FIV 292
Raspunsuri - Pagina 19
claris spune:
Balanta tm mie la histeroscopie mi s-a introdus un gaz in trompe si apoi s-a facut ecograf si s-a vazut ca gazul a trecut mai departe in abdomen,deci se poate verifica permeabilitatea tubara,sunt de acord ca cu ajutorul histeroscopului se vizualizeaza doar ostiile tubare.
Cat despre faptul ca HSG este mai invaziva decat histeroscopia nu sunt de acord,pt HSG nu se face anestezie ,si este cunoscut faptul ca sunt periculoase si daunatoare anesteziile
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claris Balanta tm mie la histeroscopie mi s-a introdus un gaz in trompe si apoi s-a facut ecograf si s-a vazut ca gazul a trecut mai departe in abdomen,deci se poate verifica permeabilitatea tubara,sunt de acord ca cu ajutorul histeroscopului se vizualizeaza doar ostiile tubare. Cat despre faptul ca HSG este mai invaziva decat histeroscopia nu sunt de acord,pt HSG nu se face anestezie ,si este cunoscut faptul ca sunt periculoase si daunatoare anesteziile |
Cred ca undeva faci o confuzie. La orice histeroscopie se introduce gaz in cavitatea uterina, pt distensia uterului, pt vizualizarea lui corecta.
Nu inteleg insa cum ti-a fost introdus gaz in trompe prin histeroscopie si apoi gazul a fost vazut in abdomen prin ecograf, ceea ce inseamna ca trompele sunt permeabile (!!) .
In fine, daca asa ti-a spus dr tau si tu esti ok cu logica asta, atunci mergi pe mana lui.
samira33 spune:
claris si eu cred ca faci o confuzie undeva.
histeroscopia se face cu anestezie generala doar daca pacienta cere in mod expres.
si chiar si asa nu este vorba despre anestezia aia in care esti intubata orotraheal,este o anestezie usoara in care respiri singura si in care te trezesti in 15 minute,este similara celei de la punctia ovariana...insa,repet,se face doar daca pacienta solicita in mod expres asta.
sunt medici care fac histeroscopie cu anestezie generala fara sa mai ceara acordul pacientei insa te asigur ca se poate face si doar cu anestezie locala,spre deosebire de HSG care se face "pe viu",fara anestezie locala macar.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
claris spune:
Balanta gaz sau substanta nu mai retin exact,oricum testul poarta denumirea de test sion;poti da un search poate gasestti mai multe amanunte;de crezut ,cred pt ca anul trecut am facut si laparascopie si a iesit tot la fel,trompe permeabile,intre timp nu a mai intervenit nimic,deci cam greu sa se fi schimbat ceva pe acolo
claris spune:
Samira sunt de acord ca nu se compara cu anestezia generala,eu totusi am avut ceva probleme cu ea...
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claris Balanta gaz sau substanta nu mai retin exact,oricum testul poarta denumirea de test sion;poti da un search poate gasestti mai multe amanunte;de crezut ,cred pt ca anul trecut am facut si laparascopie si a iesit tot la fel,trompe permeabile,intre timp nu a mai intervenit nimic,deci cam greu sa se fi schimbat ceva pe acolo |
Eu din cate stiu, Sion test este o tehnica ce tine de histerosonografie si se face cu substanta salina, nu cu gaz. La histerosonografie nu se introduce histeroscop si CO2 in uter, ci o substanta salina - totul are loc prin intermediul unei ecografii transvaginale mai elaborate.
rubia spune:
Fetelor mie Marinescu mi-a facut histeroscopie pe viu si a concluzionat ca uterul e curat dar comunicare intre trompe si uter nu exista in cazul meu...ehh...dupa ce am facut histeroscopie la o clinica privata cu anestezie si tot tacamul rezultat:uter curat si trompe permeabile.M-am dus la Giulesti si i-am zis si lui Marinescu si dansul mi-a raspuns ca poate o fi fost contractat muschiul se mai intampla cand se face fara anestezie... imi venea sa....
HSG am facut de 2 ori si mi s-a parut groaznic am lesinat de durere de fieccare data
daniela74 spune:
m-am luminat si eu cum sta treaba.Eu am facut HSG si acum stau si ma intreb mie de ce nu mi s-a propus niciodata o histeroscopie,daca am ceva pe acolo si din cauza asta nu se prind embrionii mei? Oare daca aveam polipi,sinechii sau alti balauri se vedeau la eco? pt. ca mereu mi s-a spus ca uterul e ok.
Castelana deci eu o sa nasc la 2 saptamini dupa tine,daca nu cumva fac gemeni si te pacalesc.Mult noroc
pup fetele fara exceptii
daniela
balanta_tm spune:
daniela, la eco nu se vede orice polip, aderenta, sinechie. Depinde de dimensiunea si pozitionarea lor pt a putea fi vizualizati la eco. De ex, eu am avut o sinechie cervicala care nu s-a vazut la eco, ci doar la histeroscopie.
HSGul da si el ceva informatii despre uter, dar histeroscopia este mai relevanta, plus ca daca este ceva in neregula pe acolo, se poate rezolva pe loc.
Oare il poti convinge pe dr tau sa iti faca o histeroscopie? Sau acolo nu merge asa, negociat cu dr ca sa iti faca o procedura?
daniela74 spune:
Balanta sa-ti spun cum merge treaba aici:l-am vazut pe dr.in aprilie dupa fet-ul esuat,am discutat,mi-a dat protocolul nou,3 luni dhea si cq.10 si mi-a spus ca atunci cind le termin sa sun asistentele si cind este loc incep Deci trage singura concluziile.La primele 2 fiv-uri au fost ceva mai atenti,era clinica privata si am platit bani grei,dar anul trecut s-a dat aici o lege prin care ai dreptul la 3 incercari gratuite si de atunci s-a schimbat totul,e mult prea aglomerat.
te-am pupat,o seara buna
daniela