Colectia de toamna-iarna 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 5
lavi02 spune:
Ne-am intors si noi aseara la ora 22 acasa, tare draguta a fost vacanta din Slovenia, relaxare curata! Slovenia la fel de civilizata, curata, linistita si frumoasa cum o stiam, putin mai aglomerat acum, probabil pt ca am fost la mijloc de august iar data trecuta la inceput de iulie. Promit poze.
Maria sa va fie de bine vacanta in 2, mai trebuie si cate una din asta din cand in cand pt incarcat bateriile. Sanatate multa mamei tale!!!! Asteptam vesti bune!
Leea sper ca ai nascut cu bine, asteptam vesti!
Noki la multi ani again, sa fii fericita si iubita, lasata in pace de cine trebuie , sa calatoresti mult si sa-ti implinesti toate dorintele!
Cami sa va fie de bine iesirea! Ati fost pe la pestera Dambovicioarei? Eu n-am ajuns pe acolo, imi povestea sora-mea ca acum vreo cativa ani cand a fost ea era plin de gunoaie. Acum cum este?
lavi02 spune:
uite unde se ascunde leoaica: La multi ani si tie, Catuta!!! Tot ce iti doresti sa se implineasca!
Soanso multa sanatate!!!
maria_alexia spune:
La multi ani, Noki!
La multi ani, Catuta!
Sa aveti parte de multa fericire si numai bucurii!
M-a pleostit rau programul din ultima vreme, scuze ca n-am mai gasit energia sa povestim...
Camelia, super traseu ati avut! Vazut multe in timp scurt, intr-adevar in unele locuri merita sa zabovesti in voie. Muzeul astra (~satului) e si preferatul nostru pentru o iesire rapida in natura, de cand erau copiii in faza de proiect avem abonamente anuale si facem plimbari luuungi pe-acolo .
Anda, sa va fie de bine plimbareala siciliana. Cu praful intr-adevar avem o pb. Din cate am citit eu, dintotdeauna zona asta (si a bucurestiului mai ales) a fost vestita prin norii de praf ce o inconjoara. Asta e solul - prafos .
Iar cu low-costul: sa vezi ce fain e sa pleci in concediu cu autocarul, ca noi . La o adica n-a fost chiar rau, dar clar n-o sa mai repetam experienta.
Meems, ce repede a trecut: ati venit, v-ati si intors... Poze cu gasca de colectie?
Edit dupa ce am trecut si prin contul comun: multumim pentru poze! Ce de copilasi ati intalnit!! Cred ca Rianna a fost incantata de program. Fantana albastra cu leu in ce oras e? Arata excelent parculetul... Ce fain sa vad mamicile de colectie impreuna!!! Pe nazdravani vad ca n-ati reusit sa-i adunati intr-un cadru
Ina, chiar ca ai avut o aniversare frumoasa. Cred ca e tare placut sa stie lumea ca e ziua ta, sa te simti rasfatata . Pe mine m-a parasit definitiv curajul asta cand am facut 25 de ani , de atunci ma straduiesc sa tin secreta ziua.
Lavi, de-abia astept o tura virtuala prin Slovenia .
Noi nu-stiu-ce poze vieneze n-am facut. N-aveam ce sa "documentam", nu suntem primii pe-acolo . Monumente n-am avut chef de pozat, vederile sunt mai reusite. Stilul "yola" (=eu la dom, eu la fantana... ) nu-l abordam. Cu copiii nu eram, sa avem pretext de pozat. Si ne lasa si tehnica , musai sa upgradam.
Ref la ce povestea Lavi anul trecut, ca era plin Salzburg-ul de arabi: chiar n-am vazut valuri. Si n-am gasit nici stire cum ca s-ar fi interzis la ei, ca in Franta. Hmm...
Si am prins o chestie faina: era ceva festival de film la Rathaus, insotit de o mare adunare de bucatarii internationale sub cerul liber. Am mancat excelent si divers - mancarea vietnameza a fost in top, dupa ce-am bifat bucataria locala, desigur .
Si iarasi impresionant: am vizitat Opera. Stagiunea era inchisa in august, dar a fost interesant sa vezi cladirea, sa stai in loja imperiala (da, e voie, esti invitat!), sa dai o tura prin sala si prin culise, sa afli despre ce inseamna concertul de anul nou sau balul debutantilor... (daca mergeti in sezon, va spun tip pentru castigat bilete gratis la concertele de seara ).
Altfel, vazut Hofburg, Schoenbrun, Albertina, muzeul tehnicii, urcat in Dom si multa-multa plimbareala pe stradute. Agatat si ceva shopping, dar nu excesiv . Si nu in ultimul rand: superbe cafenelele si confiseriile .
lavi02 spune:
Maria, multumim pt cronicuta de vacanta! Sa va fie de bine. Eu in Viena n-am fost, asa ca ma intereseaza.
In Salzburg - oras nu erau atat de multi arabi, erau extrem de multi in Zell am See si imprejurimi, cam 50%.
Maria, cam asa zic si eu de autocar, nu degeaba o tineam pe a mea cu masina, avionul sau trenul (dar cel din urma face cam mult).
Acum s-a dat in folosinta autostrada maghiara de la Mako, deci la 20km de la iesirea din granita te urci pe autostrada si o tii inainte!
Nu stiu ce sa va mai povestesc despre Slovenia, am mai fost o data in 2008 si v-am povestit atunci primele impresii si cele mai puternice.
Acum am stat 8 nopti intr-un sat dragut de langa lacul Bohinj. Am pleca joi dupa servici, am dormit la Drobeta Turnu Severin, iesit dimineata in Serbia pe la Portile de Fier si de acolo via Belgrad-Zagreb-Ljubljana am ajuns pe la ora 7 seara la destinatie. La intoarcere am venit prin Ljubljana-Maribor-Budapesta si ne-am oprit in Arad, la fini. Duminica Arad-Bucuresti via Alba Iulia. Nu mi s-a parut obositor drumul.
Lacul Bohinj e un pic mai salbatic decat Bled care e mai degraba statiune eleganta. In imprejurimile lacului Bohinj sunt mai multe sate dragute, noi am stat in unul dintre ele. In zona sunt piste de biciclete, se face rafting, canotaj, se poate calari, se schiaza iarna, bineinteles drumetii si plimbari; turistii sunt sloveni si europeni . Slovenii circula mult, mai ales in week-end-uri se cam umplu autostrazile, mai e si cate un blocaj pe ici-colo pentru ca toata lumea pleaca din orase spre munte sau spre mare. Nu ca orasele n-ar fi frumoase.
Revin.
catutza spune:
Lavi, Maria, multumesc pentru urari vi le intorc inzecit
noi am avut o experienta foooarte urata in acest concediu...am avut accident de masina! a intrat unu in noi...noi in masina din fatza... o seprietura groaznica, masina colegei e varza, e in service de atunci...nu mai detaliez ca nu are rost.
Bia nu a mai vrut sa ne intoarcem cu masina de la mare asa ca am luat trenul, apoi a doua zi am plecat la mama la tara de unde ne-am intors cu masina cu fratele meu...alt cosmar Bia la orice frana/zgomot intreba "de ce?" eu am tranpirat, mi s-a facut rau, am oprit masina...ce sa spun a fost groaznic! Asa in Bucuresti nu avem nimic in masina dar la drum lung ma ia cu tremurat.
Cel mai rau a fost ca noi asteptand sa vina sa ne rodice masina (ca nu mai putea merge cu ea pe strada) s-au mai ciocnit alte 3 masini langa noi, asa ca am mai asistat si la un accident ca nu eram noi destul de socate
Concluzie de concediu> nu mai plec NICIODATA cu altcineva cu masina!
maria_alexia spune:
Catuta, ingrozitor, bine ca n-ati patit nimic. Sper sa depasiti cu bine si frica - e foarte de inteles ca ati ramas cu socul .
Lavi, si voi cu ce v-ati indeletnicit in saptamana de satuc de munte? Ce se face pe-acolo, care e atmosfera?
lavi02 spune:
Aoleu Catutza, bine ca n-ati patit nimic!
Maria din 7 zile pline, in 3 zile am plecat. O zi stat in zona, o zi plecat. In zilele cu plecari am fost asa: prima zi pe coasta, am vizitat Koper si Izola si herghelia de cai lipitani de la Lipica (de unde origineaza ei). Foarte mult le-au placut fetelor caii, mai ales Silviei care e mare amatoare. Am vazut si un spectacol cu ei si am vizitat si grajdurile.
In alta zi am fost sa vedem Ptuj, un oras medieval, am vizitat si castelul din Ptuj si dupa amiaza am fost la Terme Ptuj, un aqua-parc mare cu apa termala, fetele s-au dat in tobogane cu apa ore in sir, eu am inotat si am stat la whirlpool (bule) - erau si unele la 36 de grade, super misto.
In a 3-a zi de peregrinari am plecat sa vedem o pestera cu ghetar in varf de munte, la 1500m, Snezna Jama se numeste. Numai turul prin pestera (cu ghid si cu lampi de carbit, pestera e doar partial electrificata) a fost 2 ore. De la sosea mergeai 13 km cu masina pe un drum forestier, ultimii 2km pe jos, apoi urcai un pic pe poteca si apoi ghetarul. Foarte misto a fost! La intoarcere ne-am oprit la un orasel frumos de munte, Kamnik.
(noi obiectivele principale din Slovenia, cele mai cunoscute 2 pesteri etc le vazusem data trecuta)
In cele 4 zile de stat in zona am fost pe niste chei pana la o cascada, vreo 6 km dus, 6 intors; am vizitat un orasel din imprejurimi, Radovlijca unde este, foarte dragut, un muzeu al crescatorilor de albine, are inclusiv cativa faguri cu albine vii la care te uiti; alt sat al fierarilor, Kropa, in alta zi am facut plaja pe malul lacului, am vizitat o expozitie temporara Picaso aflata la Bled, am mers pe jos pe poteca de biciclisti care lega satul nostru de lac (4 km dus si 4 intors), am vizitat muzeul prelucrarii traditionale a laptelui (muzeul laptarului) dintr-un sat invecinat (f interesant, cu multe explicatii si poze despre preparatul branzeturilor), avea si un mic restaurant traditional vis-a-vis unde aveau platouri cu branzeturi si alte preparate locale. Ne-am mai plimbat pe poteca din jurul lacului - e foarte frumoasa, se poate da turul dar am zis ca 12 km sunt cam multi. Am vizitat bisericuta din sec XIV, cu picturi interioare f frumoase. Si in ultima dupa amiaza am fost la aquapark-ul local pt o noua tura de tobogane & co.
N-am stat o clipa . Cazarea a fost f misto, am avut un apartament inchiriat cu bucatarioara dotata cu absolut tot ce iti trecea prin cap, totul nou de 1 an sau 2, cu mult lemn natural, extrem de curat si de dragut. Am fost impresionata ca la sosire ne astepta un buchetel de flori in vaza, pe masa.
Inchiriat in regim de apartament, adica curatenia initiala si atat, nu a mai intrat nimeni in camera o saptamana, ne duceam singuri gunoiul (ne dotasera cu sulul de pungi de gunoi) si ne pastram singuri curatenia - ne descaltam in hol si interior foloseam papuci de casa si nu s-a facut cine stie ce mizerie. Am mai fost asa si anul trecut in Croatia si a fost super bine.
Impresii: cam aceleasi - o tara civilizata, ingrijita, curata, calma. Fara imigranti, nici tigani eu n-am vazut, cica ar fi cativa inspre granita cu Ungaria. Din 10 case, 9 sunt pline de flori. Case vechi renovate frumos, case noi construite cu gust. Mancare buna, sanatoasa, cinstita. Singurul lucru care nu mi-au placut - salatele pt ca pun otet si predomina salata si varza alba si rosie, nu rosii-castraveti-ardei-ceapa-masline cum imi place mie.
Turistii - predomina slovenii, desi sunt numai 2 milioane ai impresia ca sunt mai multi, misuna peste tot. Apoi italieni, germani, francezi, am avut si o familie - vecina de cazare din Luxemburg. Destui spanioli. Am mai vazut masini de Lituania, Cehia, Polonia, Austria. Multi biciclisti, multi germani cu rulote. Oameni linistiti, normali, cu bun simt, nu genul lantul gros si ceafa lata si pitzi cu fitzzze.