Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:

gata fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicofa25 spune:

Felicitari pentru botezul reusit, andreea!

Legat de jucarii, teo e incantat de tot ce i-am dat. ii place caruselul si tot vorbeste cu jucariile atarnate, avem si un balansoar cu jucarele atarnate pe care daca le loveste, se porneste muzica si o cascada luminoasa, paturica de activitati unde ii atarn diverse, un iepuras pe care daca il trag de coada, ii canta (il apuca si el de coada). Zdranganele ii tot pun in mana si daca la inceput nu ii placeau si le dadea drumul imediat, acum a inceput sa le tina mai mult, sa se uite la ele, sa dea cu ele in toate directiile. O data s-a si lovit cu una in cap, s-a speriat tare si a plans aproape 40 minute dupa, dar de sperietura, ca durerea nu avea cum sa fie asa mare.

Ca tot vorbiti de cada mare, aseara l-am bagat si noi in cada, i-a placut la inceput, dar dupa 5 minute a inceput sa planga, el care niciodata nu plange la baita. Cred ca i-am facut temperatura prea mare la apa, desi si la baita normala tot la 37-38 grade i-o facem, probabil ca in baie s-a facut mai mult abur de la mai multa apa. Voi in cada mare la ce temperatura faceti apa?

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inna_33 spune:

Noi ne-am intors de la dr. Avem sub greutate 6130 in loc de minimul 6300 gr, de aceea incepem cu lapte si cereale. Mi se pare cam devreme pt cereale...Diversificatul incepem peste 2-3 zile, cu sucuri de mar, apoi mar cu morcov, mar ras si supa.Totul progresiv pana la 5 luni.Trebuie sa mai facem si echografia de sold, vom lua fier cate 2 pic de 3 ori pe zi.

Vad ca vorbiti despre baia in cada.Eu voi incepe sa-i fac baita in cada de la 6 luni.Pana atunci il spal cu apa fiarta si racita. Baliuta e cam micuta...sper sa mai incapa pana la 6 luni!

Caruciorul meu este 3 in 1.La varsta asta pot folosi scoica de masina la carut...dar mi se pare cam "incovoiata"...nu stiu ce sa fac, pt. ca partea sport se foloseste de la 6-7 luni in sus, iar in landou sta cam fix pt. ca s-a lungit.Fetelor care aveti carut 3 in 1 cum procedati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Inna, noi am inceput, de 2-3 saptamani sa folosim scaunul de masina montat pe carucior. L-am pus, in aste 2-3 saptamani cam de 4 ori in el. Teoretic poti pune bebelusii in scaunul de masina inca de la nastere, ei stau asa, ca intr-o copaita, nu stau tocmai in fund, pt ca piciorusele sunt mai ridicate decat funduletul.
Iti recomand sa o iei cu binisorul cand vei dori sa pui bebe in scaun. Eu am facut "exercitii" cu el in casa, cate 2-3 minute pe zi pt ca la inceput mi-a plans infiorator, nu stiu de ce.
Si acum plange destul de des cand il pun (inca nu s-a invatat foarte bine in pozitia asta), dar nu mai e ca la inceput, cand parca il puneam cu fundu' pe jar...
Dar, ca si concluzie: NU II PLACE DELOC


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

noi avem carucior 2 in 1, pentru ca, fiind nascut in iulie nu am vrut landou. spatarul se lasa perfect la orizontala, deci asa il purtam pana pe la 4 luni si ceva, cand il mai ridicam nitel. scoica se poate monta pe carut, dar nici mie nu-mi place pozitia. nici la ema n-am folosit-o in sensul asta si sigur nici acum n-o voi pune decat in masina si prin casa sau la cumparaturi. in masina sta in ea, in casa mai putin, desi mi-ar fi util sa stea mai mult.
in cada ema a facut baie dupa 7 luni, cand statea bine in fundulet. reductorul nu mi-a placut, caci nu o puteam spala bine. ei i-am fiert apa pana la vreo 2 luni. lui bebe, niciodata. l-am bagat din prima zi acasa la chiuveta, asa ca n-am mai considerat necesar. mizez si pe filtrele de la centrala. pe fata il sterg cu apa fiarta si racita sau ser fiziologic.
inna, prin partea noastra, medicii se cam grabesc cu diversificarea. nu toti copiii se incadreaza in graficele lor. emei i-am inceput-o la 5 luni si 1 saptamana cu mar copt. nimic crud pana dupa 6 luni jumatate. si ea a fost multa vreme sub greutate, dar nici nu am vrut-o dolofana. era super activa si sanatoasa, uneori lua mai mult, alteori mai putin, important era ca lua si nu scadea. iar medicului i-am spus mereu ca mai asteptam cu diversificarea, la fiecare control cand incerca sa ma convinga ca e momentul.
pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inna_33 spune:

Andreea, sa inteleg ca Ema a fost alimentata cu LP?Si nu i-ai dat sucuri decat dupa 6 luni?Ai mers doar cu LP pana la 5 luni?Si apoi ai inceput cu pulpa de mar copt? Nici eu nu-l vreau dolofan deloc...si sincer nu mi se pare un copil slab.Dar poate ca astia-s piticii lui maica-sa ca intotdeauna am fost obsedata de silueta...si uite acum ca trebuie sa fac eforturi sa dau jos 6kg.
Se intampla ceva daca nu incep diversificarea de acum (desi ii dau mai mult LP, tzitzi il streseaza rau, chiar daca incerc sa-i dau doar dimineata si seara)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

inna, ema a papat doar tzitzi pana la 5 luni si 1 sapt cand am inceput diversificarea cu fructe coapte. intai mar, apoi para. am inceput atunci tot la presiunea medicului, ca nu era in grafic, plus ca ma tot documentasem si eram curioasa cum va papa. fructele crude, respectiv sucurile de fructe le-am introdus dupa 7 luni, ca sa nu agresam stomacelul. lapte praf n-a vazut decat la 9 luni.
cu patric, cred ca voi incepe cu supa de legume mai intai si asta la 6 luni. la 4 luni mi se pare prea devreme, iar faptul ca puiul tau e sub grafic cu cateva sute de grame, nu consider ca e alarmant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Buna fetelor
Am reusit sa citesc si eu din urma si sunt foarte incantata de cate mai fac micutii nostrii. La jumatatea lui august am fost si noi la mare cu bb si a fost f bine si pt ea si pt mine cu cezariana. Am intrat in apa, am innotat.
Azi am facut si noi 3 luni si maine facem Rotarixul
De 2 nopti Ana doarme de la 11 la 6-7 dimineata. Sotului nu-i venea sa creada pt ca fetita cea mare era certata cu somnul rau de tot. Nu a dormit o noapte intreaga pana pe la 2 ani jum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Am revenit si noi in Bucurestiul asta supercalduros dupa 3 saptamani de racoare binemeritata. Gaza mica e bine si in concediu a luat 350 g dar a crescut mult in lungime (cel putin asa pare la ochi).

ANDREEALYDIA- nu m-as grabi nici cu diversificarea si cu atat mai putin cu laptele praf dar ce sa fac ca nu voi avea cum sa-i las 2 biberoane de lapte muls ca nu mai reusesc sa scot atat. sa nu mai spun ca mi-e frica si asa .... daca bona ii incalzeste laptele prea repede si nu-l bea tot si apoi nu mai are de unde-i da? 1001 de intrebari. ma simt vinovata ca incep lucrul atat de devreme dar chiar nu am de ales. Maine merg la pediatra sa ma sfatuiesc cu ea din timp.

OANA_PUI- sanatate sotului si sper sa scape si cel mic de colici cat mai curand. Noi am revenit asa ca avem chef de intalniri cand puteti si voi.

CH_DANA- ai fost la dr. Jianu? Ce ti-a spus?

FLIPPER- nu-i place in wrap? Dar in brate dc o tii la verticala ii place? A mea e cea mai cuminte in wrap dar din pacate s-a invatat in el in detrimentul carutului. La munte am tinut-o mult in wrap 9si cate 2 ore fara sa o dau jos deloc) si nu facea altceva decat sa doarma. Ce drumetii am facut pe la manastiri, prin paduri.... mai incearca atunci cand e odihnita si linistita si plimba-te cu ea prin casa, mangai-o pe spate.... Eu deja regret ca asta mica nu mai e f mica (are 6,700 kg) si nu o voi mai putea pune in wrap mai mult de o luna probabil.

despre mers la mare - am ales sa nu merg anul asta desi am nascut normal. bebelina e cam mica, mai si alaptez, am si o rana pe col ca s-a rupt asa ca anul asta nu ma balacesc. E alegerea mea. Nu mi-a interzis nimeni.

Vaccinul BCG- da e normal sa arate asa. Nu-i fa nimic, lasa-l in pace.

Sarcina si alaptat- teoretic daca alaptezi exclusiv si bebe papa zi si noapte la mai putin de 6 ore nu ramai insarcinata pana aproape de 6 luni. La mine s-a adeverit la prima fetita.

Carut- avem unul simplu dar care se lasa pe spate de tot si asa o tinem. In scoica am pus-o de la nastere iar acum in concediu a dormit in scoica 5 ore cu o mica pauza de 1/2 de ora pentru papa si schimbat. mentionez ca am mers noaptea din cauza fetelor ca sa nu avem concert pe mai multe voci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pui spune:

tzuna bine ai revenit in buc asta sufocant..mai bine ramaneai la racorica si liniste ca aicilisea e jale.Ne-ar fi placut sa va insotim la plimbare dar Matei s-a ales cu alta nebunie: o rinofaringita acuta care pe zi ce trece in loc sa treaca parca se duce in mai rau.astazi am fost din nou la pediatra ptc de aseara a inceput sa-mi vomite.. nu poate respira pe nasuc si nici pisu nu prea mai face asa cum facea pana acum.sunt tare amarata ca si asa bietul de el era cu colicii si manca prost acum o mai avem si pe asta.Mi-a dat sa-i fac aerosoli cu adrenalina si ser, sa-i pun picaturi de colargol,eferalgan la 8 ore si aspirat cu batista..numai cand aude aspiratorul ca merge e numai o agitatatie.Daca mai aveti idei despre ceva ce l-ar mai putea ajuta va rog.
La Medlife la pediatrie astazi am avut un show frumos cu doctorita Marcu cea batrana careia i-am facut o plangere la managerul spitalului de toata frumusetea..in timp ce eram cu copilul la aerosoli si aspiratie si plangea mititelul transpirat tot, speriat ca nu stia ce i se intampla..cu furtunele alea in nas... cocoana asta cu titlu de doctor de copii a intrat in cabinet,care nu era al dumeaei, urland ca de ce tipa asa copilul ca a adunat tot spitalul la usa cabinetuli si sa fac ceva sa taca ca tipa prea de tot..asistenta a inceput sa se balbaie si dupa ce a iesit doamna asta..ca medic mi-e greu sa-l numesc...a inceput sa-si ceara scuze cu cerul si pamantul spunandu-mi ca asa ceva nu s-a mai intamplat.Si acum simt cum mi se ridica tensiunea de nervi, acolo fiind ca m-am dus singura si n-aveam decat doua maini, taxiul ma astepta la iesire, copilul transpirat si plans tot, nu am avut timp sa-i fac circul pe care l-ar fi meritat insa nu o las asa si sper ca cineva sa asculte ce am de spus ptc mi se pare inadmisibil ca intr-un spital privat unde platesc bani grei sa am parte de un astfel de comportament mizerabil mai ales ca era vorba de un copil..mic, speriat fara un buton de on-off pt plans.
va doresc un week racoros si linistit.

Mergi la inceput