StrugurasiS-O 11-BV Andreea,HAI Caty, Marryan (99)
Raspunsuri - Pagina 5
maria26 spune:
neatza
la multi ani tuturor care isi sarbatoresc astazi ziua de nume!
asa stiam si eu de 37 de saptamani, dar daca se naste bb un pic mai devreme, nu sunt probleme :)
cat despre analize, eu si la prima sarcina si acum le-am facut decat pe cele obligatorii... ce sa spun? sunt o norocoasa.. am rh pozitiv si nu am intampinat probleme..
antitetanosul l-am facut la prima sarcina... am considerat ca e mai bine sa nu risc... rau nu are cum sa faca .. acum nu a mai fost nevoie.. e valabil 10 ani :)
35+ cu Albert si mami de Andy 3 ani +
loredanar spune:
buna dimineata burtici si mamica (andreea mai intra sa ne povestesti cum e cu bebe ta !!!) .
noi sa zicem ca suntem bine acum desi in ultimele zile nu am fost in cea mai buna forma fizica si psihica - ma chinuie destul de rau edemele la maini si implicit tensiunea care sare intre 11/6 si 13/8 constant, nu prea pot sa respir parca am un elefant urcat pe piept etc etc si in plus m-au bantuit gandurile de a cere cezariana. mi-am zis insa ca sunt alintata si ca trebuie sa imi revin. am trecut prin prea multe in astea 9 luni ca sa ma inec acum la mal...
maine dimineata mergem la eco, iar joi pleaca doctorita noastra (in concediu - nici nu ne asteptam sa nu nasc pana la data asta!!! vom ramane pe mainile alte doctorite de vineri incolo. daca pana acum mi-a fost teama ca voi naste inainte de termen, acum mi-e teama ca voi trece de 40 de saptamani ... asteptam cu nerabdare mare intalnire.
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Lalic mult curaj Eu azi am rascolit internetul, ma documentez legat de scutecele lavabile. Mai pun pe aici chestii care mi s-au parut informative si bine documentate http://adelle.ro/faq-scutece-refolosibile/ Acus ies la o plimbarica. O seara frumoasa !!! Lena - 32+ |
eu am cumparat deja cateva chestii pt scuteceala - tot de la pe www. h i p h i p.ro (scoti tu spatiile) . mai exact am luat:
- 2 chilotei de protectia FLIP marime universala reglabila cu capse - super simpatici si calitate buna.
- 8 prefolduri BabyIdea - sa nu ai un soc daca iti vei cumpara prefolduri pentru ca sunte extrem de voluminoase eu cand am primit pachetul am zis ca lesin si ca nu o sa ii pot pune "paturica" asta pe fundul copilului. ele mai intra la apa putin insa oricum trebuie sa stii ca scutecele refolosibile in general sunt voluminoase.
- 2 Snappi (varianta moderna a acelor de siguranta folosite de mamele noastre)
- 1 rola de servetele care se pun intre scutec si funduletul copilului pt a scapa de kk mai usor - arunci servetelul si clatesti sub jetul de apa ce a mai ramas.
P.S. : am cumparat la inceput si 2 chilotei de protectie marime unica pt noi nascuti - i-am returnat pt ca erau minusculi (nu incapea nici batut un prefold in chilotelul ala - plus ca a trebuit sa recunosc ca e f putin probabil sa imi fac curaj din prima luna sa ii pun scutece lavabile.
Concluziile si parerile mele legate de scutecele lavabile:
- trebuie acceptat faptul ca sunt mai voluminoase decat scutecele normale - dar lucrul asta nu il afecteaza pe bebe !!
- presupun un efort financiar la inceput insa consider ca merita investitia (argument: contributie la sanatatea copilului, economie de bani in timp fata de Pampersi)
- cred ca cea mai buna solutie este sa cumperi la inceput cate 1 bucata din 2-3 tipuri de scutece pt a afla intai cum arata si ce ii prieste mai bine copilului. e aiurea sa dai 1500 lei , sa cumperi in set intreg si apoi sa iti dai seama ca de fapt iti imaginai scutecele lavabile total altfel !! intai trebuie sa incerci si sa stii exact daca intr-adevar vrei sa le folosesti. ar fi pacat sa stau cu scutecele lavabile in dulap si sa folosesti Pampers.
- intentionez sa mai cumpar si 2 scutece all-in-one POP-in - am concluzionat eu ca sunt cam cea mai buna alegere din ce se gaseste in Romania.
- daca o mamica reuseste sa treaca peste inconvenientele scutecelor lavabile ii face un mare favor bebelusului!
Lori 37+ fericita cu Mara
loredanar spune:
era sa uit ceva important! (aviz seidana)
legat de acele secretii despre care vorbeam zilele trecute - la examenul de secretie vaginala scrie urmatoarele:
"Reactie inflamatorie intensa, cu polimorfonucleare intacte si distruse. lactobacili prezenti."
NU ZIC CA AI SI TU ACELASI LUCRU - iti zic doar ce mi-a iesit mie. doctorita a spus ca nu e nimic grav si mi-a dat sa iau niste ovule timp de 6 zile. pe prospect scrie ca e folosite in general pt "asigurarea asepsiei inaintea operatiilor ginecologice sau nasterii".
inteleg ca nu este infectie, dar totusi eu nu eram impacata cu gandul ca e ceva normal. e bine de facut cred eu un examen de secretie vaginala ori de cate ori ceva e suspect.
.... ramasesem in urma cu semnatura.
Lori 38+ fericita cu Mara
seidana spune:
NEATZA
LA MULTI ANI ! JADE, MARINA, MARRYAN, MARIA 26, OANAIASI, ANCARO... SI CELORLATE MARII ALE NOASTRE!
Lore.. asa suntem si noi, nimeni nu credea ca pana acu nu nasc.. insa ete avem 2 printese cu personalitate,... ce te-a apucat cu ceza? , adik dupa ce eu am revenit la natura tu te bagi la bisturiu?
NATALIA.. hai povesteste-le fetelor cum a fost la Cojocna?
si noi avem programare la dr e dimi.. adik e la 10-11, si am emotii.. DD ajuta-ne sa fim sanatoase...
MARRYAN... sus motatele vei voi...
HAI MARRYAN , HAI BEBiTA FRUMOASA... NASTERE USOARA SI UN PLANSET SANATOS LAPTIC DIN PLIN SI NOPTI LINISTITE< IUBIRE SI SATISFACTIE INFINITA......
38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
camady spune:
La multi ani cu sanatate tuturor Mariilor si Marianilor din viata voastra, dar in special bebeluselor noastre, ca foarte multe se numesc si Maria!
36+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori
camady's baby
seidana spune:
citat din mesajul lui loredanar era sa uit ceva important! (aviz seidana) legat de acele secretii despre care vorbeam zilele trecute - la examenul de secretie vaginala scrie urmatoarele: "Reactie inflamatorie intensa, cu polimorfonucleare intacte si distruse. lactobacili prezenti." NU ZIC CA AI SI TU ACELASI LUCRU - iti zic doar ce mi-a iesit mie. doctorita a spus ca nu e nimic grav si mi-a dat sa iau niste ovule timp de 6 zile. pe prospect scrie ca e folosite in general pt "asigurarea asepsiei inaintea operatiilor ginecologice sau nasterii". inteleg ca nu este infectie, dar totusi eu nu eram impacata cu gandul ca e ceva normal. e bine de facut cred eu un examen de secretie vaginala ori de cate ori ceva e suspect. .... ramasesem in urma cu semnatura. Lori 38+ fericita cu Mara |
o sa il intreb acu pe nenea dr .. unde sa fac analizele.. multumesc
loredanar spune:
sei dar de ce ii faci galerie lui marryan? e programata la cezariana? e ceva ce am scapat eu din urma? ea trebuia sa nasca in septembrie parca...
la multi ani si din partea mea Mariilor!
seidana spune:
citat din mesajul lui loredanar sei dar de ce ii faci galerie lui marryan? e programata la cezariana? e ceva ce am scapat eu din urma? ea trebuia sa nasca in septembrie parca... la multi ani si din partea mea Mariilor! Lori 38+ fericita cu Mara |
Are programare la cezariana pe 17 (adik miercuri).. insa zicea ca are sanse mari sa nasca azi... merge si ea la control de dimineata si zicea ca dr ei i-a zis ca poate sa o retina azi pt ceza....nu stiu in functie de ce... dar mai bine cu motate decat fara nu?
nanna_mika spune:
Neatza fetelor!
La multi ani pentru cele sarbatorite azi! Multa sanatate si fericire!
Seidana, Mi-ai dat emotii cu acele contractii!!! Chiar ma gandeam ca zisesei acum vreo 2 sapt ca nu se naste inainte de capitol cu 3 cifre . Se pare ca vrei sa te tii de cuvant! .
Kora - Mothercare este exact acolo unde zici tu, la subsol . Mergem sapt viitoare sa vedem ce gasim. Asta cu o conditie: sa mai lasi starea de rau si gandurile de tot felul!!! Ne-am inteles, da? .
Si mie mi se pare mai exotic Iasmina si se potriveste cu al sorurii ei Indra , insa asa cum zicea Seidana, am o retinere din cauza respectivei "doamne" care mai poarta numele acesta . Dar daca e sa ne gandim, toate numele din lume au "ppsesoare" mai mult sau mai putin respectabile....
Vad ca se vorbeste intens de subiectul scutece lavabile, am intrat si pe site, insa pt mine e prea mult, oi fi eu mai lenesa asa, in sa gandul de a mai avea o grija in plus cu bagatul lor la masina si pusul la uscat...no thks! Pt mine scutecele gen Pampers repezinta un asa mare autor pt mamici, incat raman fan! . La cate griji si treburi ne asteapta....
Ref la nasterea prematura, asa stiam si eu, intre 37, 38 si 42 de sapt este nastere la termen, inainte de 38 - nastere prematura, cu diferenta ca bb-ii dupa 34 sapt, desi considerati prematuri, nu ridica riscuri mari.
mamica de Indra Stefania si Eva Alexandra ( in burtica)
34+ cu Eva Alexandra
loredanar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui seidana
Are programare la cezariana pe 17 (adik miercuri).. insa zicea ca are sanse mari sa nasca azi... merge si ea la control de dimineata si zicea ca dr ei i-a zis ca poate sa o retina azi pt ceza....nu stiu in functie de ce... dar mai bine cu motate decat fara nu? 38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
atunci sa ii uram si noi toate cele bune, nastere usoara !!!
chiar sunt curioasa de ce a programat-o la cezariana cu 3 saptamani inainte de termen...