Iul-Aug 11- BV Krissy, Michelle, Veronica75! (84)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Laura am mai bocit putin la povestea ta. Asa am facut la fiecare, poate imi fac si eu timp pana la urma sa scriu, poate dupa botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

Salutare mamici
Si Natalia se uita fix la ceva cateodata , probabil vad ei ceva de se uita asa.
VIGANTOL se da direct in gurita 2-3 pic (dupa indicatii); in leg cu rahitismul: el apare de obicei mai tarziu pe la 1 an si de cele mai multe ori apare deoarece dupa varsta de 6 luni parintii nu mai vin la controale asa regulat, multi parinti nu vin deloc la medic intre 6 si 12 luni si de cele mai multe ori atunci incep sa apara semnele, am vazut asta in practica pt ca lucrez ca as med la medic de fam. De acea este bine ca cel putin la 2 luni un medic(pediatru sau de fam) sa verifice fontanela si toracele copilului pt ca fiecare copil asimileaza in felul lui vit D. Am vazut si copii care au facut vutD injectabil si tot aveau carente asa ca totul tine de corpul fiecaruia.Si nu este RAHITISM(care e o boala destul de grava) este un inceput de rahitism.

ANCA MAMI DE IUSTINA(6 ANI), STEFANIA(4ANI) SI NATALIA(6AUG2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

mamutz intrebare: care e diferenta intre laptele simplu si cel cu cereale?
mi se pare un pic cam restrictiv regimul tau, pana la urma fiecare mama stie ce si cat tolereaza piuiul mic. vad ca, multumesc lui DD, alex s-a cam invatat cu toate si nu prea avem probleme cu burtica. eu pana acum nici nu i-am dat nimic improtriva colicilor, sper sa o tinem tot asa.
calciu ... hmmm. nu vreau sa te supar dar si lui dani si lui alex le-au tremurat barbia. nu au primit calciu si nici nu vor primi fara analize. parerea mea
ilida eu la dani m-am ingrasat aproape 0kg in 9 luni de alaptat . asa ca acum am, cat pot eu, grija. adica nu mananc mai tarziu de 6 seara, incerc sa ma abtin de la paine, din pacate ma omoara cartofii , iar daca nu mai pot de pofta dupa ceva dulce imi fac lapte cu gris sau max. o inghetata. nu cioco, nu stickuri, biscuti si altele de rontait ... pe mine astea m-au unflat teribil la dani.
roxy eu nu prea ma inteleg cu nutrinatal, mult mai bine a fost cu pastilele mami de la dacia plant. zic sa le incerci si pe alea.
totusi daca mananca la 4h de ce spui ca nu ai laptic suficient? eu, o perioada, i-as da sa suga mai des, noaptea nu as lasa-o mai mult de 4-5h poate asa se va stimula mai mult lactatia.
si eu i-am dat LP 3 zile, tot seara, apoi mamicile de la dani de la odisee mi-au adus aminte ca nu are ce sa caute LP in ecuatie, am zis ca chiar daca va suge mai des noaptea asta e ... el va stimula lapticul si uite asa am revenit doar la san. totusi, stiu cat e de cumplit sa iti auzi bb plangand, asa ca nu vei auzi judecati de la mine, doar sfaturi

nu mai stiu ...
alex doarme, ma duc sa pap niste lapte cu gris ca mai am un pic si mi-s cam foame desi abia am mancat ... o mai ametesc un pic.

gasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Hai ca am fost si la doctor...bine , de atunci am si mancat, calcat etc. acu sunt in pauza
Avem 3960, am luat un kg si 200 de la iesirea din spital, iar cm am luat 5 asa ca avem 54! in schimb, pt faptul ca inca mai are icter(desi eu credeam ca nu mai are) mi-a dat sa ii dau fenobarbital, o pastila de 100 mg impartita in 16, si sa ii dau 2 parti pe zi. in afara de faptul ca nu am gasit pe nimeni sa imi imparta pastila aia, nici nu imi vine sa ii dau, avem abia o luna... Nu stiu cum sa ii spun ca nu vreau sa ii dau, ca oricum m-am cam suparat pe ea...uffffff

Mamutz, multumim frumos!!! Imi pare rau ca ai avut probleme...uff. ginecologul ti-a facut injectia? in caz de patesc, Doamne fereste, sa stiu la cine fug!
Cat despre caputz si statul pe burta, mie mi-a zis pediatrul de cand a venit acasa prima oara sa o pun in fiecare zi cateva minute, si sa o masez pe spate sa isi ridice capul...

Ilida, imi pare rau ca nu e mai bine! Si eu ma gandeam ca dupa ce nasc o sa fiu ca noua...dar se pare ca nu e chiar asha. am inceput sa am niste dureri intre omoplat si coloana, probabil de la tinut bebelina in brate...asta e, nu avem timp sa ne gandim la noi deocamdata Cat despre pofte, nu mananc ce nu e voie, nici vinete, nimic nimic...nu mai zic de fructe crude . Dulciuri pap numai facute in casa...

Gogosika, eu nu mananc rosii, de altfel nimic crud in afara de pepene, dar supa de rosii fac imediat ce o sa termin ce avem acum. mi-a zis dr pediatru, ca nu am voie crude, dar preparate e voie!

Laura, cate kg ai luat?? Ca ai scris 0, dupa care ai scris ca acu ai grija...eu una nu am inteles

Oana mamica super-fericita de Eliza Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Ilida, stai fara grija, trece si mancatul asta excesiv odata ce se obisnuieste organismul cu noua sa functie fiziologica, de fabricat laptic. Eu am patit-o la Eva, dupa nastere m-am ingrasat in loc sa slabesc, mancam orice, inclusiv dulciuri, iar eu nu mananc dulciuri de obicei. In 2-3 luni m-am linistit usurel, si am inceput sa slabesc, am slabit cam in 2 ani, fara niciun fel de regim, sport, masaj.

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Aaaa...si l-am pus pe tapet pe cel mai nou bebelan, ultimul american, Philip Christian!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Laura nu vreau sa-mi fac griji inutile dar nu ma pot abtine .

Babylicious felicitari pt parametri ...fenobarbital??? urat, si Razvi a avut icter prelungit si tot nu ne-a dat fenobarbital...trebuia sa o pui pe ea sa-ti imparta pastila in 16 sa vedem poate? Hehe, te vaieti acum ca duci in brate un botz de omulet de 4 kg, sa vezi cum e sa cari 15kg ...

Crisspy, fericita de Razvi si 38 sapt Andra - Maria

AMR 10 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Babylicious

Hai ca am fost si la doctor...bine , de atunci am si mancat, calcat etc. acu sunt in pauza
Avem 3960, am luat un kg si 200 de la iesirea din spital, iar cm am luat 5 asa ca avem 54! in schimb, pt faptul ca inca mai are icter(desi eu credeam ca nu mai are) mi-a dat sa ii dau fenobarbital, o pastila de 100 mg impartita in 16, si sa ii dau 2 parti pe zi. in afara de faptul ca nu am gasit pe nimeni sa imi imparta pastila aia, nici nu imi vine sa ii dau, avem abia o luna... Nu stiu cum sa ii spun ca nu vreau sa ii dau, ca oricum m-am cam suparat pe ea...uffffff

Mamutz, multumim frumos!!! Imi pare rau ca ai avut probleme...uff. ginecologul ti-a facut injectia? in caz de patesc, Doamne fereste, sa stiu la cine fug!
Cat despre caputz si statul pe burta, mie mi-a zis pediatrul de cand a venit acasa prima oara sa o pun in fiecare zi cateva minute, si sa o masez pe spate sa isi ridice capul...

Ilida, imi pare rau ca nu e mai bine! Si eu ma gandeam ca dupa ce nasc o sa fiu ca noua...dar se pare ca nu e chiar asha. am inceput sa am niste dureri intre omoplat si coloana, probabil de la tinut bebelina in brate...asta e, nu avem timp sa ne gandim la noi deocamdata Cat despre pofte, nu mananc ce nu e voie, nici vinete, nimic nimic...nu mai zic de fructe crude . Dulciuri pap numai facute in casa...

Gogosika, eu nu mananc rosii, de altfel nimic crud in afara de pepene, dar supa de rosii fac imediat ce o sa termin ce avem acum. mi-a zis dr pediatru, ca nu am voie crude, dar preparate e voie!

Laura, cate kg ai luat?? Ca ai scris 0, dupa care ai scris ca acu ai grija...eu una nu am inteles

20

fenobarbital i-am dat lui dani, la vaccinul de 2 luni, facea febra f mare ... parca de aia ne-a dat pediatra.
eu zic sa mai ceri o parere, totusi icterul prelungit e periculos, eu m-as mai duce la un doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

mamutz intrebare: care e diferenta intre laptele simplu si cel cu cereale?

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Nu stiu, dar am lista de la doi pediatrii si in amandoua scrie asa. EU NU BEAU DELOC LAPTE.
Si am zis ca trebuie testat si fiecare introduce ce ii prieste.
E cam restrictiv dar mi-a fost teama sa incerc mai multe chestii ca sa nu il doara burtica pe Bobo. Am zis sa incep dupa 2 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Oana felicitari pt grasunica

Crisspy si eu zic sa nu te mai stresezi pana nu auzi si parerea altui doctor. Mie la toate ecografiile mi s-a zis ca bebe este slabut, dar lung. Lung a fost...dar slabut...

Mamutz eu stiu ca este f bine daca pus pe burtica ,Petru tine capsorul ridicat. Eu i-am lasat pe toti trei asa.

Ilida imi pare rau ca inca nu ti-a trecut mana!

Si mie mi-e pofta de dulciuri...si mananc si facute de mine , dar si cumparate. Dar eu mancam si inainte

Florina, pe unde esti? ....O fi nascut?

Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput