Fetita mea se crede...caine!
Buna tuturor,
De cateva luni, ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.
Fetita mea, care are 4 ani, se crede...caine.
Specific faptul ca avem un caine de paza, talie medie, cu care interactioneaza prin si peste un gard care separa zona de joaca de cea in care se afla cusca. Avand cateva episoade agresive, nu o lasam sa se joace cu el.
La inceput, nu am dat importanta, doar imita si alte sunete/animalute; a fost perioada cand i-am cumparat o adevarata ferma si niste dinozauri.
Apoi...a inceput sa "latre" mai des. Am zis sa ne facem ca nu o auzim, ca e doar o etapa si va trece.
Intr-una din zile, eram in parc, ea, cocotata pe un tobogan din acela lung...a inceput sa latre la copii. Am lasat-o cateva minute, sperand sa inceteze, dar...am sfarsit prin a pleca de acolo si de rusine si pentru ca una din fetite s-a speriat cand s-a "repezit" a mea cu-n latrat zdravan.
De vreo 2 saptamani, merge in 4 labe si cum aude vreo masina, se repede la poarta si latra cot la...cot cu cainele pe care il avem...daca rontaie ceva, spune ca mananca oase, se scarpina ca un caine...daca ii explicam ca nu este frumos/nu e voie, incepe sa maraie...
Curand va merge iar la gradinita si mi-e groaza sa nu faca la fel. Mi-ar fi greu sa-i explic educatoarei de ce face asa...pentru ca nici eu nu stiu.
Este un copil minunat, sociabil (exceptie facand momentele acestea), extrem de isteata...
Va rog, ajutati-ma cu un sfat!
Raspunsuri
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Raza de soare Buna tuturor, De cateva luni, ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Fetita mea, care are 4 ani, se crede...caine. Specific faptul ca avem un caine de paza, talie medie, cu care interactioneaza prin si peste un gard care separa zona de joaca de cea in care se afla cusca. Avand cateva episoade agresive, nu o lasam sa se joace cu el. La inceput, nu am dat importanta, doar imita si alte sunete/animalute; a fost perioada cand i-am cumparat o adevarata ferma si niste dinozauri. Apoi...a inceput sa "latre" mai des. Am zis sa ne facem ca nu o auzim, ca e doar o etapa si va trece. Intr-una din zile, eram in parc, ea, cocotata pe un tobogan din acela lung...a inceput sa latre la copii. Am lasat-o cateva minute, sperand sa inceteze, dar...am sfarsit prin a pleca de acolo si de rusine si pentru ca una din fetite s-a speriat cand s-a "repezit" a mea cu-n latrat zdravan. De vreo 2 saptamani, merge in 4 labe si cum aude vreo masina, se repede la poarta si latra cot la...cot cu cainele pe care il avem...daca rontaie ceva, spune ca mananca oase, se scarpina ca un caine...daca ii explicam ca nu este frumos/nu e voie, incepe sa maraie... Curand va merge iar la gradinita si mi-e groaza sa nu faca la fel. Mi-ar fi greu sa-i explic educatoarei de ce face asa...pentru ca nici eu nu stiu. Este un copil minunat, sociabil (exceptie facand momentele acestea), extrem de isteata... Va rog, ajutati-ma cu un sfat! |
eu zic sa stai linistita.
si al meu pe la 3-5 ani s-a crezut pe rind ba caine, ba cal...ba dinozaur. sunt faze care trec o data cu virsta.
michelle
Dariucha spune:
Si feti#539;a mea tot ciine se crede si asta de la vre-o 5 ani si acum are 7 ....imita latratul ciinelui atit de bine ca dac#259; nu o vezi po#539;i sa juri ca e un ciine ....Eu înc#259; mai astept sa-i treac#259; ....
Oana MC spune:
E foarte simpatica fetita ta.
Si noi am avut si inca avem acasa zoo - ca se transforma animalele din tigru in maimuta, iepure. Asteptam sa vedem ce mai vine la rind.
roxy spune:
si eu cred ca va trece...i se pare mai interesant asa si vede ca voi aveti o reactie mai puternica decat atunci cand e om sa zic asa .
Dar este tot timpul caine ?sau este si om, adica de vorbit vorbeste la nivelul varstei ei , face ce trebuie la varsta ei, si are doar asa cand i se pare ei interesant sa faca pe-a cainele...ca doar nu o fi caine mereu.
O idee e sa te faci ca o iei in serios si daca tot e caine, zii ca o lasi afara sa doarma, precum cainele respectiv.Si incearca asta cand ploua cu galeata afara...vezi daca i se mai pare asa iteresant.
Sabina spune:
ce dulce trebuie sa fie!!
si a mea a fost catel vreun an de zile, ea era scooby si eu shaggy si aveam scenarii intregi.
da-i sa-si pape spanacul din farfuri de de catei, profita de ocazie.)))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Kariris spune:
Si eu sper sa treaca faza asta cu care ma confrunt si eu cu fetitele mele de 4 ani. Una se crede pisica (dar de vreo 2 ani) si cealalta calutz. Una miorlaie prin casa si merge in 4 labe, celalta necheaza, fornaie din nas, ameninta ca ne loveste cu copita daca trecem prin spatele ei si mai mult... ieri cand sa le duc la gradi si am vrut sa-i pun ghiozdanelul in spate a spus "nu, asta e friul meu, nu ghiozdan; acasa stau cu capastru (haine de casa) si pe strada ies cu fraiul"
Cea care se crede pisica le-a spus si copiilor la gradi ca ea e pisica si cand ei au intrebat-o unde e coada ei ea le-a spus ca nu vad ei bine, ca doar coada e acolo la locul ei. Mai rau a fost cand era pisica de tomberon, si pe oriunde mergeam la restaurant cerea peste stricat si oase de pui stricate
Cristina_C spune:
Pe la 3 ani si baietelul meu vroia sa fie caine, nu copil si spunea tuturor ca-l cheama Pluto. Nu prea latra, ce-i drept, poate pentru ca era ocupat sa invete si germana pe atunci si erau prea multe "limbi", dar in 4 labe mai mergea. L-a tinut cateva luni. La el lucrurile stateau altfel. Nu avea caine adevarat, doar multi de jucarie dar iubea f.f.f. mult orice fel de caine, de afara, de plush, de la desene animate, de oriunde, caine sa fie. Cand prindea unul era cel mai fericit, comunica mult mai bine decat cu un copil. De fapt, daca avea de ales intre a se juca cu un copil sau cu un caine prefera de departe cainele. Trebuia sa inceapa gradinita si tot spunea ca vrea la gradinita de caini, nu de copii si era extrem de serios cand spunea asta. Din pacate nu aveam voie sa tinem caine unde locuiam atunci, o sa-i luam unul mai tarziu, acum are alte animalute (soricei mongolezi).
mihaela_s spune:
La fel si a mea...tot pe la 4 ani a inceput, se credea pisica. Statea sub masa, mieuna, se scarpina :-) ...voia sa ii dam mancare acolo dar am invitat-o la masa si a mancat din farfurie ca pisicile. Bine, la noi au fost multe, prieteni imaginari cu duiumul de ex. Acum are aproape 8 ani si duc dorul momentelor trecute...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
AB_AC spune:
Are imaginatie. A mea adora caii. A fost calut pana anul trecut ( 7 ani) cand a picat prima oara de pe cal:))
In cei vreo cinci ani de calut, a avut si cateva perioade scurte de pasare flamingo care statea intr-un picior, dinozaur. Era dorinta ei de afi pe cal zi de zi ceea ce nu ne puteam permite:)) Probabil duce dorul partenerului de joaca catelul. Si-l doreste tare. Incercati un alt animalut de casa sau un catel de talie mica:)
Ce va face la gradi ... hmmm fiica-mea a corupt la scoala (nu gradi) si pe altii se jucau de-a herghelia:)) ciurda de dinozauri si pasari flamingo pe cuib... cum cuibul acelora e din noroi... am fost fericita ca animalul de baza calul e mai curatel.
mihaela_ce spune:
Si Ana este in faza de pisica,toata ziua se unduie prin casa si merge in 4 labe.Uneori ma si linge(nu stiu de ce ,asa crede ea ca procedeaza pisica).
Anul trecut se credea FRED(o chema Fred Corcodescu) din SCOOBY DOO si cauta toata ziua indicii pe strada.
Are 4 ani si un pic,oare ce ne mai asteapta