Colectia de toamna-iarna 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bic bravo pt metoda, ce misto! Inseamna ca ai si un firesc al tau cand descosi copilul!

Crissy as zice intai sa-i spui pediatrului, sa vezi ce zice, daca e cazul de endocrinolog. Asta daca a incredere mare in pediatru. Da, asa e, puiul din comert trebuie rarit, alternat cu vita, porc, peste, oaie ce-o fi. Problema la voi e ca Bea e sub 3 ani, nu poate manca porc si atunci probabil e greu sa gatesti si porc pt restul familiei si ceva pt Bea. Dar de exemplu spaghete bologneze cu carne de vita tocata poate manca si Beatrice, (daca ii plac), musaca la fel...

------

Am intrat si noi in randul lumii, Nataliei i se misca si ei un dintisor. Eu ma imbracam, Nati manca cu Virgil in bucatarie si a reusit sa-l panicheze pe ta-su' care ma intreaba cand le duc la stomatolog ca pe Nati o doare un dinte. Vin si ma uit, o durea incisivul central de jos, dintii aia extrem de rar se cariaza, ce sa fie, ce sa fie, se misca! E emotionata la maxim Nati.

Bebele meu din burtica, daca o mai fi acolo si sper ca e, a dat ieri testul de anduranta. Nici nu se poate altfel, daca i-a venit ideea sa apara in asa familie, trebuie sa fie rezistent.

De dimineata am stat vreo 2 ore in picioare cu inceperea scolii, apoi fuga la servici, de la servici fuga dupa Nati la gradi, apoi acasa, am luat-o si pe Silvia si am mers cu ele la ortodont. (Pana aici total mai bine de 1h de mers pe jos in ritm alert) De acolo directia Unirii la cumparaturi cu mandrele pt ca sambata avem o nunta. Din fericire am reusit sa-i iau o rochita Silviei si o pereche de pantofi Nataliei, le-am rezolvat dupa cautari, mofturi, baraieli; am ajuns la 9 acasa, terminata. Noroc ca ajunsese Virgil acasa asa ca i le-am pasat lui sa le pregateasca de culcare. Am zis ca daca bb a rezistat la ziua de ieri, apoi rezista!

Ocazie cu care l-am diversificat pe bb si la un cheesburger de la MacDo, nu aveam in intentie dar au vrut fetele sa ne oprim la Mac ceea ce n-a fost rau ca ne-am mai tras sufletul la cumparaturi. Sper sa fie OK saracul bebi, promit ca ma intorc la mancare sanatoasa dupa distractia asta.

De azi reincepem inotul. Si diseara dupa 8 cand ajungem acasa trebuie sa-i gatesc si Silviei pe maine, sper sa mai fiu in stare.

Apropo de somnolenta de trim I habar n-am cum va fi sambata la nunta, probabil voi dansa prin somn dupa 10 seara.

Lavi sper inca 5+

P.S. Scuzati logoreea. Asta e daca nu m-ati lasat sa ma inscriu la odisee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, hihi, poveste pe masura traseului. Bag mana in foc ca sunteti bine, o sa faci un mic sportiv .

Bic, super-interesant, ca de obicei.
Stupid question: ai nostri sunt de kindergarten acum ? Nu de alta, dar unele puncte de acolo ma indoiesc ca le-a facut Cristi la gradinita, caci cu noi stiu sigur ca nu .
Si una si mai stupid: stii cumva manuale/carti de nivelul lor pentru partea de science? Eu am nimerit enciclopedii sau prea sumare, sau prea evoluate.
Edit: Yep, ziceam eu bine stupid question , vad ca m-a apucat iarasi febrilitatea academica de inceput de scoala. Am citit link-ul la care ai comentat tu pe facebook si m-am calmat .

Apropo, am inceput sa cumpar nou-reaparuta Stiinta si tehnica, mai arunca si Cristi cate un ochi pe-acolo, mai avem cate un subiect nou de discutie...

Si am trimis poze cu voinicii mei pe munte in contul comun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

aoleu, lavi, sportiv il faci
eu nu pot sa ma pronunt despre primul trimestru de sarcina, ca eu mi le-am dormit pe ambele. nu m-as fi dus la nunti nici daca ma casatoream eu.

in alta ordine de idei, voi stiti ce e si cum arata un macaleandru?edit: intrebarea e legata de competentele pe care tre sa le aiba copiii la 6 ani. si recunosc ca eu habar n-aveam ce-i aia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corap
nu m-as fi dus la nunti nici daca ma casatoream eu.

Citat:

in alta ordine de idei, voi stiti ce e si cum arata un macaleandru?

stiu ca-i o pasare si stiu cum sa caut dupa poza ei pe google. valabil si pentru Cristi. ma declar un muritor fericit .
Corapina, ref la lista cu "ce trebuie sa stie la X ani" vezi link-ul de la Bic pe care l-am preluat mai sus !

btw, intr-o seara m-a dat deoparte de la calculator sa si-l caute pe prietenul de vis-a-vis pe net. doar are si el calculator, trebuie sa fie pe-acolo. L-am intrebat: si cum anume faci? - Scriu acolo "Denis". - Pai sunt mai multi Denis! - Atunci scriu "Denis" si strada noastra.
Copiii astia s-au nascut cu facebook-ul in sange?!?!?!
Jur ca nu de la noi a invatat asta!

Mergi la inceput

mersi, la google m-am dus si eu (andrei nu stie sa citeasca si nici nu-l intereseaza).

in alta ordine de idei, am inceput aseara sa le citesc pippi sosetica si e valabila - aprobata de amandoi. s-au tavalt de ras, mai ales la faza cu oul in par

Mergi la inceput

Corap ai fost mortala cu nunta!
Problema cu nunta sta in felul urmator: prima oara am zis ca mergem cu copiii. Apoi ne-am razgandit, am zis ca ducem copiii numai la biserica si la petrecere mergem fara ele (stau fara probleme singure acasa) ca sa putem sa stam si noi pana la sfarsit, sa dansam, sa ne distram, nu sa plecam la 12 cand pica mandrele late.
Intre timp evenimentele s-au precipitat asa ca sunt tare curioasa cum va iesi.

Multumim de recomandare cu Pippi sosetica!
Silvia a ajuns la vol 5 din Narnia, dar nu si-a prea citit lecturile recomandate de doamna pe vacanta. Asta este. A citit ce i-a palcut, bine ca a citit. Zic multam.

Maria maaare figura Cristi!

Mergi la inceput

M-am uitat la poze si mi-am adus aminte - nu voiam sa zic ca sa nu confund: macaleandrul a intrat in programa probabil pentru ca e fff raspandit si iubit in Anglia - in toate carticelele, felicitarile etc. il intalnesti. Cam ca porumbelul sau vrabia la noi .
Ceea ce spune muuulte despre programa/lista cu pricina si multa gandire investita de autorii ei .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

M-am uitat la poze si mi-am adus aminte - nu voiam sa zic ca sa nu confund: macaleandrul a intrat in programa probabil pentru ca e fff raspandit si iubit in Anglia - in toate carticelele, felicitarile etc. il intalnesti. Cam ca porumbelul sau vrabia la noi .
Ceea ce spune muuulte despre programa/lista cu pricina si multa gandire investita de autorii ei .

copy-paste-translate-ul traditional

Mergi la inceput

tre sa recunosc ca cultura mea aviara e extrem de redusa. da' macaleandru e exagerat. nu putea sa fie vorba despre cioara?
oricum m-am descalificat - nu-s buna de homeschooling

anais, dimineata: "iar gradinita? PLIC-TI-SI-TOR."
andrei: "daca ma spal primul pe dinti, ma lasi ultimul la gradinita?"
gabi (care trebuia sa se duca la gradinita noua sa le spuna ca mai intarziem cu venitul - poate la craciun, bineinteles cu flori):"chiar trebuie sa merg la gradinita?"

UH, UH, UH
ca sa nu mai spun ca maine si poimaine am sedinta cu parintii, la care tre sa ma duc musai eu = sa ma invoiesc IAR de la serv (ca gabi are nu-stiu-ce sedinta si mama are programare la coafor )

URASC GRADINITA (si n-am niciun raspuns la intrebarea copiilor "mami, da' noi de ce trebuie sa mergem la gradinita"?

Mergi la inceput

Corapina, eu ma duc la sedinta cu parintii doar ca sa simt atmosfera - s-o vad pe educatoare cum pune problemele, sa-i aud pe parinti. In rest, singurul lucru interesant pe care-l aflu e "cat costa". Vorba lui Alex cand ma intorc: "si cat ai reusit sa cheltui in astea X-zeci de minute?"
De asta as sugera ca, avand in vedere ca si-asa n-o sa faceti multi pureci la gradinita actuala, sa sari cu gratie ambele sedinte si sa intrebi pe scurt a doua zi educatoarea despre ce s-a discutat. Pun pariu ca in 2 minute afli tot, si mai ales suma pentru fondul clasei .

Mergi la inceput