StrugurasiS-O 11-BV Andreea,HAI Caty, Marryan (98)
Raspunsuri - Pagina 16
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui May3 neatza. credeti ca e de ingrijorat? de 2 zile mi s-au umflat picioarele. imi monitorizez tensiunea. eu de obicei in ultima perioada aveam 11 cu 6. mai acum cateva luni aveam 9 cu 5 dimineata. eh, azi si ieri 12 cu 7 ce ziceti? lali, ma trezesc din 3 in 3 ore si numar oi cate o ora. nush ce am :(( 33+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
May.. EU NU CRED ca ai de ce sa te ingrijorezi, in ultima per acumulam apa si ne umflam bine.. iar tensiunea e f buna din cate stiu eu...
Important e sa nu ai edeme si sa monitorizezi tensiunea sa nu mai creasca ...
38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
seidana spune:
May.. edemele sunt, din cate stiu, esi orice umflatura e edema.., umflaturi f puternice, poti avea pete vinete( genul varicelor)
Uite un articol f pertinent in leg cu edemele..
Umflarea picioarelor in sarcina (edema) este normala si foarte frecventa in randul femeilor insarcinate. In timpul sarcinii, femeile retin mai multa apa in corpul lor decat ar trebui in mod normal, asa ca intr-un fel este normala umflarea unor parti ale corpului, in special picioarele si gleznele.
De asemenea, cresterea uterului pune presiune pe venele din jurul pelvisului, ceea ce inseamna ca intoarcerea sangelui la inima va fi incetinit.
Aceasta incetinire creeaza o presiune a venelor si face ca o parte din fluid sa se verse in tesuturile din apropiere, ale picioarelor si gleznelor, rezultand in umflarea lor. Aceasta retinere a apei in corp se numeste edema si se poate inrautati in cel de-al treilea trimestru de sarcina si in verile calduroase.
Dupa ce o sa nasti, umflarea va disparea destul de usor in timp ce corpul tau elimina excesul de fluid. Probabil ca o sa urinezi des si o sa transpiri mult in primele zile dupa nastere pentru a scapa de fluidul in plus.
Este umflarea picioarelor periculoasa?
Umflarea picioarelor, labelor picioarelor si a gleznelor, si cateodata si a mainilor si palmelor, este comuna in sarcina, asa ca nu fi alarmata daca acest lucru ti se intampla si tie.
Cu toate acestea, sunt cateva semne pe care nu ar trebui sa le ignori daca ti se intampla. Suna-ti doctorul imediat daca ai vreunul dintre aceste simptome:
• Umflare a fetei si a zonei din jurul ochilor.
• Umflare excesiva a mainilor.
• Umflare excesiva si/sau brusca a picioarelor si labelor picioarelor (in cateva ore).
• Umflare mai pronuntata la unul dintre picioare.
• Durere a extremitatilor
Picioarele umflate sunt dureroase?
Majoritatea femeilor care au avut parte de picioare umflate in timpul sarcinii vor fi de acord ca desi exista o senzatie de disconfort ea nu se transforma in durere. Exista cateva lucruri pe care poti sa le faci pentru a preveni sau usura efectele neplacute:
• Stai intinsa pe partea stanga pe pat sau canapea.
• Bea multa apa si mergi des la toaleta.
• Fa cateva exercitii fizice (inclusiv plimbari, mers pe bicicleta sau inot; inotul poate reduce chiar umflatura daca apa iti trece de umar) si tine un regim alimentar sanatos, fara mancare fast food.
• Pune-ti picioarele pe ceva inalt de cate ori poti. La serviciu poti sa iti tii un scaunel sau un tom de carti sub birou si sa stai cu picioarele pe ele.
• Cand stai pe scaun nu iti tine picioarele incrucisate.
• Intinde-ti picioarele des in timp ce stai jos.
• Evita purtarea pantofilor cu toc si pantalonii stransi pe picioare sau in talie. Opteaza pentru pantofi confortabili, cu un numar mai mare decat ai purta de obicei si pentru haine lejere mai ales in zona taliei.
• Evita sosetele cu elastisc strans pe glezna.
May3 spune:
merci. il citisem si eu dupa ce am intrebat :)
am stat ieri cu picioarele in sus si azi noapte de cate ori m-am trezit si vad ca tot umflate sunt...
o sa monitorizez tensiunea aia.
33+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
seidana spune:
citat din mesajul lui May3 merci. il citisem si eu dupa ce am intrebat :) am stat ieri cu picioarele in sus si azi noapte de cate ori m-am trezit si vad ca tot umflate sunt... o sa monitorizez tensiunea aia. 33+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
Mai mie de o sapt imi sunt degetele ca si carnatii, verigheta nu se mai misca deloc, desi acu o luna o pierdeam..sunt falcoasa si am pus si 3 kg in cateva zilee...
o sa imi iau tensiunea insa nu cred sincer sa fie pb...
Ps eu aproape toata ziua stau cu picioarele in sus...pe coltar cu picioarele pe masuta
May3 spune:
pai tu esti la termen. ce-ti mai pasa :P
sa-ti iei tensiunea.
lali, eu zic s-o suni pe elly daca poti.
33+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
andreea_t spune:
ziua buna dragi burtici
schimbare de semnatura
declar 15,4 kg
Mai dragele mele, eu am o dilema cu numararea saptamanilor. Mai exact, eu mai am conform UM (5.12.2010) 4 saptamani pana la termen.
Asta inseamna ca am 36+ sau 35+?
Am intrat in 9 luni, nu?
tks!
36+ Doamne iti multumim!
May3 spune:
Andreea, felicitari pt noua casa.
ai intrat in luna 9-a.
fetele, cadita de baie ati luat?
de care ar fi mai buna?
33+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
andreea_t spune:
citat din mesajul lui May3 Andreea, felicitari pt noua casa. ai intrat in luna 9-a. fetele, cadita de baie ati luat? de care ar fi mai buna? 33+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
Multumesc May
da am 36+ sau 35+?
Eu nu am luat inca cadita, o sa ia dupa ce vine bebe, dar vreau sa iau din aia normala, cat mai adanca si mare si separat un suport (adaptor) pentru primele luni. I-am luat finutei meie din aia care are suportul incorporat si mi-am dat seama in timp ca nu mai e deloc utila.
Mie imi place si masuta (e un schelete metalic) care are suport de cadita sus si jos un raft sa pui diverse, dar e cam scumputa, am vazut in jur de 200 ron.
36+ Doamne iti multumim!
camady spune:
May si mie mi s-au umflat mainile si picioarele si la fel ca tine la inceputul sarcinii aveam 9 cu 5 tensiunea...........iar dr. imi zicea las ca-i buna. Ptr. ca la fel ca tine acum 2 sapt. o aveam 11 cu 6. Acum nu stiu cat o mai am dar probabil a mai urcat putin.
Andreea azi ai incheiat 36 sapt. Deci de maine ai 36+ .........adica intri in sapt. 37.
36+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori
camady's baby