calatorie minor in italia

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Un pasaport individual nu scuteste de procura in cazul in care calatoreste cu un singur parinte vb de cel roman nu daca copilul are pasaport strain
Problemele sunt la iesirea din ro nu la intrare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

Un pasaport individual nu scuteste de procura in cazul in care calatoreste cu un singur parinte vb de cel roman nu daca copilul are pasaport strain
Problemele sunt la iesirea din ro nu la intrare

nu, dar in cazul relatat de mine copilul nu iesise deloc din tara, copilul era acasica cu mamica si restul familionului, taticul iesise singurel din romania doar ca avea trecut in pasaportul lui propriu si personal si numele copilului... problema nu a fost la iesirea din romania, ci la intrarea in romania, la intoarcere...

Nina, 22+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Cine face un rezumat ,ca eu una nu mai pricep nimic.
Adica doar un parinte nu poate iesi din ro. cu copilul/iii decit daca poseda o procura obtinuta de la consulat/ambasada in care se specifica ca celalalt parinte este de acord ca acestia sa calatoreasca doar cu unul dintre ei ?Asta e valabila doar daca unul din parinti este strain sau chiar daca ambii sunt romani?
Si de ce ma rog un parinte roman cu un copil american care vrea sa scoata copilul din Ro. si sa-l urce in avionul de L.A (presupunind ca il duce la taica-su acasa) nu ar putea parasi teritoriul Ro. fara aceasta procura?
Cu ce drept opreste statul roman un cetatean strain sa iasa de pe teritoriul Romaniei(ca doar n`o comis vreo crima).

Doar mie mi se pare ilogic?

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

nu am vb de cazul tau de acu zece ani s au schimbat multe eu vb de ce se intampla in momentul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

michelle duminica ne-am intors din tara, minora de cetatenie P cu carte de identitate(nici macar pasaport) iar eu cu pasaport Ro, nimeni nu ne-a intrebat de nimica. Mult m-am strofocat si consumat si eu, dupa cum stii am postat la alt subiect, am facut o procura la notar P tradusa dar n-am avut nevoie.
hannen dupa cum vezi, eu cetatean ro,minora cetatean P nu ne-a intrebat nimeni nimica.. desi am citit multe inainte sa plec si cam 80% imi spuneau ca voi avea nevoie de procura facuta la ambasada/consulat.
george81 in cazul tau nu stiu ce sa zic.. dar chiar te rog sa ne scrii daca ti-au spus ceva sau nu. (daca a fost valabila procura sau nu). Sa aveti drum bun si calatorie placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

minorul cetatean roman nu poate calatori in afara tarii neinsotit, iar insotitorul trebuie sa prezinte la trecerea frontierei aprobarea parintilor ca minorul sa iasa din tara, daca insotitorul este unul dintre parinti, acesta are nevoie de procura din partea celuilalt parinte sa poate scoate copilul din tara, daca celalalt parinte se afla in romania se face procura notariala, daca parintele se afla in alta tara se face procura la ambasada/consultatul romaniei din acea tara.

In legea cetateniei la capitolul despre obtinerea cetateniei romane se spune printre altele ca aceasta se obtine si prin nastere (formularea nu e fix asta dar asta e ideea).

Acum sunt cazuri in care vamesii romani daca sunt "isteti" si se prind ca minorul cu pasaport strain (minor cetatean strain) are mama sau tata cetatean roman il considera si pe minor cetatean roman chiar daca nu are document de calatorie emis de autoritatile romane si in unele cazuri nici certificat de nastere romanesc...exista discutie pe larg la sectiunea cu aspecte legale de pe forum.

Au fost cazuri cand dupa o vacanta efectuata in romania unele mamici au avut necazuri la iesirea din romania in sensul ca vamesii au cerut aceste procuri, au fost si cazuri fericite cand nu s-a pus problema, dar cum spunea si michelle, nu poti stii peste cine dai la granita.

Nina, 22+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

indiferent de ce alte cetatenii are minorul, daca o are si pe cea romaneasca are nevoie de procura. numai pt iesirea din romania. la intoarcerea in romania nu are nevoie pt ca este cetatean roman si nu i se poate interzice intrarea in tara.

in procura este nevoie sa se specifice data de iesire sau un anumit interval.
legea 248

normal ca politistul de frontiera nu este avocat sa poata interpreta legea si el cere asa cum se spune in lege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Nina, vamesul nu are de ce sa faca pe istetul cand tu ii prezinti un pasaport strain. Este ilegal, incalca drepturile cetateanului francez in cazul meu.

Fetita mea trece frontira romaneasca de cca 5-6 ori pe an neinsotita de mine, cu pasaportul ei frantuzesc. Bunicii au pasaport romanesc, si daca sunt parintii mei nici macar nu au acelasi nume. Nu au avut nicioadata probleme.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Aa, si da, fetita mea are dubla cetatenie. Are certificat de nastere romanesc, dar nu are pasaport.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Cu ce drept opreste statul roman un cetatean strain sa iasa de pe teritoriul Romaniei(ca doar n`o comis vreo crima).

Doar mie mi se pare ilogic?

Whatever happens don`t let go of my hand!

Daca copilul este cetatean roman statul are dreptul de a-l opri sa iasa din tara daca parintele care il insoteste nu poate dovedi ca celalalt parinte este de acord. Si cum altfel ar putea face asta decat cu ajutorul unui document.

E o lege, trebuie respectata, nu inteleg ce e asa revoltator la ea?

Este gandita sa protejeze copilul, altfel un parinte care lupta pentru custodie de exemplu ar zambi frumos la vama, si-ar urca copilul in avion si pa...

Mergi la inceput