Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(68)
Raspunsuri - Pagina 6
loutzy spune:
Piscotel Ai explicat f bine cum se prepara branzica si iaurtelul. Cat te tine branzica? Ca mi se pare cam multa si din ce stiu mai mult de 3 zile nu o poti tine la frigider.
Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days,
he will steal your heart and keep it with his charming little ways-
He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above
who will fill your years with laughter and your lives with lots of love.
andri31 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui piscotel2011 iaurtelul il fac in casa de vreo doua saptamani...0.5 l lapte (cele mentionate la branzica)...il fierb...apoi lasat la racit pana e suportabil la incheietura mainii...adaug 2 sau 3 linguite de iaurt si-l las acoperit cam vreo 5-6 ore...e delicios...pana la reteta asta ii dadeam muller...dar sincer asta de casa imi place mai mult si e mai safe ptr ei...de fiecare data imi pastrez linguritele de iaurt ptr a avea ptr data viitoare... legat de caca...avem toata gama de culori...de la cel mai deschis de la iaurtel si pana la maro inchis... sanatate bubei...speram sa vina Bebelu cu vesti bune! LMA bebeilor de 10! Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011) |
saru;mana.
la 1l lapte cata branzica iese ?
la 0.5l lapte ies 0.5l iaurtel ?
si o reteta cu pastile de calciu ? noua ne-a iesit bine calciul... dar acum na! sa o am si pe aia !
am retinut ca tr lapte degresat 1.5%.... era bine daca mergea cu lapte de vacuta ca mergeam la tara .. dar asta e! eu cred ca am sa merg pe tnuva. ne impacam tare bine cu el !!!!
Mami de dulce Amalia 19.ian.2011
piscotel2011 spune:
Wudy sa fie intr-un ceas bun mutarea in casa noua!
si acu despre noi: am fost ieri la doctor si inca mai avem rosu in gat...febra scadea la antitermic dar nu disparea deloc, asa ca am primit pe langa antitermicele pe care le aveam cedax 2ml/zi si un probiotic...suntem sub tratament 7 zile...sper sa treaca ca m-am saturat de siropele de bebei...noi nu am avut pb pana acu dar vad ca acu recuperam...
am vb si cu pediatra sa fac transferul asa ca-mi astept vechiul pediatru sa vina din concediu sa merg sa imi iau fisa si-l "abandonez"
in rest, piscotul meu se ridica pe picioare...se sprijina pe ce apuca si ridica fundul in sus, se urca si pe mine nu-i problema...ii pun perne la marginea patului sa nu cada si se urca si pe ele...deci nu mai am liniste...sunt tintuita langa ea...in patut urla zici ca o abandonez asa se uita la mine...tre sa stea cineva cu ea nonstop..ca altfel..o gasesc pe jos...am dat si noi startul la cazaturi la bunici...am lasat-o dormind in centrul patului cu perne de jur imprejur pe principiu ca ea cand se trezeste urla...iete ca acum n a vrut sa mai urle...a escaladat perna si a facut cunostinta cu parchetul...a plans un pic...mi s-a ridicat pulsul dar semne vizibile nu au ramas....
cam atat...pupici
Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011)
Mimo spune:
Fragrant, gasesti cereale fara lapte. Eu am incercat orez de la Topfer, ovaz de la Topfer, orez+porumb de la Humana, orez de la Milupa, orez de la Organix. Cele de la Topfer le-am gasit in farmacii Dona, Humana si Milupa mai peste tot, Organix de pe la Help Net.
Carnita cam de 5 ori pe saptamana, asa mi-a zis pediatra si de doua ori galbenus de ou. Cica ar trebui cam o lingurita de carne/zi. Cred ca i-am dat si doua, ca am adaugat ochiometric la legume si le-am pasat impreuna.
Luca Alexandru, mica mea comoara
florintunde spune:
Wudy!Sa aveti noroc de casa noua si multa fericire si sanatate si tot ce va doriti
Babyleeks;miss ya
Lori;ce patisi mama?
Adryiii;ma duc sa citesc PM
povestea favorita;au fost de mare succes cele nascocite de mine..cu printisorul Mario care era destept si frumos..sa nu va spun cand eram mica ce m-a socat povestea lui Andersen;..f trista- fetita cu chibriturile.Cum a murit saraca fata inghetata de frig..
m-am pedichiurat,manichiurat..nush la ce ma pregatesc
loutzy spune:
Andri daca ai lapte de vacuta e si mi bine. De preferat sa nu fie lapte degresat 0,1-0,5%, orice alt lapte merge.
La reteta de branzca cu calciu lactic noua pediatra ne-a zis 8 pastile la 1 litru de lapte. Eu iti recomand sa-i faci din mai putin de 1 litru de lapte. Din 250 ml ies ca 3-4 lingurite si asta e cantitateae ideala, altfel e posibil sa se constipe.
Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days,
he will steal your heart and keep it with his charming little ways-
He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above
who will fill your years with laughter and your lives with lots of love.
piscotel2011 spune:
andri - cantitatea de iaurt=cantitate de lapte; cu pastilute de calciu nu stiu sa-ti spun...poate alte fete care fac asa.
loutzi - trei zile tin branzica...fac odata si o impart in trei...n-am avut probleme cu constipatia pana acum
piscotel2011 spune:
dintr-un litru de lapte imi ies cam 6 lingurite de branza
PS: nu mai pot sa pap nik fara fi-mea...imi numara dumicatii sau daca am un castron in fata se uita cand la mine cand la castron...zici ca e un catelus care asteapta si el o bucatica...n-am vrut sa fac comparatia asta dar e cea mai explicita pentru a va imagina fata ei...aaa...si nu se lasa pana nu ajunge la castron
florintunde spune:
Piscotel;pt iaurt de ce trebuie fiert laptele?Eu stiam din l nefiert
Fragrant;ce bine ca ati scapat de belele cu cantarit cu Sophic
piscotel2011 spune:
tunde...tot respectul ca poti sa te mani/pedichiuresti