Floricele de liliac de mai-iun 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Neata fete dragi!
Eu o sa beau lapte cu nesquik....chiar dc arata f bine oferta ta Aly.
Aka, imi pare rau pt intoleranta....spor la gasit idei de papa care sa-i si placa mirunicii.
Eu de ieri am inceput sa ma simt mai bine. Nu mi-a mai fost rau si parca mi-au mai revenit din puteri.
Aseara am fost la eco. Am deja 9 sapt. Este bine bb. Tb sa-mi fac anz de primul trim.
Pup

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutare!

Hop si eu pe la voi, mai rarut, asa, ca-s numa pe coclauri, cu piticii..Da vad ca si pe aici e slaba activitatea..Cum sa mai resuscitam oare atmosfera?

Noi mai mult plecati, adica am fost 2 saptamani plecata cu baietii si cu mama pe la munte si pe la tara, la aer curat. Si maine mai dam o fuga scurta la mare, in Vama, tot cu piticii. Am zis sa profitam, ca din septembrie incepe Matei gradi si gata cu vacanta.
Bine, cu ei nu m-am simtit tocmai in vacanta, adica stiti voi cum e sa stai dupa copii, insa ma bucur ca s-au simtit bine, s-au jucat frumos si le-a priit plimbareala noastra.

Acum tre sa ma apuc iar de bagaje, asa m-am saturat de etapa asta necesara oricarei deplasari..

M-am bucurat mult sa aud vestile despre Gabi, ma bucur ca avem deja 2 in clubul nostru, ce sa zic, la cat mai multe..

Sunt in pana de idei la scris, am o durere crunta de cap, mi-ar trebui tone de cofeina, sunt in urma rau cu somnul si nu-mi gasesc curaj sa ma apuc de bagaje.

fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata!
Pt cine mai doreste cafeaua si ceaiul sunt gata!
Eu vreau un pat in care sa zac!

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy_mv spune:

Buna dimineata!

Ma bag si eu la o cafea ca m-am trezit tare devreme azi, nu stiu de ce. Astept sa se trezeasca mandra ca la 10 avem programare la dermatologie, i-a iesit o bubita la pasa care ii trece si tot apare. Tre' sa-i dam de hac. Plus ca o banuiesc de o noua infectie urinara, pe noi ne-au omorat infectiile urinare , nu stiu ce sa ma mai fac. Exista si remedii homeopate, oare?

Nico Vrei sa zaci de somn sau ai patit ceva?

Vroiam sa te intreb de zilele trecute, dar nu am mai apucat... cartile alea scrise de parintii nu stiu care, le cautai ca te pasioneaza subiectul sau vrei sa te pui bine cu Doamne Doamne pentru examenele din toamna-iarna?

Nana V-ati intors de la mare? Cum mai sunteti?

Sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Se pare ca am facut o forma de enteroviroza si eu si copilul. Acu se pare ca si sotul.

La cat de grele sunt examenele alea nici daca ridic o biserica nu le pot trece fara a invata cum trebuie.... M-a 'zgandarit' cineva cu o afrimatie, asa ca m-am apucat de citit si astfel de lectura. Si e chiar placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Am facut o gramada de treaba pana acum ; ma relaxez si eu cateva minute pana se trezeste picea.

Sorana : te cred ca ti-e sila de bagaje, eu am ramas cu o lehamite din timpul facultatii , ma saturasem atunci de bagaje si drumuri ( Bistrita-Cluj; Bistrita-Brasov; Cluj-Brasov si invers ). Mi-a ajuns pentru o viata, de atunci cand ma gandesc la drumuri, fie ele oriunde or fi ma apuca o groaza si mereu regret ca nu este posibila teleportarea .
De cand cu FB s-a cam rarit activitatea pe aici, dar eu raman fidela, imi place mai mult pe forum decat pe FB.

Nico : sanatate multa tuturor !

Rcata : un pentru samburelul din burtica !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui remy_mv

Buna dimineata!

Ma bag si eu la o cafea ca m-am trezit tare devreme azi, nu stiu de ce. Astept sa se trezeasca mandra ca la 10 avem programare la dermatologie, i-a iesit o bubita la pasa care ii trece si tot apare. Tre' sa-i dam de hac. Plus ca o banuiesc de o noua infectie urinara, pe noi ne-au omorat infectiile urinare , nu stiu ce sa ma mai fac. Exista si remedii homeopate, oare?

mamica de cat un ghemotoc (11.05.2010)

Cum s-au manifestat infectiile urinare ? Plangea cand facea pipi sau cum de ti-ai dat seama?

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna, fetele!

Sunt si eu prin zona.
M-am apucat sa fac pasta de tomate, ca tot s-au facut rosiile.
Va dau reteta, poate intereseaza pe cineva:

Pasta- bulion de rosii

Rosiile se spala bine, se aleg cele cu eventuale portiuni stricate si se taie in bucati .
Le-am pus intr-o oala cu apa fiarta un minut, apoi le-am scos si le-am pus intr-o oala cu apa rece, dupa care am decojit rosiile.
Apoi, cu ajutorul unei site (daca aveti masina de pasat, e mult m bine), am zdrobit rosiile.
Sucul l-am pus la fiert.
Va aparea o spuma, pe care nu tb indepartata.
In timp ce sucul fierbe, se amesteca de cateva ori, incorporand spuma care va disparea de la sine atunci cand preparatul va fi fiert pana la stadiul de "bulion" (se poate turna in sticle atunci cand nu mai formeaza spuma).

Borcanele (sau sticlele) in care se imbuteliaza pasta de rosii (sau bulionul) trebuie sa fie curate si sterilizate, astfel:

-spal foarte bine cu detergent de vase borcanele, le limpezesc in cateva ape apoi le las sa se usuce. Asez borcanele pe o tava metalica si le introduc in cuptorul rece, pe care il aprind si il incing la 150-180 de grade, mentinand aceasta temperatura jumatate de ora. Las borcanele sa se raceasca in interiorul cuptorului, apoi le scot si le intrebuintez.

In borcanele pregatite dupa cum am descris mai sus si asezate pe tava metalica a cuptorului, torn pasta de rosii.
Imediat infiletez capacele curate si uscate (verificati sa inchida bine, sa nu fie deformate sau ruginite etc.) si dau tava cu tot cu borcane la cuptorul incalzit la 100 de grade Celsius.
Mentin borcanele in cuptorul incalzit la 100 de grade timp de 1 - 2 ore , apoi sting cuptorul si las borcanele sa se raceasca in interiorul acestuia, inainte de a le eticheta si de a le pune in camara.

Mentionez ca nu contine sare si nici conservant.
Aceasta reteta am gasit-o pe net, sa vedem ce-mi iese.
Deocamdata o am pe foc.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
FA O MINUNE DOAMNE CU MAMA MEA!

Mergi la inceput

Harnicutzo! Aveti gradina? Eu ma bazez pe soacra-mea la suc de rosii. Cand apar gogosarii vreau sa incerc sa fac niste ketchup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy_mv spune:

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Citat:
citat din mesajul lui remy_mv

Buna dimineata!

Cum s-au manifestat infectiile urinare ? Plangea cand facea pipi sau cum de ti-ai dat seama?

Prima nu s-a manifestat deloc, am descoperit-o intamplator cand i-am facut urocultura ca vroiam sa mergem la bazin. Apoi a trebuit sa repetam lunar urocultura, si i-a aparut iar. Acum 3 saptamani, inainte sa plecam in concediu i-a iesit o bubuita la pasa si m-am gandit ca poate are iar infectie urinara si asa a fost. Din pacate nu i-am putut administra tot tratamentul pentru ca voma, asa ca se pare ca nu i-a trecut. Acum s-a iritat rau de tot, nu mananca, e maraita si vreo 2 zile mi-a plans. Este posibil sa fie si de la dinti, dar nu stim. Orium, i-am recoltat azi pp, asteptam rezultatele. Intre timp tre' sa tratam iritatia care nu e de fapt iritatie...ca naiba

Mergi la inceput