Clasa a IV a, 2011-2012
Raspunsuri - Pagina 2
Cricor spune:
Monica-Elizabet..cum e scoala 280. De la noi din clasa s-au mutat 2 copii acolo si parintii sunt super incantati. Sunt trei schimburi? de ce aveti asa program ciudat?
Copiii vostri sunt foarte silitori...vad ca mai toti si-au facut caietele de vancanta.
Al meu nu stie unde sa plece in fiecare zi, sau sa cheme copii acasa...zici ca-i gara la mine. Si cand nu-s ocupata cu gara de acasa umblu eu dupa el: du-l adu-l de pe la cate un copil... El mai are inot saptamana asta. Dupa ce incepe scoala, nu stiu ce sa aleg inre inot si tenis. Eu as alege inot, dar ma gandesc ca ii reduc copilui accesul la sporturi de socializare . Karate face oricum, vrea sa faca germana ... off..nu stiu cum sa i le ingramadesc pe toate sa-i mai ramana si timp de facut nimic / mers in parc cu colegii, ca-i copil pana la urma.
monica-elizabet spune:
La 280 se invata in 3 schimburi fiindca sunt f multi...pana la G sau H la fiecare clasa(an)
e o scoala curata, se impune un regulament si culmea...se si respecta
in scoala nu sunt admisi cu tf mobile(deschise), se respecta uniforma...
nu s-a intamplat sa dispara ceva vreodata...tot ce am uitat la scoala am gasit...
la noi d-na e mereu atenta cu ei, nu tipa la ei...a stiut sa si-i apropie altfel(are si dansa 2 fete si ani de invatamant in spate)
Noi am fost multumiti...
Cricor spune:
Cum a fost prima zi?
La noi a fost foarte scurta, manuale nu am primit ca nu prea sunt si cele care sunt arata jalnic. Doamna le-a tinut un scurt discurs care s-a dorit mobilizator, dar pe fi-miu l-a daramat...si a concluzionat ca e adevarat ce i-au spus lui niste prieteni...ca e groaznic in clasa a IV.
Asa ca, a inceput scoala intr-o nota optimista....oricum nu era el prea incantat de scoala, dar chiar asa din prima zi...:(.
monica-elizabet spune:
Si la noi a fost scurt, manualele oricum le primisera de la sf anului trecut...acum urmeaza doar sa le schimbe daca sunt vechi/rupte...d-na lor o draguta ca de obicei...ii ia cu binisorul
un an scolar bun si usor cu fb pe linie
danamiha spune:
Exact asa si la noi. Nu au primit manuale la geografie, istorie si muzica, nu sunt suficiente. D-na a spus ca e f.grea clasa a IV.
Fiul meu nu e deloc incantat ca a inceput scoala....
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor Cum a fost prima zi? La noi a fost foarte scurta, manuale nu am primit ca nu prea sunt si cele care sunt arata jalnic. Doamna le-a tinut un scurt discurs care s-a dorit mobilizator, dar pe fi-miu l-a daramat...si a concluzionat ca e adevarat ce i-au spus lui niste prieteni...ca e groaznic in clasa a IV. Asa ca, a inceput scoala intr-o nota optimista....oricum nu era el prea incantat de scoala, dar chiar asa din prima zi...:(. |
Cricor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danamiha Exact asa si la noi. Nu au primit manuale la geografie, istorie si muzica, nu sunt suficiente. D-na a spus ca e f.grea clasa a IV. Fiul meu nu e deloc incantat ca a inceput scoala....
|
Deci nu numai la noi..offf
Monica, incep sa cred ca scoala aia a voastra e minunata, cum mi-au zis si copii care s-au mutat acolo de la noi din clasa.
Eu de cand am venit de la scoala ma tot gandesc...de ce trebuie sa le imprime copiilor ideea asta ca e foarte greu si trebuie sa tragem din greu. Nu-i mai bine sa le zica ca scoala e frumoasa, vor invata o multime de lucruri la istorie si geografie (nu ca e foarte grea istoria si trebuie munca multa in plus cum ne-a spus noua), ca toate se invata cu rabdare. Eu ideea asta de a pregati copilul prin a prezenta o imagine cat mai sumbra n-o pricep si pace. Poate la alti copii nu conteaza, dar la al meu conteaza, a retinut fiecare cuvant si asteapta acum sa i se intample lucruri groaznice. Sunt tare necajita.
monica-elizabet spune:
Cricor si lor le-a spus ca o sa fie putin mai greu, ca sunt materii in plus...dar ca...ca tot ce e interesant e si mai greu...adica a stiut cum sa-i atraga...
Cricor spune:
si a fost si a doua zi...a aparut cu niste manuale, doar cele de muzica si engleza poat fi folosite, restul arata jalnic, sunt scrise si jerpelite.
Noi la engleza oricum cumparam alte doua manuale, care costa 55 lei..si care sunt foarte grele.
Voi cate ore aveti in orar? La noi sunt 22, dar imi amintesc ca in noua lege a invatamantului se preciza ca numarul maxim de ore la inv. primar este de 20 ... normal ca acum nu mai gasesc unde scrie.
irinai spune:
Noi avem 23 de ore. Nu stiu inca cum sunt impartite, caci nu am vazut orarul final, dar stiu ca in 3 zile din saptamana au cate 5 ore/zi.
Manualele sunt aproape de nefolosit. O singura carte putea fi folosita - cea de matematica , restul cred ca au trecut prin mana a cel putin 3 generatii. Le-am cumparat ieri pe toate.
M-am uitat putin pe manuale si nu par a avea o materie grea. In cazul nostru invatatoarea le-a spus ca anul acesta va fi usor, o sedimentare a cunostiintelor din clasa a 3-a.
anka1 spune:
Si la noi a inceput scoala cu oftaturi, ochi tristi, fata lunga.. jale..ce sa mai!
Am avut si sedinta cu parintii ieri seara. Nu stiu ce sa mai cred, daca pana acum eram aproape convinsa ca Vlad se va duce la colegiu de informatica din clasa a V-a (sincer, sincer, in primul rand pentru ca acolo ar invata dimineata din cl a V-a pana in cls a VIII-a) acum nu stiu ce sa mai zic:-(
Invatatoarea a atacat deja subiectul la sedinta si ne-a spus sa ne gandim bine, ca va fi foarte important ce profesori va avea la colegiu, cat de pregatiti sunt acei profesori sa lucreze cu copii asa mici, ca mai bine la scoala generala..etc. pe scurt, avea ceva dreptate in tot ce spunea si acum sunt destul de confuza si nehotarata. Nu ca nu am avea timp sa ne hotaram, dar stiu cum trece de repede timpul si mi-e frica sa nu fim la fel si in luna mai. Nu stiu cat de multe informatii vom avea noi atunci legat de profesorii de la clasa, de cat de buni, de pregatiti, de corespunzatori pt cls.a V-a..
In rest, toate bune si frumoase, scoala e la fel de "urata" pentru Vlad ca si pana acum:-)
O zi faina,
Anca