Iul-Aug 11- BV Krissy, Michelle, Veronica75! (84)
Raspunsuri - Pagina 8
mamutz spune:
LA MULTI ANI
MAYA-MARIA de cereline
CARLA-MARIA de alinaoprea
MIRUNA-MARIA de Oxidoni
GABRIEL de Roberta84
MARIA-RUXANDRA de Thaimeed
BIANCA-MARIA de mihutzas
ELIZA-MARIA de babylicious
MARIA-ANTONIA de oana.irina -
ARIANNA-MARIA de Arianna_M
IARINAANA MARIA de fecian
MARIA de Dado !!!!!
BUN VENITPHILIP-CHRISTIAN! FELICITARI Krissy!
HAI MICHELLE_12,HAI IONELA!
LA MULTE LUNITE
LUCA de gheveronica
ALEXANDRU-GABRIEL de Mihaela_V
LA MULTI ANI ANAMARIA!
Pe 15, cand am intrat, era site-ul blocat, ieri am avut o belea cu un san, asa ca va urez azi.
Mi s-a blocat un san, s-a umplut de galme, s-a umflat si nu mai iesea laptele. A stors ginecologul ceva, asistenta ceva, eu cu pompa o dupa amiaza intreaga doar vreo 80ml, copilul se enerva ca nu ii venea laptic cum era invatat. Mi-au iesit ochii din cap de durere, a fost prima oara in viata mea cand am plans de durere (de cand eram mica), cand a stors dr mi s-au inmuiat picioarele, m-am lasat in jos. Pana la urma mi-a facut o injectie cu oxitocina si imediat si-a dat drumul, l-am pus pe bebe si a tras fortza si apoi pompa. Din senin s-a intamplat chestia asta. Se pare ca a venit prea mult lapte cu presiune mare si s-au lipit canalele intre ele. Groaznic!!!!!
FFf buna injectia asta pt sani.
ilida spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Babylicious ....... Ilida ce iti mai face mana?? ..... |
Ce draguta esti ca ti-ai amintit de mine!
Eu insami incerc sa uit de mana. Pai dupa cum v-am scris, ultimul dr mi-a zis ca am tendinita si mi-a dat niste plasturi ce secreta ceva substante naturale ce amortesc zona (Felicia le zicea ca sunt cu ardei) Am pus plasturii aia 3 zile si ce credeti??? Am facut niste iritatii pe incheietura de mai mare frumusetea! Am mana rosie cu bubite care ma mananca de mor.
Deci pe lana durerea mare din interior, am reusit sa mai am si pe deasupra, pe piele! Dau cu crema de galbenele, dar pana acum nici un efect. Asa ca fac haz de necaz si o sa astept sa se rezolve de la sine. Sotul e haios cand imi zice: "cate bube rele tot in fundul babei mele". Ei, sanatosi sa fim, ca bolile nu le mai bag in seama. Am un pui care-mi solicita toata atentia, cum sa ma mai gandesc si la mine?
La tine cum a fos controlul bebelinei, toate bune?
am deja un cavaler!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie"
ilida spune:
Vad ca vorbiti despe ce mancati... Eu v-as intreba: voi cat mancati? Ca eu de cand alaptez mananc ca o apucata! Stiu ca e de la alatare, dar chiar asa??? Mananc din ora in ora, zi si noapte, am pus in astea 6 saptamani cel putin 2kg. Ma bucurasem ca nu am luat in sarcina, toata lumea ma complimenta, si acum cand ma uit la mine ca nu incap in nimic imi vine sa ma dau cu capul de pereti. As manca dulciuri in continuu, daca nu am in casa nimic dulce intru in sevraj de-a dreptul, nu se mai intelege sotul cu mine.
Voi cum va stapaniti poftele acum cand alaptati?
am deja un cavaler!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie"
roxybarbu spune:
Buna burtici si mamici! Cate un -ic la toata lumea
Am vazut ca se tot vorbeste de alaptat la cerere si poate par capiata,dar eu nu prea inteleg la ce va referiti,Strumfita mea mananca la 4 ore rar se intampla sa inceapa sa planga de foame mai devreme...
Legat de colici,nici Alexia nu prea are, dar si eu am foarte mare grija ce mananc.Nu mananc fasole,mazare,brocolii,fasole vrede,ciorbe acrite sau cu afumatura,mezeluri,rosii,castraveti,smantana si nu beau freshuri sau acidulat.
Noi suntem bine,Alexia a inceput sa mai aiba nopti in care doarme.A facut vaccinul de 2 luni putin mai repede pentru ca pleaca doctorul in concediu.
Eu am luat ceai de la Humana,NutriNatal,Galafor si beau si ceai de anason+chimen+fenicul dar lapticul meu tot nu este suficient.Alaptez pe tot parcursul zilei dar la masa de seara avem nevoie de supliment
gogoshika10 spune:
salutari si sarutari si de la noi
Si Andrei al nostru se mai uita uneori fix, alteori crucis Se pare ca e normal la nou-nascuti.
Mie imi e asa o pofta de rosii! Voi le mancati? Dar daca fac supa de rosii?oare o fi bine ?
Eu beau ceai pt lactatie de la fares, se vad ceva imbunatatiri, dar inca nu am suficient laptic pt.strumf- cam 60-80 la o masa (muls cu pompa)asa ca dam si supliment pt.ca cererea lui este de 110-125 si daca nu-i dam cat cere, pur si simplu nu doarme, urla pana primeste.
Azi am implinit 3 saptamani si avem 4110 g-are mama un galushcutz mancacios si cam colicos-urlacios, de sunt mai toata ziua cu el in brate, ca sling sau asa-ceva nu avem.Noroc ca mai sta mama inca o luna, de mai bag si eu ceva in gura...
mamutz spune:
citat din mesajul lui anaemi Oana, noi nu o sa avem fotograf profi...O sa faca poze fratele sotului...cred...si o sa filmeze (doar la biserica) un fin de-al nostru. Mi-ar fi placut mult si mie niste poze din alea frumoase, dar mi se pare ca pachetele alea costa f mult. Laura si Petru sta si se uita fix la...ceva. In special unde este mai multa lumina sau la becuri Si ceilalti se uitau tot asa. Squirel abia astept povestea! Windy De tipat si Petru tipaaa ...icneste, pufneste, partzaie Petru urlaaaaa, ingrozitor in masina. Cand il pun in scoica aia , parca il pun pe ghimpi. Va dati seama ce este la noi in masina: Petru urla, ceilati doi urla (= canta , vorbesc tare, tipa, se cearta ) Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011) Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata... |
Cred ca am avut noroc, pana acum cel putin. Papa seara la 23 ultima oara, adoarme ori imediat ori pe la 00 si se mai trezeste la 4, 5 dimineata si apoi la 8,9 dimineata. Nu a plans niciodata noaptea. Ziua papa mai des, in general la 3 ore dar papa si la 2 ore, s-a intamplat si la o ora jumate. De colici se stange de picioruse, se screme tare, maraie, se vaieta,dar nu plange. Plange dupa baie, daca ne lungim f mult cu curatatul, imbracatul etc, pt ca lui ii e fomica tare si la fomica nu stam sa comentam PAPAM ATUNCI sau e grav.
Ieri cu sanul l-am carat dupa mine si era o caldura la 6 dupa amiaza, dar a fost asa cumintel mititelul. Mie imi e teama de clima din masina, racoresc bine inainte si cand il bag in masina inchid.
Si rade la mami si la tati, e incantat de obiectewle care stralucesc, il plimb pe umar prin casa si se uita in toate partile, pe unde vede stralucind, mai ales la bucatarie.
Si cand il pun pe burta (pana acum cateva zile nu statea deloc) ridica caputul de mi se face si fricca cand il vad, nu vrea deloc sa lase capul jos, asa ca nu il las mult in pozitia asta.
mamutz spune:
Ruxiii eu nu pot sa beau ceai ca e jale cu sanii, o patesc de la o singura cana si in general trebuie sa am grija cu lichidele. Asa este cand puteam sa mai beau ceai nu il durea deloc burtica, acum face cand si cand cate o crizuta, dar oricum nu atat de tare sa planga. Eu in continuare manac regim, destul de stric si cantitativ fff putin, ca nu pot mai mult si nu manac dulciuri.
Am observat ca ii face rau branza telemea, dar cascaval pot sa manac.
mamutz spune:
Eu ii dau vigantolul in gurita direct si calciu lactic o zi da una ba, 5 ml. Ii dau calciu pt ca ii tremura putin barbita, uneori. Daca puneti in lingurita 2 picaturi ce mai ajunge in gurita? ca doua picaturele raman pe lingurita.
Eu iau elevit zilnic si acum 10 zile calciu. Mi-a luat in greutate 1200 in prima luna si la o luna jumate a facut 5 kg, de la 4250 la o luna, deci cred ca isi ia ce ii trebuie din lapticul de la mine.
Inca ceva Ruxiii in prima luna nici Bobo nu a avut colici deloc.
mamutz spune:
citat din mesajul lui Burtocika Poate adunam retete si punem pe prima pagina un link, ceva ... De exemplu : avem voie ??? lapte, iaurt, oua, branza, fasole verde, broccoli, spanac, dulciuri, fainoase, ciorbe, supe, bulion, rosii+ardei gatite ??? Ce cruditati avem voie ? Salata verde, andive ? |
Lapte doar cu orez sau cereale, nu simplu. Doua oua fierte pe saptamana (daca poti si mai multe), branza de vaci, daca tolereaza si telemea, cascaval, NU FASOLE, BROCCOLI, VARZA (NIMIC DIN FAMILIA CRUCIFERELOR) SAPNAC, CIORBE, BULION , ROSII, ANDIVE. Ai voie fainoase, gratare, carne la cuptor, fiarta, ardei, morcovi, dovlecei, daca tolereaza cartofi, supe, compoturi, mere (la mine nu merg), banane, avocado, orez, biscuiti (cat mai naturali). Nu carne de porc, prajeli, rantasuri, condimente. cruditati in principiu nu ai voie, dar poti sa incerci pe rand, cate putin si vezi cum reactioneaza copilul. E fff bun ceaiul de chimion (nu e acelasi lucru cu chimenul) sa il bei tu, ajuta mult la burtica lui bebe.
mamutz spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ilida
ROberta, si al meu are astfel de episoade de tipete. Am citit pe undeva ca ei viseza, si ca ar visa cum cad in gol, de-asta tresar si incep sa urle. Sa stii ca ajuta mult ce spunea si Bety, infasarea sarmaluta. Asa-l tin noaptea pe cavaler, cu armura stransa :) am deja un cavaler! "Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie" |
Am mai auzit chestia asta, dar sunt tare curioasa CUM A REUSIT CINEVA SA AFLE CE VISEAZA BEBELUSII. O fi tinut minte de cad era bebeu?