Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 18
Nicole1980 spune:
Buna si de la noi,
Acum o ora ne-am intors si noi de pe litoralul bulgaresc, unde am stat 4 zile. A fost superb , ne-am odihnit si ne-am simtit minunat. Este a doua oara cand mergem in Bulgaria si prima data la all-inclusive. Toata lauda pentru vecinii nostri. Noi suntem adeptii Antaliei, zona Belek, hotel de 5 stele etc…. In Bulgaria am fost uimita de conditiile extraordinare si de personalul dragut, la un pret mult mai mic decat cel platit pentru Turcia.
Copiii s-au simtit excelent, echipa de animatie extraordinara si spectacolele minunate. Merita sa iti petreci chiar si 3-4 zile….
Desi sunt la a doua sarcina eu nu il simt pe bebe. Poate saptamana aceasta….Abia astept !
Gata cu vacanta de vara, ma gandesc déjà pentru anul viitor sa plec de cateva ori in concediu cu cei 2 copii atat la mare cat si la munte sa profit de timpul petrecut cu ei…
Alina – eu am reusit sa vad pozele. Vad ca v-ati distrat la mare…. Ce dragute sunt pozele cu Sara pe maulul marii….
in 14+ si mami de David 16.06.2008
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Evolutie Bebe
Chri70 spune:
Alina, frumoase pozele, cea mica e o scumpa!
catiushor, am mai citit si eu articole ca acesta. Parerea mea este ca ce-i mult, strica; e posibil sa existe efecte negative de eco cumulative(nu cred ca una singura poate cauza toate afectiunile respective). Eu deja am facut vreo 6 eco cu acest bebe, toate din motive medicale (crampe, sangerari, triplu test...); n-as face altfel, numai pentru poze/ filme de familie, sau pt aflarea sexului. E evident ca lui bebe nu-i place zgomotul, il vad cum sare si fuge de sonda - n-as vrea sa-l chinui degeaba.
Si totusi, articolul se discrediteaza cand afirma e un moft care doar confirma sexul copilului, varsta gestationala, marimea si cresterea fetala si prezentarea pozitiei fatului, si ca un stetoscop poate inlocui eco. Eronat! Cu fetoscopul numai dupa 20 samptamani auzi inima fatului. In plus, nu poate identifica cauzele sangerarii, anomalii pe uter (fibroame), placenta previa, defecte congenitale, sarcini multiple, etc. Eu am avut o sarcina partial molara anul trecut. Desi nu s-a pus diagnstic numai cu eco, au putut sa vada ca sacul embrionar era diform la 7 sapt, embrionul prea mic, si activitatea cardiaca scazuta. In felul asta, au putut sa ma monitorizeze si sa intervina imediat ce activitatea cardiaca a incetat. Altfel, tesutul molar canceros s-ar fi putut extins la mai multe organe, si cine stie ce sfarsit nefericit ar fi avut povestea mea. Nu ma salvau ei cu stetoscopul.
+17
anangel_lexi spune:
Buna dimineata, am pregatit fara cofeina, ceai si fresh.
Alina, am vazut pozele, e o scumpa Sara. Am vazut pozele de-acasa, era si fii-mea pe langa mine si ma intreba daca fetita din poze e prietena ei.
Nicole, bine ati revenit! Referitor la miscarile lui bebe, eu acum le-am simtit in saptamana a 16-a, desi sunt la a doua sarcina. Oricum mi se pare destul de devreme. Poate si tu tot cam pe-atunci il vei simti pe bebe.
Apropo de miscarile lui bebe, ieri nu l-am simtit deloc si nici azi pana acum. Stiu ca la o varsta mai mica a sarcinii, cum am eu, nu e neaparat necesar sa-l simt pe bebe in fiecare zi, dar totusi sunt cam ingrijorata...
Referitor la articol, nici eu nu sunt de acord cu ceea ce scrie autoarea. Ea compara mere cu nuci. Spune ca si inainte sa existe spitale, femeile nasteau acasa. Perfect adevarat insa pe vremea aia rata mortalitatii infantile era incomparabil mai mare fata de cea de-acum, tocmai din cauza lipsei mijloacelor medicale. Nu mai punem la socoteala faptul ca, in timp, organismul uman sufera diferite schimbari, pe vremuri oamenii se hraneau sanatos, duceau un stil de viata sanatos, normal ca femeile puteau naste fara probleme doar asistate de moasa, sau uneori chiar singure. Era si organismul lor mai rezistent. Acum, cand nu poti fi sigur de ceea ce mananci, de ceea ce respiri, esti expus la tot felul de radiatii, organismul nu mai poate fi atat de fortifiat ca atunci.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 18+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
bulinuta27 spune:
alina le-am vazut si eu..e frumoasa pitica foc
angel lexi e normal sa nu il simti zilnic cat e micut eu zic sa nu te sperii
nicole bine ati revenit
eu sunt cam zombi...la 10 am plecat si aiz se prevesteste o alta zi deosebit de lunga
va pup
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
iaura21 spune:
buna burtici
eu am intrat in 5 luni...e cea mai faina perioada de pana acum din sarcina, nu tu dureri de burta(ligamente,desi burta creste pe zi ce trece?!),nu tu greata ,doar oboseala si ma mai omoara nasul infundat ...dar cand o simt pe bebelina( aproape toata ziua ii simt miscarile ,cateodata vad si miscarile pe burta ) ei, atunci uit de toate
referitor la articol,pai de-astea o sa mai apara ,controverse...dar eu prefer sa risc toate nebuniile ce sunt descrise acolo dar sa stiu ca am o sarcina normala si sa o duc la termen ,caci totusi ecografia releva multe complicatii care nu pot fi detectate altfel si pe care nu le simtim singure
alina, am vazut si eu pozele ,sara e tot mai mare si mai frumoasa ,iar tu ai deja o burtica mare ,cam asa e si a mea
minunea mea 20+
"Intr-o zi un om a murmurat:Doamne vorbeste-mi, si un copac si-a framantat frunzele,dar el nu a auzit.Apoi a intrebat mai tare:Doamne de ce nu imi vorbesti? si un tunet a zguduit cerul,dar el din nou nu a auzit. Omul a privit in jurul lui si a spus:Doamne lasa-ma sa te vad,si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat.Apoi a inceput sa strige,Doamne fa o minune ,si in clipa aceea s-a nascut un copil ,dar el nu a stiut. Disperat a strigat mai tare: atinge-ma Doamne si arata-mi ca esti langa mine! Acestea fiind spuse Dumnezeu a coborat si l-a atins dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste"
silvi23 spune:
Sunt un pic invidioasa pe burticile care simt deja bebelicii miscand, noi suntem in 18s si 3 zile si nu simt nimic...oare ptr ca e prima sarcina????eu iarasi imi fac ganduri...Doamne ce prapastioasa am devenit...
va invit la o supita crema de legume(care fiebe acum pe foc), si la puiut cu legume la cuptor...dulce nu avem ca....nu prea ne plac dulciurile in perioada asta, poate niste fructe...
ADRIANA ai dreptate, nu am eu suflet sa dau afara copilul chiar daca ar fii bolnavior, este al me oricum ar fii...e un dar de la Dumnezeu mai ales ca a venit dupa postul pastelui, dupa multe rugaciuni...dupa aproape 1 an jumate de incercari si analize fara solutii...de-aia nici nu cred ca voi face amnio...nu vreau sa risc un avort...eu simt cum creste bebe si e bine...(a inceput sa se vada burtica si la noi),am incredere...
+18
lalitzuza spune:
Buna fetelor ... hop si eu pe aici cu vesti partiale ... ieri am avut intalnire cu bebelusul ...cred ca intelegeti ce sentimente am avut ... sa vezi puiutul de om cum sta in burtica ... am facut si 4D asa ca l-am vazut in timp real... te indragostesti cand vezi minunea ... avem 17 saptamani incheiate inca nu l-am simtit desi bebelusul se agita dadea din manute si picioruse dar nu a vrut sa ne arate ce are intre asta nu are importanta prea mare la cat s-a lasat asteptat oricum este iubit indiferent ce este ,sanatos sa fie.D-ul dr spune ca dpv echografic este ok .. acum mai avem de astepta rezultatul de la triplu test cand am recoltat mi-au spus 9 zile dar au uitat sa spuna ca sunt lucratoare si nu calendaristice asa ca inca un pic de rabdare.si apoi sa vedem daca se impune sau nu amniocenteza noi speram sa scapam .
In legatura cu miscarile bebelusului ... se spune ca la prima sarcina le simtim dupa 17 saptamani .. dar pana la sapt 21 ar trebui sa le simtim cele cu mai multa experienta simt miscarile ceva mai devreme asa ca mai avem de astepat un pic
Alina sa va traiasca fetita este tare dulcica,se vade ca v-ati distrat bine la mare ... super ... cred ca abia astepata sa vina surioara sau fratiorul acasa .
Pupici si sa avem vesti bune de la toate .
adrianaBuc spune:
silvi, daca bb va ramane la purtator indiferent de ce se intampla atunci relaxeza-te! Parca ai spus ca ecografic a iesit bine, deci lasa statisticile astea - care uneori dau erori - si bucura-te de sarcina ta. Trebuie sa crezi ca e sanatos!
maine merg si eu la medic, poate fac si eco, sa vedem. Poate s-a retras si hematomul de pe placenta si scap si eu de utrogestan, care mi-a mancat zilele.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori
14+
alina_anto spune:
Multumim de complimente fetele!
Noi am fost in parc la Mogosoaia si a fost taaaaareeee cald...Efectiv am motait pe o banca, in timp ce Sara transpira pe tobogane. Ne-am intors stoarse de puteri si de caldura, am mancat cate o supa si acum ne-am mai revenit, dupa un dus racoritor.
Eu simt destul de des bebenacul. La fix 16 sapt am inceput sa il simt bine si de atunci se tot joaca la mine in burtica. Pe Sara am simtit-o la fix 17 sapt, apoi o data la 18 sapt si abia pe la 19 sapt am inceput sa o simt in fiecare zi si noapte (mai ales noaptea se misca).
Eu deja imi fac probleme cum si ce o sa fac cu 2 copii...Asta in conditiile in care eu dorm cu Sara.. Adica o adorm (la pranz si noaptea) si dupa aceea pendulez intre patul conjugal si patul Sarei (pt ca se tot trezeste, ma striga, etc..) Si deja nu prea mai fac "naveta" asta noaptea, ca mi-e greu...pana ma dau jos din pat, pana adorm l;a loc, ..Asa ca prefer sa raman cu Sara in pat.. Stiu ca nu e bine, dar incerc sa gasesc o solutie,...asa ca
Ca si ajutor (dupa ce voi naste) voi avea o doamna pe care Sara o iubeste foarte mult si este singura pe care Sara o accepta sa o adoarma. Dar mi-e frica sa nu se creeze lunile astea, pana nasc, o dependenta mult prea mare a Sarei fata de mine.. Si asa suntem lipite rau de tot..
Spatiul casei ne permite sa facem tot felul de aranjamente..si ma gandeam ca dupa ce il nasc pe bb2, o sa ii pun patutul in dormitorul meu, pe sot il trimit in dormitorul de oaspeti (ca sa se odihneasca si sa poate fi cat de cat lucid la servici), iar Sara va dormi in camera ei cu doamna. Sper sa fie ok.. Doar ca as fi vrut sa ii fac si lui bebe o camera noua, aranjata frumos, decorata, am asa un chef sa reamenajez o ca,mera de bebelus. Chiar uite o sa va trimit niste poze cu prima camera a sarei.
In fine, hai ca m-am lungit..
Va pup
Alina 17+ si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
alina_anto spune:
Nicole Ma bucr ca v-a placut! Trimite-mi si mie, daca ai timp, pe PM, detalii despre hotel, preturi, etc. Poate ne incumetam sa dam si noi o fuga cateva zile..
adriana Iti tin pumnii sa fie bine maine la dr, sa scapi de tratament. Mie mi-au disparutr hematoamele(3) pe la 12 sapt, dar inca mai pun un ovul de utrogestan seara.
Alina 17+ si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)