Clasa a IV a, 2011-2012

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Anca..si la voi la fel? La noi tot asa..o jelanie...zici ca merge la puscarie. Si eu ma gandeam sa-l mut la liceu..dar in vara asta m-am gandit si razgandit de 100 de ori, acum sunt la nu.

Mai ales dupa prima zi cand speech-ul invatatoarei l-a descurajat ata de mult, ma gandesc ca atmosfera dintr-un liceu, cu toate rigorile unui liceu, profesori neobisnuiti cu copii de 11 ani, copii mai mari pusi pe glume mai bune sau mai proaste, plus distanta..cred ca pentru el ar fi prea mult. Sau poate sunt doar o mama closca careia ii e frica sa nu-i pateasca cumva ceva puiul..nici nu mai stiu.

Irinai 23 de ore?? pai cu inca 2 ore de teme (in medie) pe zi, inseamna ca bietii copiii petrec cu scoala 33 de ore/saptamana. Un adult munceste 8 ore pe zi, adica 40 ore/saptamana.

Noi avem astazi sedinta, chiar o sa intreb ce inseamna cele 20 de ore din legea invatamantului...am si eu o grija.
Am inceput prost anul asta..plina de nervi cu scoala..a, le-a dat in minte sa puna copiii sa scrie pe caiete studentesti..ca asa va fi in clasa a 5-a si sa se obisnuiasca, dupa ce ca oricum ghiozdanele sunt foarte grele. Ma gandesc uneori daca invatatoarele or avea o viziune de ansamblu a tot ce inseamna micile lor adaugiri: un caiet studentesc, o culegere, un caiet auxiliar...

De manuale m-am plans? Sunt jalnice si trebuie sa cumpar 6 (sase).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Baiatul meu are in fiecare zi cate 5 ore, cu exceptia zilei de vineri, cand are 4...
Fiind la o scoala cu clasele I-IV trebuie sa dea admitere undeva pentru clasa a V-a. El ar vrea la un liceu, sa vedem cum se pregateste. Aici concursurile pentru ocuparea unui loc in clasa a V-a la colegiile de renume incep de la sfarsitul lunii februarie si se continua in luna martie. Deci ar mai fi exact 6 luni de zile.
In rest... ii place foarte mult sa citeasca, dar prea putin lecturi din programa, mai mult pe alaturi. Dar eu sunt multumita ca citeste oricum, o avea el timp sa-l "digere" si pe Bolintineanu si altii ca el...

Va doresc un an bun.
Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Cricor, si pe mine m-a demobilizat d-na invatatoare. Discursurile astea cu "clasa a IV-a este mult mai grea, efort mult mai mare.." ma descurajeaza pe mine, dar pe copil... Si nu cred ca esti o closca, ci doar te gandesti la binele copilului tau:-)
Ma rog, o sa vedem ce o sa hotaram pana la urma. Eu tare as vrea sa invete dimineata, ca altfel programul de dupa-masa ne va termina pe toti. Pe Vlad ca va fi foarte obositor pentru el si nu va mai avea timp de nimic, de nici un sport, limba straina, unde mai pui distractie..iar pe noi de griji ca nu stim ce face, cum face, nu are pe cine sa mai intrebe cate ceva.
Legat de numarul de ore, invatatoarea ne-a spus si noua ca avem tot 22h, ca daca ramanea la 20h nu ar fi putut termina materia.

Ioana, sincer, nu prea am auzit de baieti care sa citeasca cu placere. Asa ca ma bucur pentru tine si te invidiez:-) Al meu numai impins de la spate si chiar si asa, destul de greu. Singurele carti pe care si le-a cumparat singur sunt cele 3 volume de la "Jurnalul unui pusti", usurele, se regasea foarte bine in unele pasaje, ce sa mai, pareau alocuri scrise pentru el si dupa el:-))

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Hello fetelor, azi avem si noi sedinta...
si noi avem 22 sau chiar 23 de ore parca pe sapt(mai sigur 23)
ei au primit manualele de la sf anului trecut...iar cei care primisera niste jerpelituri atunci acum la inceputul anului au primit manuale noi...le-a schimbat d-na...si eu anul trecut am vrut sa cumpar si nu m-a lasat...a zis ca sigur, sigur la inceputul anului vin manuale noi si ni le schimba...si asa a fost...

au avut prima ora de istorie azi si le-a pus un filmulet...au inceput frumos...sa nu-i sperie

sunt pe recapitulare, le mai da mici teste...nu le da calificative decat primilor 5 care vor sa vina cu problemele rezolvate la dansa...si celor care ies la tabla...asta deocamdata
Alex cand aude de cine termina primul...se ambitioneaza fantastic

cam atat deocamdata...astept sedinta si revin cu impresii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

22 de ore pe saptamana. Nu inteleg unde sunt cele 20 din lege. S-a adaugat si ora de lectura, cu toate ca lectura in scoala e un nonsens.
La engleza o carte/ caiet suplimentara. Sunt bune, ati lucrat din ele anii trecuti? Nu de alta, dar manualul e plin de poze, ma intreb cum e auxiliarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi avem 25 ore/sapt: 5 de germana, 4 de romana, 3 de mate si 3 de engleza. de la religie am scos-o, asa ca a ramas cu 24. mai avem de 2x/sapt germana si de 2x engleza la british. inca ma gandesc cum sa-i fac loc la ceva sport.
asteptam sa vina manualele de romana pe care le cumparam noi, de la scoala nu au primit nimic.

voi cate ore de mathe aveti?

Mergi la inceput

madadum, m-ai dat gata, al meu cu un asa program ar fugi de acasa . 25 de ore??? stiu ca la scolile in care predarea se face in alta limba decat romana, se adauga orele de romana. Esti multumita de British Council? A mers acolo un modul si eu n-am fos tmultumita, el singur mi-a zis ca pierde vremea..ma gandesc sa-l inscriu poate la clubul lor de conversatie, stii ceva despre el?

Noi avem 5 ore de romana si 4 de mate.

Fi-miu face karate si inot. Dar probabil o sa-i scot inotul prin noiembrie, pentru ca are parul mare si nu se usuca la iesirea din bazin. El ar mai vrea sa faca germana, franceza si chitara..dar sa nu faca in fiecare zi ceva, sa aiba zile libere, dar nici sa nu fie 2 activitati extra intr-o zi..si asta nu-mi iese deloc, inca ma gandesc cum sa fac - cred ca pune toate conditiile astea ca sa fie sigur ca nu face nimic pana la urma.

Inteleg ca voi sunteti cam ok cu orele..eu nu, asa ca m-am infiintat la scoala cu intrebarile mele...biata invatatoare se uita la mine ca la un om nebun..si mi-a zis ca nimeni nu s-a gandit sa respecte ce scrie in lege :). Ba chiar o sa-i cheme si sambetele cel putin din 2 in 2 saptamani, asa ca am anuntat-o de pe acum ca noi suntem plecati in fiecare weekend :).

Am avut si sedinta..de strans bani mai mult: caiete suplimentare de 110 lei . Caiet suplimentar la mate, romana, istorie, geografie, ed. civica, religie; culegeri la mare si la romana. Dna ne-a consolat ca la C au cate 2 culegeri de mate si 2 de romana.

Ne-a explicat cum e cu evaluarea de peste 2 saptamani, din ce ne-a spus inteleg ca de fapt esenta acestor evaluari (acum si la sf. anului) este pana la urma o evaluare a eficientei ei ca si invatatoare.

Mergi la inceput

meru, voua v-a explicat ce fac la ora de lectura? Isi aduc toti cate o carte si citesc in liniste, sau le citeste dna o carte si le pune intrebari, sau cum?
Noua nu ne-a spus nimic de ora de lectura, doar ca ar trebui ca fiecare clasa sa aiba biblioteca ei, dar cum noi suntem cls. a 4a, nu mai investim in asta, si am trecut mai departe..

Noi la Engleza folosim cartile Set Sail.Tot asa sunt pline de poze, putine lucruri de completat, arata foarte dragut. Engleza e singurul subiect despre care toti parintii sunt in acord total: copii nu invata nimic, cartile sunt scumpe / inutile :).

Vorbeam aseara cu sotu' ca parca nu mai stie nimeni sa-si tina ora fara caiete suplimentare si caiete de activitati ... respectul meu pentru inv. mea a crescut enorm decand am copil in scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

au aparut modele pentru testele de evaluare:
http://www.edu.ro/index.php/pressrel/16159

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266