Daca strangem 2000 Euro, bb nu va fi incinerat

Daca strangem 2000 Euro, bb nu va fi incinerat | Autor: doina2222

Link direct la acest mesaj

Stiu ca ati ajutat de multe ori, va rog din suflet sa intindtei o mana inca o data !

O familie nevoiasa are nevoie de ajutorul vostru. Bebelusul lor de doar 3 luni a pierit departe de parinti, in Italia unde fusese operat pe cord deschis. Din pacate nu s-a mai putut face nimic si micutul s-a stins fara sa vada pentru ultima oara chipul drag al mamei. Doua suflete care au fost o singura fiinta stau separate in acest moment si nu-si pot lua ramas bun. Familia este prea saraca ca sa-l poata repatria. Firma de pompe funebre le-a cerut 2000 de euro pentru a-l aduce acasa . Mama isi doreste sa-i poata duce o lumanare si sa-i sopteasca pentru ultima oara la ureche cat de mult il iubeste. Scurta lui viata a fost foarte grea si va rog sa-l ajutati sa-si gaseasca linistea macar acum. Nu a simtit caldura mamei pentru ca a fost doar in sectii de terapie intensive. Nu-l lasati singur, va rog!

Contul in care se pot face donatii este :

RO 91 RZBR 00000 6000 788 5146 - Raiffeisen Bank - Roman Ion

NUMERE DE TELEFON PARINTI :

mama Antonie Elena : 0785 514 373

tatal Antonie Victor : 0785 427 451

O sa transcriu si mailul pe care l-am primit din Italia in legatura cu starea copilului inainte de a muri.

05.08.2011 :

"Va spun pe scurt care sunt conditiile actuale in ceea ce-l priveste pe Cristian:

- dupa doua zile de la venirea lui, deja intubat din Romania inca de la nastere, a fost operat pentru corectia intoarcerii venoase anormale toatale cu confectionarea unui shunt BT dreapta (calibru 4mm) si atrioseptostomie

- se poate considera ca functie "inima univentriculara"

- initial hemodinamic sustinut de adrenalina, apoi suspendata gradual pe masura ce se ameliora hemodinamic

- actualmente hemodinamic este stabil si pentru o buna functionare ia captopril si furosemid

- de cand a venit in Italia, Cristian a avut mereu un aspect general de sepsis, confirmat de altfel de numeroase culturi (emo, bronhii, urina si ...)

- germenul gasit mereu este Acinetobacter Baumani multirezistent, sensibil doar la colistin care i se administreaza si acum

- s-au mai gasit si alti germeni gram negativi care au primit tratament specific, dar par a fi o suprainfectare in urma unui sepsis sever cu A.Baumani

- Cristian a fost detubat de doua ori, de fiecare data reintubat din cauza "ingombro catarrale" cu oboseala graduala

- primeste de cateva zile 20-30ml de lapte (este pe alimentatie parenterala totala) la fiecare 2-3 ore

- copilul este activ si este sedat cu midazolam si fenobarbital ( il uzam frcvent la pacientii mici pentru a-i seda, nu pentru epilepsie)

- functiile vitale sunt toate conservate, exceptand ventilarea: e ventilat in SIMV cu suport minim (PS + 15, PEEP + 6, f 20)

- a fost pentru o lunga perioada de timp in CPAP cu PEEP+6 si FiO2 40% fara probleme pana la ultima detubare (acum 5 zile)

Problema actuala a lui Cristian e metabolica si septica. Din punct de vedere cardiac copilul este bine compensat, inima nu are nevoie de ajutor sau chirurgie in momentul de fata.

Daca supravietuieste statusului septic va trebui sa faca o a doua interventie peste cateva luni, daca va ajunge la greutatea de 8kg (el cantarind acum 3,5kg)

Sambata noaptea sunt de garda si daca mai ai nevoie de ceva lamuriri, iti pot trimite

Giuseppe Isgrò ")

Cam asta este pe scurt povestea micutului Cristian, un ingeras cu aripile frante. A incercat sa zboare dar nu a reusit...
Zbor lin micutule ! Sper din suflet sa te putem aduce acasa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

Am trimis toate documentele necesare aprobarii inca de la postarea subiectului la umanitare. O sa rog administratorii sa confirme acest lucru.

Din pacate nu am vesti foarte bune. Cristian s-a stins in 11 august si nu mai poate fi tinut mult timp acolo. Am vorbit cu doctorul Giuseppe Isgrò si mi-a spus sa ne grabim cu formalitatile pentru ca ei il mai pot tine cateva zile.

Este cu atat mai mult o situatie disperata cu cat cei din spitalul San Donato nu inteleg cum adica nu au parintii bani sa-l ia acasa ?! Copilul a fost trimis cu un avion sanitar de la Crucea Rosie din Timisoara. Se efectua un zbor Timisoara-Milano pentru aducerea altui copil si atunci l-au pus si pe Cristian. A fost o sansa nesperata si medicii care l-au ingrijit in Timisoara au sperat intr-o minune. Ulterior, dupa operatie, desi copilul nu era bine, italienii spuneau ca din punct de vedere cardiac este stabil si ca trebuie sa se intoarca in tara. Din pacate, autoritatile nu erau dispuse "sa investeasca" 14 000 de euro (cat costa un avion sanitar) pentru Cristian....Si asa a inceput sa scartaie colaborarea cu spitalul din San Donato...Cei de acolo erau siderati.Ma intrebau ce se fac cu el daca moare acolo?! Vor trebui sa stranga ei bani pentru sicriu?! Il vor ingropa in curtea spitalului, sau cum ?!Faptul ca micutul nu era insotit de parinti insemna pentru ei ca este abandonat...
Este pacat ca relatiile s-au deteriorat pentru ca si alti copii isi puteau gasi vindecarea acolo. Dr care l-a operat pe Cristian, Prof. Alessandro Frigiola este o somitate iar cazurile grave ce nu puteau fi abordate in tara ar fi avut o sansa in Italia. Centrul de cardiochirurgie din San Donato este o adevarata industrie, un loc unde multi medici romani au fost primiti sa isi faca specializarea. De ce autoritatile nu se gandesc ?!
Cristian a "costat" statul roman undeva la cateva zeci de mii de euro. In afara de operatie, fiecare zi de spitalizare a costat in jur de 2000 de euro. Nu l-au luat de acolo timp de 2 luni. Cati 14 000 de euro s-au risipit in fiecare saptamana?!?!

mamica de baietzel Darius

Darius 1 an

pozele lui Labuta
poze
Darius s-a nascut a doua oara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Cum adica nu intelege spitalul ca nu sunt bani pentru adus copilul acasa? Sunt absurzi si ei, cred cumva ca bancnotele de euro cresc in copaci?

De ce nu este mama copilului cu el? A stat copilul acolo SINGUR timp de doua luni??? Cine s-a ingrijit de el in tot acest timp?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

selene bunny, nu sunt absurzi deloc.de obicei toti cei care locuim in strainatate, indiferent de nationalitate avem asigurari de repatriere, asiguare care costa cateva zeci de euro pe an, deci o nimica toata comparativ cu castigul lunar.Eu platesc de exemplu aici 8 euro pe luna si suntem inclusi toti 3 in asiguare in caz de nevoie.
cei care mor in spitale , nu stau mai mult de 24 de ore la morga spitalului decat in cazuri extreme.pentru spital fiecare zi in plus stata inseamna o cheltuiala in plus pe care nimeni nu o sa io plateste, de unde si intereseul spitalului sa fie ridicat corpul copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mda, dar parintii acelui copil NU locuiesc in strainatate.

Anyway, e o situatie ciudata.

Daca se intampla si se intampla ca trupul micutului sa NU poata fi repatriat, ce vor face?

Cine a achitat costul operatiei, daca micutul nu era insotit de niciunul dintre parinti? Cine a semnat eventualele documente necesare? Cine a raspuns de acest copil timp de doua luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Daca se intampla si se intampla ca trupul micutului sa NU poata fi repatriat, ce vor face?

Cine a achitat costul operatiei, daca micutul nu era insotit de niciunul dintre parinti? Cine a semnat eventualele documente necesare? Cine a raspuns de acest copil timp de doua luni?

cred ca intrebarile astea nu-si mai au rostul acum. important este ca trupul copilasului sa fie adus acasa. deja au trecut doua zile de cand a fost postat acest subiect. foarte trist, nu-mi pot inchipui ce-i in sufletul mamei

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

ma intrebam si inca ma intreb de ce formularul la "Enustiucat" nu are anexata si o asigurare de repatriere (presupun ca s-a utilizat acest formular, astfel pe ce baza ar fi achitat statul roman costurile tratamentului si spitalizarea), ar trebui sa fie ceva, daca pacientul nu are bani de transport si tratamment in afara tarii de origine ar trebui luat in calcul si ca, mai mult decat sigur, nu are bani nici ptr repatrierea trupului in caz de deces....reprezentantii spitalului nu cred ca sunt intrigati de faptul ca parintii nu au bani, cred ca supararea e pe cum sunt tratate aceste situatii de autoritatile romane....ambasada romaniei din italia o fi fost informata?! sau spitalul si parintii sunt la mana vreunei firme de asigurari care se ocupa cu astfel de "afaceri"?!

Nina, 22+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Citat:

Selene, costul operatiei a fost acoperit de formular, doar ca el nu acopera si transportul. Dupa cum scria si Doina, statul roman in imensa-i indolenta prefera sa plateasca 2000euro/zi spitalizare decat sa platesca transportul lui catre casa...
Cu copilul a stat o vreme matusa, n-ar fi putut iesi din tara neinsotit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
cred ca intrebarile astea nu-si mai au rostul acum. important este ca trupul copilasului sa fie adus acasa. deja au trecut doua zile de cand a fost postat acest subiect. foarte trist, nu-mi pot inchipui ce-i in sufletul mamei

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

asa e, kariguld. sa speram ca se vor strange banutii ca acest ingeras sa se intoarca langa parintii lui.

Mergi la inceput

Citat:

Cum adica nu intelege spitalul ca nu sunt bani pentru adus copilul acasa? Sunt absurzi si ei, cred cumva ca bancnotele de euro cresc in copaci?

De ce nu este mama copilului cu el? A stat copilul acolo SINGUR timp de doua luni??? Cine s-a ingrijit de el in tot acest timp?

Buna Selene_Bunny,

sa stii ca eu cand am vorbit cu o doctorita de acolo, care e romanca si e plecata de vreo 10 ani din tara mi-a spus ca nu intelege cum adica nu putem strange 14 000 de euro (pe vremea cand micutul traia). Pai punem fiecare cate-o mie, doua si gata ! Personal mi s-a parut ca ea chiar avea senzatia ca euro cresc in copaci....
Mama nu a plecat cu el pentru ca nu s-ar fi descurcat. Nu toti oamenii sunt capabili sa gestioneze o astfel de situatie. A fost matusa copilului cea care l-a insotit. Cu cateva zile inainte sa se stinga a plecat acasa, urmand sa o inlocuiasca tatal copilului....Ei asa spuneau dar eu cred ca nu mai aveau bani.

Copilul a fost in sectie de terapie intensiva, deci oricum apartinatorii nu au stat cu el pentru ca nu era posibil. L-a ingrijit personalul medical.

Darius 1 an

pozele lui Labuta
poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olim

selene bunny, nu sunt absurzi deloc.de obicei toti cei care locuim in strainatate, indiferent de nationalitate avem asigurari de repatriere, asiguare care costa cateva zeci de euro pe an, deci o nimica toata comparativ cu castigul lunar.Eu platesc de exemplu aici 8 euro pe luna si suntem inclusi toti 3 in asiguare in caz de nevoie.
cei care mor in spitale , nu stau mai mult de 24 de ore la morga spitalului decat in cazuri extreme.pentru spital fiecare zi in plus stata inseamna o cheltuiala in plus pe care nimeni nu o sa io plateste, de unde si intereseul spitalului sa fie ridicat corpul copilului.

Olim, medicii mi-au spus ca il mai tin o perioada la morga, dar de ordinul zilelor. Ori el s-a stins in data de 11 august. E o situatie jenanta, sincer. Mi se pare groaznic sa se roage medicii de tine sa-ti iei copilul sa-l ingropi.

Darius 1 an

pozele lui Labuta
poze

Mergi la inceput