Strugurasi Sept-Oct 2011-BV ANDREEA,2011 (96)
Raspunsuri - Pagina 9
marryan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui seidana Marina asa stiu si eu ca e destul de riscant natural la gemeni, insa nu stiu ce am retinut eu.. nu conteazacum ies sanatos sa fie... Marryan... cezariana e mai buna pt ca : dr ia mai multi bani si nu se roaga de o ..... sa nasca... si eu am vrut ceza la inceput , dar ete ca m-am intors... in caz de nevoie respect pt ceza, dar asa .... 37+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
sunt deacord cu tine ca ea mai multi bani, insa daca sunt motive serioase nu se pune problema, eu am sperat pina astazi ca bebe e intoarsa...dar uite ca nu e asa, merg pe mina lor, ce sa fac asta e...
Cea mai fericita mami 37 + cu
Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final
My angel says: "start moving, so I can start blessing"
ionelamaria spune:
Cezariana, din punctul meu de vedere , dupa ce am sapat in n surse este mai buna decat nasteera naturala in cazul in care sunt probleme. E mai periculos pentru un bebe cu malformatie la inima sa se nasca natural, spre exemplu. Sunt cateva situatii speciale si pentru mama.
In cazul unei sarcini normale ( adica obisnuite) si a unui bebe sanatos, cea mai buna cale pentru bebe( in primul rand) si pentru mama mai apoi e nasterea naturala. Trecand prin canalul de nastere bebe se pregateste pentru viata extrtauterina. In mod normal, putini bebei nascuti natural mai au nevoie de aspirarea secretiilor. Trecerea se face treptat si natural. In mod normal nu se taie cordonul cat inca mai palpita pentru ca bebe sa treaca treptat la viata extrauterina.... adica are timp ca organismul sa-si preia functiile si abia apoi este "deconectat"de la sursa de viata de pana atunci. La ceza asta nu prea se poate ca nu sta medicul si te admira "deschisa"minim 10 minute, pana la 20-30 chiar cat poate palpita cordonul . La ceza bebe e scos fara efortul lui( ceea ce e foarte bine pentru un bebe cu probleme care are nevoie de asistenta intensiva din prima secunda) dar este si deconectat imediat. In fine... sunt multe de spus.
Istoricul cezarienei mi se pare extrem de interesant. Astazi este o "solutie in caz de probleme" si atat ar trebui sa ramana.
Pe partea cealalta, la noi se exagereaza. Medicul iti inoculeaza frica, iti povesteste despre "n" pericole din timpul nasterii... etc si rezolva o nastere cu cutitul in 50 de minute fara sa ii deranjeze cursul vietii lui, fara sa interfereze cu problemele lui normale si castigand mai multi bani
Oare nu ar fi interesant daca ar incepe povestind ca : cezariana este o interventie chirurgicala MAJORA?? Si ca are si ea riscuri pentru mama si pentru copil???
Da, in situatii patologice, riscurile cezarienei pot fi semnificativ mai mici decat in cazul nasterii naturale. In cazul sarcinii ca stare speciala dar fiziologica normala.... raspunsul e nasterea naturala.
Repet, nu incerc sa condamn pe cineva pentru alegerile lui.... fiecare dintre noi e matura si responsabila de deciziile proprii
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 28+ cu
LenaC spune:
citat din mesajul lui inutsa Salutare, burtici! Natalia ai dat ceva emotii aici. Faza cu cinemaul e tare, oricum . oana f ieftin ai luat hainutele. Am fost si eu prin Siraj dar nu tin minte sa fi gasit haine de bebe asa ieftin. Despre noi nu sunt f multe de zis. Crestem, crestem si iar crestem. A venit maica-mea acasa si ne gateste bunatati la greu. Asa ca am pus 1 kg intr-o singura sapt . La 33 sapt declar 3.7 kg in plus. Bebele e miscacios, dar am impresia ca s-a intors cu capul in sus, mi s-a parut ca ii simt capul sub pieptul meu. Si eu care vreau sa nasc natural... Mai vedem ce arata ecograful, tare-mi doresc sa ma fi inselat. God, cat e ceasul . Ma bag la nani ca acus ma trezeste fii-mea pt "taptiiiiiii", a se citi "lapte" de si33+ bebe din burtica |
Stai linistita, Inutsa, pana la nastere se mai poate intoarce. Eu stiu o mamica la care s-a intors bebele la 37 saptamani. Important este sa fie sanatos, oricum el hotaraste
Lena - 31+
didianana spune:
Mai fetelor eu nu inteleg de ce mie nu mi-a spus greutatea copilului..mie niciodata nu imi spune..
Voi v-ati luat cosulet din rachita pt primele 6 luni?Eu am gasit ceva dar nu prea are echilibru , apoi am gasit ceva pe internet la 500 ron, dar habar n-am daca e bun sau nu..
Aseara am avut o contractie asa dureroasa ca am crezut ca nasc..tot spatele m-a durut..asa sperietura am tras..
31+ si mamica fericita de 3+ anisori
LenaC spune:
citat din mesajul lui didianana Mai fetelor eu nu inteleg de ce mie nu mi-a spus greutatea copilului..mie niciodata nu imi spune.. Voi v-ati luat cosulet din rachita pt primele 6 luni?Eu am gasit ceva dar nu prea are echilibru , apoi am gasit ceva pe internet la 500 ron, dar habar n-am daca e bun sau nu.. Aseara am avut o contractie asa dureroasa ca am crezut ca nasc..tot spatele m-a durut..asa sperietura am tras.. 31+ si mamica fericita de 3+ anisori |
Didianana, nici mie nu mi-a spus niciodata greutatea, la un moment dat scria pe foile care mi le dadea, dar ultima data nu am gasit. Am sa il intreb data viitoare si eu.
Oricum, probabil nu este asa relevant fiind aproximativa. Eventual te anunta doar cand este prea mare sau prea mica.
Legat de "cosulet din rachita" a postat cineva la un moment dat pe un alt forum. O sa incerc sa caut si iti scriu daca gasesc.
Lena - 31+
simmo spune:
scuze ca dau buzna, dar va mai citesc si eu din umbra cand am putin timp
n-am mai rezistat de data asta si am vrut sa spun ceva si eu :
ionelamaria, imi plac mult postarile tale - esti exact la obiect si spui lucruri interesante si utile! multumesc!
si neaparat pt natalia - nastere usoara si bebe sanatos!, daca tot isi pregateste intrarea pe lume...
sanatate tuturor!
35+
didianana spune:
ms Lena..Si eu o sa il intreb daca mi-o poate spune data viitoare..
Eu n-am mai fost de o luna jumatate la control, ca imi e frica de drum.Ultima data am avut niste contractii din cauza drumului ca am crezut ca intru in travaliu..Sunt vreo 50 km pana la clinica, si drumul e prost si aglomerat, asa ca astept inca 2 saptamani pana implinesc 34 saptamani, sa nu patim ceva pana atunci..
31+ si mamica fericita de 3+ anisori
NataliaS spune:
Am nervi! Am scris un mesaj lung si l-am sters...
Update:
1. Am sot acasa de azi dimineata, chit ca l-a costat ceva biletul de avion in ultimul moment
2. Am avut cotractii toata noaptea, dimineata s-au oprit , iar acum m-au luat din nou. Am fost la medic si situatia e in felul urmator: col moale, permeabil 2 degete, la tuseu se simt membranele, deci am pierdut ieri dopul, bbe e agitat, cu scor bun, si-a schimbat pozitia de pe dreapta pe stanga burtii, doplerul ombilical cu dinamica buna, testul No stress bun, capul nu e aplicat inca...posibil sa se aplice doar in timpul travaliului, greutatea estimata e de 3200g. Concluzii: nasterea nu e declansata inca dar o asteptam sa se produca
Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 38+ sapt cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
oanaiasi spune:
Mama natalia , ce vesti bune!!!
asteptam cu nerabdare bebelusa nr 1 a odiseei noastre!
cum a ramas: ilinca sau ileana?
Oana 33+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!