calatorie minor in italia
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
olim spune:
eu am inteles ca e politie, ca doar acolo se fac pasapoarte, cel putin eu asa stiu desi zice ca a facut procura acolo, apoi ca a facut si pasaportul tot acolo.
poate in italia se face totul in acelasi loc, adica la politie sau cum se traduce CHESTURA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinuk@/cristinuk@.jpg)
cristinuk@ spune:
Eu stiu ca de ceva vreme nu mai merge facut nici un act la notar in strainatate ci doar la consulat
o amica te a mea a patit asta la iesirea din romania cu baiatul avand o procura de la tata facuta la notar si nu a fost buna asa ca pana nu a zburat tatal pana in ro nu a putut veni cu copilul
Si traducatoarea de aici a zis acelasi lucru sa merg pt toate la consulat ca sunt numai probleme la vama cu actele de la notari
george81 spune:
referitor la ultimul comentariu asi dori sa stiu unde ne informeaza autoritatile noastre despre aceste lucruri?sau trebuie sa mergem pe ghici daca merge,merge daca nu nu si imi pun intrebarea de ce accepta doar documente facute la ambasada?in fine asa este in romania si apropo inainte sa fac procurile in italia am sunat in romania sa intreb daca se accepta procuri facute la notar italian si raspunsul lor a fost da cu mentiunea sa fie clar specificat scopul procurii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui george81 referitor la ultimul comentariu asi dori sa stiu unde ne informeaza autoritatile noastre despre aceste lucruri?sau trebuie sa mergem pe ghici daca merge,merge daca nu nu |
intrebarile astea si le pun si cei ce au raspuns...dar si altii care se lovesc de aceste probleme dar nu activeaza pe forum...
citat din mesajul lui george81 si imi pun intrebarea de ce accepta doar documente facute la ambasada? |
pentru ca taxele incasate in urma eliberarii acestor procuri reprezinta un venit la bugetele acestor ambasade si probabil ca o cota parte pleaca spre "tara" ... tinand cont ca pretul nu e mic deloc e de inteles grija celor de la vama/granita in a mentine "bunul obicei"
citat din mesajul lui george81 in fine asa este in romania si apropo inainte sa fac procurile in italia am sunat in romania sa intreb daca se accepta procuri facute la notar italian si raspunsul lor a fost da cu mentiunea sa fie clar specificat scopul procurii. |
da, si cand ajungi la frontiera ofiterul zice: "Ups...iti lipseste o stampila, nu e in regula, procura nu e valabila! Daca o faceai la ambasada acum nu mai aveai necazuri"
Nina,
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
michelle-usa spune:
la Diaspora s-a mai vb despre acest subiect si acolo sunt mai multe detalii.
dar dupa spusele unui domn care lucreaza la ambasada din Los Angeles: "niciodata nu stii peste cine dai la granita...si e bine sa ai procura si facuta in regula."
deci leagea se intrepreteza dupa ureche si dupa cum iti e norocul.
eu am avut mereu procura facuta la amabasada. si mereu mi-au cerut-o desi fiul meu circula cu pasap american
dar sunt multe mamici care au calatorit de multe ori si nimeni nu le-a intrebat nimic.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinuk@/cristinuk@.jpg)
cristinuk@ spune:
citat din mesajul lui george81 referitor la ultimul comentariu asi dori sa stiu unde ne informeaza autoritatile noastre despre aceste lucruri?sau trebuie sa mergem pe ghici daca merge,merge daca nu nu si imi pun intrebarea de ce accepta doar documente facute la ambasada?in fine asa este in romania si apropo inainte sa fac procurile in italia am sunat in romania sa intreb daca se accepta procuri facute la notar italian si raspunsul lor a fost da cu mentiunea sa fie clar specificat scopul procurii. |
nu stiu sa ti raspund eu am vb din experienta propie si a celor din jurul meu
iar doamna care face traducerile nu este prietena mea si ar avea tot interesul sa castige niste bani pt ca nu i asa orice procura trebuie tradusa si legalizata( tradusa de catre cineva autorizat si e la jumate de pretz fata de preturile ambasadei )
romanii care locuiesc aici strabat 250 de km la consulat sa si faca procurile acolo deci din vorba in vorba s a ajuns la concluzia ca cele de la notarii locali nu coincind cu dorintele autoritatilor romane
daca suni la consulatul de aici si ei iti zic ca trebuie facuta la ei normal ca nu or rata ei 60 de eu minim
si da e vorba de noroc si de ce functionar zelos dai la vama
![](bang.gif)
procura trebuie sa contina data plecarii data sosirii locul si tarile pe unde treci pana la locul destinatiei eu exact asa am facut -o
george81 spune:
deci in concluzie voi avea probleme la vama sau nu sau depinde de vamesul care il gasesc de servici,habar nu am oricum va promit sa scriu daca am intampinat probleme sau nu.va multumesc tuturor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Michelle, daca copilul tau are pasaport american, de ce mai faci procura?
Copilul meu are pasaport frantuzesc. Nu am facut procura nicioadata, nici nu m-a intrebat nimeni. In plus ea calatoreste mult si cu bunicii, care iarasi nu au avut probleme. Si trece de multe ori frontiera ungara, ca bunicii au acolo o casa de vacanta, si ungurii nu au avut treaba cu ea.
Vicky si Printzesone
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
va spun si eu o poveste ceva mai veche...poate peste 10 ani... un tatic si-a trecut fetita de pana in 5 ani in pasaport, gandind ca e mai eficient asa ca e bine si convenabil si mai ales lipsit de riscuri... an de an iesea din tara cu toata familia cu masina personala... dupa cca 4 ani a mers singurel la o manifestare si tot cu masina personala, la iesire nicio problema, nicio intrebare...la intoarcere intrebarea la trecerea frontierei ungaro-romane a fost: Unde e minorul? nu s-au lasat convinsi de explicatiile lui, l-au retinut pana au clarificat prin intermediul sectiei de politie de care apartinea omu cu casa... dar orele petrecute la granita in separeu nu au fost usoare pentru bietul om
Nina, 22+,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Nina...asa da zelulpeste unii lucratori vamali!(vezi si cazul lui Michell)!
Bine ca acum(probabil pentru a evita asemenea situatzii ca cea prezentata d etine si pentru ca probabil au ajuns la concluzia ca un minor poate calatori si cu altzi insotzitori decit parintzii)se pot face pasapoarte separat pentru copii!
ceea ce-mi place mie in mod deosebiteste rapiditatea cu care se schimba legea,intr-un intereval de 5 ani cit este valabilitatea unui pasaport (10 ani a fost valabil o perioada infim de scurta)legea se schimba ...de cel putzin 5 ori!
legea romaneasca e comparabila cu electronicele!Azi le-ai cumparat si miine sunt deja depasite tehnic!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit