FIV 292
Raspunsuri - Pagina 17
mahaui spune:
Amy felicitari , sa te ajute Dumnezeu sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos
Eu am facut histeroscopia cu anestezie generalain schimb am facut la ultimul fiv punctia pt recoltarea ovocitelor fara anestezie, initial am cerut anestezie generala dar am avut surpriza sa constat ca in dimineata cand eram programata pt punctie nu au medic anestezist in clinica..am fost nevoita s-a accept anestezia locala ..care din pacate nu a prins.
subhanAllah
amy25 spune:
din cate stiu , punctia se face cu anestezie generala, apoi se pune perfuzie de hidratare, eu am avut si albumina care stiu ca e destul de scumpa dar totul a fost inclus in pret
Multumesc Bunului Dumnezeu!
7+
samira33 spune:
aruam,e bine sa faci histeroscopie.
si eu ma pregatesc s-o fac peste vreo 2 saptamani.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
camrynna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mahaui Buna dimineata fetelor Camrynna ahalen biki, ei naam ani muslima alhamdulillah, tu traiesti in Kweit? subhanAllah |
Halla wallah , ana kuwaitiya ,yumma romaniya ..eeh, ana saakna fe El Kuwait,allah ysalamech..
ce ma bucur ca te-am intalnit...dupa accentul tau in araba esti fie iordanianca ,sirianca sau libaneza ..adica nu khalijia
insa e bine ca ambele vb.limba romana ff bine ,eu o scriu mai bine dar ma exprim mai greu si am accent , eu am mers un an la facultate in RO.,dupa care m-am apucat de alta acasa.
Fetelor , s-a trezit sa-mi raspunda Ispasoiu la mail ,cu niste informatii extrem de pretioase , legate de cariotipul sotului ,microdeletii cromozon Y ,si mutatii fibroza chistica .Plus eu cele de trombofilie.
Mie mi le-a recomandat si medicul meu sa i le fac , acum o sa am un nou motiv de emotii .Ca mi-a si spus daca iese cariotipul cu probleme , nu mai aveti de ce sa faceti FIV .
mahaui spune:
Carmrynna si eu ma bucur ca te-am cunoscut , fie si numai virtualeu sant romanca, sotul este iraqiansantem oarecum vecineiar de vorbit..alhamdulillah vorbesc aproape orice dialect..mai putin cel egiptean
Amy eu la primele 2 fiv-uri am facut anestezie generala, numai ca la cea de-a 2 a am avut unele complicatii..asa ca la fiv 3 am cerut analgezie, este anestezie generala, adica iti amortesc toate simturile dar nu dormi..esti perfect constienta de tot ceea ce se intampla in jurul tau, numai ca spre nenorocul meu in aceea dimineata nu au avut medic anestezist in clinica si a trebuit sa fac anestezie locala , care din pacate nu a prins si am simtit absolut totnu doresc nimanui sa treaca prin asa cevafiv 3 am facut la Dacia medical center( Cezara Bucur)tocmai din cauza a ceea ce am simtit la fiv 2 si fiv 3 numai am curaj sa trec la fiv4in orice caz nu as mai face in Ro.
subhanAllah
daniela74 spune:
salutare fetelor,
Aruam,Mahaui bine ati venit si sa stati cit mai putin va doresc. Mahaui,eu am facut 3 punctii cu anestezie locala si nu m-a durut aproape deloc,poate si din cauza ca am doar un ovar si nu am avut multe ovocite niciodata-cred ca 8-9.
Samira,si eu tot fiv 4 sa dea Dumnezeu sa fie cu noroc.Am si eu o intrebare,histeroscopia si histerosalpingografia este acelasi lucru ?
Camryna pina la urma mergi la Sibiu?
Brunico sper ca esti bine,nu ai mai dat nici un semn. fetita curajoasa.
Uratica unde esti,ce mai face bebelina?
un weekend frumos va doresc
daniela
rubia spune:
Amy,Daniela sa inteleg ca voi aveti un singur ovar si produceti 8 ovocite?Si eu acum ma aflu in spital ,mi-a fost scos ovarul drept si trompa aferenta datorita unui chist hematic de 8,5 cm care a torsionat si ovarul si s-a fisurat(chistul)-am fost operata de urgenta si culmea eu aveam programat un ET in nov.Acum vedem ce facem,dar stresul meu mai mare era in cazul in care ET nu reuseste cam cat as produce cu un singur ovar...m-am linistit.
Eu am o fetita obtinuta prin FIV nr 5 si mai am niste embrioni congelati dar,nu se stie daca se prind si de aceea trebuia sa-mi fac un plan de rezerva.
Va doresc tuturor multa bafta,(va citesc dar activez mai mult la FIV Ungaria)
daniela74 spune:
Rubia imi pare rau,insanatosire grabnica iti doresc.Da la fel am pierdut si eu ov.sting cind aveam 20 de ani,vreau sa-ti spun ca mai tirziu am avut si o sarcina,pe cind aveam trompa dr.functionala,dar s-au dus vremurile acelea .Abia astept sa vad ce produc luna viitoare,sint putin ingrijorata pt.ca doza de med. e foarte mica fata de cele precedente,dar dr.a zis ca o sa avem mai putine ovo si de calitate.Sper ca asa sa fie.Multa sanatate iti doresc,sa te faci bine si probabil de Craciun o sa fii graviduta. am zis-o.
daniela
samira33 spune:
daniela,histeroscopia nu-i acelasi lucru cu histerosalpingografia-HSG.
cu ajutorul histeroscopiei se vizualizeaza intreaga cavitate uterina.
se face in primele 10 zile ale CM si daca sunt detectate sinechii uterine,polipi se indeaprteaza.
practic se umfla burta cu un gaz care permite unui medic sa se "plimbe" pe acolo cu o camera si sa vada ce si cum.
HSG se face pentru a stabili permeabilitate trompelor uterine.
se introduce prin vagin,pe trompe o substanta de contrast si daca acestea sunt infundate se vede ca nu circula peste tot substanta aia de contrast.
sunt medici care sustin ca se pot vizualiza trompele si la histeroscopie insa eu am ales sa le dau crezare celor celor care sustin ca cea mai concludenta investigatie pentru a stabili permeabilitatea trompelor este HSG-ul.
trompele sunt filiforme si doar cu ajutorul camerei de la histeroscopie nu se poate stabili permeabilitatea trompelor...ok,pot fi vizualizate insa nu poti sti daca sunt permeabile sau nu decat daca folosesti substanta de contrast.
oricum HSG e cea mai naspa investigatie pe care amfacut-o in viata mea...si am facut-o de 2 ori
bine ca nu mai am trompe ca io a3a oara nu o mai faceam nici picata cu ceara.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
camrynna spune:
Daniela,
Vorba sotului : ''hai sa vedem cum ies analizele genetice si daca avem sanse sa mai facem FIV ,hotaram pe urma la ce clinica ''
Aruam .....aici vei gasi suport si prietenie ,
Fetele care fac FIV ,multa multa bafta , sa fie ultimul si sa va aduca bebele mult dorit..
Si eu ma intreb ce-o face Brunica...
Uratica , ce faci tu si bebelina ?
Samira ,
Rubia , insanatosire grabnica
Acum tb. sa ma interesez ce clinica in Kuwait face analizele astea genetice ...