BARCELONA

BARCELONA | Autor: mama lia

Link direct la acest mesaj

Ziua buna.

La inceputul lui septembrie mergem in Barcelona, cu Taromul. Hotelul unde avem cazarea este langa statia de metrou Hospital Clinic.
Ma intereseaza si pe mine cum ajung mai repede si mai sigur de la aeroport la hotel, dar sa nu imi spuneti taxiul...:))
M-am mai documentat si am vazut ceva gen Aerobus pina la o statie de metrou...sau ceva gen masina 46 dar nu am inteles prea bine cum si de unde se ia asta si mai ales unde ma lasa...
Despre metrou am inteles ca este usor sa te descurci, dar am inteles ca ar fi si multi care te fac la buzunare in metrou...este adevarat???

Multumesc anticipat!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Noi am aterizat pe aeroportul El Prat de langa Barcelona. Noi am mers de acolo cu autobuzul spre sud, pe litoral.

Dar am prins autobuzul respectiv la limita. Noi eram pregatiti sa nu il prindem si stiam ca trebuie sa luam trenul pana in gara principala din Barcelona (Sants cred ca se numeste) si de acolo sa luam alt tren spre sud. Deci eu stiu ca exista tren (sau metrou sau ceva intre ele, cum e RER la Paris) de la aeroportul El Prat pana in gara principala - care este si un nod important in reteaua de metrou.

Hoti de buzunare sunt peste tot - tine banii si actele intr-o poseta pusa peste un umar in fata (fix in fata, nu intr-o parte, pe pieptul tau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e un autobuz care te duce pana la capatul liniei de metrou. acolo gasesti harta, deci e simplu.
in aeroport ai indicatoare spre bus, n-ai cum sa le ratezi. in plus, toata lumea merge in aceeasi directie :) parca nici nu se plateste autobuzul ala, nu mai stiu.
nu am sesizat hoti de buzunare nicaieri in Barcelona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Din aeroport am luat un tren pina in gara centrala. Exista punct Info si de acolo m-au lamurit. In plus, erau si amgajati care ajutau oamenii sa-si cumpere bilete de la automate, si care vorbeau engleza.

Nu am avut pb. si nici n-am vazut hoti de buzunare (si am fost in periada Craciun-Revelion, cind era plin de lume). Totusi, putina precautie, mai ales pe la obiectivele turistice unde se mai asteapta si pe la cozi, nu strica.

Vacanta placuta! Barcelona e un oras superb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

oriunde sunt obiective turistice sunt hoti de buzunare, peste tot in lume nudoar in barcelona

distractia placuta , e superba barcelona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Vara trecuta in Barcelona,intr-un centru comercial mare mi-a fost furat tel mobil.M-am trezit imediat ca nu-l mai am,am mers la politia centrului si la punctul de obiecte gasite vreo 2-3 zile la rind dar nu l-am mai recuperat,in plus,a fost f dificil sa ne intelegem cu autoritatile,nu vb nimeni decit spaniola,la Politie aveau o singura zi,2 ore,cu translator .

In aeroport,in aceeasi calatorie de vara trecuta,unei colege asiatice i-au sustras portmoneul cu acte.In timp ce un tip a tinut-o de vorba intrebind-o de mijloace de transport spre centru ,un celalalt i-a sustras portomoneul si actele nu le-a mai gasit,a facut declaratie la politie dar intr-o sapt cit am stat acolo nu au mai aparut.Noroc ca biletele de avion erau la seful grupului.

Asa ca grija mare!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

iei autobuzul chiar din terminalul de aeroport, e 4.50 euro de persoana, are capatul la Piaza Catalana (unde incepe si la Rambla), unde e metrou; sunt bilete de 10 calatorii de metrou, cam 8 euro, sau de 1 calatorie - 0.7 (aproximativ) E, sau calatorii nelimitate pe 2-3-5 zile, le iei de la automat din metrou (preturile sunt approximative, eu le stiu de acum 2 ani) cu bani de 5,10 E, sau monede

daca te uiti pe harta metroului si stai mai aproape, poti cobora din metrou la Piaza Espagna si lua metroul de acolo

in metrou sunt hoti peste hoti si chiar agresivi (pe noi ne-au agresat sa le dam bani la intrarea in metrou, fizic dar am evitat in ultima secunda, desi nu le-am raspuns de fel) si am vazut si faze cu hoti in actiune in metrou, de fapt hoti sunt peste tot, cu ochii si miinile pe/prin buzunare si posete;

un taxi de la aeroport costa pe la 30 euro, depinde unde te duce in oras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Am fost in Barcelona acu 2 saptamini jumate, pe noi nu ne-a buzunarit nimeni dar ghidul spaniol ne-a pus in garda ca se fura ca la balamuc si sa avem mare grija. Deci atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

Multumesc de raspunsuri!

Am citit niste articole care mi-au facut parul maciuca cu furatul in metrou in Barcelona....
Citisem chestii similare si cind am fost in Praga sau in Roma, dar realitatea a fost alta....

Chiar asa de multi si de agresivi sunt hotii in Spania?? cum ii poti evita?? sa tipi??? sa reactionezi???..Noi vom fi 3, eu, sotul si fata de 18 ani....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

un amic spaniol atunci cand e in Ro spune ca e linistit, nu se streseaza unde sa-si puna banii, actele, pt ca in Ro nu se fura! asta pt ca s-au mutat hotii in Spania, asa zice el...

Noi maine vom fi in Barcelona, eu oricum stau cu ochii pe poseta indiferent unde ma aflu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

De la aeroport poti sa iei un tren urban pana la statia Sants (linia R2 Nord, parca 3 statii), unde schimbi cu metrou - linia L5 (ai 2 statii de mers), spre Vall d'Hebron.
Statia de tren de la aeroport e la terminalul T2. Daca tu aterizezi la T1, exista un autobuz gratuit (parca are culoarea verde) care merge prin aeroport pana la statia de tren din T2. Daca aterizezi pe T2, mergi pe jos - treci printr-o pasarela lunga, o vezi cand iesi din cladirea aeroportului.
Bilete iti trebuie pentru zona 1 - e toata Barcelona inclusa.
Sa-ti iei bilete ATM (exista si numai pentru tren) - sunt valabile pe toata reteaua de transport din Barcelona, costa 8.25 eur 10 calatorii, parca nu exista doar cu o singura calatorie (alea pentru tren sunt si de 1 calatorie, cu 1.45 eur pt zona 1).
La aeroport, validarea tichetelor o faci afara, nu in tren, exista niste automate din alea de validare. Da' vezi sa nu validezi prea repejor ca ai un timp anume pentru calatorie/transfer (parca 1 ora sau asa ceva).
Vezi ca e posibil ca la unele statii la care trebuie sa faci transfer (nu mai stiu unde ni s-a intamplat), sa fim nevoiti sa iesim din zona cu linii - am iesit printre barierele alea de acces, nu mai stiu cum erau organizate liniile alea exact, ca mie mi s-a parut o nebunie in unele statii. Oricum, pentru ca aveam dreptul la schimbat metroul/trenul, am mers la un ghiseu de informatii si ne-a dat alte cartele "one time only" cu care am intrat din nou la peronul la care am avut nevoie .

Oricum, asta e valabil daca nu e intrerupta linia - vad ca acum e intrerupt R2 de la aeroport pana la Sants, transferul se face cu autobuz.
http://www.gencat.cat/rodalies/desconnexioperobres.htm
Fa o simulare aici, poti sa obtii mai multe variante de transport: http://mou-te.gencat.cat/cercaItineraris.do?do=novaCerca

Cu autobuzul nu stiu, noi am mers cu autobuz doar prin aeroport (ca s-a pacalit unul din amici si nu mai stia unde-i trenul, asa ca am luat autobuzul ala gratuit pana la T1 si n-a fost bine asa ca am mers inapoi la T2) si am mai avut un transfer - erau lucrari la Sants si era ceva linie intrerupta si ne-au urcat in autobuz pana la statia Diagonal (noi am fost in iunie).
Hoti de buzunare, etc - nici o treaba n-am avut.
A, si vezi ca atunci cand ajungi in Barcelona ploua, deci ia-ti umbrela

Vacanta frumoasa!

Mergi la inceput