS\ul, ramane pe luna viitoare, nu? Da CAS-ul il platesti obligatoriu, numai la ei nu e nimic obligatoriu.
Wildorchid, DACA nasc la Medlife, atunci probabil m-as adresa medicului cu care am nascut si prima oara, respectiv Isreb Nayel (dar pe atunci lucra la CF2). Acum avantajul cu el ar fi si ca e medicul lor intern, deci pretul ar fi mai mic.
Pana nu ma lamuresc insa ce si cum, sunt in pom, nehotarata. Mai ales ca as vrea cezariana (am avut eu prima oara niste complicatii) si, colac peste pupaza, am o... retinere (ca altfel nu stiu cum sa-i zic) sa ma opereze o femeie. Ce sa-i faci, fiecare cu piticii lui .
Editez ca sa adaug:
OOka, cum ziceam, nici eu n-am bani, da mi-e groaza de spitalele de stat. Daca nu se regleaza lucrurile la mine in familie (ma rog, probleme personale), o sa renunt la varianta Medlife.
Eu nu vreau sa recoltez celule stem, chiar daca la Medlife intra in pret (adica nu vreau ulterior sa platesc transportul, respectiv pastrarea lor). As fi acceptat sa recoltez daca ar fi existat o banca de transplant nationala, publica, adica aceste celule sa fie disponibile pentru oricine care are nevoie de ele.
Miere, habar n-am sa-ti raspund la intrebare. Sincer, nu vad cu ce ar putea influenta cafeaua. Eu as zice ca poti. Totusi, am citit un articol in care zicea ca fierul nu se administreaza impreuna cu bauturi ce contin cafeina. Asa ca mai asteapta nitel, dupa o ora cred ca nu mai are importanta ce bei sau mananci.
B.