StrugurasiS-O 11-BV Andreea,HAI Caty, Marryan (99)
Raspunsuri - Pagina 6
seidana spune:
Lore, stiu ca nu e intoarsa bebelina.. insa altceva nu mai tin minte..
La cat mergi la dr?
eu acu ma uitam pe eco de la 12 sapt, cf eco respective noi am avea 37 + si dpn 04.09, daca ma iau dupa UM si eco de acum am avea 38 + DNP 27.08... naaa ce sa iau in considerare?
38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
loredanar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui seidana Lore, stiu ca nu e intoarsa bebelina.. insa altceva nu mai tin minte.. La cat mergi la dr? eu acu ma uitam pe eco de la 12 sapt, cf eco respective noi am avea 37 + si dpn 04.09, daca ma iau dupa UM si eco de acum am avea 38 + DNP 27.08... naaa ce sa iau in considerare? 38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
maine la 8 dimineata sei.
si mie mi s-a tot modificat DNP-ul ... eu il tin pe ala calculat dupa ultima menstruatie - adica 26.08 .
Lori 38+ fericita cu Mara
Alex2011 spune:
Buna dimineata tuturor si o zi nemaipomenita Mariilor si Mariucilor din burtici. Sunt foarte vesela, desi de doua zile ma ciondanesc cu Miruna mea pe tableta. Ea vrea sa se joace, eu vreau sa va citesc. Am recuperat trei capitole, desi n-am mai avut energie sa intru de cateva saptamani bune.M-am luptat cu tot felul de melancolii si insomnii, dar astazi sunt hotarata sa nu-mi pese, ca e ziua fetitei mele... Maria Clara.
Asa ca, multumim de urari, le primim cu mare drag!
Inca o data multumuri pentru toate recomandarile si descoperirile pe care le impartasiti pe forum. Fara voi n-as stii ce numar sa aiba caciulita, body-ul de noua nascuta, sa fie salteaua de patut din cocos, etc. Acum ca am inceput sa ma uit dupa lucruri pentru bebe, stau in dubii, carut 3 in 1 sau compact, patut de lemn sau de plasa. Ma ajuta nespus posturile voastre. Eu nu am cu ce ajuta pana acum. Singura descoperire pe care am facut-o ieri e ca sistemul de prindere a scaunului de masina, pentru masina noastra - Suzuki - e ISOFIX. Majoritatea scaunelor de masina au alt sistem de prindere, cu centuri, dar se poate cumpara o baza ISOFIX sau FAMILY FIX BASE care permite prinderea oricarui tip de scaun de masina.
Bineinteles, in putinele magazine pe care le stim in Vilnius, nu am gasit inca baza asta, asa ca ne-am temperat avantul de a cumpara carucior.
In schimb, mi-au ramas ochii la un patut, cu aparatori si baldachin, dar din lemn.Voi pilota ati luat pentru bebe? N-am gasit decat umplute cu vatelina si parca as vrea ceva mai usor, cu puf de gasca.
Multa sanatate, mult curaj mamicilor care se apropie de termen!
PS: pentru seidana - 12.4 kg inceputul celei de-a 34-a saptamani
34 cu Maria Clara
loredanar spune:
fetelor sa luati in consideratie pentru bebe ecografia la sold - care verifica daca are bebe displazia de sold (se face cam la 6-8 saptamani). eu nu stiu f multe despre asta. poate ionela e buna sa ne spuna esentialul. eu am vrut doar sa aduc in discutie subiectul.
Lori 38+ fericita cu Mara
nanna_mika spune:
Loredanar - stiu ca eco la sold se recomanda de catre medicul pediatru daca se suspecteaza ceva. Li se fac tot felul de verificari si teste la inceput bb-ilor si daca obs medicul ceva atunci recomanda eco.
mamica de Indra Stefania si Eva Alexandra ( in burtica)
34+ cu Eva Alexandra
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui seidana Lore, stiu ca nu e intoarsa bebelina.. insa altceva nu mai tin minte.. La cat mergi la dr? eu acu ma uitam pe eco de la 12 sapt, cf eco respective noi am avea 37 + si dpn 04.09, daca ma iau dupa UM si eco de acum am avea 38 + DNP 27.08... naaa ce sa iau in considerare? 38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
In unele tari eco de 12 saptamani spune DPN-ul. La noi se tine cont de UM atunci cand e menstruatia regulata... daca nu e regulata se tine cont de prima eco ( oricand ar fi ea facuta: la 6-8-10-12 sapt)
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu
lalic spune:
Neata gagici cu burtici!
la multi ani!Mariilor, Mariutelor si Marianilor
Am vazut acolo un nume Maria Clara, frumos nume, chiar imi place combinatia, m-am gandit si eu la Clara, la multi ani si tie
Azi merg la un hram si o sa pap sarmalute si salata buf abia astept
http://www.youtube.com/watch?v=cQ2Gy2toPp0
deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
35, 36 sau 37 sapt.
Ai grija de noi Doamne
LenaC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui loredanar buna dimineata burtici si mamica (andreea mai intra sa ne povestesti cum e cu bebe ta !!!) . noi sa zicem ca suntem bine acum desi in ultimele zile nu am fost in cea mai buna forma fizica si psihica - ma chinuie destul de rau edemele la maini si implicit tensiunea care sare intre 11/6 si 13/8 constant, nu prea pot sa respir parca am un elefant urcat pe piept etc etc si in plus m-au bantuit gandurile de a cere cezariana. mi-am zis insa ca sunt alintata si ca trebuie sa imi revin. am trecut prin prea multe in astea 9 luni ca sa ma inec acum la mal... maine dimineata mergem la eco, iar joi pleaca doctorita noastra (in concediu - nici nu ne asteptam sa nu nasc pana la data asta!!! vom ramane pe mainile alte doctorite de vineri incolo. daca pana acum mi-a fost teama ca voi naste inainte de termen, acum mi-e teama ca voi trece de 40 de saptamani ... asteptam cu nerabdare mare intalnire.
eu am cumparat deja cateva chestii pt scuteceala - tot de la pe www. h i p h i p.ro (scoti tu spatiile) . mai exact am luat: - 2 chilotei de protectia FLIP marime universala reglabila cu capse - super simpatici si calitate buna. - 8 prefolduri BabyIdea - sa nu ai un soc daca iti vei cumpara prefolduri pentru ca sunte extrem de voluminoase eu cand am primit pachetul am zis ca lesin si ca nu o sa ii pot pune "paturica" asta pe fundul copilului. ele mai intra la apa putin insa oricum trebuie sa stii ca scutecele refolosibile in general sunt voluminoase. - 2 Snappi (varianta moderna a acelor de siguranta folosite de mamele noastre) - 1 rola de servetele care se pun intre scutec si funduletul copilului pt a scapa de kk mai usor - arunci servetelul si clatesti sub jetul de apa ce a mai ramas. P.S. : am cumparat la inceput si 2 chilotei de protectie marime unica pt noi nascuti - i-am returnat pt ca erau minusculi (nu incapea nici batut un prefold in chilotelul ala - plus ca a trebuit sa recunosc ca e f putin probabil sa imi fac curaj din prima luna sa ii pun scutece lavabile. Concluziile si parerile mele legate de scutecele lavabile: - trebuie acceptat faptul ca sunt mai voluminoase decat scutecele normale - dar lucrul asta nu il afecteaza pe bebe !! - presupun un efort financiar la inceput insa consider ca merita investitia (argument: contributie la sanatatea copilului, economie de bani in timp fata de Pampersi) - cred ca cea mai buna solutie este sa cumperi la inceput cate 1 bucata din 2-3 tipuri de scutece pt a afla intai cum arata si ce ii prieste mai bine copilului. e aiurea sa dai 1500 lei , sa cumperi in set intreg si apoi sa iti dai seama ca de fapt iti imaginai scutecele lavabile total altfel !! intai trebuie sa incerci si sa stii exact daca intr-adevar vrei sa le folosesti. ar fi pacat sa stau cu scutecele lavabile in dulap si sa folosesti Pampers. - intentionez sa mai cumpar si 2 scutece all-in-one POP-in - am concluzionat eu ca sunt cam cea mai buna alegere din ce se gaseste in Romania. - daca o mamica reuseste sa treaca peste inconvenientele scutecelor lavabile ii face un mare favor bebelusului! Lori 37+ fericita cu Mara |
Lori, multumesc de informatii.
Am o nelamurire, spuneai k ai cumparat la inceput 2 perechi de chilotei care erau minusculi, pe care i-ai returnat si ai comandat mai mari, din cate vad eu, au doar o marime...
Si mie mi-au facut din ochi AIO Pop in, dar ma gandesc sa nu se usuce mai greu, desi daca scoti inserturile ar trebui sa se usuce la fel ca alea cu buzunar. Eu as cumpara cu buzunar, dar cu interior de bumbac sau ceva natural, nu fleece...
Lena - 32+
ionelamaria spune:
In multe tari eco de sold se face de rutina tuturor bebeilor in primele saptamani.
Displazia de sold nu prea are simptome. E greu de depistat ochiometric.
Sunt predispuse fetitele din cauza ca bazinul lor e altfel decat al baietilor ( raportul e de 1 baiat la 7 fete )
Sunt predispusi bebeii cu istoric familial de displazie de sold( unul sau ambii parinti cu aceasta problema)
Bebeii care nu se intorc inainte de nastere ( PREZENTIE PELVINA)
Bebeii a caror mame au afut vreun accident/traumatism in timpul sarcinii
( sper sa nu fi ratat vreo cauza de predispozitie)
Eco se face in unele locuri pana la 6 sapt in altele pana la 4-6 luni( cand tesutul osos deja s-a intarit si nu se mai vede bine pe eco)
Dupa aceasta varsta se face radiografie pentru depistare ( doar ca nu e de dorit din cauza iradierii bebelului)
Depistata la timp,in functie de gravitate se pot recomanda hamuri speciale care se poarta tot timpul timp de 3 luni
Mai tarziu se poarta ghips 3 luni sau se opereaza.
E de preferat hamul in primele luni cand bebe e imobil de felul lui si nu va fi foarte deranjat de imobilizare
Ulterior e mai greu de suportat.
Pe termen lung efectele pot fi destul de grave daca nu se depisteaza la timp.
Acum, probabil voi atrage critici, dar spun: infasatul bebeilor agraveaza aceasta afectiune. dar fiiecare parinte isi asuma riscurile pentru copilul lui.
Nu va luati dupa informatia lasata de mine si atat. Cititi tot ce gasiti in surse sigure si luati decizia in cunostinta de cauza. Veti gasi si multe aberatii.
Si pentru amuzament: Eu una am gasit intr-un curs de medicina o chestie foarte tare: "vse recomanda persoanelor care au avut displazie de sold sa nu se casatoareasca cu un partener care a avut aceeasi problema in copilarie" Serios??? ca eu asta nu l-am intrebat pe sot si nici daca am avut eu nu stiu.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu