Iul-Aug 11- BV Krissy, Michelle, Veronica75! (84)
Raspunsuri - Pagina 7
adra_bell spune:
Alexia, toata lumea lauda Galactogilul, eu n-am luat, dar e super-apreciat
Anaemi, al meu urla din toate puterile cand ramane in fundul gol, toata lumea din blocul vecin a aflat astfel ca am nascut. Dar in scoica sta, si in carucior, e drept ca nu am luat inca slingul, asa ca nu i-a prins gustul
Eu mananc de toate, fara vinete si fasole. Varza nu mananc de obicei si nici ciocolata. Dar asa as bea o cafea.....
Am niste sani uriasi, Filip a trecut deja prin primul puseu de crestere, a supt intr-o zi de la 6 seara pana la 5 dimineata, a stimulat la maxim lactatia si acum s-a puturosit. Abia astept sa mergem la doctor sa vad ce greutate are, ceva a pus pe el, s-a mai colorat, e mai consistent, nu mai e transparent si fragil.
Mi se pare minunat la al doilea copil, ma descurc mult mai bine, nu mai imi e frica, il manevrez cu usurinta, il spal la chiuveta dupa fiecare kk, ceea ce n-am indraznit niciodata cu Eva. Sunt relaxata si ma bucur din plin de bebelus, n-as zice ca la primul am fost foarte speriata, dar se simte o mare diferenta.
Sotul face glume cu al treilea, Eva o ia in serios, vrea fetita si i-a ales si numele: Antonia
Ma gandeam daca nu ar ajuta niste Magne B6 la oboseala acumulata dupa noptile nedormite
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
adra_bell spune:
Ruxi, Vigantol ne-a zis, din a 14-a zi
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
Babylicious spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura13 alex sta fff mult timp ci privirea ... in gol, adica se uita fix. nu mai tin minte la de la dani asa ca intreb: asa fac si bb vostrii? . as aprecia raspunsuri multe. |
Si Eliza tot asa...bine...s-ar putea sa nu fie chiar in gol...sa se uite ei la ceva
Oana mamica super-fericita de Eliza Maria
Babylicious spune:
Alexa, saru'mana de raspuns! iti doresc liniste si odihna!
Ana, sunt fotografi si mai iftini, fara nume cum se zice...dar care fac treaba destul de buna!
Corry, jos palaria in fata ta, si a celor cu copiii plangaciosi! Dar cine o sa aiba 2 printi mari si frumosi la anu? si pupici la dublu? Rabdare mamico!
Eliza...maraie!! zici ca e un ursulet!! plange doar de foame...in rest maraie....
Ilida ce iti mai face mana??
Ruxii, cum injectabil??? in fiecare zi??? bv pt fetita cuminte!!
Burtocika, eu nu mananc nimic crud...si mananc compot mult, il fac la 2 zile cu ce am... piersici, nectarine, mere, caise etc. si pap pepene mult! si eu sunt semi constipata, am gasit o data si putin sange pe hartie dar asta e...incerc cu multe lichide. varza, fasole mazare brocoli nu e voie, baloneaza. cat despre chestii crude...nu stiu ce e voie....deocamdata evit cat posibil!A, si mai fac lapte cu orez, fidea, pap iaurturi, branza, nu imi place laptele duce, dar e f bun.
Ramona, ma bucur ca ai plecat si te-ai linistit!! sper sa o tii tot asa!
Cristelle, bv si tie pt bebelush cuminte!
Noi azi mergem la cantarit si masurat!! va pup pe toate toate!!!!!!!
Oana mamica super-fericita de Eliza Maria
anaemi spune:
Adra, sa vezi la al treilea ce usor este ...il iei intr-un deget
Burtocika eu mananc ff mult pepene. Mai mananc nectarine lapte cu cereale, iaurturi si cottage cheese si tot ma constip .
Aseara am mancat 2 mici si am baut o gurita de bere ca muream de pofta .
Alexia sa stii ca Galactogilul este ff bun. Cel putin la mine a fost !
Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
crisspy spune:
'Neata,
Laura foarte frumoasa povestea nasterii lui Alex...prin cate peripetii ati trecut si voi...
Lissa rabdare mami ca trece si perioada asta...of, mie de asta imi e cel mai frica, ca o sa-l neglijez pe Razvi si o sa se simta un pic exclus din viata lui mami. De cateva zile e foarte lipicios de mine, toata ziua e mama-mama.
Felicitari KRISSY! BIne ai venit bebe Filip!
Am fost aseara la echo...eu nu mai stiu nene ce sa mai cred, la masuratorile facute de dr mea a iesit si mai mica ca sapt trecuta . Iar mi-am facut programare la CMU pt maine sa vedem iese si la dr. Rahimian la fel? In rest, lichid normal, placenta OK...
Am citit pe sarite ca nu ma simt bine...cu capul..ne "auzim" mai incolo
Crisspy, fericita de Razvi si 38 sapt Andra - Maria
AMR 10 ZILE
babyblue spune:
buna dimineata! va ofer eu cafelutza azi!
noi suntem ok. am dormit dusa azi noaptea, a stat sotul cu bebe. acum doarme el.:) maine poate ca facem invers. oricum se pare ca ne descurcam f bine in liniste, cu el. prea multe moashe la copil nu-s ok.
oana, ai avut dreptate.:)
corry, mereu ma gandesc la tine. eu am facut depresie si crize de nervi, cu unul singur, la inceput, in ideea in care eram cu inca 4 adulti in casa. te admir f mult, esti o curajoasa si nu te plangi niciodata.
andra, e super optimismul tau!
ruxii te invidiez pt fetitza cuminte si care doarme frumushel noaptea.
anaemi, fatza de tine sincer nu mai acum cuvinte. eu nu stiu cum si cand ai timp si de bebe si de ceilalti copii. eu am constatat ca ma spal pe dinti la 2 zile sau cand imi aduc aminte...nu gatesc, luam mancare din oras sau comandam, toata ziua stau de bebe, ii spal si calc hainele si mai fac curat in casa, ca asta ma obsedeaza. si tot n-am timp si sunt franta. pai tu banuiesc ca mai si gatesti si te ocupi si de ceilalti copii. zau, unele femei merita sa fie luate de nevasta, nu-s plangacioase, sunt puternice si mame adevarate.
ireth, ce e cu tine, ai disparut?
burtocika, nu stiu dc ai ce face f mult pt colicile ei. pt ca pana nu se obisnuieste tubul digestiv al ei, cu hrana, tot aia e...stiu ca e f bun ceaiul de chimen si anason si fenicul, baut de tine si eu ti-as recomanda o dieta bazata pe proteine (oua, lapte si branze pasteurizate- ai grija sa NU fie din alea de tara, neverificate, pt ca pot exista germeni si paraziti, carne rosie- vita, nu porc) si legume care nu te fermenteaza, plus f multe lichide.
incearca pt bebe ceai baby calm.
cristelle, pari super echilibrata si stapana pe tine, asa ca sunt convinsa ca te descurci de minune si singura. si eu m-am linistit de abia dupa ce am venit aks. ne descurcam f bine eu si sotul. nu e nevoie de nimeni. mai rau te streseaza alte persoane.
eu de mancat oricum nu prea mananc.ce aduce sotul, pt mine e ok. dc ciugulesc la o masa putina branza, carne si 2-3 bucatele de rosii, e mult. beau insa cate 1-2 litri de limonada pe zi, pt ca mi-e fff sete si as bea suc, dar e toxic.
gatit n-as putea manca cine stie ce, pt ca este f cald. ieri am fost la restaurant sa vorbim pt botez si am comandat si ceva de papa, am lasat mancarea intreaga acolo, ca n-am putut manca nimic.
legat de lapte, eu cum beau ceai din ala de la humana, am lapte. cum nu-l beau si nu dorm, nu mai am suficient. oricum, noi procedam asa: la fiecare masa eu ii dau san. dc copilul se linisteste si doarme, il las in pace, inseamna ca e satul. dc nu doarme, plange, se agita, isi baga pumnuletul in gura si cauta cu gura disperat, dupa ce a supt totusi juma de ora la ambii sani, nu-l mai pun la san, ii fac un supliment. am observat ca oricat i-as face, el isi ia fix cat are nevoie. de ex, ieri la o masa a mai completat doar 10 ml, la alta 30, la alta 60..etc.
maine face luna si aseara cand l-am cantarit avea 3380 imbracat, inseamna ca de la 2580 cu cat l-am scos din maternitate a luat fix 800 g luna asta, de fapt, ultimele sapt, ca la inceput n-a luat deloc.
legat de leziunea aia, tot o are...dar am gasit o solutie pt a nu mai sta atata timp cu kak la funduletz, il schimb dupa ce papa, la vreo 10 min, pt ca am remarcat ca el atunci face, inainte sa pape si imediat dupa. si-l dau cu albastru de metilen si-l las sa doarma in fundul gol. sper sa reusim sa le vindecam pana la urma.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
Laura13 spune:
crisspy cred ca e tare greu sa ne citesti pe noi cu bb si tu inca sa mai fi cu burtica. dar, lasa, mult a fost, putin mai este. masuratorile sunt estimative, incearca sa nu te panichezi, sunt sigura ca bb e exact asa cum trebuie sa fie.
vigantol in lingurita de silicon, cu cateva picaturi de ceai, apoi vigantolul, care euleios si sta deasupra ceaiului, asa stiu ca nu se lipeste pe lingurita si isi ia doza. mie mi s-a spus 3 pic/zi, asa am facut si la dani si nu am avut nici o problema. nu ii dau direct in gurita, am mai spus, la dani la odisee unei mamici i-a cazut dopul de la sticla si 1/2 de sticla a curs in gurita la bb . apropo de vigantol ... stiti ca trebuie schimbata sticla la 21 de zile? nu ma intrebati de ce ... asa mi-a spus si dc de familie si pediatra si acum si la dani. eu asa fac.
poze/filmat inca nu am gasit, vreau sa cautam pe cineva fain, as vrea apoi sa fac si niste poze in studio cu baietii mei, sa vad cum ma organizez cu programele.
pt stimulare lactatiei intr-adevar parca vad si eu ceva efecte cu granulele de la humana de care spune babyblue, dar au un gust tare rau (pt mine), adica e amara zeama aia. dar ce nu facem noi pt bb , pe langa cele multe pe care le-am insirat ieri
mancare eu servesc cam asa: dimineata lapte cu cereala (e cel mai rapid si cam asta mananc zilnic), la pranz supa/ciorba si la felul doi tocanita de cartofi/ficatei/musaca/cartofi frantuzesti/orez cu carnita/fasole verde. eu prefer sa am mancare gatita, fac o oala mare si ma tine cateva zile, imi e mai comod asa, doar pun la incalzit. pe la 5-6 ma fortez sa mananc ca sa nu mi se faca foame seara tarziu si mananc o rosie, ardei si ceapa (astea-s legumele crude pe care le mananc) cu cas/vinete/pate, mai mananc cremvusti ... in general mancare "rece". seara obligatoriu dupa ce doarme alex macar 2 felii de pepene. de obicei mai mananc pepene si peste zi. alte fructe nu mananc, am servit cate o nectarina/piersica, dar acum am renuntat. alex are colici, dar slabut comparativ cu dani, ce-i drept bag si 6 cani de ceai de lactatie (anason+chimen+fenicul), sunt sigura ca il ajuta si asta.
cand mi-e pofta de dulce imi fac lapte cu gris si mai scap la cate o inghetata seara la plimbarea de la 19.
cam asta ar fi, nu mai stiu ce trebuia sa spun si cui. doar ca va multumesc mult pt rasp ... m-am mai linistit si eu.
alex e la plimbare cu bona, eu fug sa fac o baie ca dupa-amiaza trebuie sa ajung la birou si am un par
gasca
cristelle25 spune:
Vai Ramona ce ma flatezi
Eu?? Echilibrata?? Haaa..Nu de putine ori imi venea sa o iau razna si tipam ca apucata la saracul copil care nici macar nu intelege
Am noroc ca e cuminte..ca vorba ta daca aveam doi (Corry ma inchin!!) sau trei (Anaemi) eram internata la balamuc..acum sa vedem ca am de gand sa il fac si pe al doilea cat de echilibrata o sa fiu
Anamaria si eu am baut niste bere si alta data un pahar de vin ca mi-era pofta
mami fericita de strumf Vlad Rafael
Roberta84 spune:
Ramona as bea o cafea si cu ochii, de fapt o cafetiera intreaga , nu una.Daca l-ati vedea ce somn adanc baga in brate acuma , si daca il pun jos face de odata ochii cat cepele.
Aseara am aplicat metoda sarmaluta , dar dupa vreo 15 minute cand m-am uitat la el , era ud pe fata si in cap , parca il bagasem in apa, asa ca a trebuit sa il desfac si il infasasem cu un cearseaf f subtire si nu strans, dar se pare ca va trebui sa renunt la treaba asta , e prea cald aici ca sa il pot tine asa.
Ruxii , eu ma mulg dupa fiecare masa a lui pt ca doar asa ii pot da laptele , ca el nu suge direct de la san deloc , mulg si ii dau cu bibe.
(GATA AM REUSIT SA IL PUN IN PAT)
De mancat , eu mananc supe , legume fierte gen cartofi , morcov , piept de pui , carne de vita , curcan, orez , paste gatite in mai multe feluri , branza , rosii , lapte dulce cu biscuiti cu cereale..
O data mi-am facut fasole verde ca am citit ca faci lapte de la ea si sa vezi ce de dureri a avut Gabriel de nu mai stiam ce sa ii fac, asa ca am eliminat pastaile. Spanac mai mananc.. oricum am un regim de om bolnav, dar ce sa fac daca asta e nevoie ca sa nu il doara burtica atunci ma sacrific , desi am niste pofte , mai ceva ca in sarcina.
Cristelle , ma bucur ca bebe al tau nu are colici si doarme bine , Ruxii si tu esti o fericita.
Ramona , bine ca esti mai bine singurica , si eu cred ac cel mai bine e singura , ma rog , cu sotu , ca adevarul ca ma ajuta mult , atat cat e acasa.
Mai , m-au trecut fiorii , l-am pus in pat pe spate acum in timp ce scriu, ca ma chinui de jumate de ora sa scriu mesajul asta , si acu cand m-am uitat , s-a intors pe burta singur.
Mai vroiam sa zic ceva dar am uitat tot..
Mami fericita de bebe Gabriel ( 14.07. 2011)
Binecuvinteaza Doamne copilasii nostri !