StrugurasiS-O 11-BV Andreea,HAI Caty, Marryan (99)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Stiti ce mi-am adus aminte? cum am auzit in creier cand mi s-au rupt membranele: pac! e un sentiment tare ciudat.Dar sunt sigura ca daca doar se fisureaza nu simti.

32+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui didianana

Si stiu si asta cu recomandatu fara cap.Mie mi-a dat dr. de familie sa fac testu hiv si VDRL-ul si nu mi-a dat sa fac toxo, CMV sau listerioza, nici macar calcemia..Acuma eu inteleg ca ea nu are de unde sa stie ca noi nu am schimbat partenerii, si ca testele astea trebuie facute, dar totusi, putea sa imi dea sa fac alte analize mai importante, ca eu zic ca as stii daca Doamne Fereste as avea SIDA, nu?

Din pacate nu prea ai de unde sti daca te-ai infectat cu HIV. Ce e mai ciudat e ca HIV poate iesi negativ in primele 6 luni de la contactare si apoi pozitiv. Adica cine suspecteaza ca a luat de undeva si face testul trebuie sa-l repede la 6 luni daca iese negativ imediat si abia atunic stie daca are sau nu. Apoi... un tratament stomato e suficient...
Nu inseamna ca nu trebuia sa-ti dea sa faci alte teste.... spuneam doar de HIV, restul eu nu ma bag...
Ca parere personala: pentru mine stiinta asta medicala a progresat mult in domeniul analizelor, testelor, examenelor medicale... etc.... si e pacat sa nu profitam, atat cat ne permitem de ele pentru a sti ca suntem ok. Bine, asta in masura in care nu ne afecteaza... adica n-o sa facem radiografii la fiecare 3 zile...
Despre antitetanos: nu-l fac nici daca ma platesc astia...

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu

Mergi la inceput

M-ati convins fetele sa nu fac antitetanosul.
Ionela cu 6 luni o stiam si eu, dar totusi in 5 ani de monogamie nu stii?Si nici tratament stomato nu am mai facut de o gramada de ani, ca stau foarte bine cu dintii..Intr-adevar dr. mea nu are de unde sa stie astea,si recunosc ca oricum vreau sa le fac, pt linistea mea sufleteasca la urmatoarele analize, eu zic doar ca alte analize ar fi fost totusi mai bine-venite decat VDRL-ul si HIV-ul acum.

Mergi la inceput

Fetelor sa va mai intreb ceva, poate stiti.pana la ce varsta se considera nastere prematura? Stiu ca pana la 34 saptamani, dar asta inseamna pana la implinirea celor 34 de saptamani, sau pana la intrarea in cea de-a 34-a saptamana ( 33+ saptamani )?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

didi eu stiam ca prematur e pana la 37.. intre 37 si 1 zi si 41-42 e la termen..

38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Citat:

Fetelor sa va mai intreb ceva, poate stiti.pana la ce varsta se considera nastere prematura? Stiu ca pana la 34 saptamani, dar asta inseamna pana la implinirea celor 34 de saptamani, sau pana la intrarea in cea de-a 34-a saptamana ( 33+ saptamani )?

Citat din cursul de puericultura al facultatii de medicina din iasi:

n.n la termen: VG = 37 - 42 saptamani
n.n. prematur: VG < 37 saptamani (limita inferioara, dupa; criteriile
O.M.S., fiind de 22 saptamani si peste 500g).
n.n. postmatur: VG > 42 saptamani.

Mergi la inceput

Pai si eu stiam asta, dar la clinica mi-au zis ca nu primesc nasterile inainte de 34 saptamani, fiindca nu au sectie de prematuri.Acum am citit ca de la 34 la 37 saptamani sunt prematuri dar fara probleme serioase de sanatate.Baiatul meu a fost nascut la 36+ saptamani si a fost sanatos..Acuma eu sper sa nasc cat mai aproape de termen, dar oricum numar zilele pana la 34 saptamani mai am 11 zile

Mergi la inceput

Citat:

Pai si eu stiam asta, dar la clinica mi-au zis ca nu primesc nasterile inainte de 34 saptamani, fiindca nu au sectie de prematuri.Acum am citit ca de la 34 la 37 saptamani sunt prematuri dar fara probleme serioase de sanatate.Baiatul meu a fost nascut la 36+ saptamani si a fost sanatos..Acuma eu sper sa nasc cat mai aproape de termen, dar oricum numar zilele pana la 34 saptamani mai am 11 zile

Cam asa e cuclinicile private. E riscant pentru ei. Bebe trebuie sa aiba sanse mari sa fie absolut in regula. Unii spun 34 altii 36. Intr-o clinica buna cu medici cu experienta 32 sapt sunt suficiente dar, cel mai bine e dupa 38. Nimeni nu ne garanteaza ca 3-4 zile mai devreme nu e prea devreme pt bebe.
Ma uit mereu cu uimire la termenul minim dat de OMS: 22 sapt si 500G. Mi se pare de necrezut!. Si totusi se poate. Si in Ro, in cateva spitale ( foarte putine, vreo2 ) bebeii de 600G au oarece sanse... dar e crunt p[entru ei si pentru parinti sa treci prin atatea emotii... si e atat de riscant.
daca ei spun 34 sapt inseamna ca trebuie sa fie 34 implinite.

Mergi la inceput

Asa m-am gandit si eu, ca trebuie sa fie implinite.Eu am o cunostiinta care a nascut la 34 cred si fata a avut probleme de respiratie, si a avut nevoie de oxigen, asa ca indiferent ce se zice, mie mi-e tare teama de nasterea prematura.Doamne fereste-ne pe toate de asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Am intrat sa va salut ,dar nu pot concentra deoarece mi-e greata intr-una ,de parca acum am ramas gravida

Am primit azi patutul pentru bebe si probabil il voi asambla saptamana aceasta ,eu vreau mainesotul o tot trage vu... sa nu ne grabim

La mine ploua,e rece de-a binelea si tot ma sufoc

Cumnata-mea zicea de body si hainute nr 50 sa nu iau ca sunt mici ,iar eu numai din astea am luat pana acum

Foarte interesant ce ziceti voi de funduletul bebelusului,dar chiar sa fie rotund?? E ciudat ,eu am simtit ceva ca o mingiuta rotund perfect ,apoi niste gadileli puternice in partea dreapta ,parca ma curentase

Ia sa mai dau un cap de perete si ma retrag pe azi si inca unul

33+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput